طراحی مدرن با توجه به معماری بیوفیلیک
با توجه به زندگی امروزه و مدرن شدن ساختمانها و بناهای معاصر و ویلاها. معماران و طراحان خلاق در پی طراحی مطاق با شرایط روز هستند. طراحی که بتواند پیوندساختمانها را با طبیعت حفظ کرده و در عین حال برآورده کننده سایر نیازهای بشری هم باشد. همه در تلاشند تا بتوانند از مصالح ارگانیک نهایت استفاده را برده و در جهت آشتی با طبیعت گام بردارند. در ادامه به بررسی این موضوع پرداخته خواهد شد:
آیا در مورد معماری بیوفیلیک اطلاعاتی دارید؟
اگرچه ممکن است به نظر برسد که این اصطلاح به تازگی وارد معماری شده است اما اینطور نیس. مفهوم بیوفیلی برای چند دهه در معماری و طراحی مورد استفاده قرار گرفته است. طراحان در تلاش بودند تا بتوانند با توجه به این مفهوم و اصل ساده زندگی را زیباتر کنند! این اصطلاح بسیار ساده است: افراد و کاربران فضا را برای هرچه بیشتر شدن آسایش و کیفیت زندگی، به طبیعت پیوند بزنید. در این راستا معماران در پی استفاده از مواد و مصالح آلی هستند تا بتوانند محیط درون را همچون بیرون شبیه سازی کنند.
در میان تمامی مصالح و متریالها چوب یکی از موادی است .که محبوبیت فراوانی را بین باقی مواد پیدا کرده است. نه تها به دلیل عملکرد خوب چوب در فضا سازی بلکه به دلیل مزایای فیزیولوژکی متعددی که در خود دارد. جدا از تمامی این مسائل معمولا افراد چوب را به علت زیبایی و طرحهای متنوع و همچنین گرمی آن ترجیح میدهند.
اصول طراحی بیوفیلیک
اساساً بیوفیلی به تمایل ذاتی انسان به طبیعت اشاره دارد. هنگامی که به معماری ورود پیدا میکند. تمامی شرایط از جمله نو،تهویه و ویژگیهای طبیعی مانند آب و گیاهان را برای جذابتر شدن محیط در نظر میگیرد. به عنوان مثال، بیشتر مردم ترجیح می دهند به جای محصور شدن با دیوارهای سفید ساده، وقت خود را در یک اتاق روشن با گیاهان بگذرانند. چرا؟ جدا از اینکه از نظر زیبایی شناختی دلپذیرتر است. در واقع احساس بهتری را نیز در پی خواهد داشت.
در واقع، همانطور که این مطالعه نشان می دهد، ادغام عناصر طبیعی در فضاهای داخلی مزایای سلامتی را ارتقا می دهد. این مزایا شامل کاهش استرس، بهبود عملکرد شناختی، بهبود خلق و خوی و افزایش ترجیح استفاده از فضاها می شود. اگر در راستای این حقایق گامی برداریم دقیقا معماری ما به عنوان “پاسخ های بیوفیلیک” شناخته می شود. با در نظر گرفتن این موضوع، کاربران به دلیل واکنش بیوفیلیک موثر آن، به طور ذاتی جذب چوب نسبت به مواد دیگر می شوند.
مزایای فیزیولوژیکی
مزایای فیزیولوژیکی و و بحثهای مربوط به روح و روان در فضایی با چوب بسیار است: کاهش فشار خون و ضربان قلب، درک گرما، و ارتباط با موجودات زنده. علاوه بر این، تحقیقات همچنان نشان میدهد که محیطهای ساختهشده از طبیعت و محیطهای ساختهشده توسط انسان بهطور متفاوتی در مغز ما پردازش میشوند. که این تجربه ترجیحی است. اگرچه اشیاء چوبی توسط انسان ساخته میشوند، خود چوب هنوز هم طبیعی در نظر گرفته میشود. به همین دلیل است که کاربران دوست دارند در ساختمانها چوب در اطراف خود داشته باشند. ( جای تعجب نیست که هزاران سال است که در ساختوساز استفاده شده است.)