کلینیک تخصصی طراحی و اجرای برج باغ بامدیریت آرشیتکت:آرتور امیدآذری

یکی از فعالیت هایی که در کلینیک تخصصی طراحی و اجرا ی برج باغ ، در گروه مهندسی ایران معماری صورت می پذیرد، مطالعه وشناخت روش ها وتکنیک های نوین طراحی داخلی است .لذا یکی از رویکرد های اصلی این گروه تلفیق نظریه های علمی با روشهای عملی است.برای بسط موضوع در ادامه به معرفی نمونه های ساخته شده پرداخته می شود.

شماره تماس برای کسب اطلاعات بیشتر:۰۲۱۲۲۹۸۳۳۸۵

 

برج البحر (Al Bahr Towers)

امارات متحده عربی، ابوظبی

ترجمه: فرزانه جهانمردی

برج البحر در ابوظبی اولین پروژه تجاری در مقیاس بزرگ در جهان است که دارای قابلیت های پویا، با نمایی هوشمند است، به این معنی که ساختمان به حرکت خورشید پاسخ مستقیم می دهد، و به نوسانات دمایی واکنش نشان می دهد.

این برج توسط گروه معماری Aedas، از انگلستان طراحی شده است. این طرح را می توان پیشگام تکنیکی دانست که می تواند در زمینه عملکرد ساختمان در شرایط شدید آب و هوایی انقلابی ایجاد کند.

 

برج البحر (Al Bahr Towers)

 

شورای سرمایه گذاری ابوظبی، پس از برگزاری مسابقه طراحی بین المللی برای طراحی این برج، طراح شرکت را انتخاب کرد. این طرح به طور خلاصه، دربردارنده یک راه حل سازگار با محیط زیست برای یک پروژه تجاری در مقیاس بسیار بزرگ در یکی از گرمترین و حتی می توان گفت داغ ترین شرایط آب و هوایی در جهان است.

 

برج البحر (Al Bahr Towers)

 

برج های دوقلوی پروژه البحر، شامل ۲۵ طبقه در ۱۵۹ متر ارتفاع هستند، با مساحت ۷۰هزار مترمربع(۷۵۳۰۰۰ فوت مربع). فضای اداری در بین این برج ها واقع شده است و شورای سیاست گذاری یکی از این برج ها را به عنوان مقر جدید خود قرار داده که در حدود ۱۰۰۰ کارمند را در خود جا داده است.

 

برج البحر (Al Bahr Towers)

 

کلید موفقیت این طرح در بهره برداری از انرژی خورشیدی، الگوگیری از معماری سنتی اسلامی در روش Mashrabiya، در ایجاد نمایی پاسخگو است. Mashrabiya  یک شکل از ایجاد سایه با استفاده از صفحه مشبک است، که یکی از ویژگی های ممتاز و متمایز معماری اسلامی به شمار می رود و از ابتدای تاریخ اسلامی، در این مناطق به کار می رفته است.

 

برج البحر (Al Bahr Towers)

 

شرکت مهندسی Aedas، همواره بسیار مشتاق کشف راه حلی با استفاده از الگوی ساختمان های سنتی در استفاده از سایه برای  خنک کردن ساختمان بود. بنابراین، با همکاری نزدیک بین مهندسین شرکت آروپ و تیم تحقیق و پژوهش Aedas، توسط الگوریتم های پیچیده و با الهام از هندسه به کار رفته در معماری اسلامی، این مدل منحصر به فرد به ارمغان آورده شده است.

 

برج البحر (Al Bahr Towers)

 

مهندسان و طراحان شرکت Aedas، برای شبیه سازی چگونگی عملکرد الگوی هندسی معماری اسلامی، نرم افزار شبیه ساز اختصاصی را نیز تولید کردند تا بتواند به طور کامل فرایند عمل این الگوی معماری اسلامی را در یک چرخه کامل روزانه شبیه سازی کند.

 

برج البحر (Al Bahr Towers)

 

نحوه چگونگی عمل این نمای پویا و دینامیک به این نحو است که محافظ قرار گرفته شده بر روی ضلع شرقی ساختمان در صبح، با گردش خورشید، آرام آرام به سمت غرب حرکت می کند. همچنین این ساختار لانه زنبوری با بیش از ۱۰۰۰قطعه، در پاسخ به چگونگی تابش خورشید، با باز و بسته شدن خود میزان و شدت نور دریافتی را تنظیم می کند.

 

برج البحر (Al Bahr Towers)

 

ایده نمای متحرک برای اولین بار در انستیتوdu Monde Arabe  پاریس انجام شد. از آن زمان، معماران همواره مجذوب این روش بوده اند، اما هرگز آن را در مقیاس بزرگ به کار نبرده اند. برج البحر، نشان دهنده اولین تجربه کاربرد این روش در این مقیاس می باشد. و موفقیت این طرح، مسیری جدید و هیجان انگیز را در طراحی ساختمان گشوده است.

 

برج البحر (Al Bahr Towers)

 

استفاده از این روش، استفاده اجباری از شیشه های تیره رنگ که در تمام طول روز، نور دریافتی را محدود می کنند، را از بین می برد. در عوض، این سایه بان متحرک اجازه می دهد که نور روز در ساعتهای مناسب دریافت شود و استفاه از نور مصنوعی و دستگاه های تهویه مطبوع را به اندازه قابل توجهی کاهش می دهد. در نتیجه در برج های دوقلو میزان مصرف انرژی به میزان ۵۰ درصد کاهش یافته و استفاده از انرژی خورشیدی نیز تا ۸۰ درصد افزایش یافته است.

 

برج البحر (Al Bahr Towers)

 

برایان همیلتون (Bryan Hamilton)، یکی از مدیران گروه طراحی Aedas، می گوید: ” این پروژه نشان دهنده مثالی بی نقص از کاربرد فن آوری و طراحی است. این ساختمان نه تنها دارای نمایی زیبا و بدیع است، بلکه به طور کامل منطبق با شرایط محیط و دوستدار محیط زیست است.

 

برج البحر (Al Bahr Towers)

 

درواقع  این موفقیت، پاسخی به تلاشهایی است که گروه طراحی Aedas، برای یافتن پاسخی جامع، در حل مسئله ایجاد تعادل بین طراحی و هویت منطقه ای، انجام داده است. این سوال به بافت فرهنگی منطقه ایجاد پروژه و مسایل زیست محیطی ساختمان جدید، باز می گردد. آنچه که امروزه به طور فزاینده ای در جهان مطرح شده است.”

برج البحر (Al Bahr Towers)

 

برج البحر، جوایز متعددی را از مجامع مختلف دریافت کرده است که از آن جمله می توان به جایزه نوآوری در ساختمان های بلند مرتبه (آسمان خراش)، در سال ۲۰۱۲، توسط شورای ساختمان های بلند و شهری؛ جایزه پروژه تجاری سال در ششمین جایزه سالانه معماری خاورمیانه سال ۲۰۱۳، بهترین پروژه در خاورمیانه در معماری خاورمیانه در سال ۲۰۱۳ را نام برد.

 

برج البحر (Al Bahr Towers)

 

به مناسبت اتمام این پروژه به عنوان یک نقطه عطف و قابل توجه، تیم پروژه کتاب مشخصات معرفی شده توسط خبرنگار مجله معماری فاینشال تایمز، Edwin Heathcote، و عکسهای Christian Richters، را راه اندازی کرده اند. که در آدرس الکترونیکی www.wiley.com/buy/9781119974161، در دسترس اند.

 

برج البحر (Al Bahr Towers)

 

 

 

 

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