یکی از راههای مهم برای داشتن خانهای گرم و صمیمی، استفاده از رنگهای گرم و گاهی نیز بهرهگیری از رنگهای متضاد به طرزی چشمگیر است. استفاده از رنگهای قوی و روشن، خانه را درخشان و پرتلالو میسازد.
یکی از راههای مهم برای داشتن خانهای گرم و صمیمی، استفاده از رنگهای گرم و گاهی نیز بهرهگیری از رنگهای متضاد به طرزی چشمگیر است. استفاده از رنگهای قوی و روشن، خانه را درخشان و پرتلالو میسازد. این جلوه وحشی و خاص برای همه افراد نمیتواند کارآمد و صحیح باشد و باید با احتیاط و دقت از رنگهای گرم و قوی در دکوراسیون خانه استفاده شود تا این رنگها به دکوراسیون شما جذابیت و زیبایی ببخشند.
اکثر افراد نگران این هستند که ممکن است رنگهای گرم خانه را شعلهور و خفه کنند، در حالی که این نگرانی بیمورد است. رنگهای تند و قوی از قبیل رنگ گلها، رنگ آسمان در هنگام ظهر یا رنگ برگهای نوشکفته و تازه و بسیاری از رنگهای زنده و قوی دیگر که در طبیعت وجود دارند، مولد نشاط و طراوت در خانه هستند نه خفگی و گرفتگی. از به کار بردن این نوع رنگها در دکوراسیون خانه خود نهراسید و شجاعانه این راه را بیازمایید.
استفاده از قطعاتی به رنگهای گرم و قوی در دکوراسیون، میتواند به تعریف فضا و جاری ساختن انرژی در فضا منجر شود. رنگهای گرم برای دکوراسیون یک اتاق نشیمن دوستانه و صمیمی، اتاق کودک، آشپزخانهای نشاطآور و همچنین اتاق غذاخوری، میتواند ایدهآل و مناسب باشد. به طور کلی رنگهای گرم و قوی برای فضاهای پر رفت و آمد و پویا که فعالیت و جنب و جوش زیادی در آنجا رخ میدهد، گزینههای بسیار خوبی هستند؛ به خصوص اگر این فضاها از نظر معماری رو به شمال یا رو به شرق و از نور طبیعی کمی بهرهمند باشند.
اگر تمایل دارید که از تند و زننده شدن بیش از اندازه دکوراسیون فضا به دلیل وجود رنگهای گرم و قوی پیشگیری کنید، از مخلوط کردن رنگهای گرم با رنگ سفید، و ملایم کردن آنها بپرهیزید؛ به جای این کار، رنگهای گرم را با همان تندی و قدرتی که دارند در دکوراسیون استفاده کنید و برای تلطیف فضا رنگ سفید (یا رنگهای مایل به سفید) یا مقداری رنگ طبیعی را کنار رنگهای گرم قرار دهید و با هم همنشین سازید؛ در این صورت تاثیر رنگهای گرم مختل نخواهد شد و در عین حال از آزاردهنده بودن این رنگها جلوگیری شده و احساس حاکم بر فضا تلطیف میشود. در اتاقی که از رنگهای گرم و قوی برای دکوراسیون آن استفاده میشود، سقف، ابزارها و وسایل چوبی را با رنگ سفید رنگآمیزی کنید تا چشم افراد مجالی برای استراحت داشته باشد. استفاده از مبلمان و کاناپهای با رنگ کرم نیز میتواند همین تاثیر را داشته باشد.
رنگهای گرم مکمل خوبی برای اشیاء و قسمتهای چوبی با رنگ طبیعی چوب هستند. با اضافه کردن بافتهای تاثیرگذار و باثبات مانند یک قالیچه به فضا و همچنین با قراردادن متریال طبیعی از قبیل بامبو و سنگها در دکوراسیون آن، تعادل ایجاد کنید و اگر تمایل دارید سبک دکوراسیون به سمت بالیوود سوق داده شود، از پارچههای حریر و سیلک در رنگهای تند و گرم، بیشتر استفاده کنید.
در این تصویر کفپوش چوبی، هماهنگی زیادی با رنگهای گرم و مات موجود در دکوراسیون دارد. سوزانندگی و شعلهوری دیوارهای نارنجی رنگ و سرویس غذاخوری قرمز تند با وجود کاناپههای آبی رنگ تعدیل شده و حرارت آنها با خنکی رنگ آبی فروکش کرده است. این تصویر نشاندهنده دکوراسیونی کاملا مدرن و نشاطآور است.
رنگهای تند و قوی میتوانند پس از یک روز پرکار و پر کشوقوس، برای افراد نشاطآور و تسکیندهنده باشند.
