اهداف گردشگری-۲

 

مقصد گردشگری

شهر به عنوان مقصد گردشگری

همان طور که در مطلب پیشین اشاره شد، شهرها حافظه تاریخی بشریت هستند و شاخص تمامی تمدن های بشری، به ویژه اصلی‌ترین شاخص آن‌ها، شهرهایی بودند که کانون پویایی این تمدن‌ها به شمار می‌آمدند. تمدن های مصر در زمان ایران، روم، بیزانس، چین، بین‌النهرین و دیگر تمدن های مهم جهان، اصلی‌ترین بازتاب های فضایی خود را در شهرهای خود برای بشریت به میراث گذاشته‌اند. از همین روی شهرها نه فقط محلی برای کار و زندگی انسان‌هاست، بلکه در کنار آن، نماد تمام عیار تعلق خاطر وی به تاریخ بشریت است. بسیاری از میراث های تاریخ بشری در شهرها خلق شده و در آن‌ها به یادگار مانده‌اند.

انسان آگاه شهر را بدان جهت دوست دارد که در آن‌ها، بخشی از هویت و من دی هم نوع خویش را می‌بیند. به همین دلیل میان انسان و شهر یک همبستگی و دلبستگی تاریخی و ذهنی وجود دارد. تبلور عینیت یافته این ذهنیت‌ها، عمدتاً در شهرها مستقر هستند.

شهر به عنوان مقصد گردشگری

 

اما علاوه بر این دلبستگی عاطفی، نوعی کشش در شهرها وجود دارد که عوامل اصلی انتخاب شهرها با عنوان مقصد به شمار می‌آیند. تردیدی نیست که این کشش، اعم از این که شهر زنده باشد، یا نه عملکردی بالفعل و بالقوه این شهرها در گذشته و حال در هم آمیخته و هر یک به نوعی برای انسان تجربه آموزی و قابلیت یادگیری در بردارد.

اهداف گردشگری

کشش ناشی از جاذبه‌های یادمانی و تاریخی

یکی از انگیزه‌هایی که گردشگران را به شهرها می‌کشاند، وجود جاذبه‌های یادمانی و تاریخی در شهرها، به ویژه شهرهای قدیمی است. جاذبه‌های یادمانی و تاریخی در شهرها با انگیزه‌های مختلف به وجود آمده‌اند. گروهی از این جاذبه‌ها، برای ماندگار شدن رویداد مهمی و یا به مناسبت یادآور شدن دوره ای حایز اهمیت در تاریخ شهرها احداث می‌شوند. اما مجموع اقداماتی که با هدف هویت شهری در شهرها انجام می‌گیرند، تابع مؤلفه‌های متعددی هستند. مهم‌ترین این مؤلفه‌های از بعد کاربردهای گردشگری، مؤلفه‌های مصنوع هویت شهری، از دوره‌های مختلف تاریخی است. مصادیقی مانند کلیت شکل شهر، ساختار شهر، فضاها و ساخت و سازهای عمومی، کاخ‌ها و محله‌ها از جمله عناصر تشکیل دهنده هویت تاریخی شهرهاست (بهزاد فر، ۱۳۸۶ ص ۵۸). احداث بناهای یادبود، میادین، خیابان‌ها، پل‌ها، کاروان سراها، اماکن مقدسه، مساجد و کلیساها و آتشکده‌ها، بازارها، آب انبارها، بادگیرها و بسیاری دیگر از ساخت و سازهای شهری، از جمله اقداماتی هستند که وجود آن‌ها در شهرها، باعث ایجاد جذابیت و کشش مردم برای تماشا به آن شهرها می‌شود.

 

اهداف گردشگری

از مصادیق عناصر ساختاری که باعث جذب گردشگران می‌شود، ساختار کالبدی شهر ماسوله، بر روی یک دامنه شیب دار است. بم و طبس در ایران از نمونه‌ها بارز شکل شهر بوده و اصفهان به دلیل داشتن بناهای ویژه مانند منارجنبان، سی و سه پل و مجموعه کاخ‌ها و چارباغ مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرد.

آرامگاه‌های حافظ، سعدی، ابن سینا و خیام به عنوان بناهای یادمانی مکمل عملکرد گردشگری شهرها، هویت تاریخی آن‌ها را به مردم نشان می‌دهند.

 

شهر به عنوان مقصد گردشگری

 

برای اطلاعات بیشتر از مفاهیم و مصادیق و عناصر هویتی شهرها ، نگاه کنید به کتاب هویت شهر، تألیف دکتر مصطفی بهزادفر، از انتشارات مرکز مطالعات فرهنگی شهر تهران، نشر شهر، ۱۳۸۶

 

 

آرتور

اهداف گردشگری

جاذبه‌های فرهنگی و هنری

شهرها از مهم‌ترین کانون های تولید، عرضه و مصرف محصولات فرهنگی و هنری هستند. فراوانی مصرف و افزایش جمعیت شهرها کشش فعالیت های فرهنگی و هنری را، پیوست در حال پویایی نگه می‌دارد. شهروندان شهرها فعالیت های فرهنگی و هنری و مصرف کالاهای آن را در زمره یکی از نیازهای اساسی خود می‌داند. گذشته از آن تنوع فضاهای فرهنگی در شهرها، مانند موزه‌ها، نمایشگاه‌ها، سینماها، تئاترها، کتاب خانه‌ها و دیگر فضاهای هنری و فرهنگی، باعث می‌شود که گردشگران بسیاری برای تماشای این فضاها به شهر آمده و از امکانات آن‌ها برای تأمین نیازهای آگاهی خود بهره گیرند.

اهداف گردشگری

تشکیل انواع فستیوال های هنری در شهرها، مانند فستیوال موسیقی سالزبورگ در اتریش همه ساله هزاران نفر از من دان به موسیقی را به این شهر می‌کشاند. علاوه بر آن برگزاری انواع جشنواره‌ها در شهرها با موضوع های مختلف، باعث می‌شود که این شهرها، به مرکزیت مهم این جشنواره‌ها تبدیل گردند. جشنواره‌های سینمایی و نیز، کان و برلین از جمله مهم‌ترین این شهرها هستند.

مطالعاتی که بر روی گردشگران شهری در فرانسه انجام گرفته، نشان می‌دهند که حدود ۴۰% از انگیزه‌های گردشگری شهری در فرانسه را دیدار از بناها، کلیساها، موزه‌ها و آشنایی با زندگی فرهنگی مردم شهرها تشکیل می‌دهند (محلاتی، ۱۳۸۲، ص ۶۵).

جاذبه‌های فرهنگی و هنری

تردیدی نیست که بار فرهنگی و هنری شهرها نسبت به سکونت های غیر شهری به مراتب بیشتر است. باز تولید فرهنگی و هنری شهرها، نه فقط برای شهروندان، بلکه برای ساکنین سرزمین های دیگر حایز اهمیت است. نماد های فرهنگی و هنری شهرها، از یک سو در انواع بناها و عملکرد آن‌ها نهفته و از سویی دیگر در رفتار و زندگی اجتماعی ساکنان یک شهر بازتاب می‌یابد. طی دهه‌های اخیر، بازدید گردشگران از محله‌های قدیمی شهرها، به عنوان نمادی از الگوی زیست و معیشت مردم در گذشته این شهرها، به دلیل بر جای ماندن انواع نشانه‌های فرهنگی و هنری در آن‌ها، رونق بسزایی گرفته است. مردم به تماشای خانه‌های قدیمی کاشان و یا محله‌های قدیمی یزد از مصادیق گردشگری فرهنگی و هنری در شهرهای ایران است. در تونس، الجزیره، قاهره و شهر تاریخی مراکش، کازبا یا مرکز قدیمی شهر، از جذاب‌ترین مراکز دیدنی این شهرها به شمار می‌روند. این گرایش و من دی بیشتر از آن جا ناشی می‌شود که ورود مدرنیته به این شهرها، نه تنها سیمای آن‌ها را تغییر داد، بلکه محتوای فرهنگی و هنری معماری سنتی را، از چهره شهرها زدوده است. از این رو، آن چه که در محله‌های قدیمی شهرهای تاریخی، به عنوان نمادهای هنری و فرهنگی بر جای مانده، برای گردشگران جذابیت بیشتری پیدا می‌کنند.

 

جاذبه‌های فرهنگی و هنری

 

برخی از فعالیت‌ها و نمایش های فرهنگی و هنری در شهرها که در کنار خیابان‌ها و میادین انجام می‌گیرند و از آن به عنوان فرهنگ و هنر خیابانی نام برده می‌شوند، در شهرهای ایران، به اشکال مختلف انجام می‌شد. عملیات پهلوانی، خرس بازی، میمون بازی، مارگیری و ریسمان بازی در شهرهای شمالی کشور را می‌توان از این جاذبه‌ها در شهرهای ایران به شمار آورد. برخی مراسم جشن و سرور، به ویژه نمایش های موسیقیایی استقبال از نوروز، با شخصیت شاد آفرین حاجی فیروز و یا تکم بازی در آذربایجان، آن چنان شهرت و مقبولیتی دارند که به عنوان یک شاخص شادمانی ملی درآمده‌اند. جاذبه‌های فرهنگی، هنری در هر شکل و نوعی که باشد و فارغ از این که چه بردی داشته باشند، برخاسته از خلاقیت فرهنگی و هنری مردم هستند. ماهیت مردمی آن‌ها باعث می‌شود که به صورت یک جاذبه در شهرها، شکل گرفته و تکامل یابند.

