گروه مهندسین ایران معماری
یکی از فعالیت هایی که در کلینیک تخصصی طراحی و اجرا ی ویلا، در گروه مهندسی ایران معماری صورت می پذیرد، مطالعه وشناخت روش ها وتکنیک های نوین طراحی و ساخت است .لذا یکی از رویکرد های اصلی این گروه تلفیق نظریه های علمی با روشهای عملی است.برای بسط موضوع در ادامه به بررسی نمونه های ساخته شده پرداخته می شود.
شماره تماس برای کسب اطلاعات بیشتر: ۰۲۱۲۲۹۸۳۳۸۵
TRÈS GRANDE BIBLIOTHÈQUE, FRANCE, PARIS, 1989
کتابخانه ی فرانسه ، پاریس ۱۹۸۹
دومین پروژه ایی که در آن تابستان انجام داده ایم مسابقه ایی بود که مساله ی غول پیکر بودن ساختمان یکی از دورنماهایش بود:کتابخانه ایی در پاریس.قرار بود این ساختمان آخرین پروژه دوران ریاست جمهوری میتران باشد. این بنا نه یک کتابخانه تنها، بلکه ترکیبی از پنج کتابخانه ی کاملا مجزا بود.اولین ساختمان سینما تکی بود که باید همه ی فیلم ها و ویدیوهای بعد از سال ۱۹۴۰ را در خود جای می داد.به این ترتیب در برنامه ی کار ، بین تصویر و کلمه نوعی موازنه (به عنوان یک درون مایه) وجود داشت.
info of project
OMA received an honorable mention for Très Grande Bibliothèque, a competition to build a new national library in France. The program called for the creation of various smaller libraries contained in one building envelope; including libraries for moving images, recent acquisitions, reference, catalogues and scientific research. The immense amount of information to be stored within these spaces (books, films, digital databases) became the impetus for the overall concept design. The library is imagined as a solid block of information, a dense repository for the past, from which voids are carved to create public spaces – absence floating in memory.
دومین ساختمان کتابخانه ایی مربوط به دستاوردهای جدید، سومین ساختمان کتابخانه ی مرجع و چهارمین ساختمان کتابخانه ی فهرست ها بود که مخزن همه ی فهرست های جهان می شد. نهایتا پنجمین ساختمان کتابخانه ایی علمی بود.
سرانجام با دو گروه از شرایط متفاوت روبه رو شدیم: یکی مربوط به فضاهای عمومی و دیگری مربوط به مخزن کتاب که ۶۰ درصد طرح را به خود اختصاص داده بود. در ابتدا فکر می کردیم می توانیم کل مخزن را در یک فضای پاستون مانند کم عرضجا دهیم که به شکل سکوی یک مجسمه در می آمد. سپس آن پنج کتابخانه ی مختلف می توانستند با شکل های گوناکون، ساختمانهای گوناگون، در این سکو به فرم خود برسند.
قسمت سخت ماجرا ، فکر کردن به سازه ایی بود که بتواند حجم مخزن و نیز بی وزنی فضاهای خالی را از بین می رفتند.در عین حال ، طرح بسیار عظیم ساختمان در ترکیب با محدودیت ارتفاع مشکل سازشده بود: زیرا پهنای طبقات که ۶۰درصد مقطع را اشغال می کرد، باعث می شد ارتفاع ساختمان بیش از حد بالا برود.
در بخش پایینی ساختمان به دستاورد بسیار مهمی رسیده بودیم چرا که در ساختمان های مرتفع معمولا بخش های پایینی از ته مانده ی طبقات بالایی را داشته باشد.نکته ی جالب ، شباهت بین مقاطع و پلان ها بود .از همه لذت بخش تر برایمان این بود که می توانستیم این فضاهای خالی را به وجود آوریم ، و تقریبا با نوعی بی تجربگی، فرم درست و جذابی برای هر کتابخانه کشف کنیم و کاری کنیم که کتابخانه ها بدون ایجاد مزاحمت برای همدیگر، در کنار هم زندگی کنند.