ساخت ساختمان‌های با دوام با آجر

در نظر گرفتن تأثیرات زیست محیطی آینده در ایجاد و یا تولید محصول بسیار مهم است. تغییر اقلیم همچنان در دستور کار جهانی قرار دارد و هر صنعتی باید در هدف رسیدن به خالص صفر مشارکت کند. یکی از چالش برانگیزترین صنایع مربوط به ساخت و ساز است .که نقش حیاتی در فرآیند کربن زدایی ایفا می کند . این صنعت دائماً با چالش هایی برای سبزتر شدن مواجه است. بنابراین، برای یافتن فرآیندهای جدید و پایدار نیازمند تکنیک‌های نوآورانه و جدید است.

در خصوص مصالح سبز در معماری چه میدانید؟

یک راه حل، معرفی و طراحی مواد تمیزتر و کارآمدتر است. آجرها مثال خوبی هستند، زیرا می توان از آنها در ساخت و سازهای ساختمانی برای اطمینان از فرآیندهای سبز و به حداقل رساندن انتشار کربن استفاده کرد. زیرا یک ماده بسیار بادوام است که می تواند با تکنیک های پایدارتر تولید شود.

کلید ساختمان هایی که برای نسل ها دوام می آورند:

تولید مواد چوبی CO2 کمتری نسبت به آجر منتشر می کند. این مسُله کاملا غیر قابل انکار است. با این حال، آنچه اغلب در این موضوع در نظر گرفته نمی شود موضوع نگهداری مداوم از چوب است. مانند نگهداری از سطوح و رنگ آمیزی. در حالی که آجرها طول عمر بسیار بالایی دارند. و در صورتی که به دقت از هم جدا شوند، به راحتی قابل استفاده مجدد و بازیافت هستند.

به این معنا که آجرها می توانند توسعه‌ای پایدار ایجاد کنند. که به مرور زمان ارزش بیشتری ایجاد می کند. آنها از خاک رس شکل گرفته و پخته شده تشکیل شده اند که یک ماده خام طبیعی است که از رسوبات روی سطح زمین ناشی از هوازدگی سنگ به دست می آید.

New corporate headquarters for Danish Crown

(دفتر مرکزی جدید شرکت دانمارک)

آجرهای سبزتر برای قاب‌بندی نمای دفتر مرکزی جدید Danish Crown انتخاب شدند. شرکتی که همچنین به دنبال اجرای معماری و پایداری، مطابق با فلسفه خود بوده است. این پروژه توسط دفتر معماری دانمارکی CEBRA با چشم‌اندازی شفاف در حال توسعه است: «ما برای طراحی ساختمان دوام و پایداری را مد نظر قرار دادیم. بنابراین، دوام یک عنصر کلیدی در طراحی دفتر مرکزی Danish Crown بوده است.

جایی که ما بر استفاده از مواد جامد تأکید می کنیم. که برای چندین دهه دوام خواهد داشت و حداقل نیاز به نگهداری دارد. علاوه بر این، ما یک ساختمان انعطاف‌پذیر طراحی کردیم که می‌تواند در طول زمان با نیازهای در حال تغییر کاربران خود سازگار شود – که باعث افزایش طول عمر ساختمان نیز می‌شود. » میکل فراست، معمار و شریک موسس، معماران CEBRA

معماری با اجر
نمای آجری
دفتر دانمارک آجری

۲۵۰۰۰۰ آجر گرینر ساخته شده توسط Randers Tegl تضمین می کند که مصرف انرژی، آب و هوای داخلی و اهداف مصالح ساختمانی برآورده می شود. انتخاب سبزتر به جای آجرهای معمولی باعث صرفه جویی در انتشار بیش از ۶۶ تن کربن در ساختمان شد. این محاسبه توسط مهندسان مشاور سورن جنسن انجام شد. که نشان داد GWP (پتانسیل گرمایش جهانی) تنها با جایگزینی آجرها ۱.۴۲٪ تغییر می کند.

علاوه بر این، دفتر مرکزی جدید دارای گواهی DGNB Gold و Heart خواهد بود. این بررسی ها بیان می کند که ساختمان با تمرکز ویژه بر کیفیت هوا، آسایش حرارتی، آکوستیک و کیفیت معماری، سالم و راحت برای کارکنان است.

بهترین آثار معماری کاندید شده در آرک دیلی

در این مقاله به بررسی بهترین آثار معرفی شده در سایت آرک دیلی پرداخته خواهد شد. این آثار به عنوان آثار برتر سال ۲۰۲۱ معرفی شده‌اند. در ادامه به بررسی اجمالی این ساختمان‌ها می‌پردازیم:

بیش از ۵۰۰۰ پروژه جدید منتشر شده در طول سال ۲۰۲۱، ArchDaily را به بزرگترین کتابخانه معماری آنلاین در جهان تبدیل کرده است. تیم سرپرستی ArchDaily با هدف ارائه الهام، دانش و ابزار به کاربرانی که در ایجاد محیط‌های ساخته شده بهتر مشارکت می‌کنند. با دفاتر تماس می‌گیرد، پروژه‌های ساخته‌شده را در جهان تهیه و ارائه می‌کند. در این مقاله به ادامه بررسی دیگر پروژه‌های این لیست پرداخته خواهد شد:

The Richard Rogers’ Drawing Gallery

معمار: Rogers Stirk Harbour + Partners

گالری در بین درختان جذاب و طبیعتی بکر. با استفاده از کنسولی معلق در محیط. سازه نارنجی رنگ و مخروطی شکل نگهدارنده این گالری جذاب است. در قدم زدنی بکر در گالری با ویویی روبهر خواهید شد که تمامی طبیعت را یکجا به نمایش می‌گذارد بدون خدشه‌ای در دید. در واقع اتاق تک مستطیل شکل گالری از طریق دهانه ۵×۴ متری در دورترین انتهای آن، نمایی از منظره را قاب می‌کند. فراتر از یک تراس، که در بالای آن، لبه‌ها به آرامی بیرون می‌آیند و نور را بین داخل و خارج نگه می‌دارند.

Terni Farm House

معمار: Shreyas Patil Architects

گروهی از یک خانواده دکترها برای آخر هفته‌ها تصمیم بر این گرفتند تا ویلایی را در محیط روستایی بسازند. این خانه‌ها با شیرووانی به یکدیگر متصل می‌شوند. و سقف آخر به استخر منتهی می‌شود و فضایی برای راه رفتن را مهیا می‌کند. دیوار‌ها تشکیل شده از بتن و سفال‌های آجری هستند که بومی منطقه‌اند. پلان باز به ماهیت پویای فضا می افزاید. و به فرد اجازه می دهد از مکان بر اساس فصل، زمان و مناسبت استفاده کند.

تأثیر متقابل نور و سایه با قرار گرفتن دیوارهای مستقل و سقف هایی که حیاط ها را تشکیل می دهند، خریداری می شود. در حین قدم زدن در این فضاها، دیوارها و روزنه ها به گونه ای طراحی شده اند که نمایی از زمین های کشاورزی را در کنار خود معماری ایجاد می کنند و قدرت طبیعت و معماری را به یاد می آورند.

Inside out House / Modo Designs

معمار: Save this picture!

مالکان خانه‌ای می‌خواستند که مطبوع و با اتاق‌های خوابی بوده که مشرف به حیاط خلوت آنها باشد. و در عین حال نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی و امنیت را برطرف کند. با این توضیحات اولیه، ابتدا نقشه‌برداری از درختان موجود در محل را شروع کردیم. برخی از آنها درختان انبه بودند. و طرح‌بندی‌هایی را ایجاد کردیم که این درختان را حفظ و بافته می‌کرد. این چیدمان همچنین شامل حیاط‌های هندی کهن‌الگو می‌شود. که پس از آن بی‌ظاهر با فضاهای داخلی خود ترکیب می‌شوند.

ماهیت این خانه باز بودن آن است، مرزهای درون و بیرون به تدریج محو می شود و گفتگوی پویا با طبیعت ایجاد می کند. فضای باز و درختان انبه موجود در سایت باعث پیوند میان معماری و طبیعت گشته است. پنچره‌هایی که این طبیعت و آسمان را قاب کرده‌اند نمودی بر این مسئله هستند.

بهترین آثار معماری کاندید شده در آرک دیلی

در این مقاله به بررسی بهترین آثار معرفی شده در سایت آرک دیلی پرداخته خواهد شد. این آثار به عنوان آثار برتر سال ۲۰۲۱ معرفی شده‌اند. در ادامه به بررسی اجمالی این ساختمان‌ها می‌پردازیم:

بیش از ۵۰۰۰ پروژه جدید منتشر شده در طول سال ۲۰۲۱، ArchDaily را به بزرگترین کتابخانه معماری آنلاین در جهان تبدیل کرده است. تیم سرپرستی ArchDaily با هدف ارائه الهام، دانش و ابزار به کاربرانی که در ایجاد محیط‌های ساخته شده بهتر مشارکت می‌کنند. با دفاتر تماس می‌گیرد، پروژه‌های ساخته‌شده را در جهان تهیه و ارائه می‌کند.

Little Island Park

معمار: Heatherwick Studio

این پارک در منهتن طراحی شده است. طراان برآن بودند تا برخلاف سطح صاف خیابان‌های اطراف محل پارک. توپوگرافی جدیدی را ایجاد کنند. ایده اولیه مانند برگی بود که به سمت نورخورشید در حرکت است. ایده بعدی از چوب‌های باقی مانده اسکله الهام گرفته شد و به صورت پایه‌هایی در طرح در نظر گرفته شدند. در پایین پایه‌ها نیز پرورش ماهی را در نظر گرفته‌اند. این پارک خرد اقلیمی جذاب را با ایده سازه‌ای خاص به نمایش می‌گذارد که به گفته طراحان از گلدان‌هایی در قاهره ایده گرفته شده است. در این خرد اقلیم بیش از ۱۰۰ گونه گیاهی مورد استفاده بوده که با آب و هوای منطقه کاملا سازگارند.

نقشه هوایی
کانسپت
نورگیری

۵۰% Cloud Artists Lounge Restaurant

معمار: Luoxu + CCD

رستورانی در چین که با معماری خاص خود مشهور است. طراحی داخلی این رستوران توسط تیم طراحی ccd و luoxu انجام گرفته است. این طراحی با ایده گرفتن از فرم اصلی ساختمان انجام گرفته است. فرم‌های منحنی و صلب و خطوط آن‌ها در تمامی طراحی داخلی ادیده می‌شود. استفاده از آجر‌های قرمز و سنتی در کار نیر از ویژگی‌های بارز این بناست. در گوشه گوشه این ساختمان هنر به چشم میخورد. مجسمه‌های زیبا و هنری با نورگیری طبیعی جلوه‌گری دو چندانی ایجاد می‌کند.

طراحی داخلی
مجسمه‌ها
ورودی

Plaza of Kanagawa Institute of Technology

معمار: junya ishigami + associates

این فضا محیطی جذاب است در تکمیل میدانی در ژاپن. مهمترین نکته در طراحی این پلازا توجه به فضای نیمه باز و تطبیق‌پذیری با محیط است. پلازای طراحی شده شبیه به یک پل معقر است. با قاب کردن آسمان با ۵۹ حفره در سقف. طبیعتی جذاب و آسمانی زیبا را برای کاربران فراهم می‌آورد. با متریال آسفالت جاذب می‌توان حتی باران را به راحتی دفع کرد و فضا را دلنشین نمود.

طراحی پل وار
نورگیری سقفی
فضای نشیمن

Ncaved House

معمار: MOLD Architects

خانه ای در دل طبیعت حفر شده در زمین. با منظره‌ای جذاب به سمت طبیعت. این حفر شدن ویلا به دلیل بادهای شمالی است که میتواند آزار دهنده باشد. به همین دلیل طراحان برآن شدند تا خانه‌ای همساز با اقلیم بسازند که از مناظر نیز استفاده کند. از طرفی برای جلوگیری از نور زننده خورشید از شیدهایی کمک گرفته است که می‌تواند علاوه بر سایه‌اندازی محلی برای نشستن را نیز فراهم کند. این ویلا در سه بخش نشیمن اتاق‌های خواب و اتاق مهمان تقسیم‌بندی شده است. اتصال این طبقات با پلکانی فراهم می‌شود که با چرخش‌هایی مناظر را برای نشیمن و فضاها فراهم می‌کند.

