Autocad
با پیدایش نرم افزارهای سه بعدی ، مجموعه Autodesk نیز از قافله عقب نمانده و با تکمیل مجموعه Autocad با ایجاد دو workspace (فضای کاری) مجزا ، توانایی ترسیم و ایجاد شکل های دو بعدی و سه بعدی را همزمان ایجاد کرد و دستورات مختص مدل سازی را در آن جای داد .
Autocad به عنوان نرم افزاری که در زمینه های مختلف ، غیر از معماری نیز می بایست پاسخگوی نیازهای نرم افزاری کاربران می بود ، دستورات اساسی مربوط به مدل سازی را از قبیل Extrude , Revolve , Sweep , loft و… را به عنوان پیش فرض های ایجاد جسم قرار داد و مبنا را بر این قرار داد که با دستورات فوق و به کمک دستورات ویرایشی مانند Subtract , union و Intersect به راحتی احجام مختلف قابلیت ترسیم و شکل گیری را دارند .
از مهم ترین دستورها و امکاناتی که در نرم افزار تعبیه گردیده است ، امکان استفاده از دستورات ویرایشی مختلف از قبیل copy , align و… در محیط ۳d و استفاده در خصوص احجام مدل شده در Autocad می باشد .
این نرم افزار پس از version های مختلف ، در سال ۲۰۱۱ با اقتدار فراوان در زمینه های مختلف مدل سازی به بازار آمده و حالت های مختلف ترسیم sold , surface , mesh و ایجاد انواع مختلف سطوح (nurbes)curve را برگرفته و رقیب قدرتمندی برای سایر نرم افزارهای سه بعدی محسوب می شود .
از مهم ترین قابلیت هایی که در این نرم افزار ازسال ۲۰۰۸ به صورت حرفه ای مورد بررسی قرار گرفت ، قرار گیری متریال و امکان رندر گرفتن های مستقیم با قابلیت های مختلف از جمله ماکت رندر ، اسکچ رندر و real render(رندرهای واقعی) و نیز حتی ایجاد انیمیشن در Autocad است .
متریال های پیش بینی شده درAutocad 2011 ، همان پک های مشترک مورد استفاده در نرم افزارهای سه بعدیRevit , max و …. هستند که محصول Autodesk است ، این امر جابه جایی فایل را در نرم افزارهای این کمپانی آسان کرده و این امکان را به کاربر می دهد که با حداقل edit ، پروژه های مختلف را در نرم افزارهای مختلف شرکت جا به جا نماید .
از این رو نرم افزار Autocad به عنوان یک نرم افزار مادر و بسیار کامل جهت انجام پروژه های دوبعدی و سه بعدی نرم افزاری قدرتمند بوده که تمام دانشجویان و علاقه مندان به معماری می بایست آشنایی کاملی با این نرم افزار جامع داشته باشند .