فرانک لوید رایت

خانه آبشار

((…می بینید که من این افتخارات را یکی یکی بدست آورده‌ام، انتظار داشتم هر افتخاری بتواند روحم را به غوغا تشویق و درونم را به خروش وادارد.اما برعکس به نظر می رسد هرکدام از این افتخارات سایه‌ای شده‌اند بر غرورم و باید با فروتنی درمانش کنم)).

سخنرانی رایت در گرفتن مدال طلا در سال ۱۹۴۰

اسکیس رایت از خانه آبشار

معماری رایت به وضوح تعریف مشخصی از معماری ارگانیک را ارائه می‌دهد. او با ساخت خانه آبشار روابط بین انسان، معماری و طبیعت را دوباره بازگو می‌کند. خانه آبشار را می‌توان بنایی دانست که از زمین روییده و با غرق شدن در طبیعت و رشد با آن شکل گرفته و فضاها را در هم تنیده است. حرکت آهسته و نرم در لابه‌لای درختان و پایانی شکوهمند در انتها که با نظرگاهی روبه جنگل پایان می‌یابد. استفاده از مصالحی با رنگ و بافت‌های مطابق با اطراف و محیط بنایی را به نمایش می‌گذارد که گویی جزئی از مناظر اطراف است.در بیرون بنا تراس‌ههای افقی با عناصر عمودی مانند هسته مرکزی خانه یعنی شومینه کار می‌کند و این تعادل در کاربست اجزای افقی و عمودی نمایشی جالب از همکاری معماری با طبعیت را به اجرا می‌گذارد. آبشار و نمای زیبای آن در تداخلش با بنا ستودنیست. او میخواست علاوه بر کیفیت بصری آبشار که در ابتدا چشم‌ها را به خود خیره می‌کند، درون خانه حضورش کاملا محسوس باشد. این امر با طنین صدای آبشار و سرازیر شدن آب در زیر ساختمان ممکن شده است. حضور بافت ارگانیک مصالح نیز به وضوح درون خانه پیداست.

خانه آبشار در نمایی پاییزی

در معماری رایت به گفته خودش می‌توان وضوح رشد خانه‌ها و بنا را از یک هسته مرکزی در نظر گرفت. این هسته در خانه آبشار شومینه خانه را در برمیگرد. طرح پلان خانه اعم از جای‌گیری اتاق‌ها و آشپزخانه و دیگر فضاها مانند شاخه و برگ درختان در حال رشد و شکل‌گیری است. از مرکز آن یعنی شومینه اغاز و به سرتاسر خانه سرایت می‌کند.رایت در این ساختمان علاوه بر طراحی کلی ساختمان به طراحی مبلمان آن هم پرداخته است. و می‌توان حضور تفکر ارگانیک را در اجزای خانه احساس نمود.

خانهٔ آبشار یکی از برترین آثار معماری قرن بیستم با تصاویر با کیفیت و جذاب

شومینه خانه آبشار به عنوان هسته مرکزی

فرانــک گــهری

(موزه گوگنهایم)

((…در واقع فرانک هنوز کار با کامپیوتر را نمی‌داند، جز اینکه آن را به سمت کسی پرتاب کند.))

دیالوگی از فیلم سیدنی پولاکس ( اسکیس‌های فرانک گهری)



اسکیس از فرانک گهری
اسکیس از فرانک گهری

استودیو معماری فرانک گهری مملو از شوخ طبعی جدی گونه‌ بود. این معمار افسانه‌ای اسکیس‌های خود را خط‌خطی‌هایی می‌داند که فقط خودش می‌تواند آن‌ها را بفهمد. و شاید در اتمام پروژه با چرخاندن آن‌ها طرحی کامل از ساختمان پدیدار شود. گهری را می‌توان پیشتاز سبک معماری ساختارشکنانه دانست. خطوطی هیجان‌انگیز که سرانجام خیالات و رویاهایش را می‌پیمایند و به معماری جذاب و مرموز تبدیل می‌شوند.

موزه گوگنهایم

اسکیس‌

در اسکیس و طرح اولیه موزه می‌توان خطوطی را دید که شبیه به بادبان‌های کشتی بزرگ است که در لبه رودخانه بیلبائو پهلو گرفته است. خطوطی مواج و پویا که در سرتا سر بنا دیده می‌شود. اما از نمایی دیگر در نمای تاپ (بالا یا دید پرنده) می‌توان گلی را مشاهده کرد که همواره در حال رشد و گلبرگ‌های خود را در همه جهات می‌پروراند.

The Guggenheim Museum Bilbao | Frank Gehry - Arch2O.com
نمایی از مقاطع موزه گوکنهایم

VILLA ULIVETO

معمار: NONAME STUDIO

مساحت: ۱۷۰ متر مربع

شهر: Carovigno/ایتالیا

تحلیل سایت پلان

بنایی سفید رنگ در میان منظرهای بکر با درختان زیتون. درختانی با پیکرهای آبستره وانتزاعی. مانند مجسمه هایی از زمین رویده در کنار بنا. تلفیق معماری و طبیعیتی بکر با عناصری یکپارچه. بنا بر روی سکویی متشکل از دو مستطیل کشیده است که یکی از آنها با چرخشی، دیگری را قطع کرده است.

حجم اصلی که مکعبی سفید بوده و متشکل از فضای نشیمن است. مکعب دیگر آن را که شامل فضاهای استراحت و اتاقهای خواب است را قطع می‌کند. چرخش این مکعب سفید به دلیل حفاظت از درختی کهنسال است. این درخت در مرکز فضای اصلی تراس و همچنین بنا قرار گرفته است. مصالح ساختمان از سنگی آهکی و سفید است که در میان سبز رنگی زیتون‌ها خودنمایی می‌کند.

نمای بیرونی ویلا
نمایی از پله ها
نمایی از ویلا در تلفیق با چشم انداز

ورود به ویلا و طراحی فضای داخلی

رسیدن به ساختمان در این محیط شامل سلسله مراتبی شکل گرفته از مسیری با سنگریزه ها است. قبل از ورود کامل به ویلا، فضایی نیمه باز برای آمادگی جهت ورود با سایه بانی حصیری شکل، میسر می‌گردد.

 بر روی دیواره ها پنجره هایی قرار گرفته اند.پنجره‌هایی با سکانسهای متفاوتی از منظره طبعیت در برگرفته ساختمان را به نمایش میگذارد. این پنجره‌ها تلفیقی زیبا از معماری و طبیعت را در برابر دیدگان ساکنان با حفظ حریمی بین داخل و خارج، به نمایش میگذارد. این پنجره ها با ابعاد گوناگون که گاهی به صورت عمودی و بلند بوده و نور آفتاب را به داخل راهنمایی می‌کنند. گاه با ابعادی کوچک در دیوارها، درگاههای حضور طبیعت در خانه را فراهم می‌آورند.

درخت کهنسال
پوشش گیاهی اطراف ویلا
ورودی
نمایی از ورودی ویلا
نمای بیرونی
نمایی از مسیر ورود به ویلا

پنجرهای شاخص در آشپزخانه بنا، مستطیلی کشیده است که با نمایش برگهای درخت زیتون، فرد مشغول به آشپزی را ناخوداگاه مجبور به هنرنمایی میکند. فضایی دلباز را فراهم کرده و نوری مطبوع را در آن پخش میکند. مسیر رسیدن به حمام، به حیاط خلوتی سرپوشیده میرسد که نظرگاهی به سمت درختان زیتون را به منصه ظهر میرساند. جایی که ساکنان میتوانند طبیعت را در آغوش گیرند.

مصالح مورد استفاده در خانه شامل چوب که در عناصر دیواری مانند کمدهای اتاق و کابینتهای آشپزخانه را شکل داده و نوعی خاص از سنگی سفید مایل به صورتی که در دیوارهای آشپزخانه استفاده شده است. در قسمت پایینی مجموعه استخری قرار دارد که با دیوارهای سفید رنگ حریمی را برای ساکنان ایجاد میکند که هم پیوند فضا را با درختان حفظ کرده و هم میتواند با از آن مجزا باشد.

فضای نشیمن
فضای نشیمن
فضاهای داخلی
نمایی از فضای آشپزخانه
نمای دیگر
فضای ناهار خوری

تحلیل پلان

در زیر تحلیلی مختصر از پلان را مشاهده می‌کنید. این ویلا با نگاه تازه‌ای که در برخورد با درختان داشته است می‌تواند نمونه موفقی باشد در راستای برخورد با ساختمان‌های سازگار با محیط زیست و یا Eco-friendly. در واقع معمار این پروژه با چرخاندن دو مکعب قصد داشته با حفظ درختان سکانسی دیگر از محیط را در نظر بینندگان قرار دهد.

تحلیل پلان
تحلیل پلان ویلا

از اسکیس تا ساخت

کانسپت ویلا با رویکرد طبیعت محور

دکتر آتور با توچه به کانسپ اصلی ویلا یولیوتو، کانسپتی از ویلایی ایرانی را ارائه می‌کند. این ویلا در زمینی محدود قرار داشته و مهمترین نکته آن حفظ درختی کهنسال است. این طراحی، طراحی طبیعت محور و با رویکرد طبیعتگرایی است. دفتر معماری آرتور و همکاران می‌تواند شما را در داشتن بهترین ویلاها کمک کند. هرچند که در زمین‌های محدود و با مسایل مختلف سایت درگیر باشد.

روش دکتر آرتور برطرف کردن آن‌ها و طراحی هرچه بیشتر در همسازی با طبیعت است. ویدئو زیر نمایش کاملی از کانسپتی ایرانی در طراحی ویلا است.