نمای بیرونی
نمای هوایی
فضای داخلی

در مقاله بعد به ادامه چندی از آثار پرداخته خواهد شد.

شما دوستان می‌توانید در خصوص مشاوره با ویلاهای خود و ساخت ساختمان‌های رویایی‌تان با دفتر آرتور و همکاران مراجعه فرمایید.

طراحی نما با توجه به شرایط آب و هوایی

این روزها که آب و هوای مناطق تحت تغییر بوده و ممکن است رپز به روز شدید‌تر شود. اما چگونه باید ساختمان‌ها به خصوص نماها را طراحی کرد که بتوان با شرایط آب و هوایی جدید تطبیق یافت؟

آیا به اهمیت نما در ساختمان سازی پی برده اید؟

هنگام صحبت از بهره‌وری انرژی در ساختمان ها، نام بردن از عایق‌های حرارتی اجتناب ناپذیر است. ما به ندرت آن را در یک ساختمان تمام شده می بینیم و حتی در نقشه های فنی، لایه عایق به صورت یک دریچه نازک ظاهر می شود. اما این عنصری است که از اهمیت حیاتی برخوردار است. زیرا به عنوان مانعی در برابر جریان گرما عمل می کند.مانع از تبادل انرژی بین داخل و خارج می شود.

میزان گرمای خارج شده در زمستان و انرژی حرارتی وارد شده را کاهش می دهد. در تابستان نیز در ساختمانی با عایق حرارتی خوب، نیاز کمتری به وسایل مکانیکی و اتلاف انرژی وجود دارد. تا خانه را در دمایی مطبوع نگه دارد. و همچنین میزان کربن آن را کاهش می دهد.

در حال حاضر، کشورهای زیادی وجود دارند که به حداقل سطح عایق حرارتی برای ساختمان ها، با پارامترهای سختگیرانه فزاینده نیاز دارند. اما با پیش بینی نگران کننده بحران اقلیمی در آینده نزدیک چگونه باید با این موضوع روبه رو شد؟

تغییرات آب و هوایی

طبق گزارش EPA (آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده)، افزایش میانگین دمای جهانی با تغییرات گسترده در الگوهای آب و هوا همراه است. مطالعات علمی نشان می‌دهد که رویدادهای شدید آب و هوایی مانند امواج گرما و طوفان‌های بزرگ احتمالاً با تغییرات آب و هوایی ناشی از انسان تشدید می‌شوند. افزایش کارخانجات، تولیدات بی‌رویه ماشین‌ها و …. .

اما این مسئله چه ارتباطی می‌تواند با معماری داشته باشد؟ صنعت ساخت و ساز تقریباً ۴۰ درصد از انتشار CO2 را تشکیل می دهد. و بخش بزرگی از این موضوع، به‌طور دقیق ۲۸ درصد، مربوط به بهره‌برداری از ساختمان‌ها است. طبق داده‌های سال ۲۰۲۰ از گزارش وضعیت جهانی ساختمان‌ها و ساخت‌وساز. ۳۶ درصد از کل انرژی مورد نیاز روی کره زمین را نیز مصرف می‌کنند. با توجه به مطالب گفته شده، اینجاست که عایق حرارتی اهمیت روز افزونی پیدا می کند.

راهکار‌ها

اتلاف یا افزایش حرارت در اثر جابجایی، هدایت و تابش رخ می دهد. اما وظیفه طراح و معماران این است که سرعت از دست دادن یا به دست آوردن گرما را مدیریت کند. این موضوع را می توان از طریق استفاده از مصالح ساختمانی و تکنیک های مناسب برای ایجاد و نگهداری یک پوشش ساختمانی که دارای سطوح بالای عایق است کنترل کرد. به طور کلی ۴۰ درصد انتقال حرارت در ساختمان از طریق سقف، تا ۲۵ درصد از طریق دیوارها و تا ۱۵ درصد از طریق کف انجام می شود.

کار تا حد امکان با استراتژی‌های غیرفعال برای راحتی، بسته به جایی که پروژه در آن قرار دارد آغاز می‌شود. همیشه بهترین نقطه شروع برای یک ساختمان بررسی موضوع سازگاری با محیط زیست خواهد بود. ساختمان ها در آب و هوای گرم معمولا بیشتر به تهویه طبیعی و مصالح با اینرسی حرارتی بالا (مانند آجر یا سنگ) متکی هستند. که گرما را از بیرون برای مدت طولانی تری حفظ می کنند. و فضای داخلی را خنک نگه می دارند.

در آب و هوای سرد، مواد با اینرسی حرارتی کمتر (مانند چوب) تضمین می کنند. که فضاها در صورت لزوم سریعتر گرم می شوند. در هر صورت، عایق برای مدیریت جریان گرما و محافظت از سرنشینان در برابر هوای بیرون، چه سرد و چه گرم، حیاتی است.

فضای سبز در داخلی
اسکای لایت
نمای چوبی

شما دوستان می‌توانید برای کسب اطلاهات بیشتر در خصوص معماری همسو با اقلیم لینک را فشار دهید و مقاله را مطالعه کنید.

نور در طراحی مدرن

در این مقاله قصد داریم در خصوص مبحث نور در معماری صحبت کنیم. در ادامه درخصوص به‌کارگیری انواع نور در ساختمان صحبت خواهیم کرد:

هدف اساسی نور در معماری:

نور یک هدف اساسی در معماری دارد آن هم: کمک به دیدن. چه از طریق روش های طبیعی و چه مصنوعی.اتاق ها باید مطابق با آن روشن شوند. تا ساکنان بتوانند با خیال راحت در آنها ساکن شوند و وظایف روزانه خود را انجام دهند. هنگامی که سیستم مناسب در مسیر طراحی معماری داخلی انتخاب شود.

نور همچنین می تواند به بهره وری انرژی و پایداری در داخل ساختمان به عنوان یک سیستم جامع کمک کند. جدا از ارزش کارکردی نور درمحیط که بر همگان آشکار است، طراحی نور می‌تواند به دیدن بافت‌ها و تکسچرها کمک کند. از طرفی می‌تواند ،به دیده شدن درست رنگ‌ها و دیدن هرچه بهتر فرم‌ها و احجام، بر راحتی بصری و لحن زیبایی‌شناختی داخلی تأثیر بگذارد.

نورپردازی و نور مصنوعی

از میان بسیاری از جزییاتی که در طراحی داخلی دخیل بوده و مهم هستند. مانند رنگ‌ها بافت‌ها و متریال، نورپردازی به طور قطع یکی از مواردی است که می تواند بر زیبایی و جذابیت فضا افزوده و یا آن را تضعیف کند. نور حتی می تواند بر آسایش محیطی و رفاه کاربران فضا تأثیر گذار باشد. به همین دلیل است که نور و طراحی آن در فضای داخلی، باید به خودی خود یک عنصر اساسی در تلقی شده و مورد توجه واقع شود.

در بیشتر پروژه‌ها برای روشنایی در تاریکی یا مناطقی که از نور طبیعی به صورت کامل و یا نیمه بی بهره‌اند، به نور مصنوعی مؤثر و روشنایی مطلوب نیز نیاز دارند. با نورپردازی درست و طراحی بجای نورپردازی میتوان کیفیت عملکردی و زیبایی‌شناختی فضاها را به حداکثر رساند.

با سیستم های نوری بسیاری که در حال حاضر موجودند، از قبیل (مستقیم، غیرمستقیم، انواع افکت‌ها و…) و تکامل آنها با گرایش ها و فناوری های جدید طراحی، امکانات طراحی نوری فراوانی برای انتخاب بهترین گزینه در جهت بهبود وضعیت داخلی وجود دارد. با در نظر گرفتن این موضوع، انتخاب راه درست برای نورپردازی مصنوعی یک فضای مدرن – و در عین حال، ارتقاء معماری آن و رها کردن خلاقیت – می تواند بسیار چالش برانگیز باشد.

نمونه‌ موردی در خصوص نورپردازی

طراحی نوری مانند مجسمه (Sculptural statement pieces)

در میان انواع متفاوتی از نورپردازی‌ها، قطعات نوریبا شکلی مجسمه‌گون به یک روند در طراحی داخلی معاصر تبدیل شده است. اغلب عناصر خطی متصل به سقف یا آویزان شده از آن، تمایل به ارائه نور کانونی مستقیم دارند. به این معنی که قرارگیری لامپ ها به شرایط خاصی از فضا (به عنوان مثال، موقعیت های کاری) پاسخ می دهد. و شار نور مستقیماً به سطح برخورد می کند.

نور را در سراسر اتاق پخش می کند. زیرا توسط دیوارها و سقف ها جذب می شود. با این حال، در نظر گرفتن نور مستقیم باید با احتیاط طراحی شود. زیرا اگر به درستی بررسی و مورد استفاده واقع نشود، می تواند سایه های “شدید” ایجاد کند.از طرفی نباید بالای سطوحی که خیره کننده یا منعکس می شوند قرار گیرد.

با اشکال بی حد و حصر برای کاوش، این قطعات مجسمه ای و چشم نواز می توانند ظریف و دراماتیک باشند. و شخصیت و ارزش زیبایی شناختی قوی به اتاق اضافه کنند. بنابراین، آن‌ها در محیط‌های جادار که می‌توانند توجه را جلب کنند. و در عین حال مؤثر هستند، ایده‌آل هستند، مانند فضاهای کاری، لابی‌ها، رستوران‌ها و فضاهای تفریحی.

در مقاله‌های بعد به معرفی گونه‌های دیگری از نورپردازی ‌ها خواهیم پرداخت.

روند طراحی ساختمان های مدرن در سال ۲۰۲۱

مقاله زیر بخش دوم از تحقیق برگرفته از تحلیل سالانه سایت آرک دیلی است. گروه آرک دیلی توانسته است با آنالیز و بررسی ساختمان ها به عناصر و جزییاتی در طراحی این بناها برسد که مرتبا در حال تکرار بوده و یا قوی ترین بازخورد ها را داشته اند.در زیر به بررسی این مقاله خواهیم پرداخت.

آیا چگونگی ساخت و معماری ساختمان های موفق را زیر نظر داشته اید؟

در بخش دوم به بررسی دیگر موارد تحلیل و بررسی آرک دیلی پرداخته خواهد شد:

ترکیب معماری و طبیعت

رنگ ها

راه حل های هوشمند و برنامه ای

در ادامه بحث به بررسی هریک با نمایش عکس ها پرداخته ایم:

ترکیب معماری و طبیعت

باغ های داخلی

این روزها معماران در تلاشند تا بتوانند معماری و طبیعت را با انسان پیوند دهند. از فضاهای سبز و کاربرد گیاهان و درختان در ساختمان ها مسئله ای است که می تواند بسیار مورد اهمیت باشد. زیرا گیاهان و فضاهای سبز می تواند روحیه افراد را عوض کند. از این گیاهان میتواند به طراحی داخلی به مقدار بسیار زیاد کمک کنند. فضاهای سبز می تواند به شکل های متفاوتی در ساختمان مورد استفاده واقع شود. فضاهای سرد و بی روح مانند اداری را می توان با حضور گیاهان منعطف سازند.

