معماری داخلی با ذره بین درشت نماتر از ذره بین معمار به جزئیات فضای زیست انسان می نگرد

نفس معماری شامل سازمان بخشی در موارد گوناگونی از نیازهای انسان است و هر ترفندی در این مسیر مفهوم و کاربری خاص خود را دارد با توجه به عناصر تشکیل دهنده ی یک معماری و نوع خدمتی که انجام می دهد مانند: سقف، دیوارها، کف، پله هاو …. نحوه ی کارایی و بالاخره ظاهرشان از دیدگاه های مختلف. یکی از مهم ترین خدماتی که معماری صحیح در این مسیر به انسان هدیه می کند، هماهنگی در رابطه ی صحیح کلیه ی عناصر معماری با یکدیگر با هدف آفرینش، در روان زندگی، به صورتی موثرتر و کارآمدتر یعنی اشراف به عملی که این مجموعه ی ارکستر مانند، با همکاری در بین خود انجام می دهند.

2585_400

وظیفه ی معماری داخلی، جدا از آفرینش، روش صحیح تر شکل زندگی “Life Still” خلق ظاهری دلپذیرتر از آنچه تاکنون معمول بوده است یا می باشد. به عنوان مثال طراحی پلکانی به جا و کارآمد اما با ظاهری متفاوت از آنچه تا به حال انجام شده است. این مهم مستلزم مطالعه و طراحی های گوناگونی است، برای رسیدن به هدف مورد نظر و این مهم، به درستی، نگاهی تیزبین با ذربینی درشت نما را می طلبد، برای یافتن معایب ساختمان و برای ارایه ی راه حلی جامع و کامل جهت جایگزینی ضع موجود.

bedroom-design-with-white-b_400

برای مثال: مطالعه در مورد بهترین ارتفاع بین کف و سقف که تنظیم کننده ی فضای تنفس بهتر و حجم حرارت و برودت و مهم تر، تنظیم نور مورد نیاز ساکنان آن خانه است که به طور طبیعی و بدون استفاده از وسایل الکتریکی و الکترونیکی از آن بهره مند شوند.

طبیعی است که این پرداخت اصولی در معماری داخلی و توجه و دقت خاصی را که تخصص معمار داخلی است، به ذره بین درشت نما تشبیه نمایم. وظیفه ی معمار داخلی ارایه ی پاسخی عملی به نیاز انسان، هم برای آفرینش زندگی بهتر و هم جهت آموزش به نسل آینده برای ارتقای این اندیشه می باشد. به قول ویل دورانت : ” ایرانیان قدیم جز هنر زندگی هیچ هنری به فرزندان خود نمی آموختند.”

البته این جمله و پی آمد جالب آن شایستگی تکرار آن را دارد و در مطالب بعدی به آن خواهم پرداخت.

کلمات کلیدی: دکوراسیون، دکوراسیون داخلی، اصول دکوراسیون داخلی

تأثیر مهم طراحی داخلی فروشگاه بر مشتری

از آنجا که تا چند سال گذشته، طراحی داخلی فروشگاه در کشور ما از جایگاه در خور توجهی برخوردار نبوده، این نوشتار سعی بر آن دارد که به اهمیت و تأثیر lمعماری داخلی در جذب مشتری و نهایتاً سیاست فروش بپردازد، تا با آگاهی از ارزش طراحی این فضاها ما نیز به روش های نوین خلاقیت ایده های کاربری و راهکارهای ابتکاری به شکلی مناسب با الگوها و دانش طراحی و دکوراسیون داخلی فروشگاه ها در سطح استانداردهای جهانی نزدیک شویم.

miss-sixty-store-interior-تأثیر مهم طراحی داخلی فروشگاه بر مشتری

خرید نهایت فعالیت بشر است که در شکل رو به رشدی تمام جنبه های زندگی شهری را تحت پوشش خود دارد. خرید شبکه ای بی پایان از افراد و مبادلات خریداران، خرده فروشان، کالاها، اطلاعات، رابطه های انسانی و پول است و می توان گفت اصالتاً یک اکولوژی است. این سیستم، نوعی یکپارچگی بین اجزائی که سابقاً مجزا بوده اند را خلق کرده و به حقیقت گریز ناپذیر عمومی تبدیل شده است.

