طراحی ویلای دوبلکس

ویلای دوبلکس، ویلایی دوطبقه است. اما؛ با این شرط که ورودی مجزا نسبت به باقی فضاهای خانه نداشته باشد. در طراحی ویلاهای دوبلکس طبقه زیرین به‌وسیله پله‌ها به طبقه بالا متصل می‌گردد.

چرا ویلای دوبلکس؟

در طراحی ویلاهای دوبلکس به به حفظ حریم‌های خصوصی و عمومی به گونه‌ای مدرن و نو توجه شده است. این نوع ویلاها با توجه به چشم‌انداز و یا باغ کوچکی که ممکن است در محل ساخت پروژه وجود داشته باشد، محل قرارگیری فضاها متفاوت خواهد بود. برای مثلا برای استفاده از چشم ‌انداز ممکن است اتاق‌های خواب و مستر در طبقات پایین و فضاهای پذیرایی در طبقه بالا قرارگیرند.

این ویلاها معمولا برای سکونت یک خانواده است. اما دیده شده که با ورودی مجزا برای استفاده دو خانواده هم استفاده شود. انعطاف این ویلاها در جایگذاری فضاها بالاست. ممکن است اعضای خانواده نیاز به اتاق کار و یا آتلیه کوچک ر ویلا داشته باشند. این فضا می‌تواند به راحتی در طبقه بالا و در جایی دور از دسترس میهمانان قرار گیرد.

از طرفی با توجه به جدا سازی فضاهای خصوصی و عمومی اینگونه ویلاها به شدت مورد توجه واقع می‌شوند. اتاق‌های خواب و سرویس‌های اصلی می‌توانند در طبقه بالا طراحی شوند و برای میهمانان فضاهایی در طبقه پایینتر با توجه به متراژ فضا در نظر گرفته شود. با این وجود می‌توان در طبقه بالا نیز برای اهالی خانه حال‌های خصوصی را نیز در نظر گرفت.

فضاهای بالا و پایین با پله به یکدیگر متصل می‌شوند. فرم این پله‌ها معمولا مانند مجسمه‌ای زیبا شکل می‌گیرد. یک وید زیبا که دید به طبقات پایین را فراهم می‌کند نیز می‌تواند تکمیل کننده این پله ها باشد.

نمونه‌ای از طراحی ویلای دوبلکس

Duplex villa

débert architects

این ویلا در دامنه یک منطقه کوهستانی در مجارستان واقع شده است.ویلا با تطبیق بر توپوگرافی محل طراحی شده و با آن بالا و پایین می‌رود! این منطقه دارای فضاهای پیاده‌روی، مکانی برای گشت زدن در بین پرندگان و همچنین چشم‌اندازهای ۳۶۰ درجه بسیار جذابی است. دسترسی به محل ویلا با منتهی شدن ویلا از شمال به سمت شمال شرقی پایین دامنه، با جاده‌ای اصلی صورت می‌گیرد. این ویلا در نگاه اول، دو ویلای کاملا مجزا در کنار هم تعریف می‌شود اما آن‌ها به وسیله راهرویی سفید به یکدیگر متصل هستند.

فضای داخلی هر دو ساختمان دوبلکس بوده و منظره‌ای جذاب را در پیش روی ببینده قرار می‌دهد. با پنجره‌های کشیده خود نورگیری فوق‌العاده‌ای را سمت شرق برای خانه فراهم می‌کند. فضاهای داخلی ویلا نیز کاملا مینمال طراحی شده‌اند. سطوحی سفید که با چوب‌های به کار رفته در مبلمان تعادلی ظریف و معمارانه را به رخ می‌کشند.

به دلیل وجود شیب زیاد، با استفاده از طراحی روف گاردن به‌جای تراس‌ها و باغچه‌ها ویلاها به هم متصل می‌شود. این روف گاردن‌ها می‌توانند تراسی وسیع را در پشت بام با دیدی وسیع از چشم‌انداز اطراف فراهم می‌آورد. که می‌تواند باغی کوچک را در سطحی بالاتر ایجاد کند.

طراحی ویلای دوبلکس: نمای بیرونی ویلا
طراحی ویلای دوبلکس چشم‌انداز بیرونی از فضای دوبلکس
طراحی ویلای دوبلکس مایی از ویلا

نمونه طراحی ویلای دوبلکس در برند آرتور

طراحی ویلای دوبلکس قمصر

هنر آجرکاری به عنوان پدیده ایی ارزشمند در تاریخ معماری سرزمین ایران، نشان از هنر و اصالت دارد. در فرایند همنشینی این سرمایه تاریخی با مضامین معماری مدرن و مینیمال، می توان به شیوه ایی متفاوت برای بیان معماری دست یافت. رویکردی که به طور خاص در ویلای قمصر مورد توجه قرار گرفت. چیدمان آجر در فضاهای داخلی و پوسته خارجی بنا شکل گرفت.

