طراحی نورپردازی ساختمان در طراحی نما
یکی از فعالیت هایی که در کلینیک تخصصی طراحی و اجرا ی نما ، در ابن گروه مهندسی صورت می گیرد، مطالعه و شناخت روش ها و تکنیک های نوین طراحی داخلی است .بنابراین یکی از کارهای اصلی این گروه تلفیق نظریه های علمی با روشهای عملی است. برای بسط موضوع در ادامه به معرفی نمونه های ساخته شده پرداخته می شود.
شماره تماس برای کسب اطلاعات بیشتر: ۰۲۱۲۲۹۸۳۳۸۵
طراحی نورپردازی ساختمان در طراحی نما
نور پردازی نما ی ساختمان با استفاده از پاور ال ای دی موجب پویایی و سرزنگی در نما ی ساختمان در طول شب شده و امروزه با استفاده از نسل روشنایی ال ای دی هزینه های مصرف برق به صورت چشمگیری پایین آمده است.با توجه به رشد و توسعه چشمگیر در رشد و توسعه فناوری در صنعت ساختمان، می توان به فاکتورهای زیباشناسی در معماری بهای بیشتری داد. اهمیت دادن به زیبایی جداره های شهری می تواند منجر به تامین نیازهای بهداشت روانی و بصری شهروندان شود.
طراحی نما
انواع نورپردازی ساختمان
o نورپردازی بازاریابی (Marketing Lighting) در طراحی نما
به عنوان ابزاری برای بازاریابی و جلب توجه تلقی خواهد شد. عمدتا مربوط به مراکز تجاری و اداری خواهد بود.
o نورپردازی معماری ابنیه (Architectural Lighting) در طراحی نما
به عنوان ابزاری نوین در افزایش زیبایی های طراحی نما در شب خواهد بود. این نورپردازی در هماهنگی کامل با نقشه معماری نما ی ساختمان اجرا خواهد شد. یکپارچگی یکی از اصلی ترین ویژگی های این خدمات خواهد بود.
o نورپردازی ارتباطی( Communicational Lighting) در طراحی نما
به عنوان ابزار راهنما برای مراجعین خواهد بود.
o نورپردازی تخصصی فضاهای داخلی ساختمان (Indoor Lighting) در طراحی نما
با توجه به نوع کاربری فضاها، میزان شدت روشنایی، نوع لامپ ها و چراغ های مناسب توسط نرم افزارهای تخصصی طراحی می گردد. در اینجا نمونه ای از طراحی تخصصی فضای داخلی یک تالار پذیرایی با استفاده از نرم افزار تخصصی DIALux، توسط مهندسین این مجموعه طراحی شده است که با در نظر گرفتن تمام استانداردهای لازم در زمینه طراحی نورپردازی داخلی انجام شده است.
O روشنایی فضاهای شهری و فضاهای سبز (Pedestrian lighting) در طراحی نما
نورپردازی و روشنایی با توجه به استانداردها و تعاریف موجود توسط نرم افزار تخصصی روشنایی این کار صورت می پذیرد.
O روشنایی تخصصی اماکن و فضاهای ورزشی (Recreational & sport lighting) در طراحی نما
اماکن تخصصی نظیر موزه ها، گالری ها، هلی پدها (باند هلی کوپتر)، فرودگاه ها و فروشگاه های لباس و اماکن ورزشی نظیر استادیوم ها و سالن های ورزشی نورپردازی و روشنایی خاص خود را می طلبند که دارای شرایط و استانداردهای ویژه خود می باشند.
O روشنایی معابر (Road lighting, Tunnel, underpass …) در طراحی نما
روشنایی معابر و خیابانها با توجه به مقدار لوکس مورد نیاز معابر، جلوگیری از چشم زدگی و ایجاد خیرگی توسط چراغها و محدودیت ها و استانداردهای موجود طراحی تخصصی روشنایی معابر یکی از تخصصی ترین و مهم ترین سرفصل های موجود در زمینه روشنایی و نورپردازی می باشد.
در طراحی نما ی ساختمان باید اقلیم منطقه و همچنین حریم ساختمان های مجاور کاملا رعایت گردد . به عنوان مثال نمی توان بیش از مقدار مشخصی از کنار ساختمان پیشروی نمود و یا نمیتوان با ایجاد سایبان مانع رسیدن نور به همسایه ها شد.
در ضوابط شهرداری های مختلف رعایت ضوابط طراحی نما بسیار مهم و اساسی است
به جرات می توان گفت که نمای ساختمان مهمترین عنصری بصری ساختمان در نظام شهری است . نمای ساختمان فقط به معنی انتخواب رنگها ویا نوع سنگ ومصالح مختلف نما نیست (که البته این مرحله نیز بسیار مهم وتخصصی است)
در جدیدترین الزامات شهرداری به این مطلب توجه شده که نماهای طراحی شده لزوما باید در محیط واقعی جانمایی شود
در ضوابط شهرداری قید شده برای هماهنگی بیشتر با ابنیه مجاور در طراحی نما باید به نکات زیر دقت کرد.
۱ – در طراحی نما باید به ویژگی های ارزشمند معماری ابنیه محدوده توجه نمود وهماهنگی لازم را در طراحی نمای ساختمان ایجاد کرد.
۲ – کلیه ارکان واجزای نمای ساختمان وتناسبات و خط های تراز می بایست ب نحوی طراحی گردد که نمای پیشنهادی با ابنیه بلا فصل خود هاهنگ و همساز بوده و تعارض قابل ملاحظه ای نداشته باشد.