این خانه محل زندگی و متعلق به آیتالله نورالله نجفی اصفهانی میباشد که رئیس علما و آزادیخواهان اصفهان و بختیاری در آن دوره بوده است. سومین جاذبه تاریخی این خانه، زیبایی و چشمانداز معماری آن است که از دو شاهنشین در جبهه شمالی و جنوبی بنا و نیز دوازده اتاق تشکیل شده است، که یادآور طرز زندگی و آداب و رسوم نیاکان ما میباشد.
معماری خانه مشروطه
یکصد سال پیش در این مکان علما، آزادیخواهان، مردم، روشنفکران ورجال سیاسی فرهنگی اصفهان وبختیاری گردهم میآمدند تا درباره مشروطیت و حکومت غیرمستبدانه و امور مدنی مشورت و تفکر نمایند.
نام مشروطیت در حقیقت دربرگیرنده «قانونگرایی» و حکومت «مردمسالاری» و «مشورت» را به ذهن میآورد. به همین دلیل میتوان با قدم گذاشتن در این خانه و مطالعه اسناد و مدارک و تصاویر موجود در آن به اهمیت این مباحث و سیر تاریخی و اندیشه نسلهای گذشته پیبرد.
علاوه بر این اتفاقات تاریخی مهمی در این محل روی داده است که قسمتی از فرهنگ و تاریخ شهر اصفهان و در حقیقت ریشه برخی از تحولات زندگی امروز ما را میتوان در آن دید.
علاوه بر مرور تاریخ یکصد سال اخیر، وقایع مربوط به دوران مشروطه، جنگ اول جهانی و اوایل سلطنت رضاشاه پهلوی، این خانه محل زندگی و متعلق به آیتالله نورالله نجفی اصفهانی میباشد که رئیس علما و آزادیخواهان اصفهان و بختیاری در آن دوره بوده است. سومین جاذبه تاریخی این خانه، زیبایی و چشمانداز معماری آن است که از دو شاهنشین در جبهه شمالی و جنوبی بنا و نیز دوازده اتاق تشکیل شده است، که یادآور طرز زندگی و آداب و رسوم نیاکان ما میباشد. سایت این مجموعه فرهنگی تاریخی به تازگی در آدرس http://www.khanemashroote.ir راه اندازی شده و آماده بازدید عموم می باشد.
مکان این خانه در محور دولت خانه صفوی در ضلع شرقی میدان امام(نقش جهان) در محله قصر منشی واقع در خیابان نشاط کوچه چهاردهم (مقصود بیک) است.