 

اهداف گردشگری

 

 Salzburg
کازبا cazba که معرب آن همان قصبه است. در زبان عربی کشورهای شمال افریقا به مرکز قدیمی شهر گفته می شود. محله‌های کازبا در برگیرنده فرهنگ و هنر معماری، شهرسازی و رفتاری ساکنان این محله هستند.

مسجد کبود تبریز

 

 

مسجد کبود تبریز
مسجد کبود تبریز

تامل در زیبایی و زیبایی شناسی یکی از مقوله هایی است که همواره در هنرهای مختلف از جمله معماری مورد توجه و تحقیق بوده است و کشف مفاهیم زیبایی شناسی در ادوار مختلف تاریخ و در بناهای مهم همواره یکی از دغدغه های مهم معماران برای ایجاد فضایی مطلوب تربرای آیندگان بوده است. یکی از شاهکارهای معماری ایرانی مسجد کبود تبریز است که ازتزئینات ارزنده ایی برخوردار است و جز نفایس معماری این سرزمین محسوب می شود. ا هندسه پلان و ترکیب حجمی خاص آن، باعث شده این بنا از دیگر نمونه های معماری مسجد در ایران متمایز باشد. بنای مسجد کبود تبریز هر چند شباهت فرمی به برخی آثار معماری عثمانی دارد، معماران سازنده آن که هنرمندان ایرانی خطه آذربایجان بودند، با کاربست تفکر بومی و فنون سنتی، چنان فرم وارداتی این مسجد را با عناصر فرهنگ معماری ایرانی آمیخته ساخته اند که محصول نهایی، سیمای معماری ایرانی به خود گرفته و بخشی از آن شده است.

 

 

 

توضیحات تکمیلی

مسجد کبود از آثار ابوالمظفر جهانشاه بن قرایوسف از سلسله ترکمانان قراقویونلو، مقتدرترین حکمران سلسله مذکور است که در سال ۸۷۰ هجری قمری به همت و نظارت جان بیگم خاتون، همسر وی و به نقلی صالحه دخترش ساخته شده است.

زلزله سال ۱۱۵۸ شمسی (۱۷۸۰ میلادی) آسیب فراوانی به مسجد وارد کرد و در اثر آن گنبدهای مسجد فرو ریخت. مرمت و بازسازی مسجد به منظور حفاظت و تعمیر بخش‌های باقی‌مانده شامل طاق‌ها و پایه‌ها از سال ۱۳۱۸ آغاز شد و در ۱۳۵۵ کارهای ساختمانی آن به اتمام رسید. بازسازی گنبد اصلی توسط مرحوم استاد رضا معماران انجام گرفته است و بازسازی کاشی‌کاری داخلی و خارجی هنوز ادامه دارد.

 

 

بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی یکی از مهم ترین مجموعه های صوفی- شیعی ایران

 

بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی

بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی در شهر اردبیل واقع شده است و از هسته های تاریخی تاثیرگزار بر معماری و شهرسازی می باشد. به اهتمام تلاش های دکتر مجتبی رضازاده اردبیلی در سال ۲۰۱۰، این بنای ارزشمند در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

بقعه شیخ صفی الدین اردبیلیمعماری دوران صفویه- اردبیل

 

از ویژگی های هنر اسلامی، کاربرد نوع خاصی از هندسه است که ت   حت تاثیر پیشرفت علم ریاضیات در میان مسلمانان بوده است. هر چند دلایل رونق استفاده ازاشکال هندسی در هنر اسلامی، می توان به ممنوعیت تصویرگری در دین اسلام هم چنین به مفاهیم نمادین و عرفانی نهفته در برخی از نقوش هندسی اشاره کرد؛ اما اشکال هندسی شاخص در تزیینات مختلف چوبی، کاشی کاری و … در بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی را به عنوان یکی از مهم ترین مجموعه های صوفی- شیعی ایران، وجود احتمال ارتباط بین انتخاب آن ها با مفاهیم عرفان اسلامی و آموزه های دینی وجود دارد. مطمئنا انتخاب و کاربرد فراوان اشکال هندسی خاص از جمله نقوش ستاره و شمسه در تزیین این مجموعه و دیگر مجموعه های مشابه، تصادفی نبوده و مانند سایر اجزای هنر دوران اسلامی از مبانی اعتقادی خاصی برخوردار است که بسیاری از آن ها بر ما پوشیده است.

بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی

 

برگرفته از مقاله ایی به قلم “سید هاشم حسینی”

رویارویی پدیدار شناسی و معماری

 

آرتور
رویارویی پدیدار شناسی و معماری

« کریستین نوربری شولتز» در تبیین نظریات خود درباره معماری و بطور عام تر «مکان» وامدار اندیشه های “هایدگر” و “هوسرل” بوده است. چنانچه از دیدگاه وی، پدیدارشناسی معماری به مثابه پدیدارشناسی محیطی باز تعریف دارد. از سوی دیگر، روش پدیدارشناسی این توان را د ارد تا به ایجاد محیط های واجد معنا وفراخوانی، “حس مکان” ، “روح مکان” و “معنای مکان” بپردازد که مولفه های اساسی در هویت مکانی بشمار می روند. از دیدگاه کریستین نوربرگ شولتز مکان فضایی است که انسان از وجود خود آگاه است و در واقع فضا تنها زمانی که به نظامی از مکان های با معنا و برانگیزاننده احساس برای ما تبدیل شود، زنده می شود و شکل می گیرد. وی در بستر برشماری سه اصل برای مکان های با معنا “گونه شناسی، مکان شناسی و ریخت شناسی” اشاره دارد که ” گونه شناسی” از طریق چهار محرک وجود آدمی، حالات روحی، ادراک و فهم، گفتگو و هستی با دیگران به دست می آید.

در باب ” مکان شناسی” به تقسیم بندی هستومندها به هستومندهای “با هستی مستقل و مصنوعات بشری” اشاره دارد و در “رویکرد توصیفی” مکان، به چشم اندازها “چشم انداز رمانتیک، چشم انداز کلاسیک، چشم انداز کیهانی، چشم انداز ترکیبی” و مجتمع های زیستی “آبادی، نهاد، شهر و …” ور در عین حال، در “رویکرد تحلیلی” مکان به “فضا و کاراکتر” اشاره دارد. در ریخت شناسی نیز به مولفه های کاراکتر “ادراک (شناسایی) و جهت یابی” اشاره دارد.

 

درباره یوهانی پالاسما

یوهانی پالاسما یوهانی پالاسما

 

این نوع نگرش است که به تفکر وی خصلتی چند بعدی بخشیده است. استیون هال در مورد شخصیت چندبعدی وی می گوید:«پالاسما تنها یک نظریه‌پرداز نیست؛ او از منظر پدیدارشناسی معماری، فردی برجسته است. وی به معماری تحلیل ناپذیر حواس می‌پردازد، و خصوصیات پدیداری این نوع نگرش است که به نوشته های او در حوزه فلسفۀ معماری خصوصیتی ویژه می‌بخشد».

پالاسما، بیشتر متأثر از موریس مرلوپونتی و فلسفۀ دریافت او، و نیز پدیدارشناسی گاستون باشلار می باشد. اگرچه نیم‌نگاهی نیز به هوسرل و هایدگر دارد. به زعم وی، پدیدارشناسی “نگرش ناب به پدیدارها”  است، که این تعبیر، وی را به هوسرل نزدیک می کند. اما، تلقی وی از مشارکت همۀ حواس در فرایند ادراک، مرکزیت تن در دریافت محیط، و نقش حرکت مندی در آن، برگرفته از تفکر مرلوپونتی است.

پالاسما با تمرکز بر ویلا مایرآ، اثر برجستۀ آلوارآلتو، فهم پدیدارشناختی خود از معماری را در تحلیل این بنا به کار می‌گیرد و خوانشی جامع، چندبعدی و چندحسی از آن ارائه می‌دهد. به عبارت دیگر، وی درصدد است تا با مبنا قرار دادن و ارجاع به نظریه‌های پیش‌تر پرداخته شده‌اش آن‌ها را در تحلیل اثر به کار بندد. به زعم وی، این اثر نمونه‌ای است از رابطۀ آرمانی میان معمار و کارفرما، یعنی آلوار آلتو و خانم مایرآ گولیچسن، فردی که متأثر از دموکراسی، منافع صنعتی شدن، طراحی و هنر بوده است. آلتو در این کار، در مورد نحوۀ طراحی بسیار آزاد بوده، به گونه‌ای که برخی از بخش‌های کار را در روند ساخت تغییر داده است.

