نور در طراحی مدرن

در ادامه مقاله اول نورپردازی مدرن قصد داریم ادامه مبحث نور در معماری و طراحی نور در ویلاها صحبت کنیم.استفاده از نور‌های نئونی و آویزها در این مقاله مورد بررسی است.

هدف اساسی نور در معماری:

نور یک هدف اساسی در معماری دارد آن هم: کمک به دیدن. چه از طریق روش های طبیعی و چه مصنوعی.اتاق ها باید مطابق با آن روشن شوند. تا ساکنان بتوانند با خیال راحت در آنها ساکن شوند و وظایف روزانه خود را انجام دهند. هنگامی که سیستم مناسب در مسیر طراحی معماری داخلی انتخاب شود.

نور همچنین می تواند به بهره وری انرژی و پایداری در داخل ساختمان به عنوان یک سیستم جامع کمک کند. جدا از ارزش کارکردی نور درمحیط که بر همگان آشکار است، طراحی نور می‌تواند به دیدن بافت‌ها و تکسچرها کمک کند. در ادامه به بررسی باقی موارد نور‌های نئونی و لوسترها می‌پردازیم:

اضافه کردن رنگ های تند

سیستم های مصنوعی نور پردازی امکان نور رنگی را نیز فراهم می‌کنند. و در میان تمام راه‌های رسیدن به رنگ، چراغ‌های نئون به عنوان گزینه‌ای کلاسیک معرفی می‌گردد. این چراغ‌ها چه به صورت تکی یا اشکال خطی، فضای یکپارچه‌‌ای را با بیانی مدرن و جسورانه در برابر چشم ببیننده قرار می‌دهند. نور نئونی که با شکل دادن به لوله‌های شیشه‌ای توخالی، تخلیه جزئی هوا و عبور جریان الکتریکی با ولتاژ بالا ایجاد شده، و با گاز تولید شده جریان را فعال می‌کند. بنابراین، با اعمال گازها، رنگ‌ها یا پوشش‌های فسفری مختلف، می‌توان گزینه‌های رنگی را با بی نهایت تونالیته ایجاد کرد.

در مقابل، فناوری LED از نوارهایی از دیودهای ساطع کننده نور استفاده می کند. که وقتی به هم متصل می شوند، بیانی انتزاعی را از افکت‌های نئونی ایجاد می کنند. همچنین، در مقایسه با چراغ‌های نئون، سیستم‌های LED یک منبع نور جهت‌دار یا خطی (به جای منبع نور گسترده)، بازده انرژی بیشتر و مقرون‌به‌صرفه‌تر ارائه می‌دهند. با این وجود، هر دوی آنها برای ایجاد رنگ دلخواه ایده آل هستند. و به ایجاد فضایی پویا و منحصر به فرد کمک می کنند.

نئونی نورپردازی داخلی
خطی
خطی

آویز‌ های نوری

آویزان کردن از سقف در بلندای ارتفاع فضاها، نورپردازی را می‌طلبد. که بتواند به عنوان منبع نوری عمل کرده و نور را تامین کند. آویزها که به لوستر معروفند شاید عملی ترین راه برای کنترل قرارگیری منبع نور باشند. از این رو با توجه به استقبال افراد می‌بینیم که یکی از محبوب ترین سیستم های نور مستقیم به صورت مصنوعی است. در حالی که نور تولید شده از این آویزها به صورت یکنواخت توزیع می‌شوند. شاید استفاده از وسایل نور دهی نقطه‌ای کمتر بتواند این مزیت را فراهم کند.

مهمترین نکته در خصوص استفاده از آویزهای نوری یا همان لوسترها تعیین کردن تعداد مناسب در هر فضا است. اساساً سه نکته کلیدی باید در خصوص طراحی آن‌ها در نظر گرفته شود: محاسبه متراژ مربع فضا، شمع های پا لازم بر اساس نوع اتاق و لومن های مورد نیاز.

لوستر
چراغ‌های آویز
طراحی لوستر آویز

طراحی نورپردازی مسکونی

فضاهای مسکونی اغلب شخصی هستند و برای کاربران خاص طراحی می شوند بنابراین نورپردازی باید به گونه ای طراحی شود  که پاسخگوی جنبه های کاربردی باشد.