طراحی ویلای دوبلکس: نمایی از فضای داخلی با پله‌ها
فضای پایین پله های طراحی ویلای دوبلکس

طراحی ویلای هشت بهشت

این پروزه در شهرک هشت بهشت دماوند با متراژ ۷۰۰ متر در سه طبقه ساخته شده با دید منظر عالی که با توجه به دید پروژه جهت گیری شده است .

ویلای دوبلکس هشت بهشت دوبلکس
طراحی ویلای دوبلکس: نمای بیرونی ویلا هشت بهشت

انواع ویلا از لحاظ ساخت

در این بخش به توضیح انواع ویلاها از نظر اجرا و ساخت پرداخته خواهد شد. تا بتوانید با سبک ها نوع ساخت مختلف آشنا شده و انتخاب راحتتری را در ساخت ویلای خود داشته باشید.

آیا سبک‌های مختلف ویلا سازی را می‌شناسید؟

ویلای دوبلکس

در ویلاهای دوبلکس ساختمان در عین دو طبقه بودن، یک واحد کامل را شکل می دهد . مانند ساختمان های دو طبقه، از دو واحد مجزا تشکیل نشده است. در خانه های دوبلکس معمولا فضاهای عمومی و نیمه خصوصی مانند آشپزخانه، نشیمن و سرویس در طبقه پایین و فضاهای خصوص مانند اتاق های خواب و حمام در طبقه دوم قرار می گیرند. حفظ حریم در این نوع ویلاها بارزترین ویزگی است.

ویلای تریپلکس

خانه های تریپلکس مانند خانه های دوبلکس بوده با این تفاوت که دارای سه سطح هستند. فضاهای طبقات دوم و سوم میتوانند همچنان به عوان فضاهای خصوصی عمل کنند و فضای همکف به طور اختصاصی مخصوص مهمان باشد. ساخت این ویلاها در زمین هایی با شیب و در توپوگرافی ها طراحی زیبایی خواهد داشت.

   سبک های درخواستی برای ساخت ویلا

سبک معماری مدرن

کلیات:

 طرفداران این سبک از دوست داران رنگ های سفید و کمی خنثی هستند. سادگی و یکپارچگی یکی از شاخصه های اصلی این نوع سبک است. سیالیت و استفاده از پلان ها آزاد در معماری را میتوان از شاخصه های این سبک دانست. این سبک از اوایل قرن بیست کم کم شروع به رشد گرده و در چشم برهم زدنی کل دنیا را در نوردید. مهمترین شاخصه سبک مدرن توجه به کارایی و عملکرد فضاست و جزئییات غیر ضروری ساختمان را حذف می کند.

شکل و فرم: 

در طراحی ویلاهای مدرن استفاده از حجم های ساده و هندسی به چشم میخورد. همانگونه که گفته شد سیالیت و یکپارچگی را میتوان در مامی سطح این ویلاها دید. چه در پلان و طراحی فضاها و چه در نماسازی و محوطه های بیرونی. کاربرد پنجره های کشیده افقی و نورگیرهای مستقیم ، پلان هایی با حداقل دیوار و با زوایای قائمه را میتوان از ویژگی های این سبک دانست.

ساختمان های با سبک مدرن کمتری تزیینات و تجملات را دارا هستند ودر اوج سادگی ساخته می شوند.استفاده از تجهیزات هوشمند و مدرن در موارد زیادی از جمله کنترل امنیت و یا روشنایی ساختمان در این سبک به چشم میخورد .

متریال و رنگ:

در ویلاها و در کل ساختمان های مدرن در عوض ساخت ساختمان با مصالح سنتی از مصالح . متریال های جدیدتر اسفاده میشود. به کار گیری بتن و بتن مسلح، آهن و فولاد از بارزترین متریالهای مورد استفاده در این سبک هستند. سطح های شیشه ای که به وفور در دیوارها دیده می شوند و در نما به صورت سطحی یکپارچه با مصالح نما در حال ایفای نقش هستند.این شیشه ها علاوه بر نور گیری جلوه خاص و زیبایی را به نمای ساختمان در کنار رنگهای روشن در برابر چشمان ببیننده قرار میدهند.