 

 

 

Seattle Central Library / OMA + LMN

 

کتابخانه سیاتل

 

 

انعطاف پذیری در کتابخانه های معاصر به عنوان یک  اصل حیاتی در ایجاد فضاهای عمومی، در طبقات است که تقریبا هر فعالیتی می تواند در آنها رخ دهد. برنامه های عملکردی همزمان و در تعامل بایکدیگرند و از هم جدا نیستند، اتاق ها و یا فضاهای فردی به صورت تعاملی در حرکتند.گویا، قفسه های کتاب درشروع روز سخاوتمندانه (هرچند غیرمستقیم) خواندن را تعریف می کنند، اما، از طریق گسترش بی وقفه این مجموعه، ناگزیرفضاهای منحصربفرد در فضای عمومی رخنه می کنند. در نهایت، در این شکل انعطاف پذیری در کتابخانه سیاتل جاذبه هایی را به وجود آورده است که از سایر مکان هایی که حاوی منابع اطلاعاتی اند،  آن را متمایز کرده است.در طبقات بالاتر شاهد تغییراتی نمادین در حجم بنا هستیم که امکان استفاده مطلوب از نور روز را مهیا می سازد. گویا بنا از هر سو آماده واکنش به فعالیت های شهری است.

·         Architects

OMALMN

·         Location

Seattle, WA, United States

·         Area

۳۸۳۰۰٫۰ sqm

·         Project Year

۲۰۰۴

·         Photographs

Philippe Ruault

·         Manufacturers

Metal Framing and Drywall, Mechanical Systems, Miscellaneous Iron & Ornamental Metal, Bomel Construction Company, Glazing Systems, Canron Western Construction, The Erection Company, Electrical Systems

·         Key Personnel

Rem Koolhaas and Joshua Prince-Ramus (Partner-in-Charge), with Mark von Hof-Zogrotzki, Natasha Sandmeier, Meghan Corwin, Bjarke Ingels, Carol Patterson

·         Consultants

Arup, Bruce Mau Design, Davis Langdon, Dewhurst Macfarlane, Front, HKA, Hoffman Construction, Inside/Oustide, Jones & Jones, Kugler Tillotson, Magnusson Klemencic, McGuire, Michael Yantis, Pielow Fair, Quinze & Milan, Seele

·         Client

Seattle Public Library

·         Budget

US $169.2 M

·         Program

Central library for Seattle’s 28-branch library system, including 33,700 sqm of hq, reading room, book spiral, mixing chamber, meeting platform, living room, staff floor, children’s collection, and auditorium, and 4,600 sqm of parking.

 

 

 

 

 

 

 

 

تبیین مفهوم پرسپکتیو در معماری معاصر ایران

پرسپکتیو

پرسپکتیو ابزاری تدوینی و ترسیمی نیست بلکه در برگزیده اندیشه هایی می شود که بیشتر در تعریف فضا یا نگرش آدمی نسبت به بارهای معنایی فضا دارند. این مقاله جستاری پیرامون مقایسه ادراک فضا توشط پرسپکتیو در نقاشی و معماری جهان غرب و شرق است. در بیشتر پژوهش هایی که تا به امروز در مقایسه تطبیقی میان فضای نقاشی و معماری صورت گرفته، به معیارهای ظاهری بسنده شده و پژوهشی در زمینه رابطه مفهومی میان این دو هنر به طور جدی صورت نپذیرفته است. به دلیل تغییر معنا و شکل پرسپکتیو در شرق و غرب ، دوره های زمانی متفاوتی برای این مقاله انتخاب شده است، از جمله دوران هنر نگاری، دورن رنسانس و عصر مجازی. با توجه به اهمیت فضا در معماری ایران، به قیاس پرسپکتیو در فضای خیالی مینیاتور های ایرانی و همچنین در فضای شبکه ای پرداخته ایم و با توجه به خصوصیات هر یک از آنها و نوع نگاهی که پرسپکتیو در هر دوره داشته، در نهایت به جدولی تطبیقی دست یافته ایم که می تواند راهگشای تبیین مفهوم پرسپکتیو برای معماری معاصر ایران در عصر مجازی و دنیای شبکه ای باشد.

کلمات کلیدی: پرسپکتیو، پیوند مفهومی فضای معماری و نقاشی، هنر نگاری، هنر رنسانس، هنر مجازی

ادامه مطالب در فایل PDF زیر موجود است.

برای دانلود روی کلمه پرسپکیو زیر کلیک کنید……

لینک دانلود: پرسپکتیو

۱۰۰دانشگاه برتر جهان در رشته ی معماری۲۰۱۶

 

QS ،۱۰۰رتبه بندی خود را در زمینه دانشگاههای برتر در حوزه معماری منتشر کرده است.

این شرکت گزارش سالانه ی دانشگاهها را از سال ۲۰۱۱ تهیه کرده است و در حال حاضر مقایسه ی بیش از ۸۰۰ دانشگاه در ۴۲ موضوع صورت گرفته است و امتیاز دهی بر اساس شهرت آکادمیک و تاثیرات آموزشی آن انجام شده است. با تغییر معیارهای یررسی دانشگاههای برتر دنیا در سال گذشته MIT  از صدر لیست خارج شد. در انتها لیست صد دانشگاه برتر را  QS ارائه داده است.

۱٫ Massachusetts Institute of Technology (MIT)/ United States

اسکیس

UCL (University College London))/ United Kingdom۲٫

اسکیس

اسکیس

 

 

۳٫ University of California, Berkeley (UCB)/ United States

اسکیس

۴٫ Delft University of Technology / Netherlands

۵٫ Harvard University / United States
۶٫ University of Cambridge / United Kingdom
۷٫ ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology / Switzerland
۸٫ Tsinghua University / China
۹٫ National University of Singapore (NUS)/ Singapore
۱۰٫ Manchester School of Architecture / United Kingdom
۱۱٫ The University of Hong Kong / Hong Kong
۱۲٫ Columbia University / United States
۱۳٫ The University of Tokyo / Japan
۱۴٫ University of California, Los Angeles (UCLA) / United States
۱۵٫ Politecnico di Milano / Italy
۱۶٫ The Hong Kong Polytechnic University / Hong Kong
۱۷٫ The University of Sydney / Australia
۱۸٫ The University of Melbourne / Australia
۱۹٫ The University of New South Wales (UNSW Australia) / Australia
۲۰٫ Cornell University / United States
۲۱٫ Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL)/ Switzerland
۲۲٫ Tongji University / China
۲۳٫ Stanford University / United States
۲۴٫ KTH Royal Institute of Technology / Sweden
۲۵٫ University of Illinois at Urbana-Champaign / United States
۲۶٫ University of Pennsylvania / United States
۲۷٫ University of British Columbia / Canada
۲۸٫ Georgia Institute of Technology / United States
۲۹٫ Pontificia Universidad Católica de Chile (UC) / Chile
۳۰٫ Universitat Politècnica de Catalunya / Spain
۳۱٫ Seoul National University / South Korea
۳۲٫ Princeton University / United States
۳۳٫ University of Toronto / Canada
۳۴٫ University of Texas at Austin / United States
۳۵٫ Cardiff UniversityCardiff University / United Kingdom
۳۶٫ RMIT University / Australia
۳۷٫ Eindhoven University of Technology / Netherlands
۳۸٫ The University of Sheffield / United Kingdom
۳۹٫ Universidade de São Paulo / Brazil
۴۰٫ Technische Universität München / Germany
۴۱٫ Yale UniversityYale University / United States
۴۲٫ Kyoto University / Japan
۴۳٫ The University of Queensland / Australia
۴۴٫ The University of Auckland / New Zealand
۴۵٫ University of Michigan / United States
۴۶٫ University of Salford / United Kingdom
۴۷٫ Carnegie Mellon University / United States
۴۸٫ The University of Newcastle, Australia (UoN) / Australia
۴۹٫ KU Leuven / Belgium
۵۰٫ Politecnico di Torino / Italy
۵۱-۱۰۰٫ Aalborg UniversityAalborg University / Denmark
۵۱-۱۰۰٫ Aalto University / Finland
۵۱-۱۰۰٫ Arizona State University / United States
۵۱-۱۰۰٫ Chalmers University of Technology / Sweden
۵۱-۱۰۰٫ City University of Hong Kong / Hong Kong
۵۱-۱۰۰٫ Curtin University / Australia
۵۱-۱۰۰٫ Griffith University / Australia
۵۱-۱۰۰٫ Hanyang University / South Korea
۵۱-۱۰۰٫ Korea University / South Korea
۵۱-۱۰۰٫ Lund University / Sweden
۵۱-۱۰۰٫ McGill University / Canada
۵۱-۱۰۰٫ Monash University / Australia
۵۱-۱۰۰٫ Nanjing University / China
۵۱-۱۰۰٫ National Cheng Kung University (NCKU) / Taiwan
۵۱-۱۰۰٫ New York University (NYU) / United States
۵۱-۱۰۰٫ Newcastle University / United Kingdom
۵۱-۱۰۰٫ Norwegian University of Science And Technology / Norway
۵۱-۱۰۰٫ Oxford Brookes University / United Kingdom
۵۱-۱۰۰٫ Pennsylvania State University / United States
۵۱-۱۰۰٫ Politécnica de Madrid / Spain
۵۱-۱۰۰٫ Queensland University of Technology (QUT)/ Australia
۵۱-۱۰۰٫ RWTH Aachen University / Germany
۵۱-۱۰۰٫ Shanghai Jiao Tong University / China
۵۱-۱۰۰٫ Southeast University / China
۵۱-۱۰۰٫ Sungkyunkwan University (SKKU) / South Korea
۵۱-۱۰۰٫ Technische Universität Berlin / Germany
۵۱-۱۰۰٫ TU Dortmund University / Germany
۵۱-۱۰۰٫ Texas A&M University / United States
۵۱-۱۰۰٫ The Chinese University of Hong Kong (CUHK)/ Hong Kong
۵۱-۱۰۰٫ The University of Nottingham / United Kingdom
۵۱-۱۰۰٫ Tianjin University / China
۵۱-۱۰۰٫ Universidad de Buenos Aires (UBA) / Argentina
۵۱-۱۰۰٫ Universidad de Chile / Chile
۵۱-۱۰۰٫ Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) / Mexico
۵۱-۱۰۰٫ Universidade Federal do Rio de Janeiro / Brazil
۵۱-۱۰۰٫ Université de Montréal Université de Montréal / Canada
۵۱-۱۰۰٫ Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)/ Malaysia
۵۱-۱۰۰٫ Universiti Malaya (UM) / Malaysia
۵۱-۱۰۰ Universiti Sains Malaysia (USM) / Malaysia
۵۱-۱۰۰٫ Universiti Teknologi Malaysia / Malaysia
۵۱-۱۰۰٫ University of BathUniversity of Bath / United Kingdom
۵۱-۱۰۰٫ University of Cape Town / South Africa
۵۱-۱۰۰٫ The University of Edinburgh / United Kingdom
۵۱-۱۰۰٫ University of Florida / United States
۵۱-۱۰۰٫ University of Liverpool / United Kingdom
۵۱-۱۰۰٫ University of South Australia / Australia
۵۱-۱۰۰٫ University of Southern California / United States
۵۱-۱۰۰٫ University of Washington / United States
۵۱-۱۰۰٫ University of Waterloo / Canada
۵۱-۱۰۰٫ Virginia Polytechnic Institute and State University / United