نورپردازی اتاق نشیمن

نورپردازی اتاق نشیمن باید به گونه ای انعطاف پذیر پاسخ گوی نیازها باشد. وظایف آن از ساده تا پیشرفته به کاربری آن بستگی دارد. در فضاهایی که برای کاربری های معاشرتی  تماشای تلویزیون استفاده می شود، از نور محیطی که اغلب به وسیله چراغ های آبشاری، چراغ های بالاتاب، چراغ های توکار، چراغ های مخفی بالای دیوار و زیر سقف تامین شده اند، استفاده می شود. در صورتی که در فضای نشیمن فضایی برای مطالعه و یا میزهای بازی موجود باشد، از نورپردازی که به کمک چراغ های پایین تاب و لکه افکن که محیط را نور افشانی می کنند، استفاده می شود. از نور تأکیدی که از عناصر مهم طراحی در این فضاست، در صورت وجود یک تابلوی هنری بر روی دیوار و به منظور جلب توجه به نقطه ای که مبلمان چیده شده است، استفاده می شود و این نور به وسیله چراغ های بالاتاب چراغ های لکه افکن ثابت و متحرک ویور تاب های توکار تأمین می شود.

Dramatic-lighting

نورپردازی اتاق ناهارخوری

یکی از مسائل مهم در نورپردازی فضای ناهارخوری، نورپردازی محیطی است. وظایف نورپردازی در این فضا متغیر است، این شیوه در یک زمان فضایی رسمی و سرزنده و در زمانی دیگر دنج و هیجان انگیز است. مهم ترین وظیفه دیداری نورپردازی در ناهارخوری تأمین نور کافی میز ناهارخوری با استفاده از چلچراغ با قابلیت تنظیم نور به کمک کلید دیمر است. به منظور جلوگیری از کم نوری و تکمیل روشنایی عمومی بهتر است از نورهای محیطی که به طور معمول توسط چراغ های توکار، چراغ های مخفی بالای دیوار و پشت چوب پرده تأمین می شوند، استفاده شود. در این فضا نیز برای تأکید برگنجه ها و دیوارهایی با تصاویر گرافیکی، از چراغ های لکه افکن استفاده می شود.

SFeKns_Din_500B

نورپردازی آشپزخانه

آشپزخانه به دلیل کاربری های روزمره بیشترین نیاز را در طراحی نورپردازی دارد. نور محیطی کابینت هایی که روی دیوار نصب شده اند به وسیله نورافشان های سقفی مانند چراغ های سقفی، چراغ های ریلی و چراغ های فنردار آویزان تأمین می شود. نورپردازی وظیفه ای نیز با نورافشان های سطح پیشخوان تلفیق شده و تمام سطح پیشخوان و ظرف شویی را روشن می کند.

most-excellent-kitchen-ligh

نورپردازی اتاق خواب

اتاق خواب باید فضای مناسبی برای خوابیدن و البته از فضاهای جمعی و پرجنب و جوش جمعی مجزا باشد. اتاق خواب معمولاً فضایی برای خوابیدن و تعویض لباس است و به طور معمول از آن برای مطالعه و تماشای تلویزیون استفاده می شود، بنابراین برای طراحی نورپردازی این فضا لازم است این کاربری ها در نظر گرفته شود. وظیفه نور در فضا این است که باید امکان مطالعه در بستر، مطالعه روی میز و مطالعه روی صندلی راحتی را فراهم آورد که به  وسیله دیوارکوبهای چرخشی، نورافشان های توکار، چراغ های ریل دار متحرک در بالای تختخواب و چراغ های پاتختی تأمین می شود، از نور محیطی برای محدوده نشیمن، تعویض لباس و تماشای تلویزیون و مطالعه کوتاه مدت استفاده می شود، برای رفع نیاز از این نور از چشمه های نوری مرتفع استفاده می شود، نور کانونی مانند دیوار تاب های توکار برای روشنایی آثار هنری استفاده می شود ، در صورتی که آثار اهمین چندانی ندارد نور محیطی اتاق برای آن کافی است.

v3gjro

modern_bedroom_5

نورپردازی حمام

نورپردازی در حمام بیش تر ساده، قابل پیش بینی و غیر تزیینی است و با نصب چراغ آرایشی در دو سوی آینه تأمین می شود.

792bcfa05e8a209e78274290a1e

HappyBath1-576

نورپردازی ورودی و سرسرا

در این مرحله ایجاد امنیت و آرامش در الویت قرار دارد و در مرحله بعدی، هدف ایجاد جاذبه های بصری است. نصب سه یا چهار چراغ دیواری زیبا و یا چراغ های تکه افکن به منظور روشن کردن محیط در نورپردازی راه پله ها توصیه می شود.

fotolia_3356891_m_1gdb

کلمات کلیدی: دکوراسیون، دکوراسیون داخلی، نورپردازی در دکوراسیون ،هنر نورپردازی

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