تأثیر مهم طراحی داخلی فروشگاه بر مشتری

طراحی فروشگاه ها به عنوان بخشی از این سیستم پیچیده نیز مانند دیگر بخش های این سیستم نیازمند انعطلف، اتصال، امتداد برای تحقق به هدف نهایی است و امروزه زیبایی های خرید توقعاتش را بر معماری تحمیل می کند و به دنبال خلق محیط های فریبنده ای است که در آن طرح داخلی، صدا، رایحه، نور، هوا و حتی گیاهان همگی برای ایجاد عکس العمل دلخواه در مصرف کنندگان باشند. طراحی داخلی صرفاً مربوط به بهبود وضعیت بصری یا ظاهری یک فضای داخلی نیست بلکه هدف آن بهینه سازی و سازگاری استفاده از فضا است. می توان از طراحی داخلی به عنوان روندی عملکردی، زیبایی شناختی و هدایت گر برای رسیدن به اهداف مورد نظر، از جمله پویایی، افزایش بازدهی و در نهایت افزایش میزان فروش استفاده کرد.

تأثیر مهم طراحی داخلی فروشگاه بر مشتری

– ارتباط فروشگاه با محیط شهری چگونه است؟

– ارتباط فروشگاه با فروشگاه های اطراف چگونه است؟

– ایده اصلی طرح باید بر چه اساسی باشد؟

– ورودی چگونه طراحی و تعریف می شود؟

– فضا چگونه نشانه تجاری را معرفی می کند؟

– احساس مشتری هنگام قرارگیری در فضا چگونه است؟

– جنسیت، سن و میزان درآمد مشتری در رابطه با نوع کالای ارائه شده چیست؟

– تقسیم بندی فضاهای داخلی چگونه باید باشد؟

– با توجه به نوع و ارزش کالا ویترین فروشگاه چگونه طراحی می شود؟

– استانداردها چگونه و تا چه حد رعایت می شود ؟

– اطلاعات گرافیکی تا چه میزان به مشتری کمک می کند؟

– موسیقی با توجه به نوع کالا و متناسب با فضا چگونه باید انتخاب شود؟

– فضاهای جنبی فروشگاه از جمله انبار، اتاق های پرو، فضای نشستن، کافی شاپ و …. چگونه در عملکرد فروشگاه تأثیر می گذارد؟

– از چه نوع مصالحی در خلق فضا استفاده کنیم؟

– انتخاب رنگ با توجه به نوع کالا، جنسیت و سن مشتری چگونه است؟

– از چه نوری در نورپردازی استفاده شود؟

– مناسب ترین محل برای قرارگیری صندوق کجاست؟

– تا چه اندازه ارتباط و حرکت در فروشگاه اهمیت دارد؟

– تهویه فروشگاه چقدر اهمیت دارد؟

– با توجه به نوع کالا و فضا، چگونه مبلمان، لوستر، پرده و …. در طراحی فضا به ما کمک می کند؟

– چگونه می توان همیشه نو بود؟

– سوألاتی از این قبیل به طراح کمک می کند که در دو حیطه عملکردی و زیبایی شناسی برای جذب هر چه بیش تر مشتری بیندیشید و فضایی خلق کند که مشتری بتواند با محصول ارتباط برقرار کند.

– اگر باور کنیم که خلق فضایی زیبا و جذاب با طرح ها و سبک های مختلف طراحی نشان دهنده ارج نهادن به ارزش مشتری است، می توان مشتریان سخت پسند امروزی را بر آن داشت که ابتدا فضا را تجربه کنند و سپس با رضایت کالای خود را بخرند، زیرا مجموع دو عامل راحتی و آسایش بیش تر و تمایل به صرف زمان های بیش تر در فضاهای داخلی علاقه ی بیش تر مشتری را به خرج کردن به وجود می آود.

– همان طور که گفته شد، در سال های اخیر با تغییر و تحولی که در فروش اجناس خارجی و وارد شدن مارک های مختلف به کشور ما به وجود آورده است، شاهد حرکت هایی در زمینه طراحی داخلی فروشگاه ها هستیم و حتی مارک های بلند آوازه  جهانی به عنوان فروشگاه های خاص با وسعت بسیار، بهترین موقعیت های تجاری را در شهر به خود اختصاص داده اند.

تأثیر مهم طراحی داخلی فروشگاه بر مشتری-interior-design-of-apple-

نتیجه گیری:

با اعتقاد به این که حضور در مراکز خرید و گشت و گذار در فروشگاه های مختلف بخشی از گذران اوقات فراغت مردم به شمار می رود، شاید حضور این کالاها با نشانه های معروف جهانی با توجه به ارزش اقتصادی این فضاهای تجاری باعث شود، نگاهی متفاوت به اهمیت طراحی داخلی فروشگاه ها و سیاست فروش در بازار رقابت داشته و شاهد پیشرفت های بیش تر با نگرشی تخصصی در زمینه طراحی این گونه فضاها باشیم.