به عنوان روف گاردن و فضای سبز در نمای پنجم می تواند فضایی دلچسب را فراهم کند. از طرفی درون ویدها و فضاهای باز می تواند با گیاهان جذاب تزیین شود. گونه های متفاوتی از گیاهان وجود دارد که باید با توجه به طراحی فضا انتخاب شوند. نورگیری و سایه اندازی برای استفاده از گیاهان بسیار موثر است. در زیر نمونه هایی از این طراحی را می توان دید:

طراحی داخلی با گیاهان
فضای اداری با گیاهان

رنگ ها

رنگ در طراحی داخلی

رنگ عاملی مهم در طراحی فضا می باشد. می توانند به شیوه های مختلف تاثیراتی بنیادین در زندگی بر جای گذارند. که از جمله مهم ترین آنها می توان به تاثیر آنها بر احساسات اشاره کرد. جهانی که انسان در آن زندگی می کند. متشکل از هزاران رنگ و تونالیته های مختلفی است که موجودات و اشیا را برای ما جذاب تر و حتی به گونه ای معنوی، عمیق تر نشان می دهند. هر کدام به سبب ویژگی های شیمیایی و روانشناسانه ای که دارا هستند. منبع مهمی از انرژی، در جهت فزونی سلامت و نشاط روح و روان در انسان ها به شمار می روند.

هماهنگی در رنگ مثل هماهنگی در نت های موسیقی است. و از اهمیت ویژه ای در ایجاد هارمونی مناسب و چشم نواز به مانند قطعه موسیقی برخوردار است. برای رسیدن به اهدافی همچون کارکرد مناسب، زیبایی بصری، هارمونی فضایی، و تأثیر محیطی و روانی مؤثر و مثبت در طراحی داخلی، مستلزم استفاده هماهنگ، منسجم، معنی‎ دار و زیبا از عناصر طراحی است. در یک طرح مطلوب همه عناصر و اجزاء در نسبت به تاثیرات کیفی و معنایی که به فضا اعمال می کنند در ارتباطی تنگاتنگ با هم قرار دارند.

بر این اساس، موفقیت هر طرح بستگی کامل به چگونگی ترکیب عناصر و الگوهای سه‎ بعدی فضا دارد. تجربه سالیان دراز کار با رنگ ثابت کرده است. که رنگ ها نیز مثل انسان ها، از جهات مختلف با یکدیگر مرتبط اند و سلیقه ها و صفات مشترکی دارند. و یا برعکس ناهموان و متضاد یکدیگرند.رنگ بندی اتاق ها و استفاده از مصالحی که بتواند خصوصیات رنگی و بافت مورد نظر ما را برآورده سازد. بسیار مهم و در عین حال قدرت اعمال نفوذ بر تغییرات کالبدی فضا را نیز داراست؛

رنگ در طرای داخلی
داخلی با رنگ
استفاده از رنگ

راه حل های هوشمند و برنامه ای

الحاقات و تزیینات

در تزیین و استفاده از جزییات باید حتما به موارد استفاده از عناصر بسیار توجه داشت. استفاده زیاد از این موارد می تواند محیط را از جلوه خاص خود دور کند. و یا کمبود آن ها نیز ممکن است فضا را بی روح جلوه دهد. از رنگ مناسب و تزیینات درست بسیار می تواند در محیط تاثبر گذار باشد. الحاقات می تواند مواردی مصنوع و یا طبیعی باشد که در محیط قرار می گیرند. توجه به نوع الحاقات و تزیینات در محیط باید با توجه به نوع سبک انتخابی شما در کل ساخت خانه باشد.

این‌ روزها علاوه بر اینکه پلان و نقشه خانه و ویلا برای افراد مهم است، به همان میزان سعی برآن دارند تا چشم انداز خوبی را نیز در فضای سکونت خود داشته باشند. در ادامه به بررسی برخی پروژه‌های دارای چشم‌اندازهای جذاب خواهیم پرداخت.

چشم‌انداز ویلا و یا خانه به چه میزان برای شما دارای اهمیت است؟

ما انسان‌ها همیشه به دنبال زیبایی بوده‌ایم. تنوع در داشتن همین زیبایی برای ما لذت بخش است. شاید هرکدام از ما در اتاق‌هایمان دوست داشته باشیم فضایی دلچسب از مناظر را تجربه کنیم. شاید بخواهیم بجای تزیینات مصنوعی و تجملات از چشم‌اندازی جذاب و فوق‌العاده در محیط زندگیمان استفاده کنیم. آوردن طبیعت به فضای خانه و یا ویلاها هنری‌است که معمار را به سمت و سویی دیگر برای نمایش خلاقیت و ایده ‌ها می‌کشاند.

خانه‌هایی که معماران و طراحان زبردست و خلاق در حال طراحی آن هستند، سعی دارند تا از تمامی پتانسیل‌های موجود در سایت استفاده کنند. به این منظور شاید روزها مشغول بررسی سایت و پیشینه آن،‌ جذابیت‌های سایت و منظره، گیاهان و دسترسی ‌ها و دیگر مسئله مهم یعنی چشم‌انداز باشند. ویلاها معمولا به علت قرار گیری در مکان‌های بکری همچون کنار جنگل‌ها و یا سواحل دارای ویو‌های جذابی هستند. معمار خلاق با سکانس‌بندی های متنوع در بنا می‌تواند فضای طبیعت را به داخل خانه بکشاند. پیوند میان طبیعت و معماری و انسان را حفظ کند . و محیطی پویا را برای کاربران فراهم آورد.

این روزها در ویلاها با استفاده از کرتین والها، پنل‌های شیشه‌ای و قاب‌های بزرگی که کف تا سقف را با شفافیت تمام به نمایش می‌گذارند ساخته‌ می‌شوند. این عناصر می‌تواند مرز درون و بیرون را ناپدید کنند. در زیر به بررسی چند ویلا و خانه پرداخته‌ایم که دارای ویو‌های زیبا با پنجره‌هایی شگرفت هستند.

نمونه‌هایی از طراحی ویلاهای مدرن با چشم‌انداز‌های ویژه

House Winkel / Sasaki

این خانه در سویئس واقع است و چشم‌اندازی دلنواز به سمت رودخانه زوریخ دارد. پشت خانه جعبه‌ای با شیشه‌ای بزرگ و شفاف طراحی شده که رو به این رودخانه ساخته شده است. سراسر اتاق‌های خانه پر از شیشه‌هاست. در زمستان فضایی گرم و در تابستان به وسیله لوورها سایه‌اندازی می‌شود. درون خانه نیز به سبکی مدرن و مینیمال طراحی شده و فضایی سبک و سیال را در پی دارد.

House Winkel by swissFineLine | Manufacturer references
House Winkel by swissFineLine | Manufacturer references
House Winkel by swissFineLine | Manufacturer references

Villa Düsseldorf / Braun Architekten

در این ویلا معمار کل ویو پشت خانه را با شیشه پوشانده است. شیشه‌هایی که کشویی هستند و ساکنان و کاربران فضا را به سمت تراس‌ها هدایت ‌می‌کنند. آن‌ها با سیستمی خودکار می‌توان فضای داخلی و خارجی را با هم تجربه کنند. و در هر دو طبقه تعامل بین تعضای دو طبقه همچنان برقرا باشد.

Villa Düsseldorf by swissFineLine | Manufacturer references
Villa Düsseldorf by swissFineLine | Manufacturer references
Villa Düsseldorf by swissFineLine | Manufacturer references

نمونه‌هایی از طراحی ویلاهای مدرن با چشم‌انداز‌های ویژه در برند آرتور

ویلا دره یا والی

پروژه در لبه شمالی بومهن واقع شده است. جایی که در دامنه کوه و نزدیک چشمه قرار دارد. هندسه ویلا دره نتیجه دگرگونی سه منحنی موجود در توپوگرافی زمین در سه سطح می باشد. هدف پروژه کمترین میزان دخل و تصرف در وضع طبیعی زمین است. این، یک حمله شاعرانه از منحنی های زمین به ویلا می باشد. دگرگونی فرم ویلا با برخواستن ارتفاع منحنی ها در امتداد جنوب و برای تسلط یافتن دید و منظر ویلا به چشم انداز دره مقابل آن آغاز می شود. در ادمه حرکت این خطوط سلسله مراتب فضایی ویلا در سه طبقه شکل می گیرد.

در طبقات اول و دوم این منحنی ها به درون ویلا تغییر مسیر داده اند و موجب شکل گیری حیاط داخلی و وید شده اند. نقش این حیاط به عنوان فضای واسط (مفصل) می باشد. که سلسه مراتب فضایی را حول خود سازماندهی می کند. حیاط داخلی، فضای پذیرایی را از استخر در طبقه اول و خواب والدین را از خواب فرزندان در طبقه دوم ایزوله می کند، در نهایت دو خواب به چشم انداز دره و حیاط مشرف شدند و خواب سوم نیز به سمت کوه و حیاط مشرف شد.

ویلا دره

ویلای طالقان

ویلای طالقان در بستری سبز و پویا شکل گرفت. ایجاد نظرگاه در مجموعه برای استفاده از طبیعت پیرامون از اهداف طراحی است. طبقات بر اساس شکل بستر و احترام به سایت شکل گرفت و سبب ایجاد فضاهای پویا همانند کنسول های معلق و بام های سبز گردید. در این سایت از انرژی خورشیدی برای تامین سرمایش و گرمایش استفاده شده است.

ویلای طالقان

طراحی ویلاهای مدرن چوبی

طراحی این ویلاها معمولا با توجه به نوع اقلیم و محل سایت انجام می‌گیرد. در حاشیه جنگل‌ها و یا در نزدیکی آن می‌توان این ویلاها بیشتر دید. توجه به آب و هوای منطقه در ساخت خانه‌ها موثر است. زیرا باید در مناطق با بارش زیادتر و رطوبت بیشتر تمهیدات لازم را در خصوص ساخت این ویلاها و یا ساختمان‌ها در نظر گرفت.

آیا قصد ساختن خانه یا ویلایی چوبی را در نظر دارید؟

چوب در اسکاندیناوی زودتر از کشورهای اروپای مرکزی به اهمیت و ویژگی‌های چوب پی برده و از این ماده در ساخت و ساز خانه‌ها و ویلاها استفاده کرده‌اند.ساخت بناهای چوبی باید با توجه به منطقه و نوع آب و هوای آن صورت ئذیرد. مراحل ساخت را باید همانند دیگر بناها در نظر گرفت و پیش برد. برخلاف تفکر عمومی بناهای ساخته شده با چوب عایق حرارتی و صوتی بسیار خوبی است.این ماده می‌تواند در صرفه جویی انرژی نیز موثر باشد. چرا که یک ماده عایق طبیعی است.

این خانه‌ها و ویلاها با سرعت بیشتری ساخته می‌شوند. زیرا معمولا از پانل‌های پیش ساخته، ساخته می‌شوند مگر اینکه به خانه‌های چوبی سنتی علاقه داشته باشید. در خانه‌های پیش ساخته پانل‌ها به محل پروژه آورده می‌شوند و سپس در سایت مونتاژ می‌گردند. این روش می تواند هزینه کمتری داشته باشد.

خانه های منفعل یا کنش پذیر نوع دیگری از ساخت بنا با چوب است. این خانه‌ها به‌گونه‌ای ساخته می‌شوند که با طبیعت سازگار بوده و می‌توان این ساختمان را به نوعی ساختمان با معماری پایدار دانست. این بناها تا حد امکان با طبیعت سازگارند و همچنین از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند. صد در صد قابل بازیافت بوده و به میزان کمتری مضر هستند.

نمونه‌هایی از خانه‌های ساخته شده با چوب

سه خانه پیوسته ، three attached house

معمار: شرکت PONT12 architectes

مکان قرارگیری پروژه و سایت پلان

این پروژه از قابلیت های سایت حداکثر استفاده را کرده و در عین حال در تلاش است. تا از بافت سبز اطراف به وسیله فرم و حجم خود خارج نگردد.کج کردن پلان و سطح مقطع باعث کاهش مقیاس، تقویت و حفظ حریم خانواده در این مجموعه می شود. این خطوط کج باعث به وجود آمدن تراسهایی می شود که اتاق های نشیمن را گسترش داده و نورگیری را به ویژه در خانه وسط با روزنه ای به سمت غرب افزایش داده است.

