ایده اصلی طراحی این مجتمع مسکونی ، سازگاری با شرایط سخت اقلیمی منطقه بود که منجر به طراحی پلان هایی سیال و روان با بالکن ها و تراس هایی حیاط مانند در ارتفاع شد.
نام پروژه : آپارتمان کانچانجونگKanchanjunga
معمار : چارلز کورآ Charles Correa
موقعیت بنا : بمبئی – هند Bombay – India
درک حقیقت معمار مدرن و تشخیص تمایز آن با راسونالیسم دهه های چهل و پنجاه، حفظ اصالت های فرمال و مفهومی معماری بومی هندوستان و اعتقاد به معماری مردم وار، “کورآ” را در ردیف معمارانی چون “حسن فتحی” و ” بالکریشنادوشی” قرار داده است که بی شک تعداد انگشت شماری از این دست معماران شرقی می توان نام برد که در پیوند آرمان های نهضت معماری مدرن و معماری سنتی و بومی کشورهای در حال توسعه شرقی موفق بوده اند.
“کورآ” که در سال ۱۹۳۰ در حیدرآباد هند متولد و در دانشگاه میشیگان و انیستیتو تکنولوژی ماساچوست تحصیل کرده است ، طراح و نظریه پردازی است که توجه دنیا را به سبب برداشت مناسب از زبان معماری مدرن و همچنین طرح های مبتکرانه و بی الایش به سوی خود جلب کرد، تا آنجا که مدال طلای انیستیتو رویال معماران انگلستان (۱۹۸۴) و انجمن معماران هند را از آن خود کرد.
کورآ، متخصص واحد ها، مجتمع ها، شهرک ها و بافت های مسکونی است. طراحی مجتمع مسکونی کانچانجونگ در سال ۱۹۹۰ در کومبالاهیل در بمبئی به دفتر ” چارلز کورآ” سپرده شد. ایده اصلی این مجتمع ، سازگاری با شرایط سخت اقلیمی منطقه بود که منجر به طراحی پلان هایی سیال و روان با بالکن ها و تراس هایی حیاط مانند در ارتفاع شد. این مجتمع که پلانی مربع به ابعاد ۲۱*۲۱ متر دارد شامل ۳۲ آپارتمان لوکس ۳ تا ۶ خوابه می شود.
نحوه چیدمان واحدها در کنار هم در هر طبقه و نحوه قرارگیری فضاهای هر واحد بسیار قابل توج است.”کورآ” با ترکیب متنوع تیپ های مختلف در مقطع نیز چیدمانی سیال از واحدهای دوبلکس را خلق کرده است. ارتفاع این برج ۸۵ متری به نحوی است که از نسیم دریا و منظر شهری بهترین بهره را می برد. در نماهای شمالی و جنوبی به دلیل بادهای نامناسب موسمی، بازشوها بسیار کوتاه و کلیت نما بسیار مینی مالیستی است اما نماهای شرقی و غربی به وسیله ایوان ها و تراس های متنوع و بازشوهایی در ابعاد مختلف بسیار گشاده است.
فضاهای مختلف هر واحد نظیر اتاق های خواب، فضای مطالعه، تراس و نشیمن اغلب توسط اختلاف سطح و گاهاٌ توسط حصیرهای چوبی از هم تفکیک شده اند. هر واحد بالکنی بزرگ و اصلی در یک کنج مربع برج دارد که تراس کوچک اتاق های خواب، واقع در نیم طبقه بالایی، به آن دید دارد.
سیستم سازه این برج بتنی بوده و دارای یک هسته مرکزی است که ارتباطات عمودی برج را در خود جای داده است.