طراحی ویلای ایرانی آجری
طراحی ویلای ایرانی با ویلای آجری که نمادی از فرهنگ و سنت خانههای قدیمی است معرفی میگردد.معماری ایرانی همواره در طول تاریخ، هنر آجرکاری، معماری بسیار زیبا و دلنشینی را توسط معماران خوش ذوق خلق کرده است. این میراث ارزشمند، تحولی ریشه ایی در زمینه ارتقای معماری ایرانی، سبب شده است. ویلاهای آجری این روزها با ساختاری مدرن طراحی شده و ساخته میشوند.
از آجر در طراحی ویلای ایرانی چه میدانید؟
آجر متریالی است که در ایران قدیم ما جزو مصالح پر استفاده در ساخت بناها و ساختمانها بوده است. رنگهای متفاوت آجر در اثر رنگ خاک مورد استفاده در ساخت آن، تنوع رنگی جذابی را به این عنصر ارزانی میبخشد. شکلهای متنوع در ساخت آجر نیز در انتخاب آن بی تاثیر نیست. از طرفی گویی خاصیت گرم کنندگی فضا را با جاذبه خود فراهم میسازد. استحکام بنا را در پی داشته و سالیان سال در ایران مورد استفاده واقع میشده است.مقاومت در برابر باد و باران و دیگر عوامل اقلیمی را میتوان از مزیتهای آجر دانست. شاید بتوان کمترین فرسایش را در آجر و سازههای آجری دید.
تعمیر و بازسازی آسان آجرها میتواند از کاربردهای بینظیر این متریال دانست. آجر جرو مصالحیست که برای تمیز کردن و پاکسازی آن شاید به اندازه مصالحی مانند شیشه نیاز به هزینه و بودجه اضافی وجود نداشته باشد. با نگاهی دیگر به آجر میتوان دریافت که این ماده ارزشمند را میتوان در انواع سبکهای مختلف ساختمانی بهکار برد. آجر را میتوان به گونههای مختلفی آرایش داده و در ساخت استفاده کرد.
از جمله این چینشها میتوان به آجرچینی مشبک و فخرو مدینها اشاره داشت. این نوع چینش ارتباط بصری قوی را با دنیای اطراف ساختمان و یا ویلاها برقرار میسازد. در بیشتر مساجد و خانههای سنتی ایرانی میتوان نظیر این چینش را به وفور دید. در دنیای امروز نیز با طراحیهای پارامتریک میتوان به انواع مختلفی از این چینشها دست یافت که در طراحی ویلای ایرانی از آن بهره بردهاند.
امروزه در طراحی ویلای ایرانی و ساختمانهای زیادیاز آجر به صورت مدرن ساخته میشوند.که زیبایی فراوانی را در معرض نمایش قرار میدهد. طراحی ویلای ایرانی و آجری در این روزها به خواسته کارفرماهای زیادی انحام میشود که با خلاقیت و ایدهپردازی معمار میتواند به زییاترین حالت ممکن اجرا گردد.
تاریخ آجر در ایران
آجر، مصالحی ارزشمند در معماری گذشته و معاصر در معماری ایرانی است. که به وفور در بناهای تاریخی وامروزه در بناهای معاصر و فاخر دیده می شود. استفاده نمایان از آجر در معماری ایرانی و بخصوص طراحی ویلای ایرانی جایگاه ویژه ایی یافته است. از گذشته تا کنون از آن برای نماسازی ساختمان استفاده شده است.در دوره پهلوی اول دگرگونی در معماری ایرانی سبب استفاده از آجر در شهرسازی، بناها و… همراه با بدنه های آجری شد. استفاده تلفیقی سنت و نوآوری مشهود است.
در دوره پهلوی دوم، استفاده از آجر کم رنگ شد. اما دروره معماری معاصر این مصالح ارزشمند مجددا مورد استفاده قرار گرفت. و مخصوصا در ساختمان های مسکونی در تلفیق با روش های نوآورانه بسیار شاخص دیده می شود.
از این رو در معماری امروز برای معمارانی که به دنبال دستیابی به بیانی جدید بر پایه هویت کهن هستند. آجر همواره نوید بخش اتصال این مفاهیم در گذشته و حال بوده است. شناخت و فهم الگوهای کهن به عنوان راهنمای معماران است. که با استفاده از روش های نوآورانه و محیط های مجازی می تواند سبب شکل گیری الگوهای جدید و هویت مند در طراحی ویلای ایرانی شود.
