مجری طرح مرمت محل زندگی و کار پروفسور سید محمود حسابی گفت: مرمت خانه این فیزیکدان و دانشمند برجسته علاوه بر اهمیتی که برای حوزه معماری دارد، زمینه آشنایی نسل های بعد با چهره های ماندگار ایرانی و دستاوردهای آنها را نیز فراهم می کند.

e101

مصطفی عارف حقی درباره مرمت خانه دکتر حسابی توضیح داد: این خانه که در محله الهیه واقع شده بیش از ۹۰ سال قدمت دارد و متعلق به دوره پهلوی اول است. وی ادامه داد: این خانه سالها پیش از سوی پروفسور حسابی بنیانگذار فیزیک دانشگاهی و مهندسی نوین ایرانی طراحی و ساخته شده و اکنون بنیاد دکتر حسابی بخشی از را آن به موزه تبدیل کرده است.

این استاد معماری دانشگاه افزود: این بنیاد در خانه حسابی علاوه بر انجام امور اداری به تدوین و نگهداری آثار و تحقیقات این پژوهشگر ایرانی می پردازد.در طول این سال ها نیز دانشگاهیان و محققان بسیاری برای بازدید به این مکان آمده اند و یا درنشست های علمی این بنیاد در منزل پرفسور حسابی شرکت کرده اند. مجری این پروژه، زمان مرمت خانه پرفسور حسابی را بین یک ماه تا چهل روز برآورد کرد و ادامه داد:درفاز اول اتاق کار استاد مرمت می شود که به خاطر دخل و تصرف های صورت گرفته در چند سال گذشته بخشی از نقاشی ها و تزئینات اتاق از بین رفته و یا زیر لایه های ساختمانی مدفون شده است.

استاد معماری سنتی و مرمت بنا به استفاده از تیمی مجرب و هنرمند در مرمت و بازسازی نقاشی های دیواری این خانه اشاره کرد و افزود: با لایه برداری و پاکسازی این بخش، نقاشی ها و تزئینات اتاق را بازسازی کرده و بخش های دیگر که از بین رفته با تکنیک و الگوی قدیمی احیا خواهد شد. به گفته وی، علاوه بر مرمت اتاق کار،بازسازی اتاق خصوصی،کتابخانه،فضای نشیمن این خانه نیز به همراه لوازم شخصی و ادوات کار استاد حسابی در این پروژه بازسازی می شود.
e100

عارف حقی از احیای نقاشی های دیواری اتاق کار دکتر شامل تصاویر انتزاعی و گل های رنگی خبر داد و گفت: فضای مورد مرمت درکنار موزه فعلی واقع شده است و بعد از احیا به ساختمان اصلی موزه افزوده خواهد شد. به گفته وی، اعتبار مرمت خانه دکتر حسابی از محل اعتبارات بنیاد این دانشمند تامین می شود و این امر گام مهمی برای ماندگاری یادگاری ها و اسناد این چهره ماندگار خواهد بود.

وی درباره اهمیت مرمت این بنا توضیح داد:به طور قطع دکتر حسابی از مشاهیر ماندگار عرصه علمی کشور است که به خاطر جایگاه علمی اش درزمینه فیزیک اتم و انرژی هسته ای ،همواره نامش در تاریخ دانش ایران ماندگار خواهد بود.از این رو بخشی از اهمیت مرمت و نگهداری این بنا به جایگاه علمی استاد بازمی گردد. مجری طرح بازسازی منزل پرفسور حسابی گفت: علاوه بر این، خانه وی از جمله آثار باقی مانده از دوره پهلوی اول است که به لحاظ الگوی معماری و تزئینات وابسته به آن اهمیت فراوانی دارد. بنابراین ثبت و ضبط ویژگی های تاریخی این بنا می تواند برای دانشجویان و محققان معماری و مرمت بسیار مفید باشد.

e102
عارف حقی توضیح داد: ایرج حسابی فرزند این استاد برجسته با حساسیت مرمت منزل پدری خود را دنبال می کند. با ارایه اسناد تاریخی و مدارکی که از این خانه دارد می تواند گروه مرمت را در بازسازی این مکان یاری کند. به گفته وی، پس از مرمت خانه حسابی،عموم مردم و علاقمندان می توانند با مراجعه به این مکان وسایل شخصی، مدارک علمی و تحصیلی، نشان‌ها ،تقدیر نامه‌ها، عکس‌های قدیمی ،نامه ها و سایر وسایل و ابزار کار این دانشمند ایرانی بازدید کنند.

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