منبع:http://www.archdaily.com/

پرسپکتیو

اساس پرسپکتیو ˛ شناخت خط افق˛ میدان دید و یافتن درست نقاط گریز در صفحه است .

تذکر : توجه داشته باشیم که حجم مورد نظر پرسپگتیو از مخروط دید خارج نشود ˛ زیرا موجب تغییر شکل حجم می شود .

یکی از راه های نشان دادن حجم و عمق جسم ‚پرسپکتیو است .انواع پرسپکتیو از نظرحالت قرار گرفتن اشیا در محیط با یکدیگر تفاوت دارند . نقطه ای که جهت شعاع دید را تعیین می کند ‚” نقطه گریز ” نامید می شود .

VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

 

اسکیس

پرسپکتیو یک نقطه ای :

در پرسپکتیو یک نقطه ای تمام اشیا با خط دید ناظر موازی هستند. از مزایای این نوع پرسپکتیو سادگی و سرعت و ترسیم آسان و اندازه گیری آن است .

در این پرسپکتیو تمام خطوط موازی به یک نقطه گریز می روند و دید از یک زاویه است . به همین دلیل کاربرد محدودی دارد .

در این پرسپکتیو ˛ اگر مسیر خطوط را دنبال کنیم در دورترین نقطه ی مسیر به یکدیگر می رسند .

 

 

اسکیس

پرسپکتیو دو نقطه ای با ایجاد فضا :

همیشه قسمتی از بنا که به زمین متصل می شود باید قوی تر و تیره تر باشد و از درختان و عناصر محیطی برای ایجاد فضای منفی استفاده می کنیم .

با انعکاس بنا بر روی زمین می توان حس باران را القا کرد .

از نظر هنرمندان عصر رنسانس باید جهان و اجزای ان را به دقت مشاهده کرد .در این دوره واقع گرایی در نقاشی و مجسمه سازی آغاز شد . نقاش فلورانسی در نیمه اول قرن پانزدهم پرسپکتیو را در نقاشی ابداع کرد .

اسکیس

اسکیس اسکیس ارشد

 

پرسپکتیو سه نقطه ای

در تمام پرسپکتیو ها نکته ی مهم به دست آوردن نقاط گریز درست در صفحه می باشد .

توجه داشته باشیم که حجم مورد نظر پرسپکتیو از مخروط دید خارج نشود˛زیرا موجب تغییر شکل حجم می گردد.

در پرسپکتیو سه نقطه ای سه دسته خط وجود دارد که هرکدام از این خطوط به نقطه گریز خود می روند . این پرسپکتیو برای نشان دادن ارتفاعات عمودی به کار می رود و جسم یا سوژه باید در مخروط دید قرار داشته باشد.

در این پرسپکتیو اغراق را به وضوح مشاهده می کنید

اسکیس ارشد معماری کنکور اسکیس اسکیس اسکیس چیست؟

پرسپکتیو دو نقطه ای دید پرنده:

در دید پرنده هرگز آسمان ترسیم نمی شود و در پشت بنا با فضای سبز ایجاد بعد می کنیم .

سقف تا حد امکان سایه نخورد چون سفیدی خود سقف ایجاد کنتراست می کند.

دراین پرسپکتیو از دید یک پرنده یا شخصی که در هواپیما نشسته به پایین نگاه می کنیم .اصلی ترین قسمت این پرسپکتیو قسمت بالای احجام است .بام ساختمان ˓سایت مجموعه و مسیر ها .

 

 

یک ثبت کننده ماهر اطلاعات بصری مانند یک شنونده خوب است که بالا بردن مهارت خود را در دریافت تجربیات تمرین می کند . نمونه اول به وضوح پتانسیل اقتشاشات یک یادداشت بردار آگاه را که از پیش پنداشت های خود درباره موضوع مطلع است ، نشان می دهد .

” اسکیس زدن مهارت دستی است که ابزار ذهن باشد . فرایند اسکیس زدن برای مستند کردن یک فضا ، راهی برای دیدن نظم است . در هنگام دیدن یک فضا ، یک تصور خاص می تواند اسکیس های زیادی به وجود آورد . فکر کردن به این تصورات ایجاد نوعی گفت و گو می کند : اسکیسها به عنوان منبع ایده ها ، اسکیسها به عنوان ثبت اندیشه ها ، اسکیس کردن ، فکر کردن با مداد است ” .

(( متوجه شدم که اسکیس ها مرا به سطح بالاتری از ادراک ساختار محیط هدایت می کنند . در طول طراحی خود را ورای تاثیر ابتدایی موضوع به یک آگاهی ناب از قطعات خاص ایجاد کننده ترکیب بندی می رانم : هر وقت که رویداد معماری خاصی ، مثلا جزئی از یک پلان را اسکیس و یا در طول طراحی بفهمم که قطعات به تنهایی و یا در سیستم ، چگونه کار می کند ، آن جزء برای اجرا و اصلاح فرایند طراحی در اختیار قرار می گرد . ))

((طراحی برایم علاوه بر لذت زیبا شناختی مشخص ، پیشنهادهای زیادی به ارمغان می آورد . جنبه های فیزیکی ، مانند فرم ، بافت و رنگ مانند کیفیات تجریدی تر طرح و ترکیب بندی آشکار می شوند . اگر بتوانم فضاهای سه بعدی را به ترسیمات دو بعدی تبدیل کنم ، فی نفسه آن ها را می فهمم . بنابراین طراحی کمک می کند تا بفهمم که چه چیزی می بینم . اسکیس زدن یک ابزار است ، درست به همان صورتی که خواندن یک ابزار است . فهمیدن این که چنین ابزارهایی چقدر به زیبا شناختی مربوط هستند ، مفتون کننده است .))

(( سه دلیل قانع کننده وجود دارد که اسکیس زدن زنده را تجربه تشدید می کند . حس حضور فراگیر زمان در فرم و حالت موضوع که هنرمندان را در ماهیت مواد گرفتار می کند ، شوق تهیج کننده تسخیر اثر که با تلاش خالق حاصل می شود ؛ و کنجکاوی تحریک شده .

(( هر منظره ای برای من ((زنده)) است همان طور که موسیقی با صداهای گذشته زنده است و اثرات آینده هنوز شنیده نشده است . این تجربه آتی ذاتاً محاوره ای است . همان طور که در یک کنسرت یک نفره به صورت واکنشهای تک نوازی ( اگر چه ناکافی ) همیشه در موضع باز پرسی چشم انتظار ، ظاهر می شود . اثرات بصری به طراح نشان می دهند که نظم اصلی پلان و استقرار نسبی آن ، بر اساس کاربردی است که در آن فضاهای ما بین به همان اهمیت موضوع هستند . در این جا جذبه این حیاط – چال های مسکونی روستای چونگ تائو ، در نزدیکی ژیان در هونان چین همان قدرمنطبق با حفاری هایشان است که با انزوا و دوری از اجتماع ”

این یادداشت بردار عقیده جالبی درباره یادداشت های شخصی ، اسکیس زدن و ثبت دایم مشاهدات دارد . (( بیشتر اسکیس های که در این جا می بینید بسیار سریع کشیده شده اند )) برخی از آن ها در مکث های کوتاه مدت ، در حالی که وسایلی همراه خود داشتم ، ترسیم شده اند . اغلب مواقع ، دفترچه اسکیسی برای اسکیسهای احتمالی همراه داشتم . ان جا دوست ندارم بدون طراحی خیلی دور بروم از مان تحصلی به هر طریق این کار را کرده ام .