انعطاف حجم و ترکیب نماها بسیار جذاب است و مفهوم خوانش سنتی این سه خانه پیوسته را در نظر ببیننده محو می‌کند. ابتکار این پروژه در جای دیگری نهفته است: در این بنا از نظرگاهی در اتاق زیر شیروانی صرف نظر میکند و سقفی مسطح را با چشم اندازی وسیع با درختان مرتفع و جذاب ارائه می کند.

علاوه بر این نیز در داخل خانه از پنجره های وسیعی استفاده شده است. که ارتباط بین داخل و خارج بنا را حفظ می کند و به نوعی چشم انداز قابل ارائه از پنجره ها کیفیت بصری خانه را بالا می برد. طراحی داخلی بنا با مبلمان چوبی و مینمال، فضایی ساده و پکپارچه را در پیش روی ببیننده قرار می دهد؛ فضایی کاملا خوانا و مشخص.

۳ خانه پیوسته با نمایی از روکش های چوبی
نمای پشتی از ۳ خانه پیوسته

ابتکارات پروژه:

انعطاف حجم و ترکیب نماها بسیار جذاب است و مفهوم خوانش سنتی این سه خانه پیوسته را در نظر ببیننده محو میکند. ابتکار این پروژه در جای دیگری نهفته است: در این بنا از نظرگاهی در اتاق زیر شیروانی صرف نظر میکند و سقفی مسطح را با چشم اندازی وسیع با درختان مرتفع و جذاب ارائه می کند.

علاوه بر این نیز در داخل خانه از پنجره های وسیعی استفاده شده است. که ارتباط بین داخل و خارج بنا را حفظ می کند و به نوعی چشم انداز قابل ارائه از پنجره ها کیفیت بصری خانه را بالا می برد. طراحی داخلی بنا با مبلمان چوبی و مینمال، فضایی ساده و پکپارچه را در پیش روی ببیننده قرار می دهد؛ فضایی کاملا خوانا و مشخص.

(بام) نمای پنجم خانه
چشم انداز وسیع بام

مصالح و فضاهای داخلی

مصالح به صورت خام استفاده می شوند و همینطور باقی میمانند. بتن اکسپوزی که در داخل بنا سطح دیوارها پوشانده و چوبی که نمای خانه ها را شکل می دهد. حال و هوای این بنا را اتصال و درکنار هم قرار گرفتن مواد و مصالح به کار گرفته شده تامین می کند.

دیوارهای بتنی، دال های شن و ماسه ای که سنگدانه ها را به نمایش می گذارد و مهمترین بخش آن یعنی استفاده از روکش های چوبی در نما که نمودی از مفاهیم سنتی را در معرض نمایش می گذارد. این انتخاب ساده و بنیادی مصالح باعث بهینه سازی و از طرفی یکپارچپی و پیوستگی کلی طرح شده است. دالهای فعال گرما را به روشی بهینه منتقل میکنند. و روکش های چوبی به طراح این اجازه را می دهد تا بتواند فرم های شکسته بنا را در سایت پروژه بهینه کند.

طراحی داخلی اتاق چوب و بتن اکسپوز
نمایی از یکی از آشپزخانه ها کار شده با چوب
دیوارها با بتن اکسپوز

The Wooden Villa

معمار:Nicolas Dahan

این ویلا مکانی است برای قدم زدن در جنگل درختان کاج. ساخت ویلایی جذاب با چشم‌اندازهایی فوق‌العاده برای زندگی که با تکنیک ساختمانی چوب ساخته شده است. نورگیری‌های بزرگ و به قولی لاکچری ویلا بسیار اعجاب انگیز است. پنجره‌های با ارتفاع ۳ متر که نوری زیبا را به داخل هدایت ‌می‌کنند. دو سوم خانه با شیشه ساخته شده است.

در این ویلا برای بالا بردنن مقاوت چوب آن را تقویت کرد، سبک کردن، سمباده زدن و لاک زدن به آن می‌تواند از مواردی باشد که مقاومت چوب را بالا می‌برد.فضای داخلی و خارجی ویلا تماما با چوب ساخته شده است. سقف به صورت وافل ساخته شده و آن هم چوبی است.

نیکلاس داهان در مورد این خانه می‌گوید:

“To enter the pine forest is to enter the house. The site itself is integral to the architecture. The pine and oak trees provide shelter from strong winds. The ocean, though not visible, is so close that the sound of the surf rhythms the day. Nature runs through the bedrooms and the living room. The house is built where the air flows”

Nicolas Dahan
نمای بیرونی ویلای چوبی
فضای داخلی ویلا چوبی
ویلا چوبی در شب

نمونه‌هایی از ساختمان‌های ساخته شده با چوب در برند آرتور

مجموعه باغ آپارتمان دولت

سایت پروژه در شمال تهران واقع شده است. در گذشته کل منطقه باغ بوده است. توسعه شدید بلند مرتبه سازی در سالهای اخیر موجب تخریب باغ ها یکی پس ازدیگری شده است. سایت پروژه یکی از باغ های تخریب نشده در منطقه است. استراتژی طراحی مبتنی برحفظ درختان باغ است. بر این اساس خطوط مرزی بین درختان و فضای خالی بین آنها محل قرار گیری توده در نظر گرفته شد.

در این پروژه با توجه به اهمیت طبیعت و سازگاری با آن از چوب در نماسازی ساختمان استفاده شده است. نمای زیبای این پروژه همخوانی جذابی را بین آپارتمان و محیط اطراف فراهم ساخته است. از طرفی ارتباط میان انسان و طبیعت را نیز دو چندان می‌کند.

برج آپارتمان قلهک طراحی چوبی
طراحی با چوب برج آپارتمان دولت

ویلا خطی

ویلای خطی، در طالقان واقع شده است. این ویلا یک ساختمان دو طبقه مینیمال از ترکیب آهن، آجر و چوب می باشد. پروژه پاسخی است به سه سوال اساسی:  نیازهای ساکنان آن، موقعیت و قرارگیری پروژه و دغدغه های زیست محیطی. استراتژی طراحی پروژه به وسیله بیرون کشیدن یک مکعب از هندسه یکپارچه ویلا برای خلق حیاط مرکزی و الحاق پنجره های خطی از جنس آجر و چوب برای نما می باشد.

حیاط مرکزی به عنوان فضای واسط بین شرق و غرب ویلا عمل میکند. در حالیکه حیاط مرکزی اجازه ورودی نور طبیعی را به داخل ویلا می دهد باعث ایجاد ارتباط بصری بین فضاهای داخلی نیز می گردد. این فضا، فضای واسطه ایی است بین لبه بیرونی و داخلی برای کنترل نوسانات شدید آب و هوایی در زمستان و تابستان است. از طرف دیگری، بمنظور تسلط بر چشم اندازهای طبیعی منطقه بخش اعظمی از نمای پروژه شفاف درنظر گرفته شد.

برای مطالعه بیشتر در خصوص طراحی و ساخت ویلا می‌توانید به سر برگ طراحی و ساخت ویلا مراجعه فرمایید. از طرفی برای دیدن سبک‌های مدرن و دوبلکس نیز پروژه‌های بیشتری را می‌توانید ملاحظه کنید.:)

بررسی عوامل مهم در طراحی نما و نماسازی مدرن

طراحی نما و نماسازی یکی از قسمت‌های مهم در طراحی ویلاهاست. زیرا نما بیان کننده سبک و سلیقه شخص، و همچنین نهایت هنر و ایده‌پردازی معمار است.

آیا می‌دانید برای طراحی نمای ویلا چه ویژگی‌هایی مهم است؟

نمای هر ساختمان مولفه ای است رابط میان فضای شهری و داخلی خانه. این عنصر رابط، معرف خلاقیت و ایده پردازی معمار با توجه به سبک و طرح انتخابی کارفرماست. از طرفی نما بسته به نوع شهر و قرارگیری آن در موقعیتها و شرایط خاص متغیر است. ممکن است نما از قوانین خاصی در خصوص رنگ و بافت و بلندای آن پیروی کند.

نما را میتوان در بخشهایی طبقه بندی نمود که شامل تاج نما که نقطه انتهایی نما و مرز بین ساختمان و آسمان است. ساقه آن که در برگیرنده پنجره ها عناصر عمودی و افقی است. و پایه آن چسبیده به زمین است. هر یک از این بخشها را باید در تناسب با ویلا در نظر گرفت. در طراحی نما باید توجه داشت که طرح و انتخاب مصالح برای ساخت آن باید با کلیه عناصر دیگر در ویلا هماهنگی و مطابقت داشته باشد.

عوامل موثر بر طراحی نمای مدرن

– نحوه و میزان دسترسی سازندگان و مالکان ساختمانها به مصالح ساختمانی.
– نوع و شیوه اجرایی که در احداث ساختمان بکار گرفته می‌شود.
– نوع کاربری ساختمان یا فضای مورد نظر (اداری ، مسکونی ، آموزشی و …).
– شرایط و وضعیت محل یا منطقه احداث ساختمان(آب و هوا، میزان رطوبت، زمین شناختی و …).
– جهت وزش بادهای زمستانی و نیز جهت و نحوه تابش آفتاب بر سطح نما.


– مسایل اقتصادی از نظر میزان بودجه و اعتبار اختصاص یافته برای احداث سازه مورد نظر (در پروژه های دولتی) و میزان توان مالی افراد در ساخت منازل شخصی.
– رعایت اصول زیبایی شهری یا روستایی و مد نظر قرار دادن هماهنگی ظاهری و نمایی ساختمان با سازه و ساختمانهای مجاور.
– و درنهایت گسترش علم و فناوری ارتباطات، برای بهره گیری از وسایل وتجهیزات مدرن و مصالح نوین و نیز ایده گرفتن از نماسازی سایر کشورهای دارای سبکهای خاص و پیشرفته در معماری ساختمان، البته متناسب با شرایط محیطی و اقلیمی‌منطقه مشابه در کشور.

عوامل موثر در نما سازی ساختمانهای مدرن

نکاتی در نماسازی ساختمان‌ها

نمای آجری:


– تمیز کردن سطح زیرین نما قبل از نما کاری طوریکه از هر نوع آلودگی (گردو خاک، شوره زدگی، دوده گرفتگی، زنگ فلزات، باقی مانده های مصالح سطح زیرین و …) کاملاً پاک شود.
– در صورت استفاده از نماهای آجری، برای جلوگیری از جذب آب ملات توسط آجرهای نما، زنجاب کردن آجرها و نیز بکارگیری ملات با نسبت آب و سیمان و ماسه و آهک مناسب با قدرت چسبندگی و مقاومت مناسب.

در این نوع نما، چیدن آجرها بصورت کله وراسته برای مشارکت آجرهای نما در باربری سازه و همچنین به منظور پیوستگی آجر نما با آجرهای پشت ِکار لازم است. البته نباید فراموش کرد که انجام نماهای آجری باید در شرایط محیطی مناسب و با دما و میزان رطوبت استاندارد و بدون یخبندان صورت گیرد.

ذکر این نکته هم لازم است که آجر مصرفی در نمای ساختمان با آجرهایی که در دیوارهای تیغه‌ای یا باربر مصرف می‌شوند متفاوتند. علاوه بر این، این آجرها باید فاقد هرگونه ترک خوردگی، شوره زدگی و آلودگی های شیمیایی باشند و البته بایستی در برابر شرایط نامساعد محیطی از جمله یخبندان های شدید مقاومت بالایی داشته باشند.

– استفاده از سیمانهای ضد سولفات در نماهای بتنی، سیمانی و آجری برای مقابله با حمله سولفاتها و جلوگیری از آسیب دیدگی و تخریب نما و در کل تمام ساختمان لازم است.
– نصب آبچکانها و قرنیزهای شیبدار ( شیب به داخل) برای ممانعت از نفوذ آب و رطوبت بداخل ساختمان.
– اجرای همزمان و هماهنگ دیوار چینی در نما در تمام ارتفاع ساختمان و لابند کردن آجرها.
– بند کشی صحیح و اصولی با ملات ریزدانه و پرمایهء مناسب و متراکم برای زیبایی بیشتر و نیز ممانعت از نفوذ آب و رطوبت بداخل دیوارنما و دیوار زیرین.