نمای ویلا

در این متن با توجه به اهمیت نمای ساختمان، به طراحی نما اختصاص یافته است. نمای ساختمان را می توان اوج هنر، ایده پردازی و خلاقیت معمار دانست. دیواره ای که در معرض نمایش عموم است و جلوه ای بیرونی از ویلا را به نمایش میگذارد.

آیا می‌دانید برای طراحی نمای ویلا چه ویژگی‌هایی مهم است؟

نمای هر ساختمان مولفه ای است رابط میان فضای شهری و داخلی خانه. این عنصر رابط، معرف خلاقیت و ایده پردازی معمار با توجه به سبک و طرح انتخابی کارفرماست. از طرفی نما بسته به نوع شهر و قرارگیری آن در موقعیتها و شرایط خاص متغیر است. ممکن است نما از قوانین خاصی در خصوص رنگ و بافت و بلندای آن پیروی کند.

نما را میتوان در بخشهایی طبقه بندی نمود که شامل تاج نما که نقطه انتهایی نما و مرز بین ساختمان و آسمان است. ساقه آن که در برگیرنده پنجره ها عناصر عمودی و افقی است. و پایه آن چسبیده به زمین است. هر یک از این بخشها را باید در تناسب با ویلا در نظر گرفت. در طراحی نما باید توجه داشت که طرح و انتخاب مصالح برای ساخت آن باید با کلیه عناصر دیگر در ویلا هماهنگی و مطابقت داشته باشد.

اجزای ساختاری نما

پنجره ها از اجزایی هستند که تاثیر به سزایی در روند طراحی نما و زیبایی آن دارند. طراحی آن‌ها با توجه به سبک و سیاق ویلا قابل بررسی است. برای مثال در سبک مدرن استفاده از شیشه های کشیده و و نور گیرهای فراوان ملاحظه می شود. و یا استفاده از رنگ های روشن و سفید و به کارگیری بتن و فولاد در این سبک با حداقل تزیینات قابل ملاحظه است. استفاده از رنگ و متریال ها در نما باید با توجه به طراحی کلی ویلا صورت گرفته و همخوان با محیط اطراف و طراحی محوطه باشد.

همچنین نما را میتوان شامل عناصری دانست که از مولفه های عمودی و افقی شکل گرفته اند. که با توجه به مواد و متریال مصرفی می تواند از اجزا و عناصر متفاوتی تشکیل شود. از نگاهی دیگر نیز باید گفت انتخاب مصالح منوط به توجه به اقلیم و شرایط محیطی منطقه است. تا بتوان زمان فرسایش و مستهلک شدن آن را در برابر آب و هوای مختلف به تعویق انداخت.

از طرفی نمای ویلا می تواند نقش اساسی را در تهویه طبیعی و مطبوع ساختمان، هدر رفت انرژی و بهینه سازی آن و عایق های صوتی و آکوستیکی بازی کند. در این خصوص می توان با دو پوسته سازی نما (double facade) به روشهای گوناگون فضاهای واسط با ایجاد لایه هوا و یا نماهای هوشمند تا حد زیادی در خصوص مصرف انرژی و امکان تهویه بهره برد. اینگونه نماها را در دسته نماهای دوستدار طبیعت و سازگار با محیط زیست (Eco-friendly) طبقه بندی میکنند.

نماهای هوشمند و eco-friendly

استفاده از پنجره های تیغه ای باز و بسته شونده در نما برای عبور باد در مواقع لازم و به صورت هوشمند از جمله به کارگیری ابزار هوشمند است.کاربست متریالهای هوشمند از جمله بتنهای خود تمیز شونده و یا بهره گیری از نماهایی با پنلهای خورشیدی از جمله نمونه هایی برای اینگونه نماهاست. نوآوریهای فراوانی در خصوص طراحی نماها در جهان مدرن میتوان دید. که نمای متغیر از جمله آنهاست. از دیگر ویژگیهای نما ایجاد امنیت و محافظت از بنا است. که در واقع می توان آنرا لایه ای حفاظتی در برابر عوامل مختلف اقلیمی و مزاحم باشد.

در نتیجه یک نمای مناسب و تطبیق پذیر با محیط و محوطه اطرافش میتواند زیبایی ویلا را چندین برابر کرد. و با انتخاب درست متریال و مصالح ، رنگ و بافت و همینطور اجزای مختلف می توان پوسته ای چشم نواز را پدید آورد که معرف سبک و سلیقه کارفرما باشد.

انواع ویلا از لحاظ ساخت

در این بخش به توضیح انواع ویلاها از نظر اجرا و ساخت پرداخته خواهد شد. تا بتوانید با سبک ها نوع ساخت مختلف آشنا شده و انتخاب راحتتری را در ساخت ویلای خود داشته باشید.

آیا سبک‌های مختلف ویلا سازی را می‌شناسید؟

ویلای دوبلکس

در ویلاهای دوبلکس ساختمان در عین دو طبقه بودن، یک واحد کامل را شکل می دهد . مانند ساختمان های دو طبقه، از دو واحد مجزا تشکیل نشده است. در خانه های دوبلکس معمولا فضاهای عمومی و نیمه خصوصی مانند آشپزخانه، نشیمن و سرویس در طبقه پایین و فضاهای خصوص مانند اتاق های خواب و حمام در طبقه دوم قرار می گیرند. حفظ حریم در این نوع ویلاها بارزترین ویزگی است.

ویلای تریپلکس

خانه های تریپلکس مانند خانه های دوبلکس بوده با این تفاوت که دارای سه سطح هستند. فضاهای طبقات دوم و سوم میتوانند همچنان به عوان فضاهای خصوصی عمل کنند و فضای همکف به طور اختصاصی مخصوص مهمان باشد. ساخت این ویلاها در زمین هایی با شیب و در توپوگرافی ها طراحی زیبایی خواهد داشت.

   سبک های درخواستی برای ساخت ویلا

سبک معماری مدرن

کلیات:

 طرفداران این سبک از دوست داران رنگ های سفید و کمی خنثی هستند. سادگی و یکپارچگی یکی از شاخصه های اصلی این نوع سبک است. سیالیت و استفاده از پلان ها آزاد در معماری را میتوان از شاخصه های این سبک دانست. این سبک از اوایل قرن بیست کم کم شروع به رشد گرده و در چشم برهم زدنی کل دنیا را در نوردید. مهمترین شاخصه سبک مدرن توجه به کارایی و عملکرد فضاست و جزئییات غیر ضروری ساختمان را حذف می کند.

شکل و فرم: 

در طراحی ویلاهای مدرن استفاده از حجم های ساده و هندسی به چشم میخورد. همانگونه که گفته شد سیالیت و یکپارچگی را میتوان در مامی سطح این ویلاها دید. چه در پلان و طراحی فضاها و چه در نماسازی و محوطه های بیرونی. کاربرد پنجره های کشیده افقی و نورگیرهای مستقیم ، پلان هایی با حداقل دیوار و با زوایای قائمه را میتوان از ویژگی های این سبک دانست.

ساختمان های با سبک مدرن کمتری تزیینات و تجملات را دارا هستند ودر اوج سادگی ساخته می شوند.استفاده از تجهیزات هوشمند و مدرن در موارد زیادی از جمله کنترل امنیت و یا روشنایی ساختمان در این سبک به چشم میخورد .

متریال و رنگ:

در ویلاها و در کل ساختمان های مدرن در عوض ساخت ساختمان با مصالح سنتی از مصالح . متریال های جدیدتر اسفاده میشود. به کار گیری بتن و بتن مسلح، آهن و فولاد از بارزترین متریالهای مورد استفاده در این سبک هستند. سطح های شیشه ای که به وفور در دیوارها دیده می شوند و در نما به صورت سطحی یکپارچه با مصالح نما در حال ایفای نقش هستند.این شیشه ها علاوه بر نور گیری جلوه خاص و زیبایی را به نمای ساختمان در کنار رنگهای روشن در برابر چشمان ببیننده قرار میدهند.

از طرفی ارتباط دهنده فضای داخلی و خارجی ویلا با هم است و سکانس های متفاوتی از مناظر را به نمایش میگذارد.به کارگیری رنگ های خنثی ، روشن و ساده در این سبک به وضوح به چشم میخورد اما باید از متخصصان در زمینه چینش رنگ ها در کنار یکدیگر بهره گرفت تا بتوانند فضا را از سردی و کسالت خارج کرده و با ترکیب رنگها بدون صدمه زدن به اصالت سبک مدرن فضای متناسبی را ارائه دهند.

ویژگی های ویلاهای مدرن:

  • سادگی و خلوص در استفاده از فرم ها در ویلاهای مدرن
  • به کارگیری رنگهای خنثی ،آرام و روشن و توجه بیشتر به رنگ سفید
  • استفاده از پنجره های کشیده افقی و یکپارچه در جهت زیبایی و بهره گیری هر چه بیشتر از نور طبیعی و دید به مناظر
  • استفاده از مصالحی مانند بتن و فولاد و شیشه
  • فضاهای سیال و یکپارچه در ویلا و پلانهای باز
  • نمای ساده و اغلب سفید که با شیشه پنجره ها ترکیب شده است.

ویلا مینیمال

کلیات: 

این سبک شباهت های زیادی به سبک مدرن داشته و با آن همسو است.ویلاهایی با سادگی طرح و خوانایی که به وضوح با آن روبه رو خواهید بود. استفاده از رنگهای روشن در کنار مصالح طبیعی در ساختمان های با این سبک به چشم میخورد. حذف پیچیدگی و تبدیل به ساده ترین حالت به شکلی زیبا از ویژگی های این سبک است.