(( بر خی از اسکیسها مقدمه ای برای طرح های بزرگتر یا تابلوهای نقاشی می شوند ، البته هیچ کدام از اسکیسهایی که در این جا ارائه شده اند ، به چنین سرنوشتی دچار نشدند .

دفترچه اسکیس علاوه بر نقش تمرینی آن ، به ما در به یادآوردن یک ایده ، یک مکان ، یک روز یا احساسی که برای ما مهم باشد کمک می کند . برخی از طرح ها تنها اکتشافاتی برای برخی ایده های بصری است ، به طور مثال اسکیس های صفحه رو به رو ، بازخوردی از ساختمان ها فضاها و مناظر عرضه می کند.))

((این نوع طرح ها ( بررسی مقدماتی ) فرایند جست و جو را نشان می دهد : امتحان کردن سوال های بر آمده از یک هدف دیگری معلوم به نحوی که پایه ای برای کار اختصاصی تر دیگری فراهم کنند . این طرح ها دارای جهره آزمایشی خود خواسته هستند . تغییراتی در موضوع کلی به وجود می آورند و به وضوح تمریناتی برای واقعی تر نمودن کرانه های معماری هستند . بدین لحاظ به صورت یک مجموعه ، فرآنید ی که کاملا خطی نبوده ، بلکه مستلزم امتحان دوباره سوالات معینی است ، توسعه می دهد .

(( معمولا ماهیت آموزشی این بررسی ها ، می گوید که چه چیزی حذف شود و چه چیزی ترسیم . به نحوی که قادر هستند ایده ها را آزمایش و بنیادی برای گسترش های بعدی فراهم کنند که ایت امر مستلزم باقی گذاشتن پرسش ها به صورت باز ، به وسیله فرضیات ناتمام است .

برگرفته از مفاهیم پل لازیو

آرتور

اسکیس خاص (شخصی) :

مفاهیمی که به صورت ارادی و غیر ارادی از ناخودآگاه فرد تراوش می کنند و از طریق ابزار طراحی بر روی کاغذ یا هر چیز دیگری آورده می شوند .ارتباط صمیمی شخص با ابزار ˛ سبب می شود که یک سری قیود از میان برداشته شود و بتواند راحت ˛ بی واسطه و سریع افکار خویش را ترسیم نماید و چه بسا یک اثر هنری خلق نماید .اغلب کانسپت های معماری به این صورت ایجاد می شود.به خاطر همین موارد است که اکثر معماران بزرگ دفترچه اسکیس با خود دارند و هر ایده یا اسکیسی را سریع یادداشت می کنند حتی ممکن است که از خواب خویش تصویر بردارند. این ایده ˛ البته در تمام زمینه های علم مطرح است و مجموعه الهام ها و ادراک های شخص را تشکیل می دهد . ایده ناشی از زیر گنبد کلیسای سن پیترو ˛ زمانی بر ذهن میکن آنژ خطور کرد ک وی داشت ابر ها را نگاه می کرد و از شکل هایی که آن ها به وجود می آورند تصویر می کشید .

ارتور اذری

اسکیس عام :

بعد از مرحله اسکیس خاص ˛ نوبت به اسکیس عام می رسد .در این مرحله˛ معمار افکار خویش را منظم و قابل ارائه و تفهیم برای مردم می نماید .طرح او ˛ دیگر آن حالت رها و شخصی لجام گسیخته را ندارد.معمار به طور دقیق به جزئیات و مصالح به کار رفته اشاره می کند .عناصر محیطی مانند : سنگ ˛ کوه ˛درخت و … متناسب با موضوع طرح معماری ˛ انتخاب می شوند و به خوبی با آن تلفیق می یابند . ارائه خوب ˛ به ویژه در اینجا معنی و اهمیت می یابد . یک راندوی خوب باعث غنی تر شدن اسکیس می گردد. تاثیر رنگ˛ سایه _روشن و استفاده از رنگ های مکمل  غیر قابل انکار است . از لک های قرمز در شیتی که رنگ سبز زیاد به کار رفته است ˛ یا استفاده از رنگ های نارنجی در شیتی با آسمان آبی باعث می شود که از لحاظ بصری اسکیس زیباتر˛جذاب تر . گویا تری داشته باشیم . بنابراین در اینجا یک ارتباط سه گانه بین معمار و ابزار و مردم مطرح است .در این مرحله میکل آنژ طرح خود را که از ابر ها الهام گرفته و بر کاغذ آورده است را گویا و جذاب نموده و به پاپ و اطرافیانش ارائه می دهد و همین باعث پذیرفته شدن طرح او و اجرای آن می گردد .پس اسکیس خاص و عام از هم جدا و مستقل نیستند بلکه دومی در طول و امتداد اولی است. 

آرتور معمار

اسکیس مفهومی :

در برخی موارد موضوعاتی را می خواهیم طراحی یا به عبارتی نقاشی کنیم که از حال و هوای شاعرانه ی درونی برخوردار هستند . البته هدف ˓صرفا ترسیم یک نقاشی ساده نیست بلکه در پشت این خطوط رنگ ها و اشکال ˛ یک حس یا حرکت یا مفهومی نهفته است که با مقداری تامل کشف می گردد. در اینجا طراح با یک پرزانته قوی و صریح و با استفاده از پرسپکتیو مناسب ˛نقطه ی عطف طرح که همان مفهوم نهفته در آن است را از لحاظ بصری همان نقطه ی عطف کادر خویش انتخاب می نماید .

باید عناصر محیطی به گونه ای انتخاب شوند که به گویایی مفهوم افزوده گردد.به عنوان مثال در اسکیس مفهومی جاده خطوط منحنی که به نقطه گریز می رسند یا شکافی که بر دریا ایجاد شده است همگی حس جاده را ولو شاعرانه بیان می کنند .

نکات راندو و اسکیس معماری

اسکیس آرتور

نکات راندو: یک وجه بنا که در سایه است تیره تر و با کنتراست بیشتر ترسیم شده و نکته ى مهم در راندو این است که از سایه ها براى ایجاد کنتراست و درک بهتر پرسپکتیو کمک بگیریم.

 

آرتور امید آذری

نکات راندو معمارى: به کارگیرى هندسه خطوط تند و شکسته در جهت شاخص کردن فرم پروژه و نمادین کردن آن به عنوان یک نماد شهرى .

 

ارتور امید اذری

نکات اسکیس معمارى: با وجود اینکه سطح اشغال توده در زمین زیاد است، طراحى فضاهاى بام و رمپ هاى حرکتى کنار آن به گونه اى است که به مخاطب نقش یک فضاى باز زنده را ارائه می دهد. این پروژه یک فضاى عمومى است که با شهر تعامل تنگاتنگ دارد و سطوح صلب به وسیله بازشوهاى وسیع تعدیل شده است.

 

آرتور

نکات اسکیس :
۱. استفاده از دو رنگ هماهنگ سبز و صورتی .
۲.حرکت هماهنگ خطوط آسمان با نقطه گری .
۳. تداخل احجام برای رسیدن به فرم معمارانه .
۴. ایجاد هماهنگی بین زمین و آسمان ، با ایجاد انعکاس رنگ های سطوح ، روی زمین .

آرتور

نکاتی در باب اسکیس زدن :
۱. تلفیق سطوح شفاف و صلب برای طراحی نمای ساختمان
۲. استفاده هم زمان از رنگ های گرم در جداره ها

 

راندو با آبرنگ

راندو با آبرنگ

برای راندو با آبرنگ به نکات زیر توجه کنید:

۱: با توجه به موضوع راندو ، اندازه قلم مو را انتخاب کنید.
(قلم موهای بزرگ برای آسمان وقلم موهای کوچک برای جزئیات استفاده میشود.) ۲: هنگام راندوی فضاهای بزرگ (مانند آسمان و زمین یا عناصری که نیاز به چند سطح رنگ دارند ) ابتدا سطح مورد نظر را با آب آغشته کنید.
(این کار از آثار نا مطلوب آب که در حین کار ظاهر می شود جلوگیری میکند.) ۳ : چنان چه هر رنگی را با قهوه ای سوخته مایل به قرمز-خاکستری یا مشکی مخلوط کنید به سایه خاکی و همامنگی وثبات می رسید.