نمونه طراحی ویلای آجری
Brick House
معمار: Architecture Paradigm
نکته اصلی طراحی این خانه و یا ویلا که ۳۲۵ متر زیربنا دارد، توجه به محیط و فضای باز و بسته است. ارتباط بین فضای درون و بیرون، یعنی طبیعت و معماری از مهمترین ارکان طرح این خانه آجری است. احساس صمیمیت با طبیعت را میتوان به نوعی با متریال آجر بیشتر حس کرد. چینشهای متقاوت آجری در ساخت این خانه باعث تمایز در سطوح متفاوت شده است.
در طبقه دوبلکس پنجرهای کشیده با شیارهایی از آجر چینی فیلترینگ نوری زیبایی را پدید میاورد. ترکیب ظریف آجر با دیگر متریال از جمله شیشه باعث به وجود آمدن فضایی مدرن در کنار مفاهیم سنتی شده است. نورگیریهای وسیع با چشماندازهایی از باغچه درون حیاط با بازشوهایی متحرک چوبی نماهای زیبای متنوعی را در خانه به وجود میاورد.
نمونه ویلای آجری طراحی شده برند آرتور
استفاده از این الگوها در فضاهای داخلی و خارجی میان فضاهای مختلف بنا تعادل ایجاد می کند و حس زندگی در فضا را سرشار از اصالت و خاطره گرایی می سازد. در ترکیب با گل و گیاهان ، صدای پرندگان و حرکت آب فضا سرشار از حس سر زندگی می شود. در طراحی ویلای ایرانی سعی میشود حس و حال خانه را بسیار منعطف نگاه داشته و احساس انسان را درگیر کند.
طراحی ویلای ایرانی چکاد
در شهر دماوند واقع شده است.این پروژه با ۳ طبقه در حال اجرا می باشد.طراحی و نظارت عالیه این پروژه ساختمانی، توسط دکتر آرتور امید آذری در برند ساختمانی آرتور انجام شده است. اکنون این پروژه در حال اجرا است. در این طرح با آجر چینی و استفاده از آجر به سبک مدرن فضایی متفاوت را بهوجود آورده است.در طراحی ویلای ایرانی چکاد، اجرهایی به شکل فخر و مدین در نمای بنا،فیلتر نوری را درون ویلا ایجاد میکند.
طراحی ویلای ایرانی قمصر
هنر آجرکاری به عنوان پدیده ایی ارزشمند در تاریخ معماری سرزمین ایران، نشان از هنر و اصالت دارد. در فرایند همنشینی این سرمایه تاریخی با مضامین معماری مدرن و مینیمال، می توان به شیوه ایی متفاوت برای بیان معماری و طراحی ویلای ایرانی دست یافت. رویکردی که به طور خاص در ویلای قمصر مورد توجه قرار گرفت. چیدمان آجر در فضاهای داخلی و پوسته خارجی بنا شکل گرفت. در طراحی ویلای ایرانی قمصر آجر به شیوه مخصوصی استفاده شده که در عکسهای زیر قابل مشاهده است.
طراحی ویلای ایرانی افشاریه
به نظر میرسد یکی از ویلاهای ایرانی شاخص در ایران باشد.سایت بنا در شهرک ویلایی افشاریه، نزدیک اتوبان کرج-قزوین، است. این ویلا با آیتمهای خانههای ایرانی ایدهپردازی و پرداخت شد. با گشتی در محوطه و رسیدن به ویلا، دیوارهای آجری به کار رفته در بخش ورودی، کششی ناخودآگاه به سوی بنا ایجاد می کند. نوع آجرچینی در این بنا با فرمتی پارامتریک طراحی شده است که زیبایی آن را دوچندان کرده است.
پس از ورود و اندکی درنگ در مجموعه و دیدن یکپارچگی و وحدت بین بنا و طبیعت انعکاس یافته در آب استخر و تقارن به وجود آمده، حسی مدرن از معماری خانه-باغ های ایرانی القا می شود. این ویلا یکی از نمونههای طراحی ویلای ایرانی است.
برای دیدن عکسهای بیشتر از هر پروژه میتوانید به تب پروژههای شرکت رفته و از تمامی ویلاهای ساخته شده و در حال اجرا برند آرتور دیدن فرمایید. با ما در تماس باشید:)