در ادامه مطلب نمونههایی را از فضاهای مختلف برایتان آوردهایم که در آنها از رنگهای تند و پویا برای نشاط آور و پرانرژی کردن فضا استفاده شده است. در این تصاویر از رنگها و سطوح طبیعی مانند سنگها، چوب و پارچههایی با بافت طبیعی برای تکمیل رنگهای دراماتیک موجود در دکوراسیون استفاده شده است.
- در این تصویر بین رنگ صورتی تند و گرمی که برای دیوار استفاده شده و رنگ آبی قالیچه تضادی فاحش و اصولی وجود دارد. این دکوراسیون با اکسسوریهای مناسب و تابلوی نقاشی بسیار زیبا و متناسبی که به خوبی انتخاب شده، به زیبایی کامل شده است.
- نقاشی تنها یک دیوار با رنگی گرم سبب شده تا از خفه و گرفته شدن فضا جلوگیری شود.
- استفاده از رنگهای نارنجی، قرمز و زرد در دکوراسیون این آشپزخانه، به طرز شگفتانگیزی فضا را پر انرژی و پویا کرده است. استفاده از مقداری رنگ سفید و همچنین عناصر نقرهای رنگ سبب تعدیل فضا شده و به چشمها مجالی برای استراحت داده است.
- رنگ قرمز گوجهای که برای دیوارها استفاده شده است، در شید رومی و صندلیهای موجود در دکوراسیون نیز به چشم میخورد و این امر، سبب انجسام در دکوراسیون شده است. کابینتهای سفیدرنگ نیز دکوراسیون فضا را تعدیل و تلطیف کردهاند.
رنگ آبی گرمسیری و سبز لیمویی و مقداری زرد که در این دکوراسیون به چشم میخورد، سبب شده تا احساسی آرام و تسکین دهنده متعلق به سبک هندی در فضا القا شود.
رنگها در دکوراسیون آشپزخانه هر خانهای، به عنوان قلب آن خانه از اهمیت زیادی برخوردارند و انتخاب رنگ برای این فضای مهم و کلیدی در خانه بسیار مهم و حساس است. یکی از گزینههای مناسب و ایدهآل برای رنگ دکوراسیون آشپزخانه، خانواده رنگهای گرم هستند که میتوانند انرژی و نشاط لازم در این فضا را به خوبی تامین کنند. آشپزخانه فضایی است که در آن باید احساس شادی و نشاط حکمفرما باشد و رنگهای گرم به خوبی میتوانند این کار را انجام دهند. در این آشپزخانه زیبا و مدرن تضاد موجود بین کابینتهای قرمز مات با دیوارهای سفید، کانترهای مشکی و جزئیات نقرهای رنگ، توانسته به مقدار زیادی زیبا و شیک جلوه کند و محیطی سراسر انرژی را به وجود آورد.
حال به حالتهای مختلف برای دکوراسیون این آشپزخانه توجه کنید:
- آبی ملایم رنگی بسیار تسکین دهنده و ملایم است که در این تصویر برای دیوارها استفاده شده، در عین حال، طیف تیره آبی، میتواند به خوبی قسمتهای مختلف فضا را تعریف و تفکیک کند. ترکیب آبی و سفید ترکیبی کلاسیک است و برای دکوراسیون آشپزخانه زوجی بسیار مناسب به شمار میرود.
- دیوارهای قرمز و سبز در کنار کفپوشی مشکی توانسته سبکی منحصر به فرد که متعلق دهه ۱۹۵۰ است برای دکوراسیون این آشپزخانه تداعی کند.
- در دکوراسیون این آشپزخانه، دیوارهای نارنجی و زرد به مقدار زیادی جلب توجه میکنند و وجود کابینتهای شکلاتی ساده و کفپوشی بژ، تعادل لازم را برای این دکوراسیون بوجود آورده است.
- زرد، رنگی نشاطآور و انرژیزاست که در این دکوراسیون با کابینتهای سفید رنگ همنشین شده است؛ هر روز صبح با دیدن این آشپزخانه میتوانید انرژی لازم برای کل روز را کسب کنید.
- کفپوش تیره این دکوراسیون، فضای آشپزخانه را صمیمی و خودمانی کرده است و این تیرگی کف با استفاده از طیفهای ملایم و تیرهرنگ آبی برای دیوارها تعدیل شده است.
- سبز لیمویی که برای دیوارها در این دکوراسیون استفاده شده، از جمله رنگهای بسیار مناسب برای دکوراسیون آشپزخانه است که در این تصویر در کنار کابینتهای آبی رویال (لاجوردی) استفاده شده و تضادی چشمگیر و خوشایند به وجود آورده است.
- کابینتهای سبز رنگ در این دکوراسیون، تضادی قوی با دیوارها و کفپوش سفید دارد که توانسته احساسی خوشمزه و دلچسب در فضا ایجاد کند.
- کابینتهای قرمز در این دکوراسیون، هارمونی و هماهنگی زیبایی با دیوارهای نارنجی رنگ دارد و فضایی گرم و صمیمی به وجود آورده است.