طراحی مدرن نماهای کرتین وال (curtain wall)

در این بخش به معرفی اجمالی کرتین وال‌ها پرداخته می‌شود که بسیار این روز‌ها مورد توجه معماران قرار گرفته‌اند. این دیواره‌ها نماهای جذاب و منعطفی را برای ساختمان فراهم می‌کنند.در این صورت نمایی جذاب در برابر چشمان بینندگان قرار می‌گیرد.

آیا در خصوص کرتین وال‌ها اطلاعاتی دارید؟

این دیواره‌های پرده‌ای را می‌توان نمادی از مدرنیته‌ای دانست که حاصل از علم و فراهم کردن آسایشی کاربران است. استفاده از این نماها باعث بهره‌گیزی مناسب از ظرفیت حرارتی محیط شده و نگاهی دیگر به آسایش حرارتی ساختمان دارد. این ساختار معمولا با قابی آلومینیومی و شیشه‌ای درون آن دیده می‌شوند.

دیوارهای پرده‌‌ای و یا کرتین وال‌ها به گونه ای طراحی می‌شوند که بارهای باد را تحمل کنند. و در تلاش هستند که به صورت سازه‌ای یکپارچه با سایر عوامل عمل کنند. این عنصر را می‌توان با طرح‌های مختلفی مشاهده نمود. اما معمولاً با عناصر عمودی و افقی با فاصله کم با شیشه، فلز یا سایر مواد پرکننده مشخص می شوند. این دیوارها به طور معمول در صدد پوشش دهانه‌ها و طبقات هستند. در اجرای آنها باید الزامات طراحی خاص خودشان از جمله انبساط و انقباض‌های حرارتی، حرکت‌های جنبشی احتمالی ساختمان را مد نظر قرار داد. همچنین توجه به ریزش آب‌های باران و برف برای ارتقای هرچه بیشتر عملکرد بهینه و راندمان این عنصر در ساختمان را باید در نظر گرفت.

ویژگی‌های کرتین وال‌ها:

  • معمولا قابلیت پوشش دهی چندین طبقه را دارا هستند.
  • در قسمت‌های لابی و ورودی بیشتر به‌کار می روند.
  • معمولا به صورت بلوک‌های برشی در دسترس هستند.
  • ممکن‌ است تابشبند‌ها و عناصر جلوگیری از نور مستقیم بر روی آن‌ها نصب شود.
  • و…

این سیستم معمولا به صورت پیش ساخته بود و فقط نصب آن در محل انجام پروژه صورت می‌گیرد. انواع محتلفی را در برمی‌گیرد که می‌توان به سیستم‌های نردبانی و یکپارچه اشاره داشت. که هرکدام با توجه به خصوصیات پروژه و ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. فضای بین قاب‌ها را می‌توان با لوور‌ها، پانل‌های پارچی‌ای و سنگ‌های نازک نیز پوشش داد. اما شیشه از متداول‌ترین مصالح به کارر فته در این دیوار‌هاست.

نمونه‌ ساختمان‌های طراحی شده با کرتین وال

EXHIBITION CENTERCULTURAL CENTER

معمار: A8000
مساحت: ۳۲۰۰ متر مربع

سال ساخت پروژه: ۲۰۲۱

منطقه اصلی نمایشگاه در حال تغییر و تحولی به سمت گرایشات مدرن است. یکی از ساختمان‌هایی که دست خوش تغییر شد پاوپون Z است. گروه معماری A8000 در تلاش بود تا فرم مینیمال مجموعه را حفظ کند. این طرح بر اساس شکل اصلی پروژه ساخته شد که متشکل از سه بلوک ساختمانی بود. سالن اصلی به عنوان فضای باز و چند منظوره بسیار دچار تغییرات شد.

این تغییر شامل ورودی آزاد و راحت از سالن نمایشگاه به سالن کنگره و یا سالن تئاتر باشد. جایگاه مخصوص سالن در سمت غرب مجموعه واقع شده است. طراحی فضا به دو بخش محصور و باز تقسیم می‌ؤود. که در بخش فضای باز با در نظر گرفتن کرتین وال،‌فضایی مطبوع و دلباز را به نمایش می‌گذارد. این دیوار با لوور‌هایی که برای آن در نظر گرفته‌اند در هنگام باز بودن فضای سبز بیرونی را به داخل سالن می‌کشد. و نمایی جذاب را در مقابل چشم بینندگان قرار می‌دهد.

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