استفاده از رنگ های ساده ، مبلمان و طراحی داخلی کاربردی و به طور کلی توجه به ضروریات و ملزومات از بارزترین ویژگیهای این سبک است. فضاهایی ساده و پر نور در ویلایی با پلان باز و یکپارچه، سیالیت فضایی با رنگ هایی روشن و فضاهایی کاملا خوانا با آرامشی نهفته در ویلاهایی با سبک میمنیمال به وفور یافت می شود. شما میتوانید در این سبک از سکوت و سادگی فضا لذت ببرید.

شکل و فرم:

 حس آزادی و آرامش در فضاهای مینیمال ملموس است. در این سبک بیشتر فضاها چیدمانی در اطراف کاربری اصلی خانه شکل می گیرد.

مصالح و رنگ : 

در این سبک چرم یکی از مواد پرکاربرد در طراحی داخلی است. صندلی های بارسلونا سیاه رنگ را میتوان از نشانه های بارز این سبک دانست.در واقع چرم را میتوان از متریالهایی داسنت که میتواند مکمل رنگ های خنثی و ساده در محیط های مینیمال استفاده شود. استفاده از شیشه برای نور گیری طبیعی و ید به منظره به فور در معماری مینیمال کاربرد دارد.

تزیینات مورد استفاده در این سبک به طور فزاینده ای ساده و خلاصه است. این سبک تلاش می‌کند تا با محیط در هماهنگی کامل باشد.استفاده مصالحی از بتن ، فولاد و شیشه در این سبک مورد علاقه معماران است.

ویلای ایرانی

منظور از ساخت این ویلا به هیچ عنوان بازگشت به گذشته و استفاده از مصالح و عناصر سنتی نیست. این ویلاها با توجه به ویژگی ها و شاخصه های معماری سنتی شکل گرفته‌اند. در این ویلاها سعی می شود که از مفاهیم معماری سنتی در راستایی نو تازه بهره گرفت. حفظ حریم و خلوت و همچنین تفکیک فضاهای خصوصی و عمومی از بارزترین ویژگی های این نوع معماری است. سلسله مراتب در ورود به فضا، ایجاد فضاهای رابط و نیم باز و باز و بسته از ویژگی هاییست که میتوان در ساخت ویلاهای سنتی اشاره داشت.

خانه های بزرگ معماری سنتی ایران دارای اجزا و فضاهای زیادی است که می تواند تامین کننده آرامش خوانواده ها باشد. اندرونی ها و بیرونی ها، تاق های مهمان و سفره خانه و یا جدا سازی آشپزخانه ومطبخ از دیگر فاهای این معماری است. در این سبک می توان با الهام گرفتن از نوع ساخت و بهره گیری از خلاقیت و ایده پردازی معمار منتخب به ویلایی دست یافت. که با توجه به شرایط اقلیمی منطقه ساخته شده است. در صورت امکان از مصالح بوم آورد(مصالح مورد استفاده در همان منطقه) در اجرای آن بهره گرفته شده باشد.

توجه به استفاده از نور طبیعی در روز از شاخصه های این نوع معماری است. پنجره های دلباز و فراخ برای دید به حیاط ها و اطراف و نورگیری. در این ویلاها می توان از رنگ های متنوعی استفاده نمود و این انتخاب رنگارنگ و متناسب میتواند فضایی گرم را در اختیار شما قرار دهد.

طراحی فضای سبز( لنداسکیپ)

در این بخش به بررسی چگونگی طراحی فضای سبز محوطه ویلا پرداخته میشود. تاثیرات محیط سبز می تواند زیبایی ویلا را دوچندان کرده و حس آرامش را در فضا تامین می کند. این فضا را می توان با اجزای مختلفی ازجمله استخر، درختان متنوع و گل ها و فضاهای نشستن به محیطی جذاب بدل کرد.

محوطه سازی ویلا

در طراحی فضای سبز صرفا پوشش گیاهی مهم نبوده، بلکه عناصر متفاوتی را در برمیگیرد. از جمله این عوامل می توان به جزییات و تزیینات، طراحی نما و حجم کلی ساختمان اشاره داشت. این طراحی باید با توجه به سبک و سیاق کلی ویلا انجام گردد؛ درواقع بایستی پیوستگی کامل بین حجم و محوطه ویلا برقرار شده و بتوان طرحی یکپارچه را ارائه داد. در این صورت است که ساختمان بنا با فضاسازی محیط اطراف آن در هم ادغام میشوند.

طراحی فضای سبز در اطراف ویلا (قسمت ورودی ، حیاط و همچنین در پشت ویلا) از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زیرا معمولا افراد ترجیح میدهند در فضای باز اوقات خود را سپری کنند. یا گاهی برای زمانهای فراغت با دوستان و قرارهای خانوادگی از محیط های باز استفاده کنند. اولین فضایی که صاحب ویلا و یا افراد دیگر با آن مواجه بوده و حکم دعوت کنندگی به ساختمان را داشته وهمچنین ایده ای کلی از بنا را در ذهن متبادر میکند، قسمت ورودی ویلا است. این بخش می تواند به اندازه دلخواه شما و با توجه به متراژ و نوع سبک طراحی شود. این قسمت را می‌تواند درختچه ها، بوته ها و گیاهان بالا رونده تزیین گردد.

مسیر سازی در محوطه

مسیرهای ورودی و قدم زدن در ویلا بهتر است کاملا مشخص و خوانا باشد. در کناره این مسیرها می توان از درختان و سبزه ها بهره برد تا فضایی منعطف و جذاب را برای فرد رقم زد. این بلوک ها برای مسیر سازی باید ضد لغزش و سایش بوده و جنس و بافت آن هماهنگ با طراحی ویلا باشد. مسیرهایی را می توان به صورت زیگزاگی ایجاد کرد. با کاشت درختان بلند حس عمق بیشتری را به حیاط القا کرده که در چشم ببینده فضای بزرگتری به نظر بیاید.

طراحی فضاها با رنگهای مناسب جهت ایجاد کنتراست رنگی، راهکاری برای از بین بردن یکنواختی محیط است. استفاده از درختان چند فصل می توانند رنگ های متنوعی را ارائه دهند.این درختان گزینه مناسبی برای این نوع فضا سازی ها هستند. همچنین گل ها نقش بسزایی در رنگ بخشیدن به فضا ایفا کنند.

در این فضا می توان با ایجاد اختلاف سطح و همچنین تغییر مسیرها، سکانس های متفاوتی از منظره را ایجاد کرد. استخر در این قسمت می تواند نقش بسزایی داشته باشد. زیراعلاوه بر ایجاد رطوبت می تواند زیبایی فضا را با کف پوش ها و رنگ های مناسب دو چندان کرد. در نزدیکی استخر نیز می توان برای نشستن چه با عناصر طبیعی و چه با عناصر مصنوع مانند میز و صندلی فضاهایی را تعبیه نمود. نور پردازی در این بخش ها از اهمیت بالایی برخوردار است و میتواند در زیبایی فضای سبز موثر باشد.

استفاده از درخت در فضاهای نیمه باز
طراحی خلاقانه پوشش گیاهی در فضای خانه

ویلا فشم( طراح: دکتر آرتور امید آذری)

هزینه های ساخت ویلا

در این بخش به بررسی هزینه های ساخت و طراحی ویلا به صورت مختصر پرداخته می شود. هزینه هایی که از ابتدای پروژه با طراحی ویلا شروع شده و با مرحله اجرا و ساخت آن ادامه یافته و به استفاده از بنا ختم میشود. شما عزیزان میتوانید برای اطلاعات بیشتر با دفتر معماری دکتر آرتور و همکاران تماس حاصل فرمایید.

مدیریت مالی(هزینه ها):

برای ساخت ویلای مورد نظر خود باید در نظر داشته باشید که سبک انتخابی و دلخواه شما بوده که تعیین کننده طرح و فرم نهایی بنا است. این سبک ها می توانند خیلی ساده و یا بسیار تجمل گرا باشد. در واقع سبک تعیین کننده عوامل زیادی در روند شکل گیری ویلای شما از جمله تعیین بودجه و هزینه های وارده است. شما باید با کمک و مشاوره متخصصین این امر بهترین سبک راا توجه به منابع مالی خود انتخاب کنید. تیم حرفه ای دفتر آرتور و همکاران با خلاقیت و بیش از ۲۰ سال تجربه در زمینه ویلا سازی بهترین‌ها را برای شما عزیزان تهیه می‌کند.

هزینه طراحی و ساخت ویلا را میتوان به چه عواملی بستگی دارد؟

  • مساحت و متراژ ویلا
  • محوطه سازی و لنداسکیپ آن
  • منطقه قرار گیری زمین انتخابی برای ساخت ویلا
  • سبک انتخابی ویلا در طراحی کلی و دکوراسیون داخلی
  • نسبت نفر و نیرو ( افرادی که لازم است روی پروژه ها فعالیت های لازمه را انجام دهند)

  بررسی و برآورد هزینه ها

در ساخت و طراحی ویلا سبک های متفاوتی به کار گرفته می شود که انتخاب هریک از سبک ها منوط به استفاده از مصالح و متریال خاص خود بوده و ویژگی های ساختی خود را دارند. بر این اساس هزینه های متفاوتی شامل هر سبک شده که باید با مشاورین طرح در خصوص آن ها صحبت نمود. اما با توجه به مسائل مطرح شده هزینه های ساخت در ابتدا برای شروع روند کار، اجرا و ساخت پروژه و همچنین بهره برداری از ویلای مورد نظر شما است. در این بین ممکن است اتفاقات و عواملی دیگری نیز بر کاهش و افزایش هزینه ها تاثیر گذار باشد. در این خصوص میتوانید با طراح دفتر آرتور و همکاران در ارتبط باشید تا شما را به بهترین نحو ممکن و درست راهنمایی نمایند.

