طراحی مجتمعهای چند منظوره و سبز
مجتمعهای چند منظوره ساختمانهایی هستند که از چند عملکرد و برای انجام کارکردهای متفاوت شکل گرفتهاند. در ادامه این متن نمونه های جذابی را با طراحی مجتمعهای چند منظوره که در جهان ساخته شده است معرفی میکنیم. شما همراهان گرامی میتوانید برای طراحی بامهای سبز خود و یا روف گاردنها به به این قسمت مراجعه فرمایید.
در خصوص معماری سبز چه میدانید؟
این ساختمانها، به منظور استفاده بهینه از انرژیها و هدر رفت آنها ساخته و طراحی میشوند. طراحان و معماران در تلاشند که که ساختمانها روزبه روز با تکنولوژی جدید ساخته و پرداخته شوند. این هوشمند سازی و به روز ساختن معماری کمک میکند تا ساختمان جزیی از طبیعت باشد و در راستای بهبود آن تلاش کند.استفاده از تهویههای مطبوع طبیعی، دودکشهای خورشیدی، نماهای دو پوسته و دوجداره همگی از این دست طراحیها در ساخت هستند. به کارگیری پشت بام سبز و یا خانههایی با نمای سبز و متغیر نیز از آن جملهاند.
مصالح مورد استفاده در این ساختمانها نیز قابل اهمیت است. این متریال باید به دور از هرگونه مواد مضر برای طبیعت باشند. قابل بازیافت بوده و با دوام باشند. معمولا این بناها با محیط اطراف خود سازگارند. در تلاشند تا با تغییرات شرایط اقلیمی و محیطی، فضای خانه را با توجه به ترجیحات آسایشی کاربران در آوردند. گاهی این تنظیمات به صورت دستی و در اکثر مواقع به صورت هوشمند انجام میگیرد.
نمونه های طراحی مجتمعهای سبز
Wood Innovation Design Centre (مرکز طراحی نوآورانه چوبی)
معمار: Michael Green Architecture
این مجتمع مکانی برای طراحان،محققان و دانشجویانی است که نوآوریهایی را در خصوص فرآوردهها چوبی انجام میدهند. طبقات پایین شامل فضاهای آموزش و در طبقات بالا فضاهای اداری و سازمانی جای داده شدهاند.این ساختمان ۸ طبقه تمام با جوب ساخته شده است و الگویی است برای ساختمانها دیگر.ساختمانی با ساختار ساده و “خشک” از پانل های کف CLT یکپارچه با سیستم ستون ها و تیرهای گلولام (Glulam)و دیوارهای چوبی حجیم است و سیستمی مدولار را در پیش میگیرد. این ساختمان را با آزمایشات و تحقیقات بسیار زیادی طراحی و ساختهاند. از طرفی این بنا با توجه به شرایط آمریکای شمالی ساخته شده است.
Fig Tree Pocket
معمار: Smart Design Studio
این ساختمان جزئی از ۴ ساختمانی است که در یک محوطه قرار داشته که هرکدام عملکرد خاص به خود را دارند. این ساختمانها از سه طرف به باغها میرسند و بر اساس معماری پایدار طراحی شده است. طراحی غیرفعال خورشیدی و تهویههای طبیعی از مسائلی است که در این بناها طراحی شدهاند. دسترسی مناسب به ساختمانها و چشماندازهای وسیع و زیبا از ویژگیهای منحصر به فرد این مجتمع است. سایت از سمت شمال به جنوب کشیده شده و ساختمانها در این ساختار ساخته شدهاد. نمای سفید رنگ و تراسهای زیبا در جهت چشماندازهای باغ جذابیت ساختمانها را چند برابر کرده است. نام این ساختمان برگرفته از درخت قدیمی انجیری است که در مجاورت آن قرار دارد.
Greenway Office Park
معمار:modus studio
فضایی طراحی شده با پلان باز برای انجام کارهای اداری. نمای این ساختمان به صورت تغییر پذیر عمل میکند.نور بسیار خوب و مورد نیاز ساختمان از طریق پنجرههای کشیده وارد فضا میشوند. نور را میتوان در این ساختمان به صورت فیلتر شده داشت. ارتباط مستقیم با چشماندازها و فضاهایی جمعی برای تعامل هرچه بیشتر در هنگام کار از ویژگیهای این ساختمان است. فضاهای چوبی چندلایه در طبقه دوم با جزییاتی زیبا و گرم شکل گرفته است. ترکیب سایه و روشنها و فضاهای چوبی جلوه جذابی را به بخشهای مختلف میدهد.
نمونه های طراحی مجتمعهای سبز در برند آرتور
پروژه مسکونی آرتسام
ساختمانی طراحی شده توسط برند آرتور و همکاران است. این ساختمان مسکونی با ایده نمای متغیر و سبز طراحی شده و فیلترینگ نوری در آن به خوبی انجام میپذیرد.
مجتمع چندمنظوره ماراوا
رتبه اول مسابقه “مجموعه توریستی، تفریحی، تجاری و مسکونی، مراغه“این مجموعه با هدف احترام به طبیعت و بافت شهر شکل گرفت. شکل گیری مجموعه در راستای محور رودخانه صوفی چای بر اساس معماری پایدار طراحی را به هدف اولیه خود نزدیک ساخت. ایجاد بستری معمارانه برای تعاملات اجتماعی و پویا در شهر با توجه به برگزاری سالانه مسابقات قایق رانی از نقطه عطف طراحی مجموعه به شمار می آید.
برای مطالعه بیشتر در خصوص طراحی و ساخت ویلا میتوانید به سر برگ طراحی و ساخت ویلا مراجعه فرمایید. از طرفی برای دیدن سبکهای مدرن و دوبلکس نیز پروژههای بیشتری را میتوانید ملاحظه کنید.:)