دکوراسیون داخلی، دیدگاهی ارتقایی در معماری است
برای ورود به این بحث بدواً نیاز به اشاره ای هست که در دریافت مسأله به ما کمک می کند و آن تفکیک خانه ها است، این تفکیک را به صورت ضمنی بین خانه های مورد مطالعه خود شرح خواهیم داد، فضای داخلی شهری و فضاهای داخلی غیر شهری، یعنی روستایی را برمیگزینند. ما در اینجا، مثال خود را با فضای زندگی شهری یعنی آپارتمان شروع می کنیم.
اگر شانس و بضاعت خرید آپارتمان در شهر را داشته باشیم، ملاحظه خواهیم کرد که در یک ساختمان مثلاً پنج طبقه ده واحد آپارتمان که همگی به یکدیگر شبیه بوده و آماده فروش هستند به ما عرضه می شود فرض را بر این می گذاریم که کلیه ی این ده واحد به فروش رسیده باشد و ساکنان، آپارتمان های خویش را تحویل گرفته اند.
۱- آیا کلیه ی خریداران تعداد برابری فرزند دارند؟ یعنی خانواده ۴ نفره یا شش نفره است؟ مسلماً این طور نیست و تعداد افراد خانواده ها متغیر است.
۲- آیا این خانواده ها دارای نحوه ی زندگی مشابهی هستند؟ Life Still لازم به توضیح است که این خانواده ها همگی دارای دین و مذهب مشترکی هستند؟ آیا رییس این خانواده ها از نظر شغلی با یکدیگر سنخیت دارند یا متفاوت می باشند.
۳- آیا از نظر فرنگی نکات مشترک بین آنها وجود دارد؟
سئولات و جزئیات فراوان است، مراد ما از این سئوال ها چیست؟
بلی، هر یک از این خانواده ها، یک نوع نحوه ی زندگی دارند که با دیگری فرق می کند و در اینجا هر کسی آپارتمان خویش را بنابر نیاز و شکل زندگی خویش خواه ناخواه تغییر می دهد و متناسب با حال و روزگار خویش و با هدف داشتن زندگی راحت تر و فضایی مناسب تر از قبل می نمایند، این تغییرات در صورت موفق بودن و ایجاد راحتی بیشتر، نامش معماری داخلی می باشد و حاصل این تغییرات باعث ارتقای کیفی معماری آن ساختمان خواهد بود . این پیرایش در معماری فضای آپارتمان می تواند به وسیله ی صاحب آن ، اگر سنجیده فکر کند انجام شود و در شکل زندگی اهالی آن بسیار موثر می باشد و یا اینکه برای موفقیت بیشتر می تواند مشاوره ی یک مهندس معمار داخلی را داشته اشد، این ارتقای کیفی همان موضوعی است که به آن تأکید می شود، یعنی همان دیدگاه ارتقایی در معماری.