از طرفی ارتباط دهنده فضای داخلی و خارجی ویلا با هم است و سکانس های متفاوتی از مناظر را به نمایش میگذارد.به کارگیری رنگ های خنثی ، روشن و ساده در این سبک به وضوح به چشم میخورد اما باید از متخصصان در زمینه چینش رنگ ها در کنار یکدیگر بهره گرفت تا بتوانند فضا را از سردی و کسالت خارج کرده و با ترکیب رنگها بدون صدمه زدن به اصالت سبک مدرن فضای متناسبی را ارائه دهند.

ویژگی های ویلاهای مدرن:

  • سادگی و خلوص در استفاده از فرم ها در ویلاهای مدرن
  • به کارگیری رنگهای خنثی ،آرام و روشن و توجه بیشتر به رنگ سفید
  • استفاده از پنجره های کشیده افقی و یکپارچه در جهت زیبایی و بهره گیری هر چه بیشتر از نور طبیعی و دید به مناظر
  • استفاده از مصالحی مانند بتن و فولاد و شیشه
  • فضاهای سیال و یکپارچه در ویلا و پلانهای باز
  • نمای ساده و اغلب سفید که با شیشه پنجره ها ترکیب شده است.

ویلا مینیمال

کلیات: 

این سبک شباهت های زیادی به سبک مدرن داشته و با آن همسو است.ویلاهایی با سادگی طرح و خوانایی که به وضوح با آن روبه رو خواهید بود. استفاده از رنگهای روشن در کنار مصالح طبیعی در ساختمان های با این سبک به چشم میخورد. حذف پیچیدگی و تبدیل به ساده ترین حالت به شکلی زیبا از ویژگی های این سبک است.

استفاده از رنگ های ساده ، مبلمان و طراحی داخلی کاربردی و به طور کلی توجه به ضروریات و ملزومات از بارزترین ویژگیهای این سبک است. فضاهایی ساده و پر نور در ویلایی با پلان باز و یکپارچه، سیالیت فضایی با رنگ هایی روشن و فضاهایی کاملا خوانا با آرامشی نهفته در ویلاهایی با سبک میمنیمال به وفور یافت می شود. شما میتوانید در این سبک از سکوت و سادگی فضا لذت ببرید.

شکل و فرم:

 حس آزادی و آرامش در فضاهای مینیمال ملموس است. در این سبک بیشتر فضاها چیدمانی در اطراف کاربری اصلی خانه شکل می گیرد.

مصالح و رنگ : 

در این سبک چرم یکی از مواد پرکاربرد در طراحی داخلی است. صندلی های بارسلونا سیاه رنگ را میتوان از نشانه های بارز این سبک دانست.در واقع چرم را میتوان از متریالهایی داسنت که میتواند مکمل رنگ های خنثی و ساده در محیط های مینیمال استفاده شود. استفاده از شیشه برای نور گیری طبیعی و ید به منظره به فور در معماری مینیمال کاربرد دارد.

تزیینات مورد استفاده در این سبک به طور فزاینده ای ساده و خلاصه است. این سبک تلاش می‌کند تا با محیط در هماهنگی کامل باشد.استفاده مصالحی از بتن ، فولاد و شیشه در این سبک مورد علاقه معماران است.

ویلای ایرانی

منظور از ساخت این ویلا به هیچ عنوان بازگشت به گذشته و استفاده از مصالح و عناصر سنتی نیست. این ویلاها با توجه به ویژگی ها و شاخصه های معماری سنتی شکل گرفته‌اند. در این ویلاها سعی می شود که از مفاهیم معماری سنتی در راستایی نو تازه بهره گرفت. حفظ حریم و خلوت و همچنین تفکیک فضاهای خصوصی و عمومی از بارزترین ویژگی های این نوع معماری است. سلسله مراتب در ورود به فضا، ایجاد فضاهای رابط و نیم باز و باز و بسته از ویژگی هاییست که میتوان در ساخت ویلاهای سنتی اشاره داشت.

خانه های بزرگ معماری سنتی ایران دارای اجزا و فضاهای زیادی است که می تواند تامین کننده آرامش خوانواده ها باشد. اندرونی ها و بیرونی ها، تاق های مهمان و سفره خانه و یا جدا سازی آشپزخانه ومطبخ از دیگر فاهای این معماری است. در این سبک می توان با الهام گرفتن از نوع ساخت و بهره گیری از خلاقیت و ایده پردازی معمار منتخب به ویلایی دست یافت. که با توجه به شرایط اقلیمی منطقه ساخته شده است. در صورت امکان از مصالح بوم آورد(مصالح مورد استفاده در همان منطقه) در اجرای آن بهره گرفته شده باشد.