نمای سنگی:

استفاده از سنگهای نمای پردوام و با مقاومت بالا در برابر یخ زدگی و شرایط نا مساعد جوی و محیطی ( نور خورشید، آب و رطوبت )، با بافت و شکل مطلوب، بدون ترک خوردگی و خلل و فرج و مهمتر اینکه از نظر قیمت دارای صرفه اقتصادی باشد.
– در صورت بکار گیری سنگهای رودخانه‌ای و سنگهای ضخیم در نماهای سنگی باید تا گرفتن کامل ملات از قالبهای مناسب استفاده کرد.
– در صورت استفاده از سنگهای پلاک بایستی از این سنگها در برابر رطوبت یخبندان مراقبت نمود و مواد زاید را از سطح این سنگها پاک کرده و با استفاده از یکی از روشهای زیر سنگها را کاملاً به سطح زیرین محکم کرد: لقمه گذاری، پیچ و رولپلاک کردن، نصب سیم و اسکوپ یا قلاب برای اتصال بهتر و محکمتر.

علل خرابی نماهای سنگی

همواره باید این نکته را مد نظر داشت که علل خرابی نماهای سنگی (سنگهای بادبر، مکعبی، لایه‌ای، رودخانه‌ای، سنگ پلاک (لوحه سنگ)، چند وجهی‌های منظم و نا منظم و …) یکی از عوامل زیر است: نصب کردن ناصحیح سنگهای نما – استفاده از مصالح غیر استاندارد – اتصال و پیوستگی نا مناسب بین سنگهای نما و سطح زیر کار.

پس باید سعی شود که هیچکدام از کارهای غیر اصولی فوق انجام نگیرد که هم نما و هم مجموعه ساختمان دچار نقصان و خسارت جزیی یا کلی شوند. نا گفته نماند که نم و رطوبت یکی از دلایل پیوستگی ناقص بین سنگهای نما و سطح زیر کار است، بنابراین خشک نگه داشتن سطح تماس این دو چه در زمان اجرا و چه بعد از آن کاملاً ضروری است.

نمای بتنی:

در نماهای بتنی، سیمانی که در تهیه این نوع بتنها مورد استفاده قرار می‌گیرد. باید، در برابر حملات مواد شیمیایی و نیز تغییرات درجه حرارت و رطوبت دارای سرعت کسب مقاومت بالایی باشد. در تابستان باید از سیمان با گرمای هیدراته پایین و در زمستان بر عکس باید از سیمان با گرمای هیدراتاسیون بالا استفاده کرد. لازم به ذکر است که اختلاط بتن و حمل ونقل، قالب بندی، ریختن وتراکم آن نیز باید بطور کاملاً صحیح و اصولی و در شرایط محیطی مناسب و ایده‌ال هم از نظر دما و هم از نظر میزان رطوبت انجام شود.
– سنگدانه های و به طور کلی مواد اولیه مصرفی در تهیه مصالح و ترکیبات لازم برای کار نماسازی باید تمیز و عاری ازهر گونه نا خالصی اعم از خاک، گل و لای، ناخالصیهای معدنی و مواد زاید بوده و در عین حال دارای مقاومت بالا و شکل و بافت مطلوب و مناسب باشند. البته آب مصرفی در بتنها و ملاتها نیز باید عاری از انواع ناخالصی ها باشد (مثل آب آشامیدنی یا آبهای کاملاً تصفیه شده).

آماده سازی سطح زیر کار برای نما سازی

بسته به نمایی که قرار است استفاده شود سطح زیر کار باید قبل از احداث نما، بند کشی، کرم بندی، شمشه گیری، خراشیده یا آجدار شود. و یا در صورت نیاز توری سیمی‌ویا توری مرغی نصب شود. و سطح آن هموار و شاید هم ناهموار شود.

( برای اتصال بهتر نما و سطح زیر کار)، تمیز کردن و پاک کردن سطح زیرین از هر گونه آلودگی مثل لکه ها، اضافه ها و باقی مانده مصالح، دوده ها و گرد و خاک و … امری کاملاً ضروریست. و در صورت وجود خرابی و نقصان در سطح زیر کار باید آسیب دیدگی های آن به طور کامل بر طرف شود. و بعد کار نما سازی روی آن صورت گیرد زیرا در غیر این صورت این خرابیها به مرور زمان به نما هم منتقل شده و باعث آسیب دیدگی آن می‌شود.

– در صورت نیاز استفاده از عایقهای رطوبتی و حرارتی در نما و ممانعت از نوسانات شدید دمایی در مصالح نما خصوصاً در زمان گیرش آنها امری کاملاً اجباری است.
– رنگ آمیزی و ضد زنگ کردن شبکه های فلزی که در ماتریسها و ملاتهای سیمانی یا آهکی و یا گلی قرار می‌گیرند، ضروری است.
– کاستن از فاصله زمانی و مکانی بین ساخت بتن و ریختن آن در قالب مورد نظر و متراکم کردن آن در نماهای بتنی لازم است.
– بتن ریزی در میزان رطوبت و دمای مناسب محیطی؛ بهترین دما برای بتن ریزی بین ۲۰ تا ۴۰ درجه سانتی گراد است، که این نوسان دما بستگی به دمای محیط موقع بتن ریزی دارد.
– باید سعی شود که دمای آب مصرفی برای ساخت بتن یا ملاتها، در مراحل مختلف یکنواخت باشد.

بازی با نور و سایه

استفاده از کیفیت‌های نوری متفاوت باعث جذابیت در ویلاها است. نور و روشنایی در ویلا و نوع به کارگیری آن بسیار مهم بوده و با خلاقیت وایده‌پردازی معمار در ارتباط است. بازی با نور سایه یکی از چالش‌های مهم در زیبا سازی فضاهای ویلا است.

چقدر نور و روشنایی در ویلاها برای شما اهمیت دارد؟

از سال‌های دور در معماری ایرانی توجه به ور و نورگیری بسیار پر اهمیت بوده است. همه خانواده‌های ایرانی در صدد داشتن خانه‌ای پر نور در عین فرار از نور‌های گزنده بوده‌اند. استفاده از عناصر مختلف در نور گیری مانند شباک، فخرو مدین و یا شناشیل در جای جای ایران نشان از اهمیت این مسئله است. هر یک از این عناصر در اقلیم‌های متفاوتی مورد استفاده بوده است. استفاده از نورگیرها به همراه حفظ حریم شخصی در خانه‌های ایرانی به شدت مورد توجه بوده است.

از طرفی می‌توان زیبایی را زاییده نور دانست. بازتاب نور بر اجسام است که همه ‌زیبایی‌های جهان را در ذهن ما مسحور کننده می‌کند. نور در ساعات مختلف کیفیت‌های متفاوتی را در معرض چشم قرار می‌دهد. معماران خلاق از این تفاوت‌ها در ساعات مختلف نهایت بهره را برده و فضای داخلی را با خلاقیت خود زیبا و جذاب می‌کنند. از طرفی با توجه به چالش‌های جدید طراحان در برخورد با صرفه‌جویی در مصرف انرژی و جلوگیری از هدر رفت آن، توجه به نوع نورگیری و سطوح مورد استفاده برای نورگیری بسیار مورد توجه است.

نور و روشنایی به دلیل گذراندن وقت در فضاهای بسته بسیار با اهمیت است.هر پروژه دارای سایت و محل مخصوص به خود بوده و نورگیری متفاوتی را می‌طلبد. سایت‌های جنگلی، کوهستانی و یا کویری هرکدام دانش خاص خود را از اقلیم و شرایط آب وهوایی نیاز دارد. نورگیری درست و اصولی در ساختمان، آن را به فضایی باز و دلباز مبدل می‌کند. اما بازی با نور می‌تواند کیفیت‌های متفاوتی را در معرض چشمان کاربران قرار دهد. استفاده از نماهای دو جداره و یا دوپوسته، کاربست پوسته‌های مشبک و یا پنجره‌هایی با طرح‌های خاص این نوع کیفیت‌ها را برای خانه به عمل می‌آورد.

هندسه مشبک و ایجاد کیفیت نوری متفاوت

تقابل میان نور و سایه یکی از تضادهای زیبایی سات که می‌توان در کاربرد فضاهای داخلی معماری به خوبی از آن بهره برد. اما این طراحی باید با دقت تمام انجام شود. زیرا نور گیری همانطور که اشاره شد علاوه بر تامین نور فضا،‌ با مسائلی همچون حریم خصوصی، دید به چشم‌انداز و صرفه‌جویی در انرژی در ارتباط است. فضاهای مشبک به وجود آورنده بسیاری از این ویژگی‌ها هستند. این مشبک‌ها می‌توانند به صورت هندسی و یا طرح‌های مختلف اجرا شوند. گره‌چینی‌های هندسی و یا شباک‌ها در معماری ایرانی و سنتی ما به وفور دیده می‌شود.

فخرو مدین و چینش آجری است که در فضاهای داخلی خانه‌های قدیمی ایران از جمله خانه عباسیان مورد استفاده بوده است. چرا که علاوه بر ایجاد نور و سایه و تقابل میان آن‌ها با ایجاد حریم خصوصی و جلوگیری از دید از بیرون به داخل فضایی دلنشین را فراهم می‌کند. در این روزها می‌توان نمونه‌های مدرن شده زیبایی از این نوع چینش آجری را دید.

پوسته‌های دو جداره و مشبک می‌تواند کیفیت‌های جذابی را فراهم کند. این پوسته‌ها معمولا با روش‌های پارامتریک و الگوهای جدید طراحی می‌شوند. این پوسته‌ها می‌تواند با مضالح و متریال مختلفی ساخته شود. چوب، آجر و سیمان را می‌توان از مصالحی دانست که برای ساخت آن‌ها می‌شود به کار برد.

نمونه‌هایی از کاربرد پوسته‌های مشبک (بازی با نور و سایه) در بناهای جدید

پوسته‌های بتنی

Shibori Office

معمار: The Grid Architects

در این پروژه (ویلا) نور در نقاط مختلف سایت قابل دسترسی است. برای جلوگیری از گزند این نور معماران به فکر ایجاد حفره‌هایی در نمای ساختممان افتادند. این حفره‌ها بر اسن اساس که برش‌های بزرگتر در پایین و برش‌های کوچکتر در قسمت بالایی نما ایجاد شدند. این کار نور را به صورت کنترل شده وارد ساختمان میکرد.زیبایی این نور در کنار بافت چوبی و رنگ انتخابی معماران جلوه‌ای دو چندان پیدا می‌کند. فضای داخلی با بتن قرمز اخرایی تزیین شده و این نور باعث زیبایی بیشتر می شود. در طراحی فضای داخلی با سادگی برخورد شده است و مبلمان به صورت مدرن انتخاب شده‌اند.

نمای بیرونی بازی نور و سایه در طراحی ویلا
فضای داخلی نور و سایه
بازی نور و سایه در طراحی ویلا نمای بیرونی

پوسته چوبی

UMBRA Installation

معمار: TINKAH

این بنا از مشربیه‌ها الهام گرفته شده‌اند. و به دنبال ایجاد فضای جذاب در نور گیری هستند. مشربیه، عنصری از معماری سنتی خاورمیانه است. همانطور که بیان شد این‌گونه پوسته‌ها حفره‌های هندسی را ایجاد می‌کن. مشربیه به کاربران فضااین امکان را می‌دهد تا کارهای خود را بدون از بین رفتن حریم خصوصی، به بیرون نگاه کنند. به طور همزمان، با محدود کردن مقدار نور ورودی و در عین حال که نسیم را دعوت می کند. این پوسته از گرم شدن بیش از حد توسط نور خورشید در خانه ها جلوگیری می کند. پوسته به رنگ روشن است تا نور خورشید را منعکس کند و نور اضافی وارد فضا نشود.

