لوئی کان در سال ۱۹۰۱ در کشور استونی که در آن زمان جزوی از اتحاد جماهیر شوروی بود متولد شد. وی در سال ۱۹۰۵ به همراه خانواده‌اش به آمریکا مهاجرت نمود. او در یکی از معتبرترین دانشگاه‌های معماری آن زمان به سبک آموزش بوزار تحصیل کرده و سال‌های زیادی را در دانشگاه ییل و پنسیلوانیا تدریس نمود و معماران بزرگی همچون رنزو پیانو در دفتر معمار یوی به طراحی پرداختند. هر چند که وی از یکسو تحت تاثیر مکتب بوزار و از سوی دیگر تحت تاثیر اصول معماری مدرن و شخص لکوربوزیه بوده است اما آگاهی و گرایشات وی به اصول معماری مشرق زمین و همچنین معماری کلاسیک، آثار وی را از سایر معماران آن دوران متمایز می‌سازد. لویی کان در طول دوران فعالیتش بیش از بیست خانه مسکونی طراحی نمود که از این میان تنها تعداد نه خانه به اجرا درآمد. این خانه‌ها نیز همچون دیگر آثار او بازتاب اندیشه های جدید  و متفاوت وی در دوران افول معماری مدرن می‌باشند. پیداست که در طراحی این خانه‌ها هرگز خانه به مثابه ماشینی برای زندگی نبوده است.

معماری ویلا، طراحی خانه اشریک-todd-eberle-kahn-esherick-house-sth-elev-1960

نام پروژه: Esherick House

معمار: Louis Kahn

موقعیت بنا: Penndylvania-USA

معماری ویلا، طراحی خانه اشریک-todd-eberle-kahn-esherick-house-sth-facadel-1960

درمیان آثار مسکونی لویی کان «خانه اشریک» ترکیبی است هنرمندانه از نظم، نور و هندسه در این بنا تمامی اصول و اندیشه‌های معمارانه لویی کان تبلور یافته است. احساسی از وحدت و یکپارچگی درکل بنا که حجمی ساده و مکعب شکل داردع جاری است و حکایت از اولویت حس فضا بر فرم و عناصر فضا در نزد معمار دارد. استفاده از چوب در ترکیب با بتن هماهنگی بنا را با طبیعت سبز پیرامونش دو چندان نموده است. نظم، مهمترین شاخصه آثار لویی کان، در این بنا با تقارن و سادگی آمیخته شده و هیچ عنصری بی‌هدف و خارج از انسجام کلی بنا به آن الحاق نمی‌شود. گویی معمار بنا را از درون مکعبی صلب حجاری نموده است. حجم مکعبی بنا، در پلان توسط دو عقب‌نشینی که ورودی های بنا را تعریف می‌کنند به دو مستطیل تفکیک می‌شود که تنها توسط پلکانی چوبی از یکدیگر جدا شده‌اند. در همکف، یکی از این دو مستطیل نشیمن اصلی را شامل می‌شود که ارتفاع آن به اندازه دو طبقه می‌باشد و در دیگری پیش فضای ورودی، آشپزخانه، غذاخوری و اتاق رختشویخانه قراردارند که دیوارهای جدا کننده این فضاها بسیار کم عرض می‌باشد.

معماری ویلا، طراحی خانه اشریک-kahn-lowres-2

در طبقه دوم این واحد دوبلکس اتاق خواب بزرگی قرار دارد که به فضای نشیمن نیز دید داشته و در مجاورت آن فضاهای متنوعی نظیر کتابخانه، فضای مطالعه، اتاق تعویض لباس، سوریس بهداشتی و نشیمن شومینه فضای مطالعه، اتاق تعویض لباس، سرویس بهداشتی و نشیمن شومینه قرار دارند. کان معتقد بود که می‌بایست ارتباط فضایی مناسبی میان نشیمن و آشپزخانه وجود داشته باشد واتاق خواب را نیز همواره به مثابه خانه‌ای کوچک و نیمه مستقل در دل خانه اصلی می دانست. در معماری لویی کان، استفاده از نور طبیعی همواره عاملی تاثیر گذار بوده است. در این بنا نمای قسمت‌های خدماتی کاملاً صلب بوده و پنجره های وسیع چوبی، نشیمن و غذاخوری را به فضای سبز پیرامون بنا پیوند می‌دهند. برخلاف جداره رو به باغ، نمای سمت ورودی اصلی نامتقارن بوده و نسبت بازشوهای کوچکتری در آنها تعبیه شده‌ است و هواکش دو شومینه در نماهای جانبی به عناصری عمودی در نما تبدیل شده‌اند که در مرکز پنجره هایی کشیده قرار گرفته‌اند. لویی‌کان در بسیاری از بناهای خود از آجر به عنوان مصالح اصلی بنا و نماهای خارجی استفاده نموده و آن را به شاخصه‌ای از سبک معماری خود تبدیل نموده است، اما در این بنا مصالح به کار رفته در نماهای خارجی بتن و چوب بوده و در فضاهای داخلی نیز کف، پلکان، پنجره‌ها و تمامی دکوراسیون داخلی چوبی می‌باشند.

معماری ویلا، طراحی خانه اشریک-louiskhan1

لویی کان پروژه‌های بسیار موفقی را در کشورهای آسیایی نظیر هند پاکستان و بنگلادش طراحی و اجرا نمود و دوبار به ایران سفر نموده و پروژه‌هایی رانیز در ایران طراحی نمود که هرگز به طور کامل به اجرا درنیامدند. وی در سال ۱۹۷۴ پس از بازگشت از هندوستان، براثر سکته قلبی در ایستگاه راه‌آهن پنسیلوانیا در گذشت.

معماری ویلا، طراحی خانه اشریک-louiskhan7

معماری ویلا، طراحی خانه اشریک-todd-eberle-kahn-esherick-house-stair-dtl-1960

معماری ویلا، طراحی خانه اشریک-wright-kahndsq

کلمات کلیدی : طراحی مجنمع مسکونی، طراحی ویلا، طراحی خانه،طراحی ساختمان های اداری و تجاری

 

دفتر معماری آلتون سازه با در اختیار داشتن کادری مجرب و متخصص، و با استفاده از جدیدترین متدها و استانداردهای روز دنیا و بکارگیری مصالحی با بهترین کیفیت در امر طراحی معماری مجتمع مسکونی،ویلا،اداری،تجاری، بازسازی،محوطه سازی طراحی داخلی و اجرا ، موفق شده گامی مؤثر در راستای صرفه جویی در هزینه و زمان برداشته تا آنچه را که در رویاهایتان بدنبالش هستید در کمترین زمان و مناسب ترین قیمت در محیط کار و منزل شما اجرا نماید.

تلفن تماس با دفتر طراحی: ۲۲۹۸۳۳۸۵-۰۲۱

 

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