طراحی برج باغ‌ها

این روز‌ها در شهرهایی با شلوغی‌های مفرط و زندگی می‌کنیم.  اطراف ما را برج‌هایی بلند و سرتاسر صلب دربرگرفته است. برج‌باغ‌ها می توانند محیط شهری را منعطف‌تر، معماری را پایدار و زیبایی بیشتری به شهر هدیه دهند.

آیا برج باغ‌ها را می‌شناسید؟

هدر رفت انرژی توسط ساختمان مسئله اساسی این رو‌زها است که کاربران را در خصوص مصرف انرژی و هدررفت آن با توجه مقدار هزینه‌ها نگران کرده است. معماران و محققان معماری هر روز درصدد تلاش برای ایجاد طرحهایی برای پایدار کردن ساختمان‌ها هستند. افزایش جمعیت، آلوده شدن هرچه بیشتر منابع طبیعی و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را می‌توان دغدغه این روزهای معماران دانست. برج‌باغ‌ها را می‌توان راه‌حلی نو در راستای حل مشکلات شهری و معماری دانست.

استفاده از بام‌های سبز و گیاهان در برج‌باغ‌ها می‌تواند تا مقادیری به پایداری معماری کمک کند. استفاده از آب‌های مصرفی با مقداری تصفیه آن و برگشت به چرخه آبرسانی به گیاهان ساختمان خود می‌تواند صرفه‌جویی در مصرف باشد. فضاهای سبز در این برج‌باغ‌ها می‌تواند تنوعی زیبا در نماها باشد. و تغییرات زیادی را در زیبایی شهر‌ها ایجاد کند. در واقع میتوان با این روش علاوه بر کارکرد قوی آن‌ها در خصوص استفاده از هوای پاک در ساختمان و پایدار کردن بنا به زیبایی هرچی بیشتر نیز دست یافت.

نمونه‌هایی از برج باغ‌ها

Buchner Bründler’s Garden Tower:

ساخته شده با رویکردی طبیعت‌گرا است. و این نوید را به ساکنان می‌دهد که معماری در راستای دوستی با طبیعت گام‌ بر‌می‌دارد. برج تشکیل شده از تراس‌ها و ایوان‌های نامتقارن است. این عدم تقارن در واقع در راستای همکام بودن با توپوگرافی اطراف است. همچنین این برج شبیه به هیچیک از ساختمان‌های اطراف خود نبوده و نگاه تازه‌ای به معماری را در خود متبلور می‌کند.

نمای بیرونی برج
برج باغ
دیتیل‌های برج باغ

Green Cloud / ZHUBO-AAO:

از دیگر نمونه‌هایی است که در نمای‌ این ساختمان و در بام آن از گیاهان استفاده شده است. در این طراحی به بهینه‌سازی آب باران در راستای آب‌رسانی به گیاهان در تراس و بام توجه شده است. معماران این برج باغ در تلاش هستند تا اشتیاقی در دیگر افراد برای ساخت اینگونه ساختمان‌ها پدید آورند.

نمای ساختمان از بالا
ماکت برج
نمایی از قسمت سبز بام

برج باغ‌های طراحی شده توسط دفتر دکتر آرتور و همکاران

نمای شهری بعنوان یک عنصر شاخص نشان دهنده هویت و شخصیت اثر است که می تواند سبب تعامل بنا با مخاطب شود. در طراحی بنای برج باغ تلفیق باغ های کوچک و سبز با فضای درونی سعی شد تا شادابی و سرزندگی به بنا اضافه شود. بستر تاریخی پروژه نشان دهنده وجود باغ های زیادی در منطقه بوده است. بنابراین استفاده از این حافظه تاریخی در نمای ساختمان به صورت باغچه های سبز بیان شده است. شکاف سبز که از بستر شکل گیری طرح آغاز و بر بدنه نما به آرامی شکل گرفت. تا سبب حس تعلق ساکنین به بنا شود و ایجاد رضایتمندی و دلبستگی به مکان را به همراه بیاورد.

باغ آپارتمان دولت:

سایت پروژه در شمال تهران واقع شده است. در گذشته کل منطقه باغ بوده است. توسعه شدید بلند مرتبه سازی در سالهای اخیر موجب تخریب باغ ها یکی پس ازدیگری شده است. سایت پروژه یکی از باغ های تخریب نشده در منطقه است. استراتژی طراحی مبتنی برحفظ درختان باغ است. بر این اساس خطوط مرزی بین درختان و فضای خالی بین آنها محل قرار گیری توده در نظر گرفته شد.

برج باغ آبشار:

از بناهای طراحی شده توسط دکتر آرتور است. این بنا با معماری دوستدار طبیعت همگرا بوده و در بام آن از فضای سبز استفاده شده است. در این پروژه بام به عنوان نمای پنجم مورد طراحی و استفاده قرار گرفته است. این برج با نمایی سیال و طراحی داخلی پیوسته و مواج سعی دارد همسو با طبیعت و خطوط آن حرکت کند. در این برج از مصالح گوناگون و همگام با طبیعت بهره گرفته شده است.

برای داشتن بهترین ویلاها و برج‌ها می‌توانید به گروه معماری آرتور و همکاران اعتماد کنید:)

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