تأثیر مهم طراحی داخلی فروشگاه بر مشتری-interior-design-of-apple-

کلید واژه ها: طراحی داخلی ، دکوراسیون ، مراکز خرید، خرید.

معماری داخلی کوششی تجربی است در اهلی کردن فضای زندگی

بدین معنی که انسان خود را در فضایی متفاوت اما آشنا نزدیک به نیازهایش و دلخواه طبعش حس کند، احترام به سنن و اعتقاداتش در فضای زندگی است.

هرگاه صحبت از معماری داخلی خانه ای به میان می آید، تلقی عموم و اولین برخورد با این مفهوم، دیدگاهی آرایشی و تزیینی و زیبا جلوه دادن فضا در ذهن تداعی می گردد، که این دیدگاه، خود دارای ارزشی خاص است که صاحب خانه ی آن فضا داراست، انتظار هر مخاطبی هم در مقابل معنی معماری داخلی همین است. اما از دیدگاه و منظر فنی و تخصصی، مأموریت معماری داخلی در وهله ی اول راحت سازی و آرامش در شکل و حرکت زندگی است. روان سازی جریان زندگی در فضای زیست می باشد به عنوان مثال اگر آپارتمان جدیدی داریم باید آن را بنابر نیازها و عادات خویش تغییر دهیم که این کاری است بس مهم و جدی .

traditional-living-room

حال اگر معماری داخلی آن را بر مبنای یکی از دوران های معماری و تزیینی، مثلاً اروپای قرن ۱۸ و آن تجملات و آرایش های فراوان و زرق و برق تغییر دهیم آیا در آن احساس راحتی خواهیم داشت؟ آیا همان احساس خانه پدری را داریم. حیاطی با حوض سنگی، آجرهای زیبای آب پاشی شده بعدازظهر تابستان و گل و گیاه و دیوارهای سفید و طاقچه های دورادور اطاق ها. ما به کمک یکی از این دو معماری انس و الفت داریم؟ حال آیا معنی اهلی نمودن فضا را احساس می کنیم؟ پس آپارتمان جدید، که نه حیاط دارد و نه حوض و نه باغچه، چگونه باید فضایی اهلی برای ما و خانواده باشد. از هر آنچه ذکر شد کافی است رایحه ای از یادگارهای گذشته بیابیم، متناسب با هویت خودمان و آن را در فضای زندگی مان گسترش بدهیم: دیوارهای سفید با طاقچه های زیبا. فرشی با تداعی باغچه ی خانه پدری با رنگهایی که با لوازم دیگر اطاق در جدل نباشد. آب نمایی در سالن و یا در ایوان، گلدان های آپارتمانی، در صورتی که امکان پذیر باشد. برای وسعت بخشیدن به نکات جالب تأکیدی، پوشش یکی از دیوارها به طور کامل با یک آیینه که در این مسیر ضمن اینکه موجب وسعت بصری در فضا می شود، کلیه ی نکات مورد توجه را به صورت دلپذیری تکرار می نماید مثلاً اگر شما دو عدد گلدان سبز و زیبا دارید در مقابل آیینه، شاهد انبوهی از برگ سبز و حجمی زیبا از طبیعت خواهید بود و یا انعکاس نورهایی که در فضا پیش بینی نموده اید به تکرار آنها در دیوار مقابل ، بدون تردید اثری متفاوت و دلپذیر خواهد داشت و این موضوع به دلیل هنر معماری داخلی تا بی نهایت قابل تکرار می باشد.

دکوراسیون داخلی، اصول دکوراسیون داخلی،معماری داخلی، طراحی داخلی

دکوراسیون داخلی، دیدگاهی ارتقایی در معماری است

برای ورود به این بحث بدواً نیاز به اشاره ای هست که در دریافت مسأله به ما کمک می کند و آن تفکیک خانه ها است، این تفکیک را به صورت ضمنی بین خانه های مورد مطالعه خود شرح خواهیم داد، فضای داخلی شهری و فضاهای داخلی غیر شهری، یعنی روستایی را برمیگزینند. ما در اینجا، مثال خود را با فضای زندگی شهری یعنی آپارتمان شروع می کنیم.

اگر شانس و بضاعت خرید آپارتمان در شهر را داشته باشیم، ملاحظه خواهیم کرد که در یک ساختمان مثلاً پنج طبقه ده واحد آپارتمان که همگی به یکدیگر شبیه بوده و آماده فروش هستند به ما عرضه می شود فرض را بر این می گذاریم که کلیه ی این ده واحد به فروش رسیده باشد و ساکنان، آپارتمان های خویش را تحویل گرفته اند.

دکوراسیون داخلی، دیدگاهی ارتقایی در معماری است

۱- آیا کلیه ی خریداران تعداد برابری فرزند دارند؟ یعنی خانواده ۴ نفره یا شش نفره است؟ مسلماً این طور نیست و تعداد افراد خانواده ها متغیر است.

۲- آیا این خانواده ها دارای نحوه ی زندگی مشابهی هستند؟ Life Still لازم به توضیح است که این خانواده ها همگی دارای دین و مذهب مشترکی هستند؟ آیا رییس این خانواده ها از نظر شغلی با یکدیگر سنخیت دارند یا متفاوت می باشند.

۳- آیا از نظر فرنگی نکات مشترک بین آنها وجود دارد؟

سئولات و جزئیات فراوان است، مراد ما از این سئوال ها چیست؟

بلی، هر یک از این خانواده ها، یک نوع نحوه ی زندگی دارند که با دیگری فرق می کند و در اینجا هر کسی آپارتمان خویش را بنابر نیاز و شکل زندگی خویش خواه ناخواه تغییر می دهد و متناسب با حال و روزگار خویش و با هدف داشتن زندگی راحت تر و فضایی مناسب تر از قبل می نمایند، این تغییرات در صورت موفق بودن و ایجاد راحتی بیشتر، نامش معماری داخلی می باشد و حاصل این تغییرات باعث ارتقای کیفی معماری آن ساختمان خواهد بود . این پیرایش در معماری فضای آپارتمان می تواند به وسیله ی صاحب آن ،  اگر سنجیده فکر کند انجام شود و در شکل زندگی اهالی آن بسیار موثر می باشد و یا اینکه برای موفقیت بیشتر می تواند مشاوره ی یک مهندس معمار داخلی را داشته اشد، این ارتقای کیفی همان موضوعی است که به آن تأکید می شود، یعنی همان دیدگاه ارتقایی در معماری.

5-twister-restaurant-unique


معماری و دکوراسیون داخلی، ورود جان زندگی به فضای معماری است

اگر بتوانیم با جابه جایی تیغه ی دیواری، فضایی را بزرگتر کنیم که پاسخی باشد به نیازی، یا اینکه با تغییر رنگ فضایی دیگر، روحیه ی ساکنان آنجا را بهتر کنیم و یا با چیدمانی صحیح در مبلمان خانه، حرکت اهالی را نظم بهتری ببخشیم ، در آن صورت چه نامی به این تغییرات بدهیم جز دمیدن جانی تازه و ارتقای سطح کیفی آن فضا. بله این کار، معماری داخلی نامیده می شود.

interior-design

نورپردازی به جا و به موقع آن چنان اشیای مورد علاقه ی صاحبخانه را، در ارزش می گذارد، تازه در می یابد چه چیزهایی را داراست و کدام یک را دوست می دارد.

برای مثال : آیا در خانه دیواری دارید که بر روی آن عکس هایی از والدین و پدر و مادر بزرگ ها و یا کسانی را نصب کرده اید که مدعی به دوست داشتن شان هستید؟ حال با لکه نوری آن را در ارزش بگذارید، حتماً این کار را بکنید . خواهید دید که نه تنها دیواری را زندگی می بخشید بلکه روان خویش را نیز آرامش می دهید و برای خود و فرزندان خویش نیز تمرینی است از قدرشناسی و مهر آفرینی. بلی کلید های معماری داخلی باز کننده ی قفل های بسیاری است و گشاینده ی درهای فراوان به روی زندگی که موجب شیرینی جان بخش به روان زندگی است.

سوال آخر اینکه : آپارتمانی را که به تازگی دیده و یا خریده اید، فضای لخت آن، سفید و فاقد هرگونه هویت خاص می باشد، در صورت لزوم چگونه می شود آن را به صورت فضایی قابل زندگی و صاحب جان زندگی نمود؟

پاسخ این سوال در شروع کلام به صورتی روشن با توضیح چند نمونه به اختصار عرض شده است که صاحب خانه تغییرات بالا را متناسب با نیازهای روحی و روانی و اقتصادی خویش می تواند مدنظر داشته باشد اما نسخه ی سریع در یک کلام، تغییر معماری داخلی است.

SieMatic-200E79-KITCHEN-Typ

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