روابط میان کارفرما با اعضای پروه طراحی

معماری ایرانی همواره در طول تاریخ، هنر آجرکاری، معماری بسیار زیبا و دلنشینی را توسط معماران خوش ذوق خلق کرده است. این میراث ارزشمند، تحولی ریشه ایی در زمینه ارتقای معماری ایرانی، سبب شده است.

در مورد تاریخ آجر در معماری ایرانی چه می‌دانید؟


آجر، مصالحی ارزشمند در معماری گذشته و معاصر در معماری ایرانی است. که به وفور در بناهای تاریخی وامروزه در بناهای معاصر و فاخر دیده می شود. استفاده نمایان از آجر در معماری ایرانی جایگاه ویژه ایی یافته است. از گذشته تا کنون از آن برای نماسازی ساختمان استفاده شده است.در دوره پهلوی اول دگرگونی در معماری ایرانی سبب استفاده از آجر در شهرسازی، بناها و… همراه با بدنه های آجری شد. استفاده تلفیقی سنت و نوآوری مشهود است.

در دوره پهلوی دوم، استفاده از آجر کم رنگ شد. اما دروره معماری معاصر این مصالح ارزشمند مجددا مورد استفاده قرار گرفت. و مخصوصا در ساختمان های مسکونی در تلفیق با روش های نوآورانه بسیار شاخص دیده می شود.
از این رو در معماری امروز برای معمارانی که به دنبال دستیابی به بیانی جدید بر پایه هویت کهن هستند، آجر همواره نوید بخش اتصال این مفاهیم در گذشته و حال بوده است. شناخت و فهم الگوهای کهن به عنوان راهنمای معماران است. که با استفاده از روش های نوآورانه و محیط های مجازی می تواند سبب شکل گیری الگوهای جدید و هویت مند شود.

مرور ادامه

طبیعت گرایی در  طراحی معماری

در این مقاله به بسط طبیعت گرایی در معماری پرداخته می شود. انسان در طول زندگی خود بر روی زمین همیشه سعی در کشف همه ابعاد آن ، از جمله بیان طبیعت در هنر دارد. طبیعت در طول تاریخ همیشه از مهمترین منابع الهام بخش بشر بوده است. از اولین آثار هنری موجود در غار تاکنون. ارسطو ، فیلسوف باستان ، از اولین کسانی بود که در مورد طبیعت به عنوان یک منبع عالی الهام نوشت. معماران همچنین از الهام از طبیعت به روش های مختلف در روند طراحی معماری خود استفاده کرده اند.

                  الهام از عناصر طبیعت گرایانه در طراحی ساختمان مسکونی موج(برند ساختمانی آرتور)

طبیعت گرایی به دلیل ظهور تحقیقات گسترده بیولوژیکی و تحول علوم طبیعی در اواخر قرن نوزدهم و آغاز قرن بیستم در معماری مطرح شد. و نظریه های علمی متاثر از روندهای طبیعت گرایانه ظهور کردند.که تأثیر به سزایی در طرح های شهری و معماری داشتند. فجایع زیست محیطی و تغییرات آب و هوایی در دو دهه آخر قرن بیستم  که به اوج خود رسید ، از مهمترین عواملی است که باعث تاکید بر اهمیت توجه به حفظ طبیعت گردید. طبیعت گرایی از نظریه های بیولوژیکی است که از استعاره های بیولوژیکی الهام گرفته است.

مرور ادامه

خانه های هالیوودی

طراحی خانه ها در هالیوود توسط یک نواریست که فضاهای باز و بسته را بوجود آورده و ترکیب می کند..

با توجه به حرفه ای بودن افراد و سایت خانه های هالیوود،مکانی که بسیاری از افسانه های هالیوودی در آن زندگی می کنند،طراحی خانه ها از کاوش پتانسیل های فضاهای مسکونی سرچشمه می گیرد،که این فضاها توسط نوارهای بی پایان و از یک جنس متریال ساخته می شوند ، همانطور که اتاق ها پیچیده  طراحی شده اند و در آغوش یک نوار دائمی  فیلم قرار گرفته اند .

پیچیدگی موج دار یک نوار  موجب شکل گیری فضاهای مختلف ، اشکال متفاوت پنجره ها  ، فرم خط آسمان و شکافی برای نور طبیعی و به جریان افتادن هوا در داخل فضاها می شود.

این طراحی ها با هدف رسیدن به یک دید و منظر مناسب و خاص از شهر صورت گرفته اند .

 

 

07

01

09

08

02 03 04 05

06

Hollywood House / wHY Architecture

wHY Architecture shared with us an interesting project for a house in Hollywood, a series of spaces contained by a single stripe, alternating between open and closed.

Read more about it:

Recognizing the profession of the clients and the site of the house where so many Hollywood legends have lived, the design originated by exploring the potentials of residential space created within an unending band of a single material; as if the rooms are wrapped and embraced within a continual strip of film. The undulated wrapping of the strip overlaps and departs to differentiate spaces, shape windows, skylights and gaps for natural light and air to flow through the entire house. The design uses strategic borrowed sceneries aimed for specific views from this Hollywood Hills location down towards the city

web site:http://iranmemari.com/

 

موزه سالوادور دالی

گروه معماری HOKموزه ای برای آثار سالوادور دالی در فلوریدا طراحی کرده است.

کانسپت معماری این بنا توسط (یان وی موس) تا حد زیادی از آثار سوئالیسم ،ترکیبی از عناصر کلاسیک و خارق العاده برگرفته شده است .

از آنحا که فلوریدا مستعد ابتال قدرتمند است ، ویژگی شاخص این بنا تطبیق با آب و هوای سخت منطقه می باشد. وجود دیوار های بتنی با ضخامت ۱۸ اینچ می توند بنا را در مقابل طوفان ها و باد هایی با سرعت ۱۶۵mph محافظت کند

این موزه با وسعت ۶۸۰۰۰ مترمربع ، دارای فضاهایی است که با ۲۱۴۰ قطعه های رنگی و شیشه ای پوشیده شده است .

راه پله مارپیچ این موزه برگرفته از DNA است  و در آن تناسبات مستطیل طلایی و دنباله ی فیوناچی به چشم می خورند استفاده از قطه های شیشه ای باعث ایجاد کنتراست بین این فضا و فضای بتنی می شود و از دیگر ویژگی های آن  ارتباط با طبیعت و بازتاب نور به داخل موزه می باشد .

 

01

02

 

03

 

04

 

05

 

06

 

استفاده ی موثر از طبیعت در طراحی فضاهای آموزشی

 

۵
فضاهای آموزشی نقش پر رنگی در زندگی کودکان که بیشتر وقتشان را آنجا سپری می کنند، دارند.
محیط زیست در فضای آموزشی باید سه دسته از نیاز کودکان را فراهم کند: ۱٫ نیاز تحصیلی ۲٫معاشرت های اجتماعی و فعالیت های فیزیکی ۳٫نیازهای احساسی که برای تامین این نیازها فضاهای خاصی در طراحی بایددر نظر گرفته شوند تا به محیط آموزشی کارآمدی برسیم زیرا طراحی محیط زیست و پیرامون فضای آموزشی تاثیر زیادی بر بخش داخلی ساختمان دارد.

Capture.JPG02
پیشرفت تکنولوژی نقش پررنگی در سبک زندگی کودکان،به خصوص در شهرهای بزرگ دارند و ارتباط کودکان با طبیعت اطرافشان بسیار محدود شده و مشکلی است که باید به کارگیری و محافظت از طبیعت در مدارس و دیگر مکان های عمومی که ممکن است قابل استفاده کودکان نباشد، حل شود .
در دو قرن اخیر مشاهده شده که مدارس، به کارخانه ای برای یادگیری تبدیل شده اند که این نحوه ی آموزش و تحصیل توسط بسیاری از معماران و معلمان زیر سوال رفته است. به همین دلیل تحقیقاتی راجع به جنبه های مختلف فضاهای آموزشی و تاثیری که بر یادگیری کودکان می گذارند، انجام داده اند و به این نتیجه رسیدند که دانش آموزانی که در محیط استاندارد تحصیل کردند بازتاب بیشتری از تحصیلات خود دارند تا دانش آموزانی که در محیط های غیر استاندارد نا مناسب تحصیل کرده اند و در این مطالعه اهمیت طبیعت در طراحی محیط آموزشی در پیشرفت دانش آموزان مورد بحث قرار می گیرد.
مطالعات زیادی ثابت کرده اند که حضور طبیعت در محیط آموزشی تاثیر چشمگیری بر پیشرفت بازده دانش آموزان در ریاضیات و علوم دارد و برای کسانی که در تمرکز مشکل دارند یا دچار اختلال کمبود توجه می باشند مفید است.

 

۰۳ copy
طبیعت به دانش آموزان این اجازه را می دهد که محیط اطراف خود را لمس کنند و یا آنرا تغییر دهند، برای مثال در باغچه ی شنی می توانند زمین را حفر کنند یا فرم های جالب شنی درست کنند، حیاط مدرسه ای که طبیعت در آن وجود داشته باشد، تجربه ی کارهای دستی لازم برای آموزش های محیط زیستی را تشویق کند.

 

۰۱
ارزش تحصیل در محیط طبیعی و سبز این هست که تحصیل به قوانین مدرسه محدود نیست و تحصیل اینگونه اطلاعات پیوسته ای که نه تنها از زندگی جدا نیست، بلکه باعث کمال می شود را پرورش می دهد.
وقتی بچه ها در محیط طبیعی بازی می کنند، تنوع بازی هایشان بسیار متنوع می باشد و همین باعث رشد قوه ی تخیل و بازی خلاقانه باعث رشد مهارت هایشان می شود.
هدف از تحصیلات در محیط طبیعی و باز این است که یادگیری بعضی مسائل در محیط باز موثرتر است و باعث می شود دانش آموزان در کلاس های درسی رایج(درون ساختمان مدرسه) بازده و کارایی بیشتری داشته باشند.

