راه حل های شگفت آور

در زیر به بررسی راه حل هایی در طراحی ساختمان ها پرداخته می شود که به صورت جالبی مسائل مربوطه را حل می کنند.هر پروژه مسائل و چالش های مربوط به خود را داشته و برای حل نیاز به خلاقیت دارد. این کار و داشتن ایده های نوآورانه مربوط به معمار و طراح ساختمان است.

تا به حال به چالش های یک پروژه ساختمانی فکر کرده اید؟

در هر پروژه ساختمانی می توان به چالش های متفاوتی اشاره داشت که معمار مجموعه باید در صدد حل آن ها بر بیاید. در ساخت ساختمان های زیر تمرکز بر بازسازی و تغییر ساختمان های ساخته شده است. علاوه بر این توجه به ضوابط و آیین نامه ها و عوامل زیر ساختی بسیار مهم است. با این همه این فکر در ذهن خطور می کند که چگونه می توان تمامی این مسائل را در هم ادغام کرده و راه حل هایی نوآورانه پدید آورد؟

مهمترین فعالیت معمار ایجاد هویتی منحصر به فرد برای ساختمان هاست. این هویت بخشی با ایده ها و راهکارهای خلاقانه و معمارانه است که به وجود می آید. آرکدیلی در مقاله خود به ۱۴ پروژه اشاره دارد. که خانه ها و یلاهایی هستند، با راه حل های شگفت آور. معمار توانسته با استفاده از زبان های بصری و دیداری، سازماندهی فضایی ، ترکیب محیط ها و ارتباط بین معماری و انسان به مقوله خلاقیت دست یابد. در این مقاله قصد داریم تعدادی از این پروژه ها و مسائل مربوط به آن ها را بررسی کنیم.

سازمان فضایی

از مهمترین دلایل بازسازی خانه ها، سازمان فضایی و مدیریت آن است. بدست آوردن یکپارچگی فضایی در عین بدست آوردن تناسبات درست یکی از چالش های پروژه هاست که می تواند از راه های مختلفی حاصل شود.

House in Kamisawa

معمار: Tato Architects

این ساختمان طراحی مجدد یک خانه چوبی سنتی ژاپنی است. قاب های چوبی این خانه پس از حذف الحاقات غیر ضروری به صورت سازه اکسپوز در آمد. در این خانه معمار، تنها با قرار دادن دیوارهای منحنی در آن، عملکردهای فضایی ایجاد شد.

طراحی داخلی منحنی
پلان
فضاهای منحنی

برقراری رابطه میان پروژه و محیط اطراف

از دیگر چالش ها در ساخت مجدد خانه و یا ویلا، برقرای ئیوند میان آن و محیط اطراف است. هماهنگی با بافت موجود با ساختمان جدید یکی از چالش ها ست که می توان با ایده های ناب آن را حل نمود.

The Renovation of a Little House in a Historical Neighborhood of Guangzhou

معمار: URBANUS

این پروژه در خیابان Upper-Mengsheng، یک کوچه طولانی و پر پیچ و خم واقع شده است. خانه اصلی یک سازه آجری و بتنی سه طبقه بود که مالک آن در سال ۱۹۸۵ ساخت و هر طبقه آن تنها ۲۲ متر مربع مساحت داشت. اطراف آن را ساختمان های مجاور احاطه کرده اند.

ضلع شرقی خانه با دیوار بیرونی خانه که در همسایگی آن است مشترک است. علاوه بر این ضلع شمالی و غربی با خانه های مجاور فاصله ای ۹۰ و ۳۰ سانتی متری دارند. کوچه ۸۰ سانتی متری جنوب که به زحمت دو نفر از کنار هم عبور می کنند، تنها گذری است که به در ورودی منتهی می شود.

ساختمان علاوه بر کوچک، همینطور کم نور بودن و داشتن همسایگی و دیوار مشترک با خانه های مجاور، عملکرد حرارتی ضعیفی با خطرات سازه‌ای دارد. این مسائل همیشه در فرآیند بازسازی در محله های قدیمی شهر معمول است. طرح نوسازی از فضای داخلی آغاز شد و هدف آن سازماندهی مجدد عملکردهای حیاتی زندگی روزمره در فضای محدود بود.

در مقاله بعدی به ادامه بررسی دیگر عوامل پرداخته خواهد شد. با گروه آرتور و همکاران همراه باشید.

روند طراحی ساختمان های مدرن در سال ۲۰۲۱

مقاله زیر برگرفته از تحلیل سالانه سایت آرک دیلی است. گروه آرک دیلی توانسته است با آنالیز و بررسی ساختمان ها به عناصر و جزییاتی در طراحی این بناها برسد که مرتبا در حال تکرار بوده و یا قوی ترین بازخورد ها را داشته اند.در زیر به بررسی این مقاله خواهیم پرداخت.

آیا چگونگی ساخت و معماری ساختمان های موفق را زیر نظر داشته اید؟

این مقاله دربرگیرنده چند مهم است که با این سرفصل ها ساختمان مورد بررسی واقع شده است:

  1. مصالح مورد استفاده و ساختار آن
  2. بلوک های شیشه ای
  3. طراحی فضاهای داخلی
  4. ترکیب معماری و طبیعت
  5. رنگ ها
  6. راه حل های هوشمند و برنامه ای

در ادامه بحث به بررسی هریک با نمایش عکس ها پرداخته ایم:

مصالح مورد استفاده و ساختار آن

سازه اکسپوز

این بخش به بررسی ساختار و نوع سازه و مصالح مورد استفاده در ساختمان پرداخته می شود. در دنیای مدرن امروز نمایش سازه به عنوان جزیی از این نوع معماری شناخته شده و مورد توجه قرار گرفته است. نمایش سازه سقف در و استفاده نکردن از نازک کاری و به اصطلاح سقف معماری علاوه بر جذابیت سازه ای می تواند سقف بلندتر و با ابهت تری را به نمایش گذارد.

در ساختمان های اداری و تجاری، نمایشگاه ها و بناهای صنعتی این نوع سازه به شدت مورداستفاده است.حتی میتوان به شکلی ظریفتر آن ها در طراحی داخلی منازل نیز استفاده کرد. این سیستم این روزها با نام سیستم سازه ای اکسپوز شناخته می شود. در زیر به نمایش چند نمونه توجه کنید:

استفاده از اکسپوز در خانه
سازه اکسپوز در نمای دیگر

بلوک های شیشه ای

فضاهای نیمه شفاف

این مصالح را میتوان یکی از عناصر مورد علاقه معماران در ایجاد فضایی نیمه شفاف ارائه داد. علاوه بر زیبایی می تواند اشراف و دید همسایگی و مجاوران را کم نموده و فضایی زیباتر را نیز عرضه کند.از طرفی با پیشرفت تکنولوژی و ارائه راهکارهای متنوع تر در ساخت تکنولوژی آن ها میتوانکارکرد های متفاوتی را دید.

برای مثال قابلیت استفاده از این مصالح علاوه بر محیط های داخلی در دیگر فضاها همچون نما نیز فراهم شده است. این بلوک های شیشه ای فضایی جذاب را فراهم آورده که میتواند با ئخش نور غیر معمول خود محیطی دلچسب را فراهم آورد. رنگ بندی متنوع و نوع پترن انتخابی در کاربست آن بسیار تاثیرگذار است.

بلوک های شیشه ای در نما
طراحی داخلی با بلکو شیشه ای
تفکیک فضای داخلی با بلکو شیشه ای

طراحی فضاهای داخلی و حل معضلات

پرده به عنوان جدا کننده

شاید این راه حل به عنوان راهی منسوخ شده در نظر شما جلوه کند اما در ساختمان های جدید و مدرن امروز می توان کارکرد پرده را همچنان پا برجا دید. استفاده از این عنصر در راستای تقسیم فضایی هنوز هم جزیی از حل مسائل برای تفکیک محیطها است. اما مهمترین نکته کاربرد درست این پرده در جای مناسب و با رنگ بندی و طراحی چشم نواز است.

استفاده از پردها با رنگ درست و متناسب با فضا می تواند روحی تازه به طراحی داخلی ببخشد. می تواند رنگ های محیطی را متعادل کرده و یا از آلودگی های بصری جلوگیری نماید. نور زننده ای که وارد محیط می شود کنترل کرده و فضایی منعطف تر را ارزانی دارد.عکس های زیر نمودی از استفاده از پرده ها در ساختمان های مدرن امروزی است:

پرده و تفکیک فضا
رنگ در پرده
روح بخشی به فضا

شما دوستان می توانید با بررسی پروژه های دفتر معماری آرتور و همکاران بهترین دستاوردهای طراحی داخلی را مشاهده کرده و از ما مشورت بخواهید. تیم حرفه ای ما در خصوص طراحی ویلاهای شما می تواند بهترین گزینه ها را در اختیار شما قرار دهد.

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