توجه به استفاده از نور طبیعی در روز از شاخصه های این نوع معماری است. پنجره های دلباز و فراخ برای دید به حیاط ها و اطراف و نورگیری. در این ویلاها می توان از رنگ های متنوعی استفاده نمود و این انتخاب رنگارنگ و متناسب میتواند فضایی گرم را در اختیار شما قرار دهد.

طراحی دکوراسیون داخلی

سبک مدرن

در خانه هایی با سبک طراحی داخلی مدرن خطوط ساده عمودی و افقی در همه عناصر و اجزا دیده می شود.شاید بتوان بارزترین نشانه در فضاهای با این سبک را نمایش تیرها و ستونها در فضای اتاق دانست. در فضایی با این سبک رنگ های خنثی در ترکیب با رنگ های روشن به چشم میخورند .از طرفی تمامی وسایل ساده، کاربردی و راحت هستند. در اولین قدم برای رسیدن به طراحی به سبک مدرن، حذف تزیینات و جزییات مهمترین نکته است. حتی کتاب ها ودیگر موارد مانند کامپیوترها در کمدها و کشوها گذاشته می شوند تا از آشفتگی بصری محیط جلوگیری نمایند. این سبک و سبک مینمال نقاط اشتراک زیادی را با یکدیگر داشته و می توان شباهت های این دو را در سادگی هرچه بیشتر و حذف تزیینات دانست. در سبک گاهی از طراحی پلان های آزاد استفاده شده و از حداقل دیوارها برای تفکیک فضایی استفاده می شود. در این خصوص باید اشاره داشت که جدا سازی فضاها از یکدیگر بوسیله مبلمان صورت گرفته و کارکردهای آن ها از هم مجزا می شود.

Modern Interior Design Style Ideas 2021 • DeCombo
سبک مدرن

سبک مینیمال

این سبک شباهت بسیار زیادی به سبک مدرن داشته و تمرکز آن بر روی سادگی استفاده از پالت های رنگی روشن و خنثی از جمله کرمی، خاکستری، سفید و مشکی و توجه به عملکر فضاها ست. این سبک در بزرگتر نشان دادن اتاقهای کوچک بسیار کاربردی است.

What is minimalist interior design style? | Tarkett
سبک مینیمال

سبک انتقالی

سبکهای انتقالی نیزمانند سبک مینیمال بوده و از فضاهایی باز و آرامش بخش تشکیل شده است. استفاده از رنگ های خنثی و ساده در این سبک قابل مشاهده است. تفاوت این سبک باسبک مینیمال استفاده از برخی عناصر سنتی در فضاهاست. در این سبک تلفیقی میان دوره سنتی و معاصر صورت می گیرد. استفاده از رنگ های نزدیک به قهوه ای، کرم و یا به کارگیری وسایلی با رنگ برنز در این سبک رایج است و میتوان آن را برای اتاقهای استراحت استفاده نمود. از دیگر شاخصه های این نوع طراحی تعادل است. تعادل میان تمامی عناصر استفاده شده در فضاها. چه در استفاد از رنگ و چه دراستفاده از عناصر مختلف.

Transitional Style Interior Design (Home Decor Ideas in 2021)
سبک انتقالی

سبک بوهمیان

این سبک، سبکی التقاطی و پراز رنگ های شاد است. سبکی راحت و متنوع. این سبک در واقع برداشتی آزادانه از طبیعت، بافت ها و رنگ هاست که می توانید در همه اجزای خانه استفاده کنید. از بارزترین ویژگی های این سبک استفاده از عناصری با زمینه بافته شده است. مانند بافت های حصیری و سبدی. استفاده از صنایع دستی شهرهای مختلف و نمایش آن ها در اتاق ها حتی در سالن پذیرایی را میتوان در این سبک دید. در خصوص این سبک می توان مهمترین نکته را راحتی دانست زیرا می توان خارج از چارچوب های ذهنی ایده پردازی کرده و به آن عمل کنید.

18 Ways to Embrace Boho Style in Your Home | Better Homes & Gardens
سبک بوهمیان

سبک روستیک (روستایی)

این سبک برای علاقه مندان به سبکی های سنتی و قدیمی، طبیعی و کمی زمخت است. سبکی که تداعی گر گذشته بوده و از طبیعت نشات گرفته است. چوب را می توان به راحتی از متریالی دانست که در این سبک به وضوح پیداست و در عناصری از جمله مبلمان دیده می شود. استفاده از منسوجات طبیعی و ارگانیک و همچنین غلبه رنگ های تیره بر فضا بیشتر به چشم میخورد. اما می توان برای روشن تر کردن فضا از رنگهای خاکی و کرم استفاده کرده تا فضای دلخواه خود را بدست آورید.