 

۰۴ copy
دانش درباره ی محیط زیست در ذهن و سر، به دست آوردن مهارت با حضور در محیط زیست با دست امکان پذیر است و در نهایت باعث ایجاد حس اهمیت نسبت به طبیعت توسط قلب می شود. جنبه های مختلف برنامه آموزشی در محیط باز به خصوص در درس علوم، جغرافیا، هنر و ورزش می توتند نقش موثری داشته باشد و طبیعتا حیاط مدرسه می تواند قدم خوبی برای شروع باشد. تحصیل در فضای باز ارتباط مستقیمی با یادگیری تجربی دارد و یادگیری تجربی عموما یادگیری ای تلقی می شود که تجربه ی کار با دست باعث یادگیری شود و غالبا به عنوان تحصیل غیررسمی شناخته می شود که فرآیندی طولانی است که باعث رشد در تحصیل و کار می شود.

تحلیل معماری موزه هنرهای معاصر تهران

موزه هنرهای معاصر در ضلع شمالی بلوار کشاورز و غرب پارک لاله واقع شده است و درسال ۱۳۵۶، فعالیت فرهنگی و هنری خود را آغاز کرد.arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری

موزه هنرهای معاصر در ضلع شمالی بلوار کشاورز و غرب پارک لاله واقع شده است و درسال ۱۳۵۶، فعالیت فرهنگی و هنری خود را آغاز کرد.این موزه در زمینی به وسعت ۲۰۰۰ مترمربع و پیرامون آن فضایی سبز و زیبا موسوم به پارک مجسمه با تندیس‌هایی ارزشمند از هنرمندان پر آوازه معاصر ایران و جهان قرار گرفته‌است‌.

ساختمان موزه ،که یکی از نمونه‌های با ارزش و کم همتای معماری نوین ایران است‌، با الهام از معماری سنتی ایران و مفاهیم فلسفی آن بنا شده است‌.

طراحی و معماری این بنا به دست کامران دیبا انجام گرفته است‌. هشتی‌، چهارسو، معبر و گذرگاه از جمله عناصر چشم‌نوازی هستند که بازدیدکنندگان هنر دوست را به تأمل در هنر و فرهنگ ایران زمین وا می‌دارند. موزه هنرهای معاصر مرکز فعالیت‌ها و رویدادهای مهم هنری ایران در زمینه هنرهای تجسمی به شمار می آید.

گالری موزه مکان برگزاری نمایشگاه‌های مختلف هنری است‌. به هنگام برپایی هر نمایشگاه‌، یک یا دو گالری نیز به نمایش گنجینه‌هایی از هنرمندان بزرگ جهان اختصاص می‌یابد.

arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری

ساختمان موزه تلفیقی ازمعماری مدرن و سنتی است که با الهام از بادگیرهای مناطق حاشیه کویر ایران ساخته شده است‌. تندیس‌هایی زیبا و با ارزش از هنرمندان معاصر همچون هنری مور، آلبرتو جیاکومتی و پرویز تناولی فضای سبز اطراف را به پارک مجسمه بدل ساخته است‌. بیننده مسیری چرخشی را در پیرامون فضای اصلی موزه می‌پیماید و پس از تماشای نگارخانه‌ها به هشتی می‌رسد در دل هشتی‌ اثر زیبا و نوین ماده و فکر، که آن را هنرمند ژاپنی‌ نوریوکی هاراگوچی‌، از روغن و پولاد ساخته است‌ خود نمایی می‌کند.
arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری
arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری
ساختمان موزه هنرهای معاصر تهران به مثابه اثر ی هنری است که هنر معاصر ایران وبخشی از تاریخ هنر مدرن جهان را نمایندگی می کند.

معماری منحصر به فرد مدرن این موزه ، الهام گرفته شده ازمعماری سنتی ایرا ن است که مفهومی فلسفی با خود به همراه دارد و با استفاده ازطاقهای مرسوم روستایی ونورگیرهای برگرفته ازبادگیرهای کویری طراحی شده است. وطرح مارپیچ داخلی آن از الگویی کاملاً مدرن پیروی می کند.

این شیوه طراحی هم ادای دینی به معماری سنتی است و هم مبین این نکته که تلفیق این دو معماری (الهام از اصول معماری سنتی ومدرن )امکان پذیر است.

در طراحی موزه هنرهای معاصر دو دیدگاه مورد بررسی قرارگرفته که هر دو آنها به درستی انتخاب و مورد بازبینی قرار گرفتند: یکی در محوطه اطراف موزه است یعنی بوستان لاله که فضایی نسبتا بزرگ است و دیگری مسیر دسترسی به موزه که در کنار یکی از محورهای حرکتی پارک لاله قرار دارد.طراح موزه حیاط مرکزی را انتخاب کرد که علاوه بر اینکه یکی از نشانه های معماری ایرانی باشد بتواند به کمک آن فضایی مجزا از بوستان را ایجاد کند.

arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری

arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری

علاوه بر آن با طراحی دید مناسب از حیاط مرکزی به بوستان ، سعی بر برقراری رابطه با بوستان نیز دارد. این رابطه در طراحی داخلی نیز با پنجره های دیواری و سقفی حفظ شده است.در دل این بوستان بزرگ محوطه ی وسیعی وجود دارد که به دلیل نصب مجسمه هایی از هنرمندان نامدار ایرانی وخارجی به ” به باغ مجسمه ” معروف است .ودقیقاً یادآور باغ های ایرانی است که از دل تاریخ واندیشه باصلابت وشکوهند ایران بیرون آمده است .آنهایی که با جغرافیای ایران آشنایی دارند به درستی درک می کنند که درپهنا وحاشیه کویر ، باغ هایی با درختان سربه فلک کشیده قد علم کرده اند ودرون هریک از باغ ها ،عمارتی یا بناهایی ساخته شده که کام ودل ساکنانش را با پیچش نسیم به بار نشسته درون بادگیرها، هشتی ، چهارسو ومعبر همراه می کند .

arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری

arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری

بنابراین اقلیم ومختصات کویر ،بهترین وبیشترین موضع معماری درجهت همراهی با طبیعت را انتخاب می کند.ساختما ن موزه درزمان حال بیشتر وواضح تر تاریخ گذشته ایران را درذهن ها جا می اندازد. ساختمان موزه از سنگ وبتون ساخته شده و روی هم رفته۸۵۰۰مترمربع مساحت دارد.

سطح کلی دیوارهای موزه نیز مساحتی بالغ بر۲۵۰۰ مترمربع را تشکیل می دهد. که شامل ۹ گالری کوچک وبزرگ ودارای تجهیزات کامل جهت نمایش آثار هنری است .این موز ه یکی از فعال ترین وپرثمرترین مراکز فرهنگی وهنری در تهران است که دربافت شهری نمودی بسیار زیبا وخوشایند دارد . این مرکز دربیست ویکم مهرماه سال ۱۳۵۶درمساحتی حدود ۸۵۰۰متر افتتاح شد و از تاریخ سی ام همان ماه درمعرض بازدید کنندگان قرا گرفت .این ساختمان درحاشیه غربی پارک لاله درخیابان کارگرشمالی قرار دارد که از نقطه نظر جغرافیای شهری در مرکز شهر تهران قرار دارد.شایدهم ازاین منظر بتوان  گفت موزه هنرهای معاصر تهران ساختمانی پست مدرنیستی است که با بهره گیری از عناصر معماری کهن ایرانی به صورتی مینی مالیستی خود نمایی می کند.

arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری

arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری
بادگیرها به وضوح در کالبد و فرم بنا خود نمایی می کنند .بادگیرهایی که سابقا نقش تهویه و جریان باد را در ساختمان داشتند اکنون وظیفه انتقال نور به داخل بنا را دارند.

باد از دل بادگیرها عبور کرده و در دل فضا بخش می شود. سایه ها – نیم سایه ها و نورها به طوری کنار یکدیگر قرار گرفته اند که هر گالری را به بخشی مجزا برای نمایش آثار تبدیل می کند.مسیر آغازین بازدید کنندگان یک رمپ است که با حرکت دورانی مخاطب خودرا به زیر زمین هدایت می کند. مخاطب مجبور است درادامه حرکتی آرام و مارپیچ را دنبال کند. ودرآخر هم مخاطب بدون این که احساسی ناخوشایندی از حرکت در مسیر پیچ درپیچ داشته باشد به جای نخست خود باز می گردد یعنی سردرموزه هنرهای معاصر تهران.
arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری

 

ساخت مجتمع مسکونی شبیه قله های یخی!

این قله های بر افراشته به گونه ای ساخته شده اند که هم به ساختمان ها و خانه های همسایه اجازه ی حفظ ویژگی های خود را داده اند و هم خود را با تمام شگفتی های زیباییشان به آرامی زیر نور خورشید در بین تمامی این شلوغی ها قرار گرفته و از تماشای اقیانوس لذت می برند.

arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری

خانه های یخی دانمارک، تبدیل به بهترین بخش بندر آرهوس شده اند!
جایی که در عکس مشاهده می کنید شاید شبیه به قصر برفی در یک مکان آرام  به نظر بیاید اما در کمال تعجب باید بدانید که این ساختمان های رویایی در میان انبوه رفت و آمد کشتی ها و ازدحام معمول بندر آرهوس دانمارک جای گرفته اند!

