کلینیک تخصصی طراحی و اجرای مجتمع های مسکونی

یکی از فعالیت هایی که در کلینیک تخصصی طراحی و اجرا ی مجتمع های مسکونی ، در گروه مهندسی ایران معماری صورت می پذیرد، مطالعه وشناخت روش ها وتکنیک های نوین طراحی فضاهای مسکونی است .لذا یکی از رویکرد های اصلی این گروه تلفیق نظریه های علمی با روشهای عملی است.برای بسط موضوع در ادامه به تعاریف و مفاهیم نظری پرداخته می شود و در نهایت تکنیک های نوین اجرا معرفی می گردد..

خدمات شرکت ما

گروه مهندسی ایران معماری تحت نظارت مهندسین مشاور آلتون سازه توانمند است که در زمینه طراحی مجتمع های مسکونی ، به خلق آلترناتیو هایی متفاوت  بپردازد.

تماس با ما :۸۵ ۳۳ ۹۸ ۰۲۱۲۲

Residential

شاخص های کیفیت مسکن

به طور کلی عواملی در مسکن وجود دارد که کیفیت را تعریف می کنند . اینگونه عوامل در مقیاس محله به شرح زیر هستند:

 

۱ـ فرم مطلوب مسکن

۲ ـ استحکام مسکن

۳ ـ امنیت مسکن

۴ ـ ایمنی ، راحتی و میزان دسترسی و نیز فاصله مناسب ساکنان به تسهیلات و خدمات کالبدی محله

۵ ـ دسترسی به طبیعت  و فضاهای سبز باز

۶ ـ تأمین تجهیزات و تاسیسات ( زیر ساخت ها ) مورد نیاز مسکن

۷ ـ همجواری مسکن با کار بری های سازگار

این عوامل  هفتگانه از مهم ترین معیارها و شاخص ها در تعریف و تبیین کیفیت مناسب مسکن هستند که توجه  به آنها در ساخت و ساز ، انجام تمامی فعالیت های زندگی ساکنان  را به سهولت و  کارایی مطلوب امکان پذیر ساخته و کمکی در جهت یافتن حیات زندگی پایدار شهری و ساخت و شکل مناسب برای شهر و مناطق شهری محسوب می شوند.

Residential

فرم مطلوب مسکن

مسکن یکی از نیازهای اصلی انسان است ، از این رو  به  منظور تامین آن و  رسیدن به  فرم  مطلوب بایستی ۵ عامل اساسی رامدنظر قرار داد که عبارتند از : زمین ، منابع مالی ، نیروی انسانی و فن آوری ، مصالح ساختمانی و مدیریت و نظارت ،زمین و چگونگی ( وسعت و شکل قطعات) آن تعیین کننده فرم مسکن است ، همچنین نیروی انسانی ،تعیین کننده کیفیت ساخت و ساز و چگونگی استفاده از مصالح ونوع آن موثر است.به منظور حرکت صحیح عوامل در سه راس مثلث و برقراری ارتباط مابین آنها مدیریت وکنترل صحیص وقوانین مدون مورد نیاز است،هماهنگی تمامی این عوامل موجب رسیدن به فرم مطلوب مسکن و بالا بردن سطح ارتقای کیفی می شود..

 

Residential

استحکام مسکن

رعایت مسائل فنی  و اصول و قضاوت مهندسی  در طراحی و اجرای سازه ها  بایستی  همواره مدنظر مهندسان و معماران باشد ،بررسی مصالح ساختمانی مقاوم ، شناسایی گسل های  موجود ، شیوه های  مقاوم سازی و  لزوم تجدید نظر در آئین  نامه ها ومقررات ، کاملا محسوس است . علاوه بر مسائل فوق ، با  آشنایی مهندسان به  تکنیک های  مقاوم  سازی  مدرن و  به روز  کردناطلاعات مهندسان ، می توان الگوهای مقاوم ، ارزان و مناسب طراحی کرد .

Residential

امنیت مسکن

امنیت ، در واقع حفاظت از مسکن و وسایل آن در مقابل عوامل مستقیم و  غیر مستقیم است که موجب ضرر رساندن به مسکن ودر واقع عدم  امنیت آن می شود و عوامل مستقیم که امنیت را به خطر می اندازد شامل دزدی ، آتش سوزی و … هستند . عواملغیر مستقیم نیز ، آلوده کردن  آب ، هوا و  زمین است . البته در این مقوله می توان از عوامل طبیعی همچون سیل ، زلزله ، طوفانحرکت ماسه های روان و …  نیز نام برد که  تمامی این عوامل مخل امنیت مسکن و ساکنان آن  است و  در  واقع بر کیفیت  مسکن تأثیر سوء می گذارد ، پس معیار مصونیت در  مقابل سوانح  طبیعی از دیگر عوامل مطرح است . مقوله دیگری که در امنیت بایست

مدنظر قرار گیرد ، امنیت نحوه تصرف مسکن است . امنیت  نحوه تصرف سبب می شود که خانوار ساکن در واحد مسکونی ، از نظردورنمای سکونت خود احساس ایمنی کند و این امرآسایش روانی بیشتری برای آنها ایجاد می کند .

Residential

ایمنی ، راحتی و میزان دسترسی

در نظر گرفتن تسهیلات و خدمات مناسب ، موجب افزایش سطح ارتقای بهداشت مسکن و در نتیجه سلامتی ساکنان آن می شوداز جمله عوامل موثر در این مقوله را می توان درصد برخورداری واحد های مسکونی از یک ، دو و سه اتاق خواب، میزان برخورداری ازخدمات اساسی همچون شبکه برق سراسری ، گاز لوله کشی ، تسهیلات آشپزخانه ، تلفن ، کولر، سیستم فاضلاب و … دانست.

 

 

Residential

 

 

 

 

 

 

 

 

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