نکته۴:از ابزار تیزی مانند تیزبر برای ایجاد خط و خراشیدن کاغذ و ایجاد بافتی جذاب استفاده کنید. (برای ایجاد بافتی تیره هنگامی که راندو هنوز مرطوب است روی ان خط بیاندازید برای داشتن قسمتهای روشن سفید بعد از این که راندو خشک شد روی ان را خط دار کنید وبخراشید.) ۵: ازآنجا که نمک با آب واکنش می دهد برای ایجاد بافتی مخصوص میتوان نمک را هنگامی که نقاشی مرطوب است روی کاغذ بکشید.

۲ روش برای راندوی آبرنگ :  ۱٫ روش این است که طرح را با مداد روی کاغذ بکشید و سپس با قلم موی آبرنگ ان را راندو کنید.
۲٫ روش دیگر استفاده از قلمو برای ترسیم طرح و راندوی ان است . **روش دوم بسیار ساده تر است و تصویر واضح از راندو ارائه می دهد.تکنیک آبرنگ برای راندو آسمان و آب بسیار کاربرد دارد.

نکات بافت در اسکیس

artur,artur azeri,ارتور,آرتور آذری,مدرسه اسکیس,راندو و پرزانته,اسکیس ارشد

اسکیس های استاد آرتور

نکات بافت در اسکیس معماری :
۱. سعی کنید بافت ها درحین کنتراست ،هماهنگی داشته باشند .
۲. در طراحی بافت به پرسپکتیو ، زاویه بافت و مقیاس بافت دقت کنید .
۳. سایه زدن بافت ها ، تٲثیر بصری بهتری ایجاد می کند و باعث درک بهتر آنها می رسد .
۴. خطوط بافت ها نباید طرح معماری و مفهوم اصلی طرح را تحت الشعاع قرار دهد .
۵. با راندو بعضی بافت ها، آنها را به واقعیت نزدیک کنید .

جای خالی برنامه‌ریزی در شهر آفتاب / نمایشگاه کتاب هنوز آماده نیست!

 

راندو اسکیس

امسال بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مجموعه شهر آفتاب برگزار می‌شود. نمایشگاه کتاب و این مجموعه که اختصاصاً برای برپایی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران ساخته شده است، همزمان با هم در روز ۱۴ اردیبهشت افتتاح خواهند شد.

باین همزمانی می‌توانست اتفاق خوشایندی باشد و ناشران و مخاطبان کتاب هم می‌توانستند با خیال راحت از اینکه نمایشگاه کتاب، سرانجام محلی برای خود پیدا کرده و بعد از سال‌ها به یک استقرار نسبی رسیده است خوشحال باشند، اگر که شهر آفتاب به طور کامل به مرحله بهره‌برداری رسیده و همه چیز در آن برای برپایی نمایشگاهی به بزرگ نمایشگاه بین‌المللی کتاب آماده بود. اما تصمیم‌گیری‌های عجولانه و بی‌برنامه و مدیریت غیردقیق پروژه شهر آفتاب و نمایشگاه کتاب باعث شده است وجوه مثبت این اقدام کمرنگ شود.

تعجیل برای چه؟!

ساخت مکان مناسبی برای استقرار نمایشگاه‌های بین‌المللی و انتقال تمام نمایشگاه‌ها به آن در شهری مانند تهران، کار کلان و بزرگ‌مقیاسی است که نیازمند یک برنامه‌ریزی‌ و مدیریت توانمند و حساب‌شده‌ای است که البته زمان‌بر هم هست. اما در این مورد نیز مانند بسیاری دیگر از پروژه‌های عمرانی شهری و کشوری شاهد تعجیل عجیبی برای افتتاح و راه‌اندازی پروژه هستیم.

کلیات طرح احداث نمایشگاه شهر آفتاب در سال ۸۵ در شورای شهر تهران به تصویب رسید و پس‌از بازبینی‌های مکرر، از سال ۹۰ عملیات اجرایی آن به معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران واگذار شد. بنا به گفته محمدباقر قالیباف شهردار تهران، تاکنون برای اجرای فاز اول این طرح، هزار میلیارد بودجه صرف شده است. با این حال اخبار رسیده حاکی از این است که گرچه تنها سه روز تا افتتاح پروژه باقی است اما کارگران هنوز چند شیفته مشغول بهسازی و آماده‌سازی فضای نمایشگاه هستند و طبق گفته‌های احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران، گویی هنوز دستگاه‌های دیگر همچون اداره آب و برق و … پای کار نیامده و باید بیایند!

حال مسئله اینجاست که چرا افتتاح پروژه‌ای با چنین وسعت و چنین اهمیتی، تا این حد از برنامه‌ریزی به دور است؟! چرا در حالیکه هنوز این مکان به مرحله لازم برای بهره‌برداری نرسیده است، برای افتتاحش، آن هم همزمان با نمایشگاه بزرگی مانند نمایشگاه کتاب تعجیل می‌شود؟! مسئله‌ای که هم مدیریت شهری، اعم از شهرداری و شورای شهر و هم مسئولین برپایی نمایشگاه کتاب در وزارت فرهنگ و ارشاد باید پاسخ‌گوی آن باشند.

غرفه‌داران، هنوز غرفه‌ ندارند!

به‌رغم اینکه تاکنون دو تاریخ، یعنی هفتم و دهم اردیبهشت ماه برای تحویل غرفه به ناشران وعده داده شده است اما متأسفانه تا امروز که دوازدهم اردیبهشت است و تا آغاز به کار نمایشگاه تنها دو روز باقی مانده، ناشران هنوز غرفه‌هایشان را تحویل نگرفته‌اند.

این در حالی‌ست که سال‌های گذشته گرچه یک روال مشخصی برای تحویل غرفه‌ها وجود نداشته است اما معمولاً یک هفته مانده به افتتاح نمایشگاه، غرفه‌ها برای ناشران مشخص شده بود. حال این تأخیر در ارائه غرفه‌ها برای ناشران بسیار دردسرساز خواهد بود.

به گفته حدادی، از انتشارات میراث اهل قلم، تحویل به موقع غرفه برای ناشر به‌ویژه برای آن‌ها که غرفه‌سازی دارند، بسیار مهم است؛ چرا که طراحی غرفه و اجرای آن از تغییر رنگ گرفته تا قفسه‌سازی برای کتاب‌ها کار زمان‌بری است و دست‌ِکم سه تا چهار روز وقت نیاز دارد و اگر غرفه به موقع تحویل داده نشود، ناشران برای غرفه‌سازی خود به شدت به مشکل برمی‌خورند.

بعلاوه این تأخیر می‌تواند مشکلات زیادی برای جابجایی بار کتاب‌ها به نمایشگاه در پی داشته باشد. بنا به اظهارات حدادی، تنها برای سالن عمومی ۱۵۰۰ ناشر ثبت‌نام کرده‌اند. اگر فرض بگیریم هر کدام از ناشرها طبق روال قانونی ۴۰  کتاب و از هر کدام کتاب‌ها ۵۰ نسخه در غرفه داشته باشند، کل کتاب‌های سالن عمومی حداقل به ۳۰ میلیون نسخه می‌رسد و هر ناشری برای حمل کتاب‌هایش به نمایشگاه یک ماشین باربری باید بکار بگیرد؛ حال حساب کنید اگر همین فردا یعنی دو روز مانده به افتتاح نمایشگاه غرفه‌ها را تحویل دهند، اتوبان خلیج‌ فارس و خیابان‌ها و بزرگراه‌های تهران که به این اتوبان منتهی می‌شود و به طور معمول، ترافیک روزانه کمی هم ندارند، ناگهان با چه حجم ترافیکی روبه‌رو خواهد شد!

اما مشکلات ناشرها به این موضوع خلاصه نمی‌شود. سال‌های پیش بانک صادرات غیر از ارائه بن‌های تخفیف مختلف، برای غرفه‌داران افتتاح حساب می‌کرد و کارت‌خوان‌های غرفه‌داران را پشتیبانی می‌نمود. اما امسال همه این امور به بانک شهر محول شده است، بدون آنکه علت و ضرورت این کار شرح داده شود.

بعلاوه به گفته حدادی، از یک طرف به غرفه‌داران گفته شده بود خودشان باید برای افتتاح حساب در بانک شهر اقدام کنند، از طرف دیگر گفته می‌شود که بانک شهر برای تمام ناشران غرفه‌دار، یک حساب مجازی باز می‌کند؛ در هر صورت مشکل اینجاست که تا همین امروز هنوز معلوم نیست بالاخره وضعیت حساب‌ها و کارت‌خوان‌های نمایشگاه چه خواهد شد.

باز هم کاهش تعداد مخاطبان کتاب

در اکثر کشورها، اغلب نمایشگاه‌های بین‌المللی که به فضایی بزرگ و تخصصی نیاز دارند، یا خارج از شهر یا در حومه شهر مستقر می‌شوند اما در عوض برای جذب مخاطب به این نمایشگاه‌ها، معمولاً اقدامات زیادی از جمله تبلیغات گسترده و اعطای تسهیلات و یارانه‌های مختلف به مخاطبان صورت می‌گیرد.