Termitary House

معمار: Tropical Space

این خانه یا ویلا با توجه به آب و هوای منطقه که در اکثر روز‌ها بارانی و یا آفتابی است انجام گرفته است. استفاده از مصالح آجر به دلیل خنکی برای تابستان است. و چون در ویتنام آجر جزیی از مصالح سنتی است، از این متریال استفاده شده است. استفاده از چینش فخرو مدین و نورگیری‌های فیلتر شده، بسیار نورگیری خوبی را در خانه ایجاد می‌کند.

نمونه‌هایی از کاربرد پوسته‌های مشبک (بازی با نور و سایه) توسط برند آرتور

ویلای چکاد

در شهر دماوند واقع شده است.این پروژه با ۳ طبقه در حال اجرا می باشد.طراحی و نظارت عالیه این پروژه ساختمانی، توسط دکتر آرتور امید آذری در برند ساختمانی آرتور انجام شده است. اکنون این پروژه در حال اجرا است. در این طرح با آجر چینی و استفاده از آجر به سبک مدرن فضایی متفاوت را به‌وجود آورده است. استفاده از این اجرهایی به شکل فخر و مدین در نمای خانه،‌فیلتر نوری را درون خانه ایجاد می‌کند.

ویلای آجری چکاد
چکاد نور گیری

ویلای قمصر

هنر آجرکاری به عنوان پدیده ایی ارزشمند در تاریخ معماری سرزمین ایران، نشان از هنر و اصالت دارد. در فرایند همنشینی این سرمایه تاریخی با مضامین معماری مدرن و مینیمال، می توان به شیوه ایی متفاوت برای بیان معماری دست یافت. رویکردی که به طور خاص در ویلای قمصر مورد توجه قرار گرفت. چیدمان آجر در فضاهای داخلی و پوسته خارجی بنا شکل گرفت.

ویلای قمصر نور و سایه
بازی نور و سایه فضای داخلی

دفتر معماری آرتور و همکاران در تلاش است با توجه به نیاز‌های روز جامعه و مدرن همگام باشد و شما را در رسیدن به اهداف خود در بهترین ویلاها و ساختمان‌ها یاری رساند.

طراحی مجتمع‌های چند منظوره و سبز

مجتمع‌های چند منظوره ساختمان‌هایی هستند که از چند عملکرد و برای انجام کارکردهای متفاوت شکل گرفته‌اند. در ادامه این متن نمونه های جذابی را با طراحی مجتمع‌های چند منظوره که در جهان ساخته شده است معرفی میکنیم. شما همراهان گرامی می‌توانید برای طراحی بام‌های سبز خود و یا روف گاردن‌ها به به این قسمت مراجعه فرمایید.

در خصوص معماری سبز چه می‌دانید؟

این ساختمان‌ها، به منظور استفاده بهینه از انرژی‌ها و هدر رفت آن‌ها ساخته و طراحی می‌شوند. طراحان و معماران در تلاشند که که ساختمان‌ها روزبه روز با تکنولوژی جدید ساخته و پرداخته شوند. این هوشمند سازی و به روز ساختن معماری کمک می‌کند تا ساختمان جزیی از طبیعت باشد و در راستای بهبود آن تلاش کند.استفاده از تهویه‌های مطبوع طبیعی، دودکش‌های خورشیدی، نماهای دو پوسته و دوجداره همگی از این دست طراحی‌ها در ساخت هستند. به کارگیری پشت بام سبز و یا خانه‌هایی با نمای سبز و متغیر نیز از آن جمله‌اند.

مصالح مورد استفاده در این ساختمان‌ها نیز قابل اهمیت است. این متریال باید به دور از هرگونه مواد مضر برای طبیعت باشند. قابل بازیافت بوده و با دوام باشند. معمولا این بناها با محیط اطراف خود سازگارند. در تلاشند تا با تغییرات شرایط اقلیمی و محیطی، فضای خانه را با توجه به ترجیحات آسایشی کاربران در آوردند. گاهی این تنظیمات به صورت دستی و در اکثر مواقع به صورت هوشمند انجام می‌گیرد.

نمونه‌ های طراحی مجتمع‌های سبز

Wood Innovation Design Centre  (مرکز طراحی نوآورانه چوبی)

معمار: Michael Green Architecture

این مجتمع مکانی برای طراحان،محققان و دانشجویانی است که نوآوری‌هایی را در خصوص فرآورده‌ها چوبی انجام می‌دهند. طبقات پایین شامل فضاهای آموزش و در طبقات بالا فضاهای اداری و سازمانی جای داده شده‌اند.این ساختمان ۸ طبقه تمام با جوب ساخته شده است و الگویی است برای ساختمان‌ها دیگر.ساختمانی با ساختار ساده و “خشک” از پانل های کف CLT یکپارچه با سیستم ستون ها و تیرهای گلولام (Glulam)و دیوارهای چوبی حجیم است و سیستمی مدولار را در پیش می‌گیرد. این ساختمان را با آزمایشات و تحقیقات بسیار زیادی طراحی و ساخته‌اند. از طرفی این بنا با توجه به شرایط آمریکای شمالی ساخته شده است.

مرکز طراحی نواورانه با طراحیسبز
طراحی سبز
نمای بیرونی در طراحی معماری سبز

Fig Tree Pocket 

معمار: Smart Design Studio

این ساختمان جزئی از ۴ ساختمانی است که در یک محوطه قرار داشته که هرکدام عملکرد خاص به خود را دارند. این ساختمان‌ها از سه طرف به باغ‌ها می‌رسند و بر اساس معماری پایدار طراحی شده است. طراحی غیرفعال خورشیدی و تهویه‌های طبیعی از مسائلی است که در این بناها طراحی شده‌اند. دسترسی مناسب به ساختمان‌ها و چشم‌اندازهای وسیع و زیبا از ویژگی‌های منحصر به فرد این مجتمع‌ است. سایت از سمت شمال به جنوب کشیده شده و ساختمان‌ها در این ساختار ساخته شده‌اد. نمای سفید رنگ و تراس‌های زیبا در جهت چشم‌اندازهای باغ جذابیت ساختمان‌ها را چند برابر کرده است. نام این ساختمان برگرفته از درخت قدیمی انجیری است که در مجاورت آن قرار دارد.

طراحی مجتمع‌های سبز نمای بیرونی
درخت انجیر طراحی مجتمع‌های سبز
فضای بیرونی طراحی مجتمع‌های سبز

Greenway Office Park

معمار:modus studio

فضایی طراحی شده با پلان باز برای انجام کارهای اداری. نمای این ساختمان به صورت تغییر پذیر عمل می‌کند.نور بسیار خوب و مورد نیاز ساختمان از طریق پنجره‌های کشیده وارد فضا می‌شوند. نور را می‌توان در این ساختمان به صورت فیلتر شده داشت. ارتباط مستقیم با چشم‌اندازها و فضاهایی جمعی برای تعامل هرچه بیشتر در هنگام کار از ویژگی‌های این ساختمان است. فضاهای چوبی چندلایه در طبقه دوم با جزییاتی زیبا و گرم شکل گرفته است. ترکیب سایه و روشن‌ها و فضاهای چوبی جلوه جذابی را به بخش‌های مختلف می‌دهد.

نماهای متحرک طراحی مجتمع‌های سبز
داخل طراحی مجتمع‌های سبز
عناصر عمودی طراحی مجتمع‌های سبز

نمونه‌ های طراحی مجتمع‌های سبز در برند آرتور

پروژه مسکونی آرتسام

ساختمانی طراحی شده توسط برند آرتور و همکاران است. این ساختمان مسکونی با ایده نمای متغیر و سبز طراحی شده و فیلترینگ نوری در آن به خوبی انجام می‌پذیرد.

مجتمع چندمنظوره ماراوا

رتبه اول مسابقه “مجموعه توریستی، تفریحی، تجاری و مسکونی، مراغه“این مجموعه با هدف احترام به طبیعت و بافت شهر شکل گرفت. شکل گیری مجموعه در راستای محور رودخانه صوفی چای بر اساس معماری پایدار طراحی را به هدف اولیه خود نزدیک ساخت. ایجاد بستری معمارانه برای تعاملات اجتماعی و پویا در شهر با توجه به برگزاری سالانه مسابقات قایق رانی از نقطه عطف طراحی مجموعه به شمار می آید.

برای مطالعه بیشتر در خصوص طراحی و ساخت ویلا می‌توانید به سر برگ طراحی و ساخت ویلا مراجعه فرمایید. از طرفی برای دیدن سبک‌های مدرن و دوبلکس نیز پروژه‌های بیشتری را می‌توانید ملاحظه کنید.:)

فرانــک گــهری

(موزه گوگنهایم)

((…در واقع فرانک هنوز کار با کامپیوتر را نمی‌داند، جز اینکه آن را به سمت کسی پرتاب کند.))

دیالوگی از فیلم سیدنی پولاکس ( اسکیس‌های فرانک گهری)



اسکیس از فرانک گهری
اسکیس از فرانک گهری

استودیو معماری فرانک گهری مملو از شوخ طبعی جدی گونه‌ بود. این معمار افسانه‌ای اسکیس‌های خود را خط‌خطی‌هایی می‌داند که فقط خودش می‌تواند آن‌ها را بفهمد. و شاید در اتمام پروژه با چرخاندن آن‌ها طرحی کامل از ساختمان پدیدار شود. گهری را می‌توان پیشتاز سبک معماری ساختارشکنانه دانست. خطوطی هیجان‌انگیز که سرانجام خیالات و رویاهایش را می‌پیمایند و به معماری جذاب و مرموز تبدیل می‌شوند.

موزه گوگنهایم

اسکیس‌

در اسکیس و طرح اولیه موزه می‌توان خطوطی را دید که شبیه به بادبان‌های کشتی بزرگ است که در لبه رودخانه بیلبائو پهلو گرفته است. خطوطی مواج و پویا که در سرتا سر بنا دیده می‌شود. اما از نمایی دیگر در نمای تاپ (بالا یا دید پرنده) می‌توان گلی را مشاهده کرد که همواره در حال رشد و گلبرگ‌های خود را در همه جهات می‌پروراند.

The Guggenheim Museum Bilbao | Frank Gehry - Arch2O.com
نمایی از مقاطع موزه گوکنهایم

خانه بی زمان

در بخش به تحلیل خانه‌ای پرداخته خواهد شد که صاحبان آن در تلاش برای بازسازی این خانه بودند. اما شرط آن‌ها حفظ خاطره‌ها و الگوهای قدیمی بود.

(Timeless Treasure House)

معمار: studio PROTOTYPE

مساحت: ۱۴۰ متر مربع

شهر: آمستردام

در شهر آمستردام، استودیو پروتوتایپ ادغام دو خانه مسکونی را برعهده گرفت. نتیجه این بازسازی ویلایی شهری شد که با مفاهیم و کانسپت‌های تاریخی سایت طراحی شده است. این خانه کهنسال با قدمتی برابر با اوایل قرن بیستم است. و به عنوان یک خانه با محیطی بسته با فضایی سبز شناخته می‌شود.

طراحی نقشه خانه با در نظر گرفتن فضایی برای زندگی به عنوان غذا خوری، در قسمتی از خانه با چشم‌اندازی وسیع از باغ شکل گرفته است. این خانه یادآور پلان‌هایی قدیمی با الگوی اتاق‌هایی به صورت پشت بهم (back and front house/ room) است. الگو به وسیله فضای ارتباطی پله‌ها صورت گرفته است. باکس پله به عنوان هسته‌ای تاریک و مرکزی در پلان قرار دارد. این الگو به زیبایی خانه‌ای را به نمایش می‌گذارد که سکانس‌های متفاوتی از سایه روشن‌ها را با کیفیتی جذاب ارائه می‌کند.

