کلینیک تخصصی طراحی و اجرای برج باغ بامدیریت آرشیتکت:آرتور امیدآذری
یکی از فعالیت هایی که در کلینیک تخصصی طراحی و اجرا ی برج باغ ، در گروه مهندسی ایران معماری صورت می پذیرد، مطالعه وشناخت روش ها وتکنیک های نوین طراحی داخلی است .لذا یکی از رویکرد های اصلی این گروه تلفیق نظریه های علمی با روشهای عملی است.برای بسط موضوع در ادامه به معرفی نمونه های ساخته شده پرداخته می شود.
برج رودخانه ی شیانگ / استودیوی RRC
مترجم : پیام صلاحی نژاد
برج رودخانه ی شیانگ ( Xiang River Tower ) جدیدترین پروژه ی شرکت میلانی RRC است . این پروژه در چانگشای چین ساخته خواهد شد که شهری است شدیداً در حال توسعه . این برج که در نزدیکی رودخانه ی شیانگ ، در محله ای شاخص از مرکز شهر واقع میشود ، بر افق شهر چیره خواهد شد و تأثیر عمیقی بر خط آسمان شهر خواهد گذاشت .
کانسپت این برج ریشه در ایده ی جعبه های چینی دارد که محاط در جعبه ای منفرد و بزرگتر است . هر یک از این جعبه ها بر روی دیگری قرار میگیرد و برنامه های متعددی را شامل میشوند . سکونتگاه های لوکس نیمه ی بالایی را اشغال کرده اند ، هتلی در پایین آن واقع شده است و به دنبال آن فضاهای اداری قرار دارد که بخش پایین برج را اشغال میکنند .
در طبقات فوقانی اماکن رفاهی قرار دارد که مجموعاً سه برنامه را در بر میگیرند : اتاق های تفریحی ، یک جکوزی درمانی ، اماکن رفاهی دیگر نیز در بام برج قرار دارد که شامل استخر ، کلاه فرنگی و مهتابی میشود .
فضاهای مختلف برای گذران اوقات فراغت که در پایین قرار گرفته امتدادی است از میدان و پارکهای عمومی پیرامون برج . سرسرای بزرگ ورودی به عنوان نقطه ی تقسیمی برای کل برج عمل میکند و مکان ملاقاتی را برای انواع استفاده کنندگان پدید می آورد.
برج رودخانه ی شیانگ فعالیت های پایدار و سبز ( sustainable ) ساختمانی را با طراحیش ترکیب کرده است که شامل : سیستمهای ساختمانی پیشرفته ، تهویه ی طبیعی و پوسته ای دو لایه است . این بنا به علت ارتفاع قابل توجه اش به طور طبیعی افت دما و افزایش سرعت باد را همراه دارد که از آنها به عنوان عوامل کاهش دهنده ی نیاز به سرمایش مصنوعی استفاده میشود . این استراتژی که یاد آور بادگیر های ایرانی است یک راه حل پایدار برای کاهش انرژی مصرفی ساختمان است .