جایی که پیشرفت قابل توجه آن به کمک بازسازی و استفاده مفید از  قسمت های بلا استفاده و قدیمی، آن را به دومین شهر بزرگ و پیشرفته ی دانمارک تبدیل کرده است.

arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری
پروژه ی عظیم خانه های یخی به دنبال ساخت خود پیشرفت بسزایی را برای آرهوس به ارمغان آورده است. حال این سوال را پیش می آورد که آیا بندر آرهوس به سکوی پرتابی برای توسعه اقتصادی و پیشرفت های دیگر دانمارک تبدیل خواد شد؟

انتخاب این قسمت از شهر بعنوان محل استقرار این کوهستان یخی که قراراست مسکن خیلی ها باشد ، به جهت نزدیک بودن به فضای مناسب کار و اشتغال وفعالیت های اجتماعی گسترده، داشتن مردمانی با فرهنگ های گوناگون و خانه هایی از انواع مختلف در حوالی خود بوده است.

arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری
از برنامه های این پروژه کنار گذاشتن حدود ۲۰۰ واحد آپارتمانی برای اجاره دادن با قیمتی بسیار پائین  است. هدف از این کار این است که برای افراد مختلف از هر فرهنگ و مشخصه ی اجتماعی مناسب باشد تا به نوعی ارتباط وهماهنگی با محیط اطراف برسند.

طبق این گزارش روند ساخت و اتمام پروژه نیز به نوبه ی خود با موانعی روبه رو بوده است .برای مثال تضاد میان مساحت مورد نظر سازندگان و محدودیت فضایی که در دست داشتند و نیز محدودیتی که برای ارتفاع ساختمان در نظر گرفته شده بود مانع ازداشتن منظره ی فوق العاده ی اقیانوس برای تمامی واحد ها می شد، اما سازندگان آن نهایت سعی خود را کرده اند که از حداکثر ارتفاع مجاز بهره ببرند.

arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری
در نهایت این قله های بر افراشته به گونه ای ساخته شده اند که هم به ساختمان ها و خانه های همسایه اجازه ی حفظ ویژگی های خود را داده اند و هم خود را با تمام شگفتی های زیباییشان  به آرامی زیر نور خورشید در بین تمامی این شلوغی ها قرار گرفته  و از تماشای اقیانوس لذت می برند.

 

 

arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری arturazeri,artorazeri,ارتور اذری,آرتور آذری,معمار,معماری,طراحی,دفتر معماری

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فراخوان پذیرش در مرکز رشد تخصصی هنر در زمینه معماری،شهرسازی – دانشگاه هنراصفهان

فراخوان دومین دوره پذیرش در مرکز رشد تخصصی هنر – دانشگاه هنر اصفهان
فرصتی مناسب برای دانش آموختگان، کار آفرینان، هنرمندان و صاحبان ایده

اولین مرکز رشد تخصصی هنر*
که توسط دانشگاه هنر اصفهان با همکاری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، راه اندازی شده است، با  هدف حمایت از ایجاد و گسترش کسب و کارهای دانش­بنیان توسط فارغ­ التحصیلان، کارآفرینان، هنرمندان و صاحبان ایده در زمینه:
– هنر
– صنایع دستی
– معماری
– شهرسازی
و رشته ­های وابسته اقدام به پذیرش گروه­ های کاری فعال در زمینه های مختلف هنر، می­ نماید.

* مرکز رشد، مرکزی است تحت مدیریت متخصصین حرفه­ ای که با ارائه خدمات حمایتی از ایجاد و توسعه حرفه­ های جدید توسط کارآفرینان فعال در زمینه­ های مختلف نوآوری و فناوری، پشتیبانی می­ کند.

شرایط پذیرش در مرکز رشد هنر:
– داشتن تیم کاری مناسب (متخصص، خلاق و کارآفرین)
– داشتن ایده محوری و زمینه کاری مبتنی بر دانش/ ویژگی های هنری با جنبه های اقتصادی و بازار کار مناسب
– دارا بودن برنامه کاری متناسب با زمینه کاری و متکی بر شناخت بازار
آمادگی برای ثبت شرکت یا موسسه

حمایت ها و خدمات در مرکز رشد هنر:
– خدمات پشتیبانی عمومی (اسکان و فضای کاری، تلفن و دورنگار، اتاق‌های کنفرانس، تجهیزات سمعی و بصری و ….)
– خدمات اطلاع‌رسانی (دسترسی به شبکه و اینترنت، دسترسی به کتابخانه و مراکز اطلاع رسانی و ….)
– خدمات مشاوره‌ای و آموزشی (مشاوره‌های علمی، مدیریتی، مالی، حقوقی، بازاریابی، دوره­ ها و کارگاه های آموزشی مورد نیاز شرکت های تازه تاسیس)
– حمایت های مالی و اعتباری (بهره­ مندی از اعتبارات خدماتی و تحقیقاتی جهت کاهش هزینه­ های شرکت­ ها نوپا و تبدیل ایده به محصول، کمک به دسترسی به منابع مالی و جذب  سرمایه‌گذاران، تسهیل در جذب پروژه‌های تحقیقاتی)
– خدمات پشتیبانی فنی (امکان استفاده از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی)

متقاضیان باید:
۱ – اطلاعات لازم و راهنما و کاربرگ­ های پذیرش در مرکر رشد را از لینک کاربرگهای جذب دریافت و  حداکثر تا ۳۰ آذر ماه ۹۴ ، کاربرگ تکمیل شده را به پست الکترونیک artincubator[at]aui.ac.ir ارسال نمایند. بدیهی است اولویت پذیرش با شرکت­ها/موسسات و تیم های کاری است که زودتر کاربرگ های پذیرش را تکمیل و ارائه نمایند.
۲ – با مراجعه  به آدرس bpm.istt.ir و عضویت در سامانه جذب و پذیرش، کارتابل شخصی ایجاد کنند و پس از ساختن گردش کار جدید، مرکز رشد تخصصی هنر را به عنوان مرکز مورد تقاضا انتخاب نمایند.

آموزش اسکیس و راندوی استاد آرتور

سومین کنفرانس سازه و معماری با محوریت بیونیک

برگزارکننده: قطب علمی فناوری معماری دانشگاه تهران

اهداف کنفرانس:

– ایجاد فرصتی مناسب برای تبادل اطلاعات و ارائه دستاوردهای نوین پژوهشی بین اندیشمندان، محققان، صنعتگران، دانشجویان و دست‌اندرکاران در زمینه معماری و سازه.
– تداوم گفتمان‎های بین‎المللی در زمینه مفاهیم، نظریات و تئوری‎های مرتبط با محورهای کنفرانس.
– ارتقا سطح دانش جامعه مهندسی و عموم در مسائل مرتبط معماری و سازه و نقش علم بیونیک در طراحی.
– توسعه و ترویج فرهنگ تحقیق و پژوهش در زمینه مباحث کنفرانس.
– معرفی نمونه‎های موفق طراحی بیونیک در سطح جهان و بررسی آنها از دیدگاه‌های مختلف.

محورهای کنفرانس:
– بایونیک منبع الهام در معماری
– مصادیق معماری بایونیک در معماری گذشته ایران و جهان
– بایونیک در سایرعلوم
– بایومیمکری در معماری
– بایونیک و انرژی
– بایونیک و معماری پاسخگو
– بایونیک و سازه های باز و بسته شونده
– بایونیک و ساختمان های بلند
– بایونیک و هندسه در معماری
– بایونیک و فرم یابی در معماری
– بایونیک و فرآیند ساخت در معماری
– بایونیک و فناوری های دیجیتال در معماری
– بایونیک و متدولوژی انتقال ایده ها از طبیعت به معماری

تاریخ های مهم:
آخرین مهلت ارسال مقالات کامل: ۱۳۹۴/۹/۱۵
اعلام نتیجه داوری مقالات: ۱۳۹۴/۱۰/۱۰
ارسال مقالات نهایی: ۱۳۹۴/۱۰/۲۰
شروع کنفرانس: ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
پایان کنفرانس: ۱۳۹۴/۱۱/۱۹

دبیرخانه:
تهران، خیابان انقلاب، دانشگاه تهران، پردیس هنرهای زیبا، دانشکده معماری، قطب علمی فناوری معماری
تلفن: ۶۶۴۰۱۰۱۵- ۰۲۱

سایت مرتبط: icas.ut.ac.ir
منبع خبر: www.MemarNews.com

باغ دولت آباد یزد

آموزشگاه معماری

در یادگارهای یزد، نوشته ایرج افشار آمده است که مطالعه تاریخ قدیم یزد نشان می دهد که باغ های مهم و بزرگ و زیبا از قدیم ترین ایام در آنجا ساخته می شده و ذکر بسیاری از آنها در آن کتب موجود است. از جمله در تاریخ جدید یزد از سی باغ نام رفته است. ولی افسوس که اثری از هیچکدام از آنها اکنون برجای نیست. باغ دولت آباد یزد ازنمونه باغ های بزرگ ایران است که در سال ۱۱۶۰ هجری قمری « دوره زندیه» بنا گردیده است. بادگیر مرتفع و زیبای آن با ارتفاع ۳۳ متر از سطح زمین بلندترین بادگیری است که تاکنون شناسایی شده است. این باغ بزرگ یکی از بنیادها و آبادانی های محمدتقی خان مشهور به خان بزرگ، سر سلسه خاندان خوانین یزد و مرد مقتدر آن عهد است. او ابتدا قناتی با نام دولت آباد ایجاد کرد و سپس از آب آن قنات باغ دولت آباد را به وجود آورد. قنات تاریخی عظیم و مهم دولت آباد دارای قدمتی بیش از دویست سال است که از احداث پنج رشته قنات تشکیل شده است.