Everything You Need To Know About Rustic Style Interior Design
سبک روستیک

سبک معاصر (contemporary)

در این سبک تمامی وسایل ساده بوده و کارایی و عملکرد آن ها از اهمیت زیادی برخوردار است. همچنین از اجزا و عناصر طبیعی با جزئیات زیبا و ظریف استفاده می کند. این سبک را می توان همانند سبک مینیمال دانست زیرا اغلب در پلان های باز اجرا می شود. پنجره هایی که هیچگونه پوششی ندارند و سایه روشن های خوبی را بر روی سطوح ارائه میدهند در این سبک اجرا می شوند. رنگهای مورد استفاده برای طراحی فضایی با سبک کانتمپوری رنگهایی خنثی هستند ام می توان از برخی وسایل با رنگ های دیگر برای ایجاد نقطه عطف در فضا استفاده کرد.

Contemporary White Living Room with Red Accents and Large Windows
سبک معاصر(کانتمپروری)

سبک رترو

این سبک از طرح ها قدیمی و گذشته الهام گرفته شده است. اگر به رنگ های تند و پور شور علاقه دارید این سبک می تواند مطابق سلیقه شما باشد. در این سبک می توان از تمامی عناصر سالیان گذشته و دهه های قبل مطابق با دوران مدرن استفاده کرد.در واقع می توان رترو را ترکیبی از سبک مدرن و عناصر کلاسیک دانست. اما با این تفاوت که مدرنیته نقش بیشتری را در این سبک ایفا می کند.

Vintage Interior Design: The Nostalgic Style vintage interior design | the  deepening pool
سبک رترو

ویلاهای مدرن

همانطور که در بخش ویلاهای مدرن توضیح داده شد، این سبک، سبکی ساده است .با رنگ های روشن و خنثی با استفاده از هندسه های ساده و خالص و خوانایی کامل فضاها همراه است.

چقدر پروژه‌های دفتر دکتر آرتور و همکاران را در ساخت ویلاهای مدرن می‌شناسید؟

دوستداران این سبک طرفدار سادگی و آرامش همراه با کارکردها و عملکردهای خوب فضایی هستند.برای این ویلاها پنجره های زیادی جهت نورگیری تعبیه شده است. فضاهایی یکپارچه و سیال را در محیط ویلا رقم می‌زنند . بهره‌گیری از شیشه، فلز (فولاد) ، بتن و بتن مسلح در این ویلاها رایج بوده و از مصالح مورد توجه معماران در این سبک است. استفاده کم از دیوارها و طراحی پلان به صورت آزاد و ایجاد سیالیت فضایی از دیگر ویژگیهای این ویلاها است.

در راستای طراحی ویلاهای مدرن دفتر طراحی و معماری آرتور و همکاران دارای پیشینه طولانی و موفق با بیست سال سابقه است. هدف متعالی برند ساختمانی آرتور، ارتقای دید عمومی نسبت به ساخت وساز و افزایش مولفه های کیفی سکونت بوده که در جهت پیشرفت و نمو معماری ایران در حال فعالیت است. نمونه هایی از این ویلاها با دیدی مدرن به معماری ساختمان ها ارائه می گردد که طراحی آن توسط دفتر آرتور و همکاران انجام گرفته است.

خانه ای روی آب :

نماد یین یانگ چه در باب فرم و چه در باب مفاهیم در اسکیس های اولیه این ویلا مشهود است. مفاهیم استفاده شده در کانسپت این پروژه تضاد ودر عین حال اثر متقابلشان بر یکدیگر است. بر اساس این طرز تفکر تمام پدیده‌های طبیعی ،شامل یا تابع یک تضاد مضاعف هستند. زوج های متضاد بر خلاف تضادشان، نفی کننده یکدیگر نیستند بلکه هر کدام آنها شرط وجود دیگری به شمار می روند.

ویلا همسو :

این ساختمان در البرز مرکزی واقع شده است، موقعیت قرار گیری پروژه مشرف به چشم انداز کوهستان و دریاچه مقابل آن می باشد. مناظر بدیع اطراف پروژه و تپه موجود در سایت پتانسیلی را ایجاد کرد که ویلا در جهت بهره برداری از چشم انداز موجود گسترش یابد. پیشروی دو حجم در امتداد ورودی ویلا به سمت پایین تپه وضعیتی را ایجاد کرد که بخش عظیمی از ویلا در فضا معلق باشد.