نمایی از فضای بیرونی
آشپزخانه و ناهار خوری
چشم اندازی از بیرون

فضاهای داخلی خانه

قسمت ورودی خانه را راهرویی در بر می‌گیرد که ارتباط بین فضاها در طبقات را با ایجاد سایه روشن‌ها فراهم می‌کند. فضای داخلی و نما با آجر کارشده است. این طراحی داخلی مفهوم سنتی کانسپت اصلی طراحی را به رخ می‌کشد. آجر با مصالح دیگری همچون چوب ترکیب شده تا بتواند تعادل بصری را در خانه حفظ نماید.

از طرفی این دیوار‌های آجری تا حیاط و دیوار باغ کوچک خانه ادامه یافته‌اند. در واقع پیوستگی محوطه و فضای سبز در این خانه بدین گونه حفظ شده است. نیمکتی سیمانی فضایی را برای بازی بچه‌ها و همچنین نشستن خانواده کنار هم در محیطی باز را فراهم کرده است. این نیمکت سیمانی در نگاهی دیگر اتصال فضای باز را با خانه برقرار می‌کند.

مصالح به کار رفته
ورودی به اتاق از راهرو
راه پله
فضای ارتباطی با طبقه بالا
نمایی از فضای داخلی
نمایی دیگر از راهرو و ارتباط با فضاها

جای جای خانه، همه مواد و مصالح با تغییراتی ظریف و با رنگ‌هایی گرم در کنار هم جای گرفته‌‌اند. در این طرح محیطی آرام را در عین مفهومی سنتی اما مدرن رقم زده‌اند.این پالت رنگی در کنار مبلمان بی زمان دهه ۵۰ و ۶۰ و با قطعاتی خاص از Niels Otto Møller و Arne Vodder فضایی اصیل را در برابر چشم بیننده پدید آورده‌اند.

نمای داخلی ویلا
فضاهای داخلی
آشپزخانه و ناهار خوری

تحلیل پلان

پلان زیر تحلیلی از نقشه ساختمان را در یک نگاه ملاحظه خواهید کرد. ارتباط درون و بیرون، چشم‌انداز باغ و نشیمن‌گاه سیمانی کنار پنجره، تداخل مصالح اکسپوز و کار شده کنار هم با ظرافتی معمارانه و همچنین بازی با کنتراست رنگی سایه روشن‌ها از شاخصه‌های بارز این خانه مسکونی است.

تحلیل پلان

از اسکیس تا ساخت طراحی توسط دکتر آرتور

کانسپت ویلایی در زمین محدود

با توجه به پلان حاضر دکتر آرتور با کانسپت‌های اولیه این ویلا، ویلایی را در زمینی محدود اتود زده است. شما سازندگان محترم و همچنین خانواده‌هایی که قصد ساخت ویلا در زمین‌های محدود را دارند و خواستار ویلاهایی با ایده‌های ناب هستند، می‌توانند برای مشاوره و اطلاعات بیشتر با دفتر معماری آرتور و همکاران تماس حاصل فرمایند.

این اتود مهمترین مسئله تقسیم فضایی در درست در زمینی محدود با باکس پله است. از طرفی حس و حال و هوای این بنا که از زمان‌های دورتر برجامانده باید حفظ گردد. از این رو به دنبال حل روابط پلانی و بهترین دید و چشم انداز با حفظ و ایجاد حریم خصوصی برای خانواده است. دید و چشم انداز از باغ انتهای حیاط از دیگر عوامل مورد توجه در طراحی است. از طرفی اهمیت به حس خاطره‌انگیزی بنا از نکات مهم در طراحی این کانسپت است.

کانسپت ویلا در زمین محدود

VILLA ULIVETO

معمار: NONAME STUDIO

مساحت: ۱۷۰ متر مربع

شهر: Carovigno/ایتالیا

تحلیل سایت پلان

بنایی سفید رنگ در میان منظرهای بکر با درختان زیتون. درختانی با پیکرهای آبستره وانتزاعی. مانند مجسمه هایی از زمین رویده در کنار بنا. تلفیق معماری و طبیعیتی بکر با عناصری یکپارچه. بنا بر روی سکویی متشکل از دو مستطیل کشیده است که یکی از آنها با چرخشی، دیگری را قطع کرده است.

حجم اصلی که مکعبی سفید بوده و متشکل از فضای نشیمن است. مکعب دیگر آن را که شامل فضاهای استراحت و اتاقهای خواب است را قطع می‌کند. چرخش این مکعب سفید به دلیل حفاظت از درختی کهنسال است. این درخت در مرکز فضای اصلی تراس و همچنین بنا قرار گرفته است. مصالح ساختمان از سنگی آهکی و سفید است که در میان سبز رنگی زیتون‌ها خودنمایی می‌کند.

نمای بیرونی ویلا
نمایی از پله ها
نمایی از ویلا در تلفیق با چشم انداز

ورود به ویلا و طراحی فضای داخلی

رسیدن به ساختمان در این محیط شامل سلسله مراتبی شکل گرفته از مسیری با سنگریزه ها است. قبل از ورود کامل به ویلا، فضایی نیمه باز برای آمادگی جهت ورود با سایه بانی حصیری شکل، میسر می‌گردد.

 بر روی دیواره ها پنجره هایی قرار گرفته اند.پنجره‌هایی با سکانسهای متفاوتی از منظره طبعیت در برگرفته ساختمان را به نمایش میگذارد. این پنجره‌ها تلفیقی زیبا از معماری و طبیعت را در برابر دیدگان ساکنان با حفظ حریمی بین داخل و خارج، به نمایش میگذارد. این پنجره ها با ابعاد گوناگون که گاهی به صورت عمودی و بلند بوده و نور آفتاب را به داخل راهنمایی می‌کنند. گاه با ابعادی کوچک در دیوارها، درگاههای حضور طبیعت در خانه را فراهم می‌آورند.

درخت کهنسال
پوشش گیاهی اطراف ویلا
ورودی
نمایی از ورودی ویلا
نمای بیرونی
نمایی از مسیر ورود به ویلا

پنجرهای شاخص در آشپزخانه بنا، مستطیلی کشیده است که با نمایش برگهای درخت زیتون، فرد مشغول به آشپزی را ناخوداگاه مجبور به هنرنمایی میکند. فضایی دلباز را فراهم کرده و نوری مطبوع را در آن پخش میکند. مسیر رسیدن به حمام، به حیاط خلوتی سرپوشیده میرسد که نظرگاهی به سمت درختان زیتون را به منصه ظهر میرساند. جایی که ساکنان میتوانند طبیعت را در آغوش گیرند.

مصالح مورد استفاده در خانه شامل چوب که در عناصر دیواری مانند کمدهای اتاق و کابینتهای آشپزخانه را شکل داده و نوعی خاص از سنگی سفید مایل به صورتی که در دیوارهای آشپزخانه استفاده شده است. در قسمت پایینی مجموعه استخری قرار دارد که با دیوارهای سفید رنگ حریمی را برای ساکنان ایجاد میکند که هم پیوند فضا را با درختان حفظ کرده و هم میتواند با از آن مجزا باشد.

فضای نشیمن
فضای نشیمن
فضاهای داخلی
نمایی از فضای آشپزخانه
نمای دیگر
فضای ناهار خوری

تحلیل پلان

در زیر تحلیلی مختصر از پلان را مشاهده می‌کنید. این ویلا با نگاه تازه‌ای که در برخورد با درختان داشته است می‌تواند نمونه موفقی باشد در راستای برخورد با ساختمان‌های سازگار با محیط زیست و یا Eco-friendly. در واقع معمار این پروژه با چرخاندن دو مکعب قصد داشته با حفظ درختان سکانسی دیگر از محیط را در نظر بینندگان قرار دهد.

تحلیل پلان
تحلیل پلان ویلا

از اسکیس تا ساخت

کانسپت ویلا با رویکرد طبیعت محور

دکتر آتور با توچه به کانسپ اصلی ویلا یولیوتو، کانسپتی از ویلایی ایرانی را ارائه می‌کند. این ویلا در زمینی محدود قرار داشته و مهمترین نکته آن حفظ درختی کهنسال است. این طراحی، طراحی طبیعت محور و با رویکرد طبیعتگرایی است. دفتر معماری آرتور و همکاران می‌تواند شما را در داشتن بهترین ویلاها کمک کند. هرچند که در زمین‌های محدود و با مسایل مختلف سایت درگیر باشد.

روش دکتر آرتور برطرف کردن آن‌ها و طراحی هرچه بیشتر در همسازی با طبیعت است. ویدئو زیر نمایش کاملی از کانسپتی ایرانی در طراحی ویلا است.

villa Sicily

معمار: DAP studio

مساحت: ۹۰ متر مربع

سال: ۲۰۲۰

سایت پلان
سایت پلان ویلا

آیا ویلا سیسیلی را می‌شناسید؟

در منظره‌ای زیبا بین درختان میوه و مواد آتشفشانی، جایی در شمال شرقی سیسیل، ویلایی یک طبقه در طبیعتی بکر جا خوش کرده است. بنایی غرق در طبیعت، برای شکل‌گیری مفهومی نو از بنا. هدف از ساخت این ساختمان بازسازی محیطی بود که در زمین‌های وسیع اطراف آن محاط شده‌اند. در کنار این ساختمان نیز استخری وجود داشت که می‌توانست به شایستگی مکانی را برای لذت بردن میهمانان از چشم‌اندازی جذاب فراهم کند.

نمای خارجی ویلا
نمای خارجی ویلا
روابط محیطی



روابط بین ویلا و محوطه
نمای استخر
نمایی از استخر جلویی بنا

طراحی فضاهای داخلی

این خانه را عناصری از معماری شکل می‌دهد که همه در تلاشند تداوم دید را حفظ کرده و کیفیت بصری را  با پنجره‌هایی سرتاسری به سمت منظره بیرونی افزایش ‌دهند. موقعیت قرارگیری پنجره‌ها در پشت خانه محیطی سرپوشیده را برای حیاطی نیمه باز فراهم می‌کند که با صفحات آفتابگیر ساخته شده است.

این پانل‌ها قادر به فیلتر نور بوده و محیط را برای بهره‌گیری از حالت‌های مختلف آن فراهم می‌سازد.  در این بنا  اتاق خواب و نشیمن با فضاسازی عناصر معماری مانند کف‌سازی‌ها، مبلمان و صفحات کشویی از هم تفکیک شده اند. مصالح مورد استفاده در این ساختمان را مصالحی تشکیل می‌دهد که تداوم بخش خارجی محیط را در خانه تداعی می‌کند. چوب، سنگ‌ها و شن و ماسه در واقع متریالی هستند که می‌توان در فضای خارجی خانه آن‌ها را مشاهده نمود. استفاده از چوب در تمامی‌ خانه به چشم می‌خورد. دیوارها، سقفها همگی از چوب پوشیده شده‌اند.

فضای داخلی با چوب
فضای داخلی خانه با چوب و سنگ گدازه ای
عناصر عمودی نورگیری
عناصر عمودی برای فیلتر نوری
سنگهای گدازه‌ای
نمایی از فضای خانه با سنگ های گدازه ای

استفاده از سنگ در دیوارهای پشتی و جانبی خانه به‌کار رفته است که نماینده‌ای از گدازه‌های آتشفشانی اطراف خانه‌اند. استفاده از شن و ماسه در کفسازی بنا نیز، حس  قدم زدن در با‌غ‌های اطراف بنا را القا می‌کند. پوشش قسمت تاسیساتی استخر نیز برای یکپارچگی با نمای جلویی خانه، از پوششی چوبی با صفحات عمودی ثابت پوشیده شده است که این قسمت را در برابر آفتاب حفظ می‌کند.

