لوازم دکوری خود را چگونه سازماندهی کنیم

وسایل دکوری بیشتر به وسایلی گفته می شوند که جنبه نمایش و زیبایی را در منزل دارند و باعث میشوند که وسایل مصرف خودشان را زیباتر جلوه دهند در کل وسایل دکوری به دو دسته تقسیم می شوند:

وسایل دکوری نمایشی

وسایل دکوری مصرفی

 وسایل دکوری

 

یک سری از وسایل در محل و فضای زندگی ما وجود دارند که اگر نباشند ما هیچگونه کمبودی را حس نمی کنیم و به روال زندگی معمولی ما لطمه ای وارد نمی کند. مثلا مجسمه های دکوری که ممکن است از گچ و چوب یا سفال یا هر چیز دیگری درست شده باشد و یا قاب عکس های مختلف که بر روی دیوارها و پیشخوانهای فضای ما گذاشته شده اند و یا حتی ظروفی که ما در کمدها و ویترین های خودمان گذاشته ایم و خیلی کم از آنها استفاده می کنیم.

نبودن این وسایل،‌هیچ گونه اختلالی در زندگی ما ایجاد نمی کند و باعث نمیشود که به خاطر نبود آنها با مشکلی مواجه شویم ولی بودن آنها نیز خالی از لطف نیست مثلا مجسمه های مختلف درگوشه و کنار و یا قاب عکس ها و اشیای دکوری دیگری در فضای ما باعث میشه که خلأهایی که در فضای خودمان داریم را پر کنیم و احساس خلوت و تنهایی را در ما از بین ببرند و بیشتر افراد نیز با این وسایل انس می گیرند و به آنها عادت می کنند.

برای تهیه کردن اینگونه وسایل می توانیم دو راه را پیشنهاد کنیم: ۱- آنها را بخریم ،‌ یعنی در فروشگاه های مختلف شهرها و فروشگاههایی وجود دارند که فقط وسایل دکوری می فروشند که ما می توانیم با مراجعه به این فروشگاه ها از تنوع رنگ و تنوع اجسام نیز استفاده کنیم و بنا به سلیقه خودمان آنجا خرید کنیم و حالت دوم اینکه آنها  را بسازیم که ساختن این وسایل نیز دو حالت دارد: ۱- سفارش دهیم  ۲- خودمان  بسازیم.

برای ساخت وسایل دکوری: حالت اول که سفارش دهیم به این گونه است که ما شکل و حجم  و رنگ و مشخصات کامل وسیله ای را که می خواهیم به جاهای مربوطه و استاد کار ماهر آن بدهیم، تا استاد کار سفارش ما را درست کند و تحویل ما دهد و حالت دوم این است که خودمان بسازیم یعنی با رفتن به کلاسهای مختلف یا دیدن برنامه های تلویزیونی، یاد بگیریم و وسایلش را تهیه کنیم و بسازیم. مثل ساخت گلهای چینی و یا ساختن گل و گلدان بوسیله روکش های رنگی چوب و یا دوختن پرده های رنگین برای پنجره ها.

 وسایل دکوری

وسایل دکوری مصرفی وسایلی هستند که علاوه بر اینکه باعث زیبایی و انسجام محل ما می شوند می توانیم به عنوان یک وسیله و ابزار از آنها استفاده کنیم مثلا یک میز تلفن علاوه بر اینکه    می تواند زیبا باشد به این صورت که از چوب درست شده باشد و پایه آن منبت کاری و صفحه آن معرق باشد و رنگ دلپذیری داشته باشد به عنوان یک میز جهت استفاده برای نگهداری از گوشی تلفن و دفترچه تلفن باشد و ما از آن استفاده بهینه بکنیم یا اینکه مبلمانی داشته باشیم که پارچه های آن مخمل باشد و پایه چوبی کوتاه و جذاب همچنین میزهای عسلی ست شده با پایه چوبی مبل که روی آن شیشه طراحی شده باشد، علاوه بر اینکه زیبایی خاصی را به میدهد می توانیم از آنها برای پذیرایی کردن از مهمان ها و استراحت خودمان استفاده کنیم.

