تأثیر مهم طراحی داخلی فروشگاه بر مشتری
از آنجا که تا چند سال گذشته، طراحی داخلی فروشگاه در کشور ما از جایگاه در خور توجهی برخوردار نبوده، این نوشتار سعی بر آن دارد که به اهمیت و تأثیر lمعماری داخلی در جذب مشتری و نهایتاً سیاست فروش بپردازد، تا با آگاهی از ارزش طراحی این فضاها ما نیز به روش های نوین خلاقیت ایده های کاربری و راهکارهای ابتکاری به شکلی مناسب با الگوها و دانش طراحی و دکوراسیون داخلی فروشگاه ها در سطح استانداردهای جهانی نزدیک شویم.
خرید نهایت فعالیت بشر است که در شکل رو به رشدی تمام جنبه های زندگی شهری را تحت پوشش خود دارد. خرید شبکه ای بی پایان از افراد و مبادلات خریداران، خرده فروشان، کالاها، اطلاعات، رابطه های انسانی و پول است و می توان گفت اصالتاً یک اکولوژی است. این سیستم، نوعی یکپارچگی بین اجزائی که سابقاً مجزا بوده اند را خلق کرده و به حقیقت گریز ناپذیر عمومی تبدیل شده است.
طراحی فروشگاه ها به عنوان بخشی از این سیستم پیچیده نیز مانند دیگر بخش های این سیستم نیازمند انعطلف، اتصال، امتداد برای تحقق به هدف نهایی است و امروزه زیبایی های خرید توقعاتش را بر معماری تحمیل می کند و به دنبال خلق محیط های فریبنده ای است که در آن طرح داخلی، صدا، رایحه، نور، هوا و حتی گیاهان همگی برای ایجاد عکس العمل دلخواه در مصرف کنندگان باشند. طراحی داخلی صرفاً مربوط به بهبود وضعیت بصری یا ظاهری یک فضای داخلی نیست بلکه هدف آن بهینه سازی و سازگاری استفاده از فضا است. می توان از طراحی داخلی به عنوان روندی عملکردی، زیبایی شناختی و هدایت گر برای رسیدن به اهداف مورد نظر، از جمله پویایی، افزایش بازدهی و در نهایت افزایش میزان فروش استفاده کرد.
– ارتباط فروشگاه با محیط شهری چگونه است؟
– ارتباط فروشگاه با فروشگاه های اطراف چگونه است؟
– ایده اصلی طرح باید بر چه اساسی باشد؟
– ورودی چگونه طراحی و تعریف می شود؟
– فضا چگونه نشانه تجاری را معرفی می کند؟
– احساس مشتری هنگام قرارگیری در فضا چگونه است؟
– جنسیت، سن و میزان درآمد مشتری در رابطه با نوع کالای ارائه شده چیست؟
– تقسیم بندی فضاهای داخلی چگونه باید باشد؟
– با توجه به نوع و ارزش کالا ویترین فروشگاه چگونه طراحی می شود؟
– استانداردها چگونه و تا چه حد رعایت می شود ؟
– اطلاعات گرافیکی تا چه میزان به مشتری کمک می کند؟
– موسیقی با توجه به نوع کالا و متناسب با فضا چگونه باید انتخاب شود؟
– فضاهای جنبی فروشگاه از جمله انبار، اتاق های پرو، فضای نشستن، کافی شاپ و …. چگونه در عملکرد فروشگاه تأثیر می گذارد؟
– از چه نوع مصالحی در خلق فضا استفاده کنیم؟
– انتخاب رنگ با توجه به نوع کالا، جنسیت و سن مشتری چگونه است؟
– از چه نوری در نورپردازی استفاده شود؟
– مناسب ترین محل برای قرارگیری صندوق کجاست؟
– تا چه اندازه ارتباط و حرکت در فروشگاه اهمیت دارد؟
– تهویه فروشگاه چقدر اهمیت دارد؟
– با توجه به نوع کالا و فضا، چگونه مبلمان، لوستر، پرده و …. در طراحی فضا به ما کمک می کند؟
– چگونه می توان همیشه نو بود؟
– سوألاتی از این قبیل به طراح کمک می کند که در دو حیطه عملکردی و زیبایی شناسی برای جذب هر چه بیش تر مشتری بیندیشید و فضایی خلق کند که مشتری بتواند با محصول ارتباط برقرار کند.
– اگر باور کنیم که خلق فضایی زیبا و جذاب با طرح ها و سبک های مختلف طراحی نشان دهنده ارج نهادن به ارزش مشتری است، می توان مشتریان سخت پسند امروزی را بر آن داشت که ابتدا فضا را تجربه کنند و سپس با رضایت کالای خود را بخرند، زیرا مجموع دو عامل راحتی و آسایش بیش تر و تمایل به صرف زمان های بیش تر در فضاهای داخلی علاقه ی بیش تر مشتری را به خرج کردن به وجود می آود.
– همان طور که گفته شد، در سال های اخیر با تغییر و تحولی که در فروش اجناس خارجی و وارد شدن مارک های مختلف به کشور ما به وجود آورده است، شاهد حرکت هایی در زمینه طراحی داخلی فروشگاه ها هستیم و حتی مارک های بلند آوازه جهانی به عنوان فروشگاه های خاص با وسعت بسیار، بهترین موقعیت های تجاری را در شهر به خود اختصاص داده اند.
نتیجه گیری:
با اعتقاد به این که حضور در مراکز خرید و گشت و گذار در فروشگاه های مختلف بخشی از گذران اوقات فراغت مردم به شمار می رود، شاید حضور این کالاها با نشانه های معروف جهانی با توجه به ارزش اقتصادی این فضاهای تجاری باعث شود، نگاهی متفاوت به اهمیت طراحی داخلی فروشگاه ها و سیاست فروش در بازار رقابت داشته و شاهد پیشرفت های بیش تر با نگرشی تخصصی در زمینه طراحی این گونه فضاها باشیم.
کلید واژه ها: طراحی داخلی ، دکوراسیون ، مراکز خرید، خرید.