نمای ایزومتریک و جزییات نما

نمای ایزومتریک ویلا
مقطع عرضی



مقطع عرضی
مقاطع دیگر
مقاطع
پلان بام
پلان بام
پلان طبقه همکف
پلان طبقه همکف

Avenue fresnaye villa

معمار Jenny Mills Architects

مساحت: ۲۳۴۹ متر مربع

سال: ۲۰۱۴

شهر: Cape Town

سایت پلان پروژه

پروژه‌ای در برگیرنده بنایی لوکس با خطوطی مدرن که فضا، مکان و مناظر را در آغوش کشیده است. ساختاری نامنظم از صفحات در ساخت بنا در ترکیب با شیشه‌ها و کاشت درختان در اطراف و باغچه به چشم می‌خورد.  خانه‌ای در سه سطح زیرزمین با فضاهای انبار سراب، خانه سرایداری، اتاق فیلم، رختشویخانه، انباری و تاسیسات ، طبقه همکف شامل آشپزخانه‌، اتاق نشمین و ناهارخوری۷ و در بیرون از خانه پارکینگ‌ها و در طبقه اول اتاق‌های خواب، سرویس‌ها واتاق‌های تعویض لباس.

نمایی از فضای داخلی

فضای نشیمن ویلا

این خانه  به نظر می‌رسد در اطراف پلکان خود رشد کرده و فضاها در چیدمان ال شکل ساختمان ساختاری روان و سیال یافته اند. تفکیک فضایی بین حریم عمومی و خصوصی در خانه دیده می‌شود که بین سطح ۱ و ۲ ساختمان با جدا سازی اتاقهای استراحت و تعویض لباس از اتاق‌های نشیمن صورت گرفته است. این فضای ال شکل با باغچه و حیاط به مستطیلی کامل تبدیل شده که این حیاط را می‌توان مرکز ساختمان نامید.

فضای ناهار خوری
آشپزخانه
نمایی دیگر از نشیمن

در هنگام ورود و حرکت در فضای بیرونی بنا، با انواع مختلفی از کاشت گیاهان روبه رو شده و احساس متفاوتی از صداها، بوها و تغییرات نور و سایه مشاهده می‌شود که حسی متفاوت از مکان را در هنگام ورود به خانه در برابر فرد قرار می‌دهد. ورودی که آمیخته شده با گیاهان و باغچه است. با ورود به خانه بازی‌ با نور و سایه  پنجره‌هایی با قاب ‌بندی منظره‌های دریا و حیاط خود نمایی می‌کنند. از طرفی می‌توان در طبقه همکف منظره‌ای از استخر خانه را با دیوار‌های سبز دید که جای دید به دریا و شهر را به خوبی پر می‌کنند. درون خانه با مصالحی چوبی با رنگ گرم ، سنگ‌های مرمری و دیوار‌های با رنگ‌های ملایم پوشیده شده است. آشپرخانه با فضایی برای فعالیت‌های خانوادگی طراحی شده است که می‌تواند فضایی برای تعامل اعضای خانواده باشد.

نمایی از حیاط ویلا
حیاط و نشیمن های استخر

حیاط و استخر ویلا

نمای ویلا

در این متن با توجه به اهمیت نمای ساختمان، به طراحی نما اختصاص یافته است. نمای ساختمان را می توان اوج هنر، ایده پردازی و خلاقیت معمار دانست. دیواره ای که در معرض نمایش عموم است و جلوه ای بیرونی از ویلا را به نمایش میگذارد.

آیا می‌دانید برای طراحی نمای ویلا چه ویژگی‌هایی مهم است؟

نمای هر ساختمان مولفه ای است رابط میان فضای شهری و داخلی خانه. این عنصر رابط، معرف خلاقیت و ایده پردازی معمار با توجه به سبک و طرح انتخابی کارفرماست. از طرفی نما بسته به نوع شهر و قرارگیری آن در موقعیتها و شرایط خاص متغیر است. ممکن است نما از قوانین خاصی در خصوص رنگ و بافت و بلندای آن پیروی کند.

نما را میتوان در بخشهایی طبقه بندی نمود که شامل تاج نما که نقطه انتهایی نما و مرز بین ساختمان و آسمان است. ساقه آن که در برگیرنده پنجره ها عناصر عمودی و افقی است. و پایه آن چسبیده به زمین است. هر یک از این بخشها را باید در تناسب با ویلا در نظر گرفت. در طراحی نما باید توجه داشت که طرح و انتخاب مصالح برای ساخت آن باید با کلیه عناصر دیگر در ویلا هماهنگی و مطابقت داشته باشد.

اجزای ساختاری نما

پنجره ها از اجزایی هستند که تاثیر به سزایی در روند طراحی نما و زیبایی آن دارند. طراحی آن‌ها با توجه به سبک و سیاق ویلا قابل بررسی است. برای مثال در سبک مدرن استفاده از شیشه های کشیده و و نور گیرهای فراوان ملاحظه می شود. و یا استفاده از رنگ های روشن و سفید و به کارگیری بتن و فولاد در این سبک با حداقل تزیینات قابل ملاحظه است. استفاده از رنگ و متریال ها در نما باید با توجه به طراحی کلی ویلا صورت گرفته و همخوان با محیط اطراف و طراحی محوطه باشد.

همچنین نما را میتوان شامل عناصری دانست که از مولفه های عمودی و افقی شکل گرفته اند. که با توجه به مواد و متریال مصرفی می تواند از اجزا و عناصر متفاوتی تشکیل شود. از نگاهی دیگر نیز باید گفت انتخاب مصالح منوط به توجه به اقلیم و شرایط محیطی منطقه است. تا بتوان زمان فرسایش و مستهلک شدن آن را در برابر آب و هوای مختلف به تعویق انداخت.

از طرفی نمای ویلا می تواند نقش اساسی را در تهویه طبیعی و مطبوع ساختمان، هدر رفت انرژی و بهینه سازی آن و عایق های صوتی و آکوستیکی بازی کند. در این خصوص می توان با دو پوسته سازی نما (double facade) به روشهای گوناگون فضاهای واسط با ایجاد لایه هوا و یا نماهای هوشمند تا حد زیادی در خصوص مصرف انرژی و امکان تهویه بهره برد. اینگونه نماها را در دسته نماهای دوستدار طبیعت و سازگار با محیط زیست (Eco-friendly) طبقه بندی میکنند.

نماهای هوشمند و eco-friendly

استفاده از پنجره های تیغه ای باز و بسته شونده در نما برای عبور باد در مواقع لازم و به صورت هوشمند از جمله به کارگیری ابزار هوشمند است.کاربست متریالهای هوشمند از جمله بتنهای خود تمیز شونده و یا بهره گیری از نماهایی با پنلهای خورشیدی از جمله نمونه هایی برای اینگونه نماهاست. نوآوریهای فراوانی در خصوص طراحی نماها در جهان مدرن میتوان دید. که نمای متغیر از جمله آنهاست. از دیگر ویژگیهای نما ایجاد امنیت و محافظت از بنا است. که در واقع می توان آنرا لایه ای حفاظتی در برابر عوامل مختلف اقلیمی و مزاحم باشد.

در نتیجه یک نمای مناسب و تطبیق پذیر با محیط و محوطه اطرافش میتواند زیبایی ویلا را چندین برابر کرد. و با انتخاب درست متریال و مصالح ، رنگ و بافت و همینطور اجزای مختلف می توان پوسته ای چشم نواز را پدید آورد که معرف سبک و سلیقه کارفرما باشد.

طراحی و ساخت بام سبز در ویلا به عنوان یک فناوری سازگار با محیط زیست

در این مقاله به اهمیت طراحی و ساخت بام سبز در ویلا به عنوان یک فناوری سازگار با محیط زیست ، کارآمد و پایدار پرداخته می شود. بام سبز یا بام زنده به سقف ساختمانی گفته می شود که پوشیده از پوشش گیاهی است. همچنین به عنوان یک محیط قابل رشد و دارای حیات است و بر روی لایه های ضد آب قرار می گیرد.

از طراحی بام سبز چه می‌دانید؟

در بام‌های سبز یا زنده ممکن است شامل لایه های دیگری مانند سطوح ریشه زدا و سیستم های زهکشی و آبیاری باشند. در بعضی مواقع محدودیت‌های طراحی ویلا ایجاب می کند تا گیاهان دربام و تراس ها، گلدان ها نگهداری شوند. اگرچه بام سبز به معنای واقعی محسوب نمی‌شوند. اما می توانند طراحی ویلا را به اهداف طراحی سبز نزدیک کند.

طراحی و ساخت بام سبز در ویلای خطی(برندساختمانی دکترآرتور)

بام و تراس های سبز در طراحی ویلا می توانند باعث ذخیره آب باران ، ایجاد عایق ، افزایش حس آرامش و سرزندگی برای ساکنین شود. همچنین در اطراف بام با ایجاد یک منظره زیبا و کمک به کاهش دمای هوای شهری و اثر جزیره گرمایی از فواید دیگر این بام‌ها است. بام سبز تولید سایه و زیستگاه طبیعی می‌کند. گرما را از طریق تبخیر و تعرق از هوا خارج می کند.

باعث کاهش دمای سطح بام و هوای اطراف می شود. بام های سبز در طراحی ویلا علاوه بر جذابیت بصری، فضای بدون استفاده بام را قابل بهره‌وری می‌سازد.

کاهش استفاده از انرژی، کاهش آلودگی هوا و انتشار گازهای گلخانه‌ای را می‌توان از فواید این بام‌ها دانست. همچنین بهبود سلامت و آسایش انسان، افزایش مدیریت آب، بهبود کیفیت زندگی نیز از مزایای این بام‌ها است. کنترل سر و صدا دلیل دیگری برای انتخاب بام های سبزدر ویلا است. خاک ، گیاهان و لایه هوای محبوس شده عایق صدا را ایجاد می کنند.

این موضوع می تواند به معنای کاهش سطح صدای داخل ویلا باشد. مطالعات تحقیقاتی برای تعیین نوع بام سبز مناسب ویلا و نحوه طراحی آنها بسیار مهم است. این بام‌ها باید با توجه به قوانین و در چارچوب محدودیت های ساختاری و شرایط حاکم بر محیط زیست ساخته شوند. در نهایت انتخاب بام و تراس های سبز به عنوان یک استراتژی در طراحی و ساخت ویلا باشد. و می تواند به پایداری محیطی و همچنین افزایش جذابیت بصری و زیباشناسی موثر واقع شود.

ویلای خطی برند ساختمانی آرتور

ویلا یک مدل اقامتگاه است که معمولا در مساحت وسیعی از زمین ساخته شده و ااز محیط های شهری جدا شده است. هر ویلا دارای مقیاس وسیع است وهمراه با یک طراحی مدرن و لوکس ، با فضایی باز و طبیعت گرا، را به ارمغان می آورد. ویژگی دیگر این است که همه فضاهای زندگی و آرامش بخش در خود ویلا است. وجود مسیر پیاده روی ا برای دسترسی آسان در باغ یا مناظر اطراف در دسترس است. بنابراین شما می توانید به راحتی در ویلا استراحت کرده و سرگرم شوید. ویلاها فضاهای اقامتی و خدماتی کاملی دارند و امکان اقامت چند روزه و یا بیشتر را فراهم می کنند. ساخت ویلا نیاز به سرمایه گذاری در مقیاس بزرگ و همچنین طراحی و ساخت حرفه ایی است.

آیا آماده ساختن ویلای رویایی خود هستید و در مورد روند طراحی و ساخت آن سردرگم شدید؟

آنچه مشخص است، برای تحقق رویای خود باید مراحل خاصی را باید انجام دهید و تصمیمات زیادی گرفته شود. همچنین با متخصصان زیادی صحبت کنید، از طراحان و مهندسین گرفته تا بازرسان، البته سپری کردن این مراحل گاه دشوار و زمان بر ارزشش را دارد زیرا در نهایت به ویلای ایده آل خود خواهید رسید. با این وجود ، این می تواند یک فرآیند دلهره آور باشد ، بنابراین در این مقاله، یک راهنمای ساده برای گام هایی که باید برای تبدیل چشم انداز خود به واقعیت انجام دهید ، گردآوری شده است. مرور ادامه

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