مؤلف جامع جعفری ذیل عنوان « ذکر قنات مبارکه دولت آباد یزد  ایراد وقف نامه آن از منشـآت عالم ربانی آقای سید احمد اردکانی…» و پس از عبارت پردازی ای زیاد می نویسد:

«… تخمیناً معادل پانصد درب باغ  و مساوی دوهزار جریب زمین از آن آب شاداب است… منبع و مظهر آن هر دو در بلوک مهریجرد است و … و در ساحت نه فرسنگ زمین قمری به جهت آن آب حفر فرموده از بلوک مهریجرد به حوالی ولایت کشانیدند و در حومه شهر به زراعت رسانیدند و آسیابی در قریه محمدآباد چاهوک که واسطه میان مهریجرد و شهرت بنا فرموده، از آن آب دائر ساختند … بالجمله بنای قنات مزبور بر چهار رشته قنات است… رشته اول قنات مسمی به باقر آبادست که در اصل مرغابی بود و بعد از انتقال به نواب جنت مآب خان مغفور سعید آبی بر روی کارش آمد… رشته دوم قنات مسمّی به مهدی آبادست… رشته سیم قنات مسمّی به … است … رشته چهارم نصفه از قنات قدیمه بغداد آبادست که منتقل به خود فرموده … و این چهار رشته قنات را بر روی هم مسمّی به قنات دولت آباد ساخت از ساحت مهریجرد به عرصه حومه شهر چنانکه مسطور گشت جاری گردانیده و در موضع آبشاهی ربع از قنات دولت آباد را مفروز نموده و به اولاد فرخنده نهاد خود بخشیده اند و سه ربع دیگر را به حومه آورده ربعی از آن سه ربع را به ضمیمه باغ دولت آباد که نیز از ابنیه آن بزرگوارست با اراضی تابعه باغ مزبور وقف بر چهارده معصوم فرموده اند که متولی شرعی آن (نام متولی را از نسخه خطی زدوده اند)…»

مؤلف جامع جعفری سپس به نقل متن وقفنامه پرداخته است و بلافاصله پس از اتمام آن توصیف عمارات مربوطه به باغ را موضوع سخن خود قرار داده و تلخیص آن بدین صورت است:

«یکی دیگر از بناهای نزهت انتمای آن بزرگوار باغ دولت آبادست که متصل به دروازه چهار منار و خارج شره واقع است و از آب قنات دولت آباد مشروب می شود… فضای باغ به حسب طول به بسط … و به حسب عرض … و در سمت شرقی عمارتی به طرح هشت … طرح ریزی کرده اند… حیاض حوضخانه ها هشتی طرحش… آب حوض فلک را… برباد داده و اعجوبه بادگیر عیوق طرحش … راه آمد شد با کیوان گشاهد … مقابل آن عمارت در سمت غربی که بدایت باغ است طرح عمارت دیگر ریخته اند…» (یادگارهای زد؛ ایرج افشار)

باغ دولت آباد پس از محمد تقی خان رو به ویرانی رفت و اگرچه دوباره مورد مرمت قرار گرفت  ولی هیچگاه به روزگاران آبادانی و دلگشایی عهد خان بزرگ نرسید.

عملیات مرمت و بازسازی باغ دولت آباد از سال ۱۳۴۸ توسط دفتر فنی سازمان ملی حفاظت آثار باستانی آغاز شد و تا سال ۱۳۱۶ ادامه داشته است. بخش هایی از مجموعه که مورد مرمت قرار گرفت عبارتند از: عمارت تالار آیینه، عمارت مستخدمین، آشپزخانه ها، عمارت تهران، قسمت ساباط و آب انبار عمارت حرمخانه، عمارت بادگیر و عمارت سرو، عمارت بهشت آیین، همچنین در فاصله سال های ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۱ عملیات باغسازی و محوطه سازی در این باغ تاریخی صورت پذیرفت. باغ دولت آباد یزد در تاریخ ۲۳/۱۲/۱۳۴۶ به شماره ۷۷۴ در ردیف آثار ملی کشور قرار گرفت.


ارزش معماری و نسبت آن با محیط زیست

نویسنده : سعید جعفری

شاید اگر بخواهیم یک تعریف ساده- و نه چندان علمی – از معماری به دست آوریم، آن را باید هنر استفاده مناسب از خلاقیت های موجود برای فراهم کردن شرایط مطلوب مکانی معنی کنیم. به این معنی که معماری با استفاده از المان ها و ابزارهای دم دستی – و نه لزوماً پیچیده و غیرقابل دسترس- شرایطی ایجاد می کند که در نزدیک ترین فاصله ممکن با وضعیت ایده آل قرار دارد و فضای لازم برای زندگی راحت را به دست می دهد. اصلی ترین وظایف یک معمار آن است که با استفاده از امکانات ذهنی«همه آن قوانین و استانداردهای طراحی که علم و هنر معماری براساس آن شکل گرفته است» و همین طور امکانات فیزیکی «همه آن چیزها و ابزارها و ادواتی که به طور طبیعی یا به مدد تکنولوژی های مدرن به شیوه مصنوعی در اختیار معماران قرار دارد» فضایی ایجاد کند که متناسب با کارکرد آن، بهترین شرایط را داشته باشد. مثلاً در معماری شهری امروز که اساساً دچار محدودیت های فیزیکی و مکانی است، یک معمار که ناگزیر از توسل به شیوه های حجمی محدود مثل ترکیب های مکعبی است، هنر معماری و وظیفه او آن است که با استفاده از المان های مختلف، چه در طراحی و چه در به کارگیری از مصالح و ابزار مناسب، ساختار خشن این ترکیب های مکعبی را تلطیف کند و تا حدودی از حجم بی تخفیف و سنگین خطوط قطع عمودی و افقی بکاهد. تصور کنید اگر همین معدود المان های تلطیف کننده، مثل آرک های قوسی شکل یا فرم نورپردازی و مصالح جدید پوششی دیوارها و کف خانه ها و فرم پنجره ها و… هم اگر نبود، زندگی در این قوطی های مکعبی روی هم سوار شده، تا چه حد مشکل و غیرقابل تحمل می شد، کما اینکه همین الان در غالب موارد و با احتساب وضعیت نابسامان معماری ساختمان ها و آپارتمان های ما زندگی چقدر سخت، فرساینده و غیرقابل تحمل است.
شاید به همین اندازه که درباره معماری کلی سخن گفته شد، بد نباشد چند سطری هم درباره کلیات مفهوم کلمه پرطمطراق «محیط زیست» هم سخن بگوییم: واژه یی که اگرچه در وهله اول بسیار ساده به نظر می رسد و مفهومی چون محل طبیعی زندگی را در ذهن متبادر می کند، اما هرچه بیشتر درباره آن تامل می کنیم، پیچیده تر به نظر می رسد: به همان اندازه یی که زیستن و زندگی مفهوم پیچیده یی است و زوایای پنهان و آشکار زیاد و دامنه وسیعی دارد. همان طور که تعریف ساده از محیط زیست، تصویر گل، گیاه، سبزه، باغچه، درخت، پرنده، گربه، حیوان و… این مفاهیم ساده طبیعی را در ذهن آدم ایجاد می کند، سنگ و آجر و چوب و آهن و همه آنچه در اطراف ما است و البته ترکیب همه اینها با یکدیگر هم به همان اندازه جزء محیط زیست ما به حساب می آیند. پس بی راه نیست که بگوییم، وقتی از نسبت معماری و محیط زیست قرار است حرف بزنیم، باید از نسبت ترکیب همه آنچه اطراف ما است با محیط فیزیکی که در آن زندگی می کنیم، سخن بگوییم و درباره مطلوبیت وضع موجود و مقایسه آن با ایده آل های نسبی صحبت کنیم.
در واقع آنچه حاصل مشاهدات عینی نگارنده از وضع موجود معماری شهری و به خصوص معماری شهری ساختمان های تهران است، نشان دهنده وضعیت چندان مطلوب و خوشایندی نیست. به این معنی که معماری غالب ساختمان ها و آپارتمان های ما به گونه یی است که با توجه به امکانات و ابزارهای محدود موجود هم می توانست به لحاظ ارتباط منطقی با محیط زیست شرایط بهتری داشته باشد. صحبتی در کمبودهای فیزیکی- مثل مسائل مالی یا حتی ابزاری- نیست، اما در واقع مساله اصلی ما در ناسازی این تناسب به لحاظ فرهنگی است. از یک سو فشارهای وارده از طرف متولیان امور ساخت و ساز که تو گویی در برابر هیچ طرح جدید و متفاوت (و البته حساب شده یی) حاضر نیستند از خود انعطاف نشان دهند و خود را در حصار ساده ترین و مکعبی ترین طرح هایک به زعم خودشانک به لحاظ اقتصادی مطمئن چنان در بند کرده اند که رهایی از آن خارج از حد تصور است و از سوی دیگر نبود یک نظام کارآمد نظارتی و صنفی و از آن مهم تر عدم احساس نیاز به داشتن چنین نظامی، شرایطی را به وجود آورده تا علاوه بر همه محدودیت های مالی و فیزیکی، فقر فرهنگی هم در ماجرا، مزید بر علت شود. شاید اگر می شد به بساز و بفروش ها و انبوه سازان شرکت های ساختمانی اطمینان داد که دادن فرصت ابتکار و ایجاد شرایط حداقلی برای ظهور و بروز خلاقیت در ایجاد ترکیب های مطلوب معماری – زیست محیطی، چندان هم غیراقتصادی نیست و حداقل می تواند به اندازه طرح های تکراری مقرون به صرفه باشد، نیمی از راه طی می شد. یا شاید اگر می شد دل به نظام نظارتی کارآمدی خوش داشت که اقلاً در مورد رعایت حداقل ها در طراحی و اجرای ساختمان ها بتواند از خود واکنش نشان دهد، باز هم می شد تا حدودی به ادامه ماجرا امیدوار شد. مثلاً نظام مهندسی که درباره طراحی سازه و محاسبات و اجرا این همه سختگیری می کند، اگر یک دهم این سختگیری را درباره رعایت کف استانداردهای فضای سبز داخلی و خارجی ساختمان ها و مجتمع های مسکونی از خود نشان می داد یا در برابر زیاده خواهی های صاحبان و سازندگان املاک در تصرف و تسخیر فضاها یک دهم وسواسی که در مقابل زیاده خواهی های سازه یی از خود نشان می دهد، ایستادگی می کرد، باز هم می شد تا حدودی به آینده ساختمان های شهری مان خوش بینانه نگریست. امید به روزی که نقش معمار و معماری از این وضعیت دکوری و سمبلیک بیرون بیاید و چیزی فرای یک امضا و مهر پایه چند، پای نقشه ها معنی دهد و در حد و اندازه مفهوم معماری – به معنای هنر ترکیب مناسب همه اجزای محیطی موجود برای فراهم کردن شرایط مطلوب مکانی – ارزش پیدا کند.


