طراحی مجتمع‌های چند منظوره و سبز

مجتمع‌های چند منظوره ساختمان‌هایی هستند که از چند عملکرد و برای انجام کارکردهای متفاوت شکل گرفته‌اند. در ادامه این متن نمونه های جذابی را با طراحی مجتمع‌های چند منظوره که در جهان ساخته شده است معرفی میکنیم. شما همراهان گرامی می‌توانید برای طراحی بام‌های سبز خود و یا روف گاردن‌ها به به این قسمت مراجعه فرمایید.

در خصوص معماری سبز چه می‌دانید؟

این ساختمان‌ها، به منظور استفاده بهینه از انرژی‌ها و هدر رفت آن‌ها ساخته و طراحی می‌شوند. طراحان و معماران در تلاشند که که ساختمان‌ها روزبه روز با تکنولوژی جدید ساخته و پرداخته شوند. این هوشمند سازی و به روز ساختن معماری کمک می‌کند تا ساختمان جزیی از طبیعت باشد و در راستای بهبود آن تلاش کند.استفاده از تهویه‌های مطبوع طبیعی، دودکش‌های خورشیدی، نماهای دو پوسته و دوجداره همگی از این دست طراحی‌ها در ساخت هستند. به کارگیری پشت بام سبز و یا خانه‌هایی با نمای سبز و متغیر نیز از آن جمله‌اند.

مصالح مورد استفاده در این ساختمان‌ها نیز قابل اهمیت است. این متریال باید به دور از هرگونه مواد مضر برای طبیعت باشند. قابل بازیافت بوده و با دوام باشند. معمولا این بناها با محیط اطراف خود سازگارند. در تلاشند تا با تغییرات شرایط اقلیمی و محیطی، فضای خانه را با توجه به ترجیحات آسایشی کاربران در آوردند. گاهی این تنظیمات به صورت دستی و در اکثر مواقع به صورت هوشمند انجام می‌گیرد.

نمونه‌ های طراحی مجتمع‌های سبز

Wood Innovation Design Centre  (مرکز طراحی نوآورانه چوبی)

معمار: Michael Green Architecture

این مجتمع مکانی برای طراحان،محققان و دانشجویانی است که نوآوری‌هایی را در خصوص فرآورده‌ها چوبی انجام می‌دهند. طبقات پایین شامل فضاهای آموزش و در طبقات بالا فضاهای اداری و سازمانی جای داده شده‌اند.این ساختمان ۸ طبقه تمام با جوب ساخته شده است و الگویی است برای ساختمان‌ها دیگر.ساختمانی با ساختار ساده و “خشک” از پانل های کف CLT یکپارچه با سیستم ستون ها و تیرهای گلولام (Glulam)و دیوارهای چوبی حجیم است و سیستمی مدولار را در پیش می‌گیرد. این ساختمان را با آزمایشات و تحقیقات بسیار زیادی طراحی و ساخته‌اند. از طرفی این بنا با توجه به شرایط آمریکای شمالی ساخته شده است.

مرکز طراحی نواورانه با طراحیسبز
طراحی سبز
نمای بیرونی در طراحی معماری سبز

Fig Tree Pocket 

معمار: Smart Design Studio

این ساختمان جزئی از ۴ ساختمانی است که در یک محوطه قرار داشته که هرکدام عملکرد خاص به خود را دارند. این ساختمان‌ها از سه طرف به باغ‌ها می‌رسند و بر اساس معماری پایدار طراحی شده است. طراحی غیرفعال خورشیدی و تهویه‌های طبیعی از مسائلی است که در این بناها طراحی شده‌اند. دسترسی مناسب به ساختمان‌ها و چشم‌اندازهای وسیع و زیبا از ویژگی‌های منحصر به فرد این مجتمع‌ است. سایت از سمت شمال به جنوب کشیده شده و ساختمان‌ها در این ساختار ساخته شده‌اد. نمای سفید رنگ و تراس‌های زیبا در جهت چشم‌اندازهای باغ جذابیت ساختمان‌ها را چند برابر کرده است. نام این ساختمان برگرفته از درخت قدیمی انجیری است که در مجاورت آن قرار دارد.

طراحی مجتمع‌های سبز نمای بیرونی
درخت انجیر طراحی مجتمع‌های سبز
فضای بیرونی طراحی مجتمع‌های سبز

Greenway Office Park

معمار:modus studio

فضایی طراحی شده با پلان باز برای انجام کارهای اداری. نمای این ساختمان به صورت تغییر پذیر عمل می‌کند.نور بسیار خوب و مورد نیاز ساختمان از طریق پنجره‌های کشیده وارد فضا می‌شوند. نور را می‌توان در این ساختمان به صورت فیلتر شده داشت. ارتباط مستقیم با چشم‌اندازها و فضاهایی جمعی برای تعامل هرچه بیشتر در هنگام کار از ویژگی‌های این ساختمان است. فضاهای چوبی چندلایه در طبقه دوم با جزییاتی زیبا و گرم شکل گرفته است. ترکیب سایه و روشن‌ها و فضاهای چوبی جلوه جذابی را به بخش‌های مختلف می‌دهد.

نماهای متحرک طراحی مجتمع‌های سبز
داخل طراحی مجتمع‌های سبز
عناصر عمودی طراحی مجتمع‌های سبز

نمونه‌ های طراحی مجتمع‌های سبز در برند آرتور

پروژه مسکونی آرتسام

ساختمانی طراحی شده توسط برند آرتور و همکاران است. این ساختمان مسکونی با ایده نمای متغیر و سبز طراحی شده و فیلترینگ نوری در آن به خوبی انجام می‌پذیرد.

مجتمع چندمنظوره ماراوا

رتبه اول مسابقه “مجموعه توریستی، تفریحی، تجاری و مسکونی، مراغه“این مجموعه با هدف احترام به طبیعت و بافت شهر شکل گرفت. شکل گیری مجموعه در راستای محور رودخانه صوفی چای بر اساس معماری پایدار طراحی را به هدف اولیه خود نزدیک ساخت. ایجاد بستری معمارانه برای تعاملات اجتماعی و پویا در شهر با توجه به برگزاری سالانه مسابقات قایق رانی از نقطه عطف طراحی مجموعه به شمار می آید.

برای مطالعه بیشتر در خصوص طراحی و ساخت ویلا می‌توانید به سر برگ طراحی و ساخت ویلا مراجعه فرمایید. از طرفی برای دیدن سبک‌های مدرن و دوبلکس نیز پروژه‌های بیشتری را می‌توانید ملاحظه کنید.:)

طراحی وید

ویدها و یا فضاهای خالی ایجاد شده در معماری ساختمان‌های زیادی دیده می‌شود. طراحی وید به منظور ایجاد ارتباط بصری با کیفیت از طبقات بالا به سمت پایین است. یعنی حرکت عمودی نگاه!

چه میزان با طراحی وید در ساختمان‌ها امروزی موافق هستید؟

معمولا وید ها فضاهایی خالی هستند که در مکان و یا فضاهایی به نسبت بزرگتر جای می‌گیرند. این فضاها را می‌توان به وفور در مراکز اداری تجاری دید. طراحی وید به منظور ارتباط وسیع بصری در این مجتمع‌ها صورت می‌گیرد و مکانی را در دل مکان دیگر قرار می‌دهد. گاهی این وید ها به شدت زیبا و مجسمه‌گون ساخته می‌شوند و به مکانی جذاب برای لابی‌ها و فضاهای نشستن تبدیل می‌شوند. حتی ویدها ممکن است در ساختمان‌های مسکونی ویا ویلاهای دوبلکس دیده شده و دو طبقه را با پله‌های زیبا به‌یکدیگر ارتباط دهند.

در واقع می‌توان گفت این ویدها تنها فضایی خالی نیستند. بلکه با توجه به طراحی معمار ممکن است به اصلی‌ترین مکان ساختمان