انتقال نمایشگاه کتاب به شهر آفتاب هم اتفاق عجیبی نیست اما یکی دیگر از مسائل نمایشگاه امسال و نگرانی عمده ناشران این است که به خاطر دوری آن از شهر، دسترسی‌پذیری کمتر و سخت‌تر آن نسبت به سال‌های گذشته و یا بخاطر جدید بودن مکان و مسیری که باید طی شود، احتمالاً مخاطبان نمایشگاه ریزش خواهند داشت.

به گفته حدادی برای تشویق و ترغیب مردم به بازدید و خرید از نمایشگاه، باید سرمایه‌گذاری می‌شد که نشده است؛ «امسال مانند هر سال فقط بن‌های دانشجویی و دانش‌آموزی و طلبگی می‌دهند و هیچ تسهیلات و یارانه جدیدی در نظر گرفته نشده است که یک دانشجو را ترغیب کند این مسیر طولانی تا شهر آفتاب را برود و کتابش را از آنجا خریداری کند؛ هیچ تضمینی برای این وجود ندارد که آن ۵ میلیون نفری که گفته می‌شود مخاطب نمایشگاه کتاب هستند، ریزش پیدا نکند».

بسیاری از ناشران و کتاب‌دوستان معتقدند در بین عناصر و اقلام فرهنگی، کتاب از مهجورترین و مغفول‌ترین‌هاست؛ و حال این اتفاق، یعنی برگزاری نمایشگاه کتاب در چنین وضعیت آشفته و با چنین ضعف مدیریتی‌ای می‌تواند وضعیت ناگوار و ناخوشایند کتاب و کتاب‌خوانی را در مهم‌ترین رویداد سال برای ناشران و مخاطبان کتاب بدتر کند.

اولین تور تفریحی- آموزشی اسکیس و راندو – ارمنستان، ایروان

با حضور استاد آرتور امید آذری

ظرفیت محدود می باشد

 

 

اطلاعات بیشتر در کانال تلگرام مدرسه اسکیس ایران : https://telegram.me/sketchschool

 

 

تور تفریحی-آموزشی 25 تیرماه- ارمنستان

 

 

ارمنستان – ایروان ۲۵ تیرماه ۱۳۹۵

جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

۰۲۱۲۲۷۰۶۶۳۱

۰۲۱۲۲۹۸۳۳۸۵

۰۲۱۲۲۸۹۱۸۱۷

۰۲۱۲۲۸۹۱۱۵۸

حرکت از مبداء تهران با اتوبوس  VIP
۵ شب اقامت در هتل ۴ ستاره نورک رزیدنس + سیمکارت رایگان
صبحانه و نهار
ورودی موزه ها
هزینه تور = ۱٫۱۵۰٫۰۰۰ تومان می باشد.
ثبت نام تور و رزرو از طریق آژانس های مسافرتی اریکه ایرانیان (۸۸۳۷۰۹۰۲-۰۲۱) و شرکت خدمات مسافرتی ماهان تور (۸۸۵۱۵۷۳۵-۰۲۱)

 

ظرفیت محدود می باشد

 

آرتور

کنفرانس بین المللی شهرسازی، مدیریت و توسعه شهری

برگزارکننده: موسسه عالی علوم و فناوری خوارزمی

اهداف کنفرانس:
– ایجاد فرصتی مناسب برای تبادل اطلاعات و ارائه دستاوردهای نوین پژوهشی بین اندیشمندان، محققان، صنعتگران ،دانشجویان و دست‌اندرکاران شهرسازی.
– ارتقا سطح دانش جامعه مهندسی و عموم در مسائل مرتبط با مهندسی عمران، معماری و شهرسازی.
– آشنایی با مفاهیم جدید در سازه ، طراحی و شهرسازی.
– ایجاد تفاهم و تعامل سازنده بین مدیران کشوری و استانی  و دانشگاهیان.
– برقراری ارتباط بیشتر بین نهادهای علمی و اجرایی در جهت تحقق محورهای کنفرانس.
– بررسی مشکلات ساخت و سازهای کشور و ارائه راهکارهای عملی.
– بررسی چالش های مرتبط
– بررسی اندیشه ها و فناوری های نو درقالب محورهای کنفرانس.
– بررسی مسئله ی انرژی و آب و ارائه ی راه حل های مناسب در جهت توسعه ی عمرانی و شهری.
– بررسی نقش مدیریت ساخت و ساز در توانمندسازی ، بهینه سازی و ارائه ی مدل های مناسب در توسعه
– ایجاد بستر مناسب برای انتقال دانش و فناوری های جدید به کشور.
و…

محورهای کنفرانس:

شهرسازی وتوسعه پایدار:
بافت فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی (چالش ها و راهکارها)
شهرسازی نوین و توسعه پایدار
سیاست‌های ملی و منطقه‌ای و توسعه شهری پایدار
ناپایداری شهر و عوامل موثر
شناخت موانع و محدودیتها و شاخصهای توسعه شهری پایدار
حکمروایی شایسته و مشارکت مردمی در توسعه شهری پایدار
شهرهای جدید و توسعه پایدار شهر
تجارب توسعه شهری پایدار در جهان و ایران
توسعه صنعت گردشگری در جهت توسعه پایدار شهری
کاربرد فن‌آوری‌های نوین در توسعه شهری
الگوهای معماری وشهرسازی بومی و اقلیمی و تاثیر آن برشهرسازی
المان های شهری و محورهای مرتبط
برنامه ریزی منطقه ای و شهری
طراحی شهری ،نماهای شهری وامنیت روانی
مشارکت در امور شهری
بهسازی و نوسازی شهری
ساختمان های هوشمند وکاربرد فن‌آوری‌های نوین در ساخت و توسعه شهری
سایر ایده های نوین در شهرسازی و توسعه پایدار
بافت های تاریخی
جغرافیا، برنامه ریزی ومدیریت شهری
بهسازی آثار تاریخی
جغرافیا، تغییرات آب وهوایی،شهرسازی پایدار
علوم جغرافیایی ومدیریت شهری
نوسازی شهری
کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی درشهرسازی
بازسازی بافت تاریخی
جغرافیا وشهرسازی
برنامه ریزی و ارتقاء کیفیت خدمات و محیط زیست شهری
شهرنشینی و اثرات زیست محیطی آن
شهرها و سیستم مدیریت محیط زیست
سایر ایده های نوین در زمینه شهرسازی وتوسعه پایدار

مدیریت، برنامه ریزی و طراحی شهری:
فرهنگ شهر نشینی
شهروند و حقوق شهروندی
ساختمان های تاریخی و نقش آن ها در برنامه های توسعه شهری
تعامل در فضای شهری
روانشناسی محیطی
روش های نهادینه سازی فرهنگ محیط زیست
شهر و حقوق شهروندی
طراحی وفضاهای شهری
مشارکت شهروندان و بخش خصوصی در بهبود خدمات و محیط زیست شهری
برنامه ریزی کالبدی شهری
برنامه ریزی منطقه ای و شهری
مدیریت شهری
برنامه های توسعه شهری
مدیریت پروژه های شهری
مدیریت بحران
برنامه های کاهش خطرات زلزله در نواحی لرزه خیز
مشارکت در امور شهری
گردشگری شهری
ارزیابی تاثیر اجرای پروژه های شهری
بهسازی و نوسازی شهری
نماهای شهری
تاثیر تکنولوژی های جدید ساخت در بافتهای شهری
کاربرد فن‌آوری‌های نوین در توسعه شهری
مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرها
مدیریت استراتژیک
روش ها، فنون و متودولوژی
سیستم های اطلاعات مدیریت پروژه
سازماندهی پروژه
ابزارهای مدیریت
مدیریت و برنامه ریزی پایدار
بررسی مقررات ملی ساختمان بر اساس الگوهای اسلامی
الگوهای مدیریت اسلامی پایدار
اصول و مقررات پیمان
مهندسی ارزش
نظارت و ارتقای کیفیت
مدیریت کاربری و احیای بافت‌های تاریخی
مدیریت شهر الکترونیک

مهندسی سازه، زلزله و بهسازی لرزه ای:
سازه‌‌های بتنی
سازه‌‌های فولادی
مکانیک جامدات
روش‌های عددی در مهندسی سازه
مواد‏، مصالح و تکنولوژی بتن
سازه‌‌های دریایی
سازه‌های هیدرولیکی
روش‌های عددی در مهندسی سازه‌های هیدرولیکی و دریایی
آسیب‌پذیری و بهسازی لرزه‌ای سازه‌ها
دینامیک سازه
اندرکنش خاک و سازه
تحلیل خطر زلزله
طراحی لرزه‌ای شریان‌های حیاتی
کنترل سازه‌ها
ژئوتکنیک لرزه‌ای
سازه‌های خاکی
تست‌های آزمایشگاهی و صحرایی
مهندسی پی
مدل‌سازی و روش‌های عددی در مهندسی ژئوتکنیک
تونل‌سازی و مکانیک سنگ
بهسازی خاک

مهندسی نقشه‌برداری و ژئوماتیک:
ژئودزی
فتوگرامتری
سیستم اطلاعات جغرافیائی
هیدروگرافی
سنجش از دور
روش‌های عددی در مهندسی نقشه‌برداری و ژئوماتیک

مهندسی معماری و توسعه پایدار:
مصالح و فن آوری های نوین در معماری
معماری و هویت شهری
معماری پایدار
معماری و نقش آن در توسعه پایدار شهری
روشها و فناوریهای نو در در معماری
انرژی های نو در معماری
سبک شناسی معماری
معماری خیابانی
تاثیر تحولات تکنولوژیکی در معماری
گرافیک شهری
معماری ومحیط زیست
معماری پایدار و ساختمان‌های هوشمند
معماری، تغییر اقلیم و چگونگی مصرف انرژی
مفهوم شناسی معماری و شهرسازی معاصر
معماری پایدار و ساختمان‌های هوشمند
معماری، تغییر اقلیم و چگونگی مصرف انرژی
نمودهای معماری سنتی و اسلامی در معماری و شهرسازی منطقه
الگوهای معماری بومی
معماری منظر
بوم شناسی
زیبایی شناسی در معماری
سایر ایده های نوین در زمینه معماری وتوسعه پایدار

مهندسی ترافیک، حمل و نقل و زیرساخت های شهری:
طرح هندسی راه
روش‌های عددی در روسازی راه
مهندسی ترافیک
برنامه‌ریزی حمل‌و‌نقل
مواد، مصالح و تکنولوژی آسفالت
روش‌های نوین ساخت
مدیریت پروژه
مهندسی ارزش

محیط زیست شهری:
محیط زیست و انواع آلودگی ها
مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرها و روستاها
برنامه ریزی و ارتقاء کیفیت خدمات و محیط زیست شهری
جنگلها،فضای سبزشهری ومحیط زیست پایدار
شهرنشینی و اثرات زیست محیطی آن
کاربرد فناوری های نوین در پایش و حذف آلاینده های محیط زیست
شهرها و سیستم مدیریت محیط زیست
فضای سبز و محیط زیست شهری
مسائل محیط زیست کلان شهرها
اثرات زیست محیطی طرح های عمرانی و شهرسازی درشهرها
شهرها و سیستم مدیریت محیط زیست
اثرات و روش های تجزیه و تحلیل اثرات زیست محیطی پروژه ها در شهرها
اصول مهندسی و کنترل آلاینده های محیط زیست در شهرها
مدیریت پسماند در شهرها
مدیریت حیات وحش شهری
مدیریت فضای سبز ومحیط زیست شهری
ایمنی، بهداشت و محیط زیست شهری
نانو و محیط زیست
روش های نهادینه سازی فرهنگ محیط زیست
فناوری های نوین و محیط زیست شهری
حمل و نقل شهری، اثرات و راهکارهای زیست محیطی آن
کاربرد GIS در شناسایی و پهنه بندی آلاینده های محیط زیستی
تغییر اقلیم ومحیط زیست
مشارکت شهروندان و بخش خصوصی در بهبود خدمات و محیط زیست شهری
ساختمان های سبز انرژی های پاک ومحیط زیست پایدار
گردشگری ومحیط زیست
سایر ایده های نوین در جهت حفاظت از محیط زیست
هوش مصنوعی و روش های نوین طراحی
داده پردازی در معماری
معماری تعاملی
رایانه ابزاری برای ساخت
معماری هوشمند
معماری دیجیتال
معماری پارامتریک
رایانه ابزاری برای طراحی

منظر شهری پایدار و هنرهای محیطی:
جلوه های نو در معماری منظر
چشم انداز شهر
منظر فرهنگی و بافت های تاریخی
میراث فرهنگی و بافت‌های فرسوده
منظر و چشم‌انداز پایدار
اکوتوریسم
آموزش و منظر شهری
شهر و زیباسازی شهر

معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی:
مبانی نظری اسلام در معماری
نمود انسان ایرانی در جلوه‌های بصری
بایدها و نبایدهای معماری اسلامی ایرانی
مبانی موجود معماری ایرانی
ابعاد پنهان معماری در اسلام
آسیب‌شناسی مبانی نظری موجود
آرمان‌شهر اسلامی
حقوق شهروندی از دیدگاه اسلام
جایگاه و  تأثیر تفکر اسلامی در معماری و شهرسازی
نقش وقف، امنیت، عدالت در شهر اسلامی
مبانی زیبایی‌شناسی در شهر اسلامی
نقش اسلام و آموزه‌هایی دینی در طراحی فضاهای شهری
تجلی تفکر شیعی در تزئینات معماری و شهرسازی
تجلی کالبدی مفاهیم معنوی اسلامی در شهر و فضاهای شهری

نگرش به معماری و شهرسازی عصر امروز از دیدگاه آسیب شناسانه:
آسیب شناسی حقوق و قوانین شهری و ساختمانی
تبیین نقش شهرداری­ها و شوراها در اجرایی­کردن مفاهیم معماری و شهرسازی
برنامه ریزی، طراحی و مدیریت شهری در عصر حاضر (چالش­ها و راهکارها)
آسیب شناسی مشارکت عمومی در امور شهری و توسعه پایدار

انرژی، معماری و شهرسازی پایدار:
مبانی و مفاهیم توسعه پایدار در معماری و شهرسازی
ضوابط فنی و استانداردها
نوآوری و چالش‌های پیش رو
هویت اسلامی و نقش آن در توسعه پایدار شهری
جایگاه فرهنگ و رفتارهای اجتماعی در شهرها
الگوهای کالبدی و غیرکالبدی توسعه شهر
کاربرد فن­آوری­های نوین در توسعه شهرهای پایدار
محیط زیست و توسعه پایدار در شهر
مردم و پایداری اجتماعی
دستیابی به الگوهای ساخت­وساز پایدار با بکارگیری ساختمان ­­های بومی
تکنولوژی و پایداری ساختمان
کاربرد مصالح نوین
مدیریت انرژی- مدیریت حمل و نقل و توسه شهری در شهرهای ایران
مدیریت بحران و توسعه­ی شهری در شهرهای ایران

میراث طبیعی، گردشگری و توسعه پایدار:
معماری و شهرسازی و گردشگری
گردشگری با هویت ایرانی اسلامی
فرهنگ و گردشگری
رویکردهای نوین در گردشگری
تکنولوژی های نوین در گردشگری
گردشگری جهانی و جاذبه های ایران
معماری و شهرسازی تاریخی و گردشگری
معماری و شهرسازی نوین و گردشگری
گردشگری  و اقتصاد
مدیریت گردشگری
گردشگری بومی
گردشگری دینی

بافت ها و آثار تاریخی:
بهسازی و مقاوم سازی بافت­های تاریخی
بافت فرسوده و سکونت گاه های غیر رسمی (چالش ها و راهکارها(
تاثیر تکنولوژی­های جدید در حفظ بافت تاریخی شهر
حفظ هویت شهری در بهسازی بافت­های فرسوده

محورهای آزاد مرتبط با موضوعات شهرسازی، مدیریت و توسعه شهری
ایده های نوین در زمینه شهرسازی

تاریخ های مهم:
مهلت ارسال مقاله: ۱۰ بهمن ۱۳۹۴
اعلام نتایج داوری: ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ (از طریق پنل کاربری به نویسنده مسئول مقاله)
زمان ثبت نام و واریز هزینه کنفرانس: ۲۷ تا ۳۰ بهمن ۱۳۹۴
زمان برگزاری کنفرانس: ۶ اسفند ۱۳۹۴

دبیرخانه:
شیراز، بلوار پاسداران، روبروی خیابان شهید آقایی، جنب بانک تجارت، ساختمان میلاد، طبقه سوم، واحد ۷، دفتر مرکزی موسسه عالی علوم و فناوری خوارزمی      صندوق پستی/کد پستی: ۷۱۸۴۹۶۸۳۱۷
تلفکس: ۳۸۴۲۲۸۸۶-۰۷۱
ایمیل: info@icu2016.ir

سایت مرتبط:

www.icu2016.ir


 

هم-اند-ش--تخصص--اکسپو-۲۰۲۰

هم‌اندیشی تخصصی اکسپو ۲۰۲۰ و آسیب‌شناسی پاویون ایران

هم‌اندیشی تخصصی اکسپو ۲۰۲۰ و آسیب‌شناسی پاویون ایران به همراه رونمایی از کتاب ” اکسپو، جهان در پوست معماری ” مورخ ۱۵ دی ماه در کتابخانه ملی ایران برگزار خواهد شد.

این برنامه با حضور:
علی اعطا
علی رضا امتیاز
آرش بصیرت
مهیار حدیقی
پیروز حناچی
رضا دانشمیر
داراب دیبا
ایمان رئیسی
حسین شیخ زین‌الدین
ایرج کلانتر
حامد مظاهریان
ندا اکبری
و همچنین جمع کثیری از معماران برجسته و نهادهای دولتی برگزار می گردد.

زمان: سه‌شنبه ۱۵ دی ۹۴، ساعت ۱۴ الی ۱۸
مکان: تهران، بزرگراه شهید حقانی، بعد از متروی شهید حقانی، خروجی کتابخانه ملی، اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی ایران
منبع: عکاسی


 

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