ویلا همسو( طراح: دکتر آرتور امید آذری)

نمایی از ویلا همسو(طراح: دکتر آرتور امید آذری)

بام سیز در ویلا همسو(طراح: دکتر آرتور امید آذری)

ویلا نظرگاه

نظرگاه، در شهر دماوند واقع شده است. طرح ویلا مدرن شکل گرفته و دیدهای وسیعی را همراه با سکانس بندی منظره روبه رو در لولهای مختلف ارائه می دهد. دکتر آرتور با طراحی نمای پنجم آن یعنی بام و شکل گیری مکانی برای نشستن و دید به مناظر بیرون کیفیت بصری فوق العاده ای را در برابر بیننده قرار می دهد.

فضای بیرونی ویلا نظرگاه (طراح: دکتر آرتور امید آذری)

ویلا خطی (ویلا طالقان)

طالقان محل قرار گیری این ویلا است. دو طبقه مینیمال از ترکیب آهن، آجر و چوب ساخته شده است. طراحی این ویلا پاسخی است به سه سوال اساسی: نیازهای ساکنان آن، موقعیت قرارگیری پروژه و دغدغه های زیست محیطی. استراتژی طراحی ویلا به وسیله بیرون کشیدن یک مکعب از هندسه یکپارچه ویلا برای خلق حیاط مرکزی و الحاق پنجره های خطی از جنس آجر و چوب برای نما می باشد.

ویلا (دره) والی

سایت در لبه شمالی بومهن واقع شده است. جایی که در دامنه کوه و نزدیک چشمه قرار دارد. هندسه بنا دره نتیجه دگرگونی سه منحنی موجود در توپوگرافی زمین در سه سطح می باشد. کمترین میزان دخل و تصرف در وضع طبیعی زمین است. می‌توان ساختمان را یک حمله شاعرانه از منحنی های زمین به ویلا می باشد.

ویلای مرزن آباد

در طبیعت جنگلی با سایتی تشکیل شده از پستی و بلندی‌ها. این ویلا با مصالحی مدرن ساخته شده که با توپوگرافی موجود در سایت رشد می‌کند. در هر طبقه با چشم‌اندازی بی نظیر از طبیعت از کاربران پذیرایی می‌کند. خانه طبیعت را در جهات مختلف قاب می‌کند و فضایی گرم و زیبا را برای کاربران فراهم می‌کند.پله‌ها همانند مجسمه‌ای زیبا عمل نموده و در هریک از مسیرها جلوه‌گر زیبایی ویلاهستند. فضاهای باز و نیمه باز در ین ویلا طبیعت اطراف را هرچه بیشتر به داخل می‌کشند. عدم قطع ارتباط بصری با فضای بیرون از ویژگی‌های مهم این ویلا است.

شما می‌توانید برای مشاوره بیشتر با دفتر معماری دکتر آرتو و همکاران تماس حاصل فرمایید. مشاوران ما بهترین ایده‌ها را در ساخت ویلای رویایی شما در نظر دارند.:)

انواع ویلاها

مهمترین نکته برای انتخاب ویلا نوع و بک این ساختمان است. برای آشنایی هرچه بیشتر شما با این مسئله در این قسمت به بررسی  تعدادی از انواع ویلاها مبپردازیم تا شما را با سایت پلان های متفاوت برای ساخت ویلا آشنا کنیم.این نمونه ها شناخت نسبتا خوبی را از انواع ویلاها برای تعیین مکان و یا انتخاب نوع ویلا فراهم می اورد.

باغ ویلاها

این ویلاها راه فراری است برای عبور از شلوغی و تراکم بالای ساختمان های شهری. ویلاهایی با تمرکز بیشتر بر روی محوطه سازی و لنداسکیپهای زیبا. این ویلاها اغلب در مکان هایی دنج و آرام برای ایجاد هرچه بیشتر حس مکان ساخته شده و فضایی را برای آخر هفته های خانواده ها فراهم می آورد. این ویلاها توجه ویژه ای بر اجزا و مولفه های محیط و طبیعت اطراف دارند و معمار تمام تلاش خود را می کند تا یکپارچگی کامل و پیوسته ای میان ویلا و محیط اطرافش برقرار شود. در واقع کلیت ویلا بر اساس طراحی مطبوع صورت گرفته و هارمونی با طبیعت مهمترین چالش در طراحی این نوع ویلاهاست.

