کلینیک تخصصی طراحی و اجرا سازه های نوین
یافتن راه حل های صحیح اقتصادی و زیباشناسی در پروژه های معماری، از چالش های بنیادینی است، که معماران، طراحان و برنامه ریزان دفتر معماری آرتور امید آذری در تمام طول فعالیت حرفه ای شان، با آن مواجه بوده اند وبر حل آن همت گمارده اند.
یکی از فعالیت هایی که در کلینیک تخصصی طراحی و اجرای سازه های نوین ، در گروه مهندسی ایران معماری تحت نظارت مهندسین مشاور آلتون سازه صورت می پذیرد، مطالعه وشناخت روش ها وتکنیک های نوین و برتر تکنولوژی ساخت در راستای اجرایی کردن آنها ، می باشد .لذا یکی از رویکرد های اصلی این گروه تلفیق نظریه های علمی با روشهای عملی است.برای بسط موضوع در ادامه به تعاریف و مفاهیم نظری پرداخته می شود و در نهایت تکنیک های نوین اجرا معرفی می گردد.
تلفن تماس برای کسب اطلاعات بیشتر: ۰۲۱۲۲۹۸۳۳۸۵
تولید و ذخیره سازی انرژی در ساختمانها با پنجره های هوشمند
مهر: دانشمندان چینی پنجره هوشمندی ساخته اند که نه تنها مانع از هدر رفت انرژی می شود بلکه انرژی نیز تولید می کند؛ دستاوردی که می تواند هزینه های گرمایش و سرمایش ساختمانها را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
اگرچه پنجره ها دیدن و لذت از محیط بیرون را برای ساکنین ساختمان فراهم می آورند اما گرمای درونی را در زمستان هدر داده و وسیله برای ورود پرتوهای ناخواسته خورشیدی به داخل و ایجاد گرما در تابستان هستند.
این امر موجب شد تا پژوهشگران به فکر ساخت پنجره هایی بیفتند که بتوان آنها را با شرایط آب و هوایی بیرون از ساختمان سازگار کرد.
“گیانگ فنگ گائو” از آکادمی علوم چین گفت: پنجره های هوشمند امروزی به تنظیم نور و گرمای خورشید محدود هستند و هدر رفت انرژی همچنان پا بر جاست.
ابتکار اصلی این کار، مفهومی از پنجره هوشمند را برای تولید ذخیره سازی انرژی به طور همزمان مطرح کنند.
مهندسان مدتهاست در تلاش برای تلفیق سلول های خورشیدی تولید کننده انرژی در پنجره ها هستند البته بدون آنکه شفافیت پنجره ها از بین برود.
اکنون دانشمندان چینی ماده ای را به نام اکسید وانادیوم ( VO2 ) کشف کرده اند که می توان از آن به عنوان پوشش شفاف برای تنظیم پرتوهای فروسرخ خورشید استفاده کرد.
اکسید وانادیوم ویژگی های خود را بسته به دما تغییر می دهد. پایین تر از یک سطح دمای خاص امکان عبور نور فروسرخ را می دهد، اما در دمای دیگری خاصیت انعکاسی پیدا می کند.
در پنجره ای که اکسید وانادیوم در آن به کار گرفته شده است می توان میزان انرژی خورشیدی وارده را به ساختمان تنظیم کرد و همچنین نور پراکنده شده خورشید را به سلول های خورشیدی که محققان در پانل های شیشه ای تعبیه کرده اند انتقال می دهد که می تواند برای تولید انرژی آن را به کار گرفت مثلا انرژی مورد نیاز برای روشن شدن یک لامپ را تامین کرد.
این پنجره های هوشمند، تولید و ذخیره سازی انرژی را به طور همزمان انجام می دهد و قابلیت تنظیم هوشمند و استفاده از پرتوی خورشیدی را در بهینه ترین حالت فراهم می آورند.
نتایج این تحقیقات درنشریه نیچر منتشر شده است.