طراحی پلان ویلا

در این بخش توضیحاتی در خصوص طراحی نقشه داخلی ویلا در رابطه با شما و همکاریتان با شرکت مورد نظر معماری برای طراحی ویلا داده می شود. این توضیحات به شما کمک میکند که در این مشارکت به چه مسائلی بیشتر باید توجه کنید.

آیا میدانید نقشه ویلای شما می‌تواند آرامش آخر هفته را چند برابر کند؟

طراحی نقشه ویلا باید با توجه به سلیقه شما و همچین ایده ها و خلاقیت معمار مورد نظرتان انجام گیرد. افکار و نوع زندگی شما می تواند راه گشای خوبی برای طراح ویلای شما باشد. شما می توانید ساده و آسان طرح ها و نظرات خود را روی کاغذ آورده و در امر طراحی پلان مشارکت کنید. سعی کنید خیالات و تصورات خود را تا حدی کنترل کرده و با امکانات و بودجه مورد نظر خود محدود کنید. توجه کنید که ویلا جایی برای دوری از تهاجمات فکری و استراحت است. فضاها را به گونه ای بچینید که از مسائل روزمره خسته کننده به دور بوده و آرامش را برای شما به همراه آورد.

این فضا انجام کارها را با فضایی بدون دغدغه فراهم میکند. میتوانید سلایق شخصیتان را در طراحی بکار برید. رد پایی از علایق خود و خانواده‌تان را وارد پروسه طراحی نمایید. نقاشی خاص، یا رنگ و طرحی آشنا برای شما می‌تواند زمینه این کار را فراهم نماید. بخشهایی را در خانه ایجاد کنید که با همه خانواده کار کند. فضایی طراحی شود که برای تعامل کل خانواده با هم باشد.شاید گوشه ای دنج . برای خوردن چای و قرار گیری همه خانواده در کنار هم. کارکرد و عملکرد هر فضا در طراحی نقشه ویلا از عوامل مهم است.

پلان ویلا

در این روند باید به امکانات و عوامل موثر در این طرح ها در آینده نیز فکر کنید. پتانسیلهای موجود در مکان قرارگیری ویلا را بررسی کنید. نور سایت را به دقت در نظر گرفته و سعی کنید از آن به بهینه ترین وجه ممکن استفاده نمایید. به چشم اندازها فکر کنید و سعی کنید نمایشی حداکثری از آن ها در دید و منظرهای متفاوت ایجاد کنید. از طرفی توجه به اولویت ها از مهمترین نکات برای طراحی این گونه بناهاست. برای مثال تلفیق فضای کار با زندگی و انجام امور در فضایی منعطف می تواند از ترجیحات فردی برای ساخت ویلا باشد.

حفظ حریم افراد در کنار توجه به کارکرد هر یک از فضاها نیز از شاخصهایی است که باید به آن توجه شود. در واقع باید فضاها به گونه ای به یکدیگر دوخته شوند. که در عین داشتن اتصالات لازم و برقراری ارتباط با یکدیگر چه به صورت فضایی و چه با ایجاد کیفیت های بصری بتواند در حفظ محیط های خصوصی کوشا باشد. طبیعت اطراف به نوعی هویت محل ساخت ویلا بوده است. و توجه به آن از الزامات طراحی ویلاست.

رنگ ها و بافت های موجود در سایت خود می تواند ایده هایی را در ذهن پرورش می‌دهد.این بافت و تکسچرها فضای ویلا را هرچه بیشتر با محیط اطراف خود ادغام کند. به نوعی می توان بیان نمود که استفاده از مصالح بوم آورد (مصالحی که در محل وجود دارند) ارتباط قوی را بین محیط و ویلا برقرار می کند.

شما می توانید به راحتی ایده ها و نظرات خود را روی کاغذ بیاورید. و به معمار ویلای خود تحویل دهید. فرد متخصص می تواند شما را در راستای رسیدن به ویلای مورد نظرتان بیشتر راهنمایی کند. نمایی از عملی شدن و یا نشدن ایده ها را به شما نشان دهد. و حتی با خلاقیت و نوآوری های خاص خود آن ها را تکمیل و ارتقا دهد.