نگاهی به کاربرد معماری سبز در زندگی شهری

معماری سبز را بیشتر با اصطلاح «معماری پایدار» می شناسیم. اصطلاحی کلان که به شرح تکنیک هایی در طراحی معماری می پردازد که همسو با نگرش های زیست محیطی بوده و با ایده احترام به طبیعت شکل گرفته است.

از معماری سبز چه می‌دانید؟

معماری سبز، در حقیقت روند تازه یی نیست. چرا که در بسیاری از تمدن های باستانی و معماری های سنتی از جمله معماری سنتی ایران به صورتی بنیادین وجود داشته است. همچنین نمونه بارز و سیستماتیک آن را می توان در «علم فنگ شویی» یا همان «هنر چیدمان چینی» دید.

امروزه در پی پیامدهای منفی جهان صنعتی، نظیر آلودگی روزافزون هوا و محیط زیست معماری در پی یافتن راه‌حلی برای بهره‌وری درست ساختمان‌ها است. کاهش منابع طبیعی و بحران انرژی، حفظ و پاسداری از منابع طبیعی جهان به یکی از مهم ترین دغدغه های انسان عصر حاضر تبدیل شده است.

اما معماری سبز با جست و جوی راهی برای به حداقل رساندن اثرات منفی ساختمان ها بر محیط زیست است. در حقیقت تلاشی است برای هم آوایی و همسویی با طبیعت. این کار از طریق افزایش کارایی و بهینه سازی در مصرف مصالح، انرژی و گسترش فضا. بدین ترتیب در معماری سبز به جای دشمنی با طبیعت، انرژی های آن را مهار کرده و به بهترین شکل در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

دستیابی به معماری ویلاهای سبز


دستیابی به چنین هدفی با اندک نگرشی ممکن می شود. به عنوان مثال در یک ساختمان سبز و همراه با طبیعت از مواد و مصالحی استفاده می شود. که برای طبیعت زیان نداشته و نه تنها آن را آلوده نمی کند. بلکه قابل برگشت به چرخه طبیعت است. ساختمانی که با استفاده از مصالح پیرامون خود و در عین حال به گونه یی مستحکم بنا شده باشد، خود جزیی از طبیعت می شود.در استقرار چنین ساختمانی، فراهم کردن دسترسی آسان به حمل و نقل عمومی و از جمله دوچرخه و پیاده رو مناسب مدنظر قرار می گیرد. چرا که بدین ترتیب استفاده از اتومبیل به حداقل خواهد رسید.

همچنین جهت یابی ساختمان با توجه به جهت بهینه تابش خورشید و با هدف حداکثر استفاده از نور طبیعی و کسب انرژی رایگان است. (به عنوان مثال تجهیز بنا با آبگرمکن خورشیدی و مولد برق نوری) . ولیکن آنچه در این گونه ساختمان ها به خصوص دارای اهمیت است. فراهم کردن راه و امکانی برای ورود طبیعت به بنا است. که می تواند مثلاً با ایجاد برش هایی در حجم و پر کردن آن با فضای سبز انجام شود.

این راهکارها اگرچه در دید نخست با اندیشه های حاکم «بساز بفروشی» امروز جامعه ما در تقابل است. ولیکن در نهایت، اقتصادی ترین شیوه معماری است. فراموش نکنیم طراحی ساختمان های سبز به صورت منفرد و تک به تک اگرچه خوب است. و لیکن کارساز نیست و باید همزمان با یک طراحی شهری سبز انجام شود. چرا که طبیعت متشکل از لکه های سبز جدا از هم نیست بلکه پوشش سبز گسترده یی است که باید شهر را در بر بگیرد.

نمونه‌ معماری طراحی ویلای سبز

Villa M

معمار: Triptyque Architecture

این ویلا با نمایی پویا و با اسکلتی فولادی در برابر شهر قرار می‌گیرد. این نما با گیاهانی که بر روی آن رشد می‌کنند. به جنگلی دارویی و عمودی تبدیل خواهد شد. علاوه بر زیبایی و رویارویی با سبزی ساختمان به پایداری آن کمک می‌کند. آسایش حرارتی را برای کاربران فراهم کرده و از طرفی زیبایی و خاص بودن را فراهم می‌آورد.این ویلا درصدد پدید آوردن معماری متمایز و نمایش کاربردی گیاهان در نماس. معماران آن تلاش میکنند تا شهر را با نمودهای دیگری از ساختمان نیز آشنا کنند. آن‌ها میخواهند شهر را با طبیعت آشتی دهند.

طراحی ویلای سبز نمای بیرونی
ویلای سبز سایت
ویلای سبز نمای بیرونی

شهر «دونگتان»


امروزه در دنیا تلاش های زیادی در این راستا صورت گرفته است. از اختصاص جوایز ارزنده به ساختمان های سبز گرفته تا سرمایه گذاری روی طرح هایی که بعضاً برخی از آنها پروژه هایی عظیم و شگفت انگیزند. از آن جمله می توان به طرح شهر «دونگتان» در چین اشاره کرد.

هدف این پروژه دستیابی به حداقل آسیب ممکن به محیط زیست است. شرکت آروپ طراح این پروژه ، آن را «نخستین شهر پایدار» نامیده است. که با وسعت ۱۴۸۲ جریب و برای سکونت ۵۰۰ هزار نفر در نزدیکی شانگهای، در دهانه رود یانگ تسه ساخته خواهد شد. مرحله اول این پروژه برای سکونت ۸۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۰ میلادی به پایان خواهد رسید.

در این شهر از انرژی قابل تجدید استفاده خواهد شد. بیشتر خیابان های آن نه فقط مسیر عبور، که راه های خدماتی خواهند بود. که در آنها می توان پیاده روی و دوچرخه سواری کرد و انرژی ساختمان ها از طریق توربین های بادی، پانل های نوری و بازیافت تامین می شود.

طراحی سبز شهر «دونگتان»

شهر بدون کربن


یکی دیگر از پروژه ها در معماری سبز، نخستین شهر بدون کربن و ضایعات در «ابوظبی» است. که توسط دفتر معماری «فاستر و همکاران» طراحی خواهد شد. شهر ۱۴۸۳ جریبی «مصدر» با الهام از طرح شهرهای عربی محصور در میان دیوارها است. ولی دیوارهای سنگی و گلی آن با ورقه های «فتوولتاییک» با ظرفیت تولید ۱۳۰ مگاوات برق پوشیده خواهد شد.

با مهار انرژی خورشید و به کارگیری عناصر ساختمانی مقاوم در برابر حرارت همچون سایبان اضافی و سرمایش کف، این پروژه عظیم با احتیاط به قلمرو بیابان پا خواهد گذاشت. در زمین های پیرامون شهر که ۲۰ مایل با مرکز ابوظبی فاصله دارد، نیروگاه های فتوولتاییک و بادی، مراکز تحقیقی و مزارعی قرار می گیرند که سوخت کارخانه های شهر را فراهم می کنند.

این مزارع به کاهش ضایعات هم کمک می کنند. زیرا با جذب کربن، گازهای حاصل از کارخانجات را متعادل کرده و با پساب تصفیه خانه های آب شهر آبیاری خواهند شد. دانشگاه این شهر قرار است در سال ۲۰۰۹ میلادی افتتاح شود.

در اینجا هدف آن نیست که در برابر عظمت چنین پروژه هایی دچار حیرت و نا امیدی شویم. کافی است آگاه باشیم که تا امروز با غفلت و بی توجهی چگونه وضعیتی خطرناک برای سرمایه های طبیعی سرزمین مان به وجود آورده ایم. و از پیشرفت های جهانی باز مانده ایم. لازم است هر چه زودتر این روند را متوقف کنیم. کاهش مصرف سوخت های فسیلی با تکنیک های ساختمانی موجود و بدون هزینه های گزاف و تنها با به کارگیری طراحی مناسب نیز ممکن است.

شهر سبز

نمونه طراحی ویلای سبز توسط برند آرتور

ویلای طالقان

ویلای طالقان در بستری سبز و پویا شکل گرفت. ایجاد نظرگاه در مجموعه برای استفاده از طبیعت پیرامون از اهداف طراحی است. طبقات بر اساس شکل بستر و احترام به سایت شکل گرفت و سبب ایجاد فضاهای پویا همانند کنسول های معلق و بام های سبز گردید. در این سایت از انرژی خورشیدی برای تامین سرمایش و گرمایش استفاده شده است.

طراحی ویلای سبز: ویلای طالقان
ویلای طالقان: طراحی ویلای سبز

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