این کتاب به دنبال شناخت فضاهای سنتی ایران می باشد و با یک روند آموزشی نحوه راندو بناهای معماری را آموزش می دهد که بیش از صدها تکنیک راندو به صورت گام به گام دراین کتاب آموزش داده می شود.
در فصل اول رازهای موفقیت در یک راندوی خوب بیان می گردد و ابزار مخصوص راندو به هنرجویان معرفی می گردد و آشنایی با مبانی و اصول رنگ و همنشینی رنگها و ایجاد سایه و تونالیته های رنگی مورد آنالیز مولف قرار می گیرد و به تمرین های ساده اما کامل راندوی آب ، فیگور ، درخت ، آسمان ، مقطع و شب ، نورپردازی ، حس تقدس و …. به صورت گام به گام و مرحله به مرحله می پردازد و دو تکنیک مهم کولاژ و مسواک هم جداگانه آموزش داده می شود .
در فصل دوم کروکی از فضاهای ایران آموزش داده می شود که گالم به گام توجه هنرجو را در رنگهای بکار رفته در بناها جلب می نماید و نکات مهم را در یک راندو خوب یادآوری می نماید.
در فصل سوم تکنیک های راندو به صورت کامل و مجزا آموزش داده می شود .
در فصل چهارم مولف وارد مبانی نظری می گردد و فضاهای معماری را با تکنیک های راندو یاد داده شده آموزش می دهد و با تعریف ازفضا به خلق فضا می رسد و میدان نقش جهان را به صورت یک نمونه مهم و جاویدان و یک شاهکار معماری معرفی می نماید و نحوه شکل گیری بافت شهری اصفهان را بازگو می کند و مسجد امام و شیخ لطف اله را از دیدگاهی متفاوت مورد بررسی قرار می دهد و نقش عناصر معماری سنتی را بطور کامل مورد بررسی قرار می دهد . ( محور آب ، مناره ، وحدت ، گنبد ، نور ، معنا ، انعکاس ، تزئینات ، تقدس فضا …. )
در فصل پنجم به بدعت دست می زند و با شناخت عرفان اسلامی با اشکال اصلی آشنا می شود و در طرحهای اجرا شده خود مورد نقد و بررسی قرار می دهد و ندسه و خلاقیت را در کارهای اجرایی خویش دنبال می نماید .
در فصل ششم نگاهی سورئالی به طبیعت می اندازد و کارهای سورئال خود را مطرح می نماید .