طراحی پلان ویلا
پلان ویلا

طراحی فضای سبز( لنداسکیپ)

در این بخش به بررسی چگونگی طراحی فضای سبز محوطه ویلا پرداخته میشود. تاثیرات محیط سبز می تواند زیبایی ویلا را دوچندان کرده و حس آرامش را در فضا تامین می کند. این فضا را می توان با اجزای مختلفی ازجمله استخر، درختان متنوع و گل ها و فضاهای نشستن به محیطی جذاب بدل کرد.

محوطه سازی ویلا

در طراحی فضای سبز صرفا پوشش گیاهی مهم نبوده، بلکه عناصر متفاوتی را در برمیگیرد. از جمله این عوامل می توان به جزییات و تزیینات، طراحی نما و حجم کلی ساختمان اشاره داشت. این طراحی باید با توجه به سبک و سیاق کلی ویلا انجام گردد؛ درواقع بایستی پیوستگی کامل بین حجم و محوطه ویلا برقرار شده و بتوان طرحی یکپارچه را ارائه داد. در این صورت است که ساختمان بنا با فضاسازی محیط اطراف آن در هم ادغام میشوند.

طراحی فضای سبز در اطراف ویلا (قسمت ورودی ، حیاط و همچنین در پشت ویلا) از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زیرا معمولا افراد ترجیح میدهند در فضای باز اوقات خود را سپری کنند. یا گاهی برای زمانهای فراغت با دوستان و قرارهای خانوادگی از محیط های باز استفاده کنند. اولین فضایی که صاحب ویلا و یا افراد دیگر با آن مواجه بوده و حکم دعوت کنندگی به ساختمان را داشته وهمچنین ایده ای کلی از بنا را در ذهن متبادر میکند، قسمت ورودی ویلا است. این بخش می تواند به اندازه دلخواه شما و با توجه به متراژ و نوع سبک طراحی شود. این قسمت را می‌تواند درختچه ها، بوته ها و گیاهان بالا رونده تزیین گردد.

مسیر سازی در محوطه

مسیرهای ورودی و قدم زدن در ویلا بهتر است کاملا مشخص و خوانا باشد. در کناره این مسیرها می توان از درختان و سبزه ها بهره برد تا فضایی منعطف و جذاب را برای فرد رقم زد. این بلوک ها برای مسیر سازی باید ضد لغزش و سایش بوده و جنس و بافت آن هماهنگ با طراحی ویلا باشد. مسیرهایی را می توان به صورت زیگزاگی ایجاد کرد. با کاشت درختان بلند حس عمق بیشتری را به حیاط القا کرده که در چشم ببینده فضای بزرگتری به نظر بیاید.

طراحی فضاها با رنگهای مناسب جهت ایجاد کنتراست رنگی، راهکاری برای از بین بردن یکنواختی محیط است. استفاده از درختان چند فصل می توانند رنگ های متنوعی را ارائه دهند.این درختان گزینه مناسبی برای این نوع فضا سازی ها هستند. همچنین گل ها نقش بسزایی در رنگ بخشیدن به فضا ایفا کنند.

در این فضا می توان با ایجاد اختلاف سطح و همچنین تغییر مسیرها، سکانس های متفاوتی از منظره را ایجاد کرد. استخر در این قسمت می تواند نقش بسزایی داشته باشد. زیراعلاوه بر ایجاد رطوبت می تواند زیبایی فضا را با کف پوش ها و رنگ های مناسب دو چندان کرد. در نزدیکی استخر نیز می توان برای نشستن چه با عناصر طبیعی و چه با عناصر مصنوع مانند میز و صندلی فضاهایی را تعبیه نمود. نور پردازی در این بخش ها از اهمیت بالایی برخوردار است و میتواند در زیبایی فضای سبز موثر باشد.

استفاده از درخت در فضاهای نیمه باز
طراحی خلاقانه پوشش گیاهی در فضای خانه

ویلا فشم( طراح: دکتر آرتور امید آذری)

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