Platinum Level LEED Home with Pool House
Serene Garden Villa - Serene Villas - www.serenevilla.com

ویلای ساحلی

این ویلاها نیز بر اساس مکان قرار گیری ویلا که یا بر روی خط ساحلی بوده و یا در مسیر منتهی به دریا هستند ساخته می شوند. همانند باغ ویلاها این ویلا نیز برای آرامش و خلوت افراد در تعطیلات است. نکته قابل اهمیت در این پروژه با توجه به اقلیم و شرایط آب و هوایی در نقاط ساحلی در نظر گرفتن نوع مصالح انتخابی مناسب در ساخت ویلا است. چرا که باید متریال مورد استفاده در برابر رطوبت هوا دچار فرسایش و تخریب کمتری گردد و همچنین دارای عایق بندی مناسب باشد.

Cape Beach Villa | Cape Town Beach Accommodation
The 15 Best Beach Villas in The Cape 2020 – The Inside Guide

ویلای جنگلی

این ویلاها در حوالی و یا در کناره جنگل ها ساخته می شوند و هرچه به محدوده جنگل نزدیکتر باشند دارای قیمت بالاتری نیز هستند. ویلاهای جنگلی در ابتدا و یا در مسیر ورودی جنگل ها ساخته میشوند گویی درختان را در آغوش گرفته اند. مصالح مورد استفاده در ساخت این ویلاها غالبا چوب بوده و معمار در تلاش است تا اوج همراهی را با طبیعت اطراف داشته باشد. در واقع این ویلا غرق در طبعیت اطراف خود است.

studio mk27 - marcio kogan, Fernando Guerra / FG+SG · Jungle House ·  Divisare
Casa Atibaia Is A Jungle Home Integrating Nature Into Its Brutalist Design  - IGNANT

ویلای کوهستانی

در مناطق کوهستانی با توجه به شرایط سخت، ارتفاعات و شیب موجود در منطقه نیاز به در نظر گرفتن تمهیدات خاص برای ساخت و ساز بوده و از مصالح ویژه ای باید در این ویلاها بهره گرفت. با توجه به شرایط آب و هوایی خشک در زمستان ها و تابستان ها انتخاب سبک ساخت و ساز و مصالح مورد استفاده باید به دقت صورت گیرد.

مجتمع مسکونی جهانشهر
  • نام پروژه: برج باغ جهانشهر
  • معمار: آرتور امید آذریمکان
  • البرز، کرج متراژ:۷۴۰۰مترمربع
  • کارفرما: شرکت کوهساران
  • نمای شهری بعنوان یک عنصر شاخص نشان دهنده هویت و شخصیت اثر است که می تواند سبب تعامل بنا با مخاطب شود. در طراحی بنای برج باغ تلفیق باغ های کوچک و سبز با فضای درونی سعی شد تا شادابی و سرزندگی به بنا اضافه شود. بستر تاریخی پروژه نشان دهنده وجود باغ های زیادی در منطقه بوده است. بنابراین استفاده از این حافظه تاریخی در نمای ساختمان به صورت باغچه های سبز بیان شده است. شکاف سبز که از بستر شکل گیری طرح آغاز و بر بدنه نما به آرامی شکل گرفت. تا سبب حس تعلق ساکنین به بنا شود و ایجاد رضایتمندی و دلبستگی به مکان را به همراه بیاورد.
    خانه در زمین
  • پروژه : خانه در زمین
  • معماران : آرتور امید آذری، جعفر لطف الهی مکان: کرمان
  • این پروژه در قسمت مرکزی ایران در شهرکرمان ، در اقلیم گرم و خشک واقع شده است. در این طراحی از اصول معماری همساز با اقلیم استفاده شده است. استراتژی اصلی طراحی استفاده از مصالح بوم آورد از جمله خاک رس و سنگ طبیعی است. برای سازگاری با محیط زیست از خاک برداشت شده

    طراحی و اجرای ویلا

    در مطلب زیر به بررسی ویلا از نقطه نظر معنی کلمه آن و اصول طراحی و اجرای ویلا مناسب پرداخته خواهد شد.این توضیحات شما را در راستای رسیدن به طرحی مناسب با توجه به دلخواسته تان یاری خواهد کرد. قبل از هر چیز شما باید عوامل مهمی را که باید در ساخت یک ویلا در نظر گرفته شود، بشناسید. عوامل مطرح شده در متن زیر نگاهی کلی را برای شما از ابتدای ساخت ویلا تا انتهای آن شکل می دهد.

    ویلا چیست؟

      ویلا (villa) را خانه‌هایی دور از شهرها و یا ساختمان هایی که اغلب در محیطی طبیعی با در خواست افراد مرفه جامعه و توسط معماران ساخته میشد، می نامیدند. در ابتدای امر، در ایتالیای باستان (رومیان) و سپس در دوره رنسانس شکل گرفت. در واقع رومیان ثروتمند دارای خانه هایی بودند که در حومه یا خارج شهرها شکل میگرفتند.

    این ویلاها بزرگتر و دلبازتر از سایر خانه ها بود. با گذشت قرون متمادی، مفهوم ویلا تا قسمتی دچار تغییراتی شده است. و به خانه هایی که در درون و حومه شهرها و یا در باغ ها ساخته می شوند نیز گفته می شود. ویلاها ساختمان هایی هستند که عموما برونگرا بوده و نمایی از چهار طرف بنا را در پیش روی ببینده قرار می دهند. در زیر در خصوص طراحی و اجرای ویلا صحبت خواهیم کرد:

    اصول طراحی ویلا

    طراحی و اجرای ویلا دارای جنبه های مختلفی در راستای تخصیص فضاها است. در طراحی ویلا باید به نکات ویژه ای از جمله عملکرد و کارکرد فضاها دقت نمود.در این راستا باید توجه داشت که لزوما نباید کل متراژ قابل طراحی را از اتاق ها پر کرد. گاهی باید فضاهایی آزاد و تهی در نظر گرفته شود. و بخش هایی از ساختمان را به این شکل قرار داد. باید بخش هایی را برای جمع شدن افراد در کنار هم دید.

    که می تواند فضایی با جزییات طراحی بیشتر باشد. همچنین در ویلاها توجه به این نکته حائز اهمیت است. که تاکید بیشتری به فضاهای نیمه باز و باز ازجمله تراس ها ، بالکن ها و محوطه سازی حیاط. مهمترین نکته در ساخت ویلا انتخاب نوع سبک ساخت آن با توجه به بودجه، سلیقه و مکان انتخابی کارفرما است.

    سلیقه شما در انتخاب سبک نقش به سزایی داشته و می تواند طرح کلی بنا را رقم زند. شما می توانید با بررسی سبک های مختلف چه در طرح کلی ویلا و چه در طراحی دکوراسیون داخلی به آنچه که ایده آل شما در طراحی ویلا است، برسید.از طرفی دانستن این نکته حائز اهمیت است. که سبک بیرونی و داخلی بنا باید با هم پیوستگی داشته و یکپارچگی لازمه را در طراحی ویلا ارائه دهد. مکان انتخابی شما و اقلیم محیط و شهر مورد نظر از عواملی است که میتواند کل طرح را تحت تاثیر قرار دهد.

    برای مثال در فضاهای مرطوبی چون شمال و جنوب کشور. اتخاذ تصمیماتی در خصوص ساخت ویلا برای جلوگیری از تاثیر رطوبت بر ساختمان و همچنین ایجاد تهویه بسیار مهم است. و یا در بخش های کویری باید با در نظر گیری گرمای شدید هوا و نیاز به خنک سازی ویلا کار طراحی صورت گیرد. همه این نکات را می توانید با معمار انتخابی خود مطرح نموده و در این راستا با او صحبت کنید. دفتر معماری آرتور و همکاران در تلاش است تا در خصوص طراحی و اجرای ویلا مورد دلخواه شما ر ا به بهترین نحو ممکن طراحی کند.

    به طور خلاصه می توان به عوامل زیر در خصوص طراحی ویلا اشاره داشت:

    • انتخاب نوع سبک . از قبیل مدرن، مینیمال و ایرانی
    • تناسب بین محوطه خارجی و طراحی دکوراسیون داخلی (پیوستگی و یکپارچگی بنا)
    • توجه به کارکرد فضاها و طراحی درست ، دقیق و مناسب پلان ویلا
    • بررسی دقیق مکان سایت پروژه و همچنین مطالعه وضع موجود و توجه به تمامی شرایط محیطی اعم از ساخت و سازهای مجاور، طبیعت اطراف و شرایط اقلیمی.
    • استفاده از زیرساخت ها و امکانات موجود در سایت مورد نظر در ساخت ویلا

    نمای خارجی ویلا مشا ( طراح: دکتر آرتور امید آذری)

    فضای درونی ویلا دره ( والی) (طراح: دکتر امید آرتور آذری)

    شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
    تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
    آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