وسایل چوبی و یا شبه چوبی که در منزل ما وجود دارند تقریبا عبارتند از: کتابخانه، کمدها، جاکفشی، میزها و غیره که همه آنها هم به صورت دکوراتیو و هم مصرفی عمل می کنند به عنوان مثال یک کتابخانه بزرگ در وسط پذیرایی و یا اتاق کار با رنگبندی و تقسیمات درست وقتی که چیدمانی قشنگ داشته باشد، کتابها از بزرگ تا کوچک کنار هم و در بعضی طبقات مجسمه های تزئینی و در گوشه ای از آن قاب عکس های کوچک از افرادی که دوستشان داریم می تواند فضایی دلنشین برای ما ایجادکند. در کنار آن می توانیم میز کاری همرنگ و یا از خانواده رنگ کتابخانه داشته باشیم که یک صندلی گردان و دو صندلی ثابت جهت مهمان باشد و ما از این میز جهت مطالعه کتابهای کتابخانه خودمان استفاده کنیم.

وقتی که ما فضایی را دکور کنیم طبعا وسایل دکوری آنجا را یک جوری با هم ست و نزدیک هم می کنیم مثلا اگر کتابخانه و میز کار از MDFو یا چوب کرم رنگ باشد ما کمدها و جاکفشی و وسایل دیگر را از همان جنس و رنگ مثلا از MDF و یا چوب کرم رنگ می سازیم، و اینکه وسایل ما از یک نوع جنس و یک رنگ خاص باشند خود را در سطوح صاف اصلی فضا بیشتر نمایش دهند. مثلا یک میز و صندلی وکتابخانه به رنگ قهوه ای در زمینه رنگ سطوح صاف دیوار و سقف کرم روشن یک حالت برجستگی و شفاف را به ما نشان می دهد تا اینکه وسایل دکوری ما به رنگ کرم روشن با زمینه دیوار و سقف کرم روشن، چون رنگ وسایل دکوری با زمینه دیوار ما یک رنگ است و زیبایی خود را نشان نمی دهند.

پرده های یک منزل مثل لباس آن منزل می مانند همانطور که ما دوست داریم همیشه شیک پوش  و اطو کرده باشیم پرده های منزلمان نیز باید با پارچه های خوب و اطو کرده باشند رنگ بندی پرده ها باید طوری باشدکه با طیف رنگی دیوارها و کف و سقف همخوان باشد و منظره دلچسبی را برای ما فراهم کند اگر تور و والان هم داشته باشد به زیبایی آن اضافه می کند.

وسایل دکوری زیادی وجود دارند مثلا تخت خواب در اتاق خواب همراه دو میز عسلی کوچک کشو دار در دو طرف تخت خواب همراه دراور و آیینه آن همه و همه می توانند وسایل دکوری مصرفی باشند که جنس چوب و یا MDF همرنگ و ست ساخته شده باشند. و یا در اتاق خواب کودک تمامی وسایل اعم از کمد بچه، تخت خواب میز تحریر و غیره . . . از یک جنس و از رنگهای دو گانه زیبا و شاد باشد و قاب عکسهایی از عکسهای قدیمی بجه ها باشد روی دیوار باشند و از لوستر و آباژورهایی با طرح های بچه گانه استفاده شود و همه وهمه اینها باعث می شوند که اتاقی با وسایل دکوری مصرفی و تزیینی داشته باشیم.

آشپزخانه شرایط خاص خودش را دارد مثلا خود کابینت ها میتوانند با طراحی رنگ بندی های جالب توجه ساخته شوند که هم مصرفی و هم تزئینی هستند و روی کابینت ها می تواند مایکروفر، آبمیوه گیری، هم زن و وسایل دیگر به صورت منظم چیده شوند. خود این چیدمان باعث میشود که فضای زیباتری داشته باشیم مثلا میز ناهارخوری را طوری بچینیم که به آسانی بتوانیم از کنار آن رفت و آمد کنیم. باید طوری ظروف را بچینیم که هر موقع چیزی بخواهیم دم دست باشد . ادویه جات را در ظروف شیشه ای کوچک کنار هم مرتب بچینیم و روی همه آنها با چسباندن کاغذ مشخص کنیم که در داخل آنها چیست. در کل وسایل دکوری        می توانند در هر جای فضای ما باشند چه از نوع مصرفی باشند و چه از نوع دکوراتیو، فقط این ما هستیم که باید از آنها بهترین استفاده را بکنیم تا از فضایی که داریم بیشترین و بهترین استفاده را ببریم. تا در آنجا احساس خستگی و درماندگی نکنیم و فضایی دوست داشتنی داشته باشیم.

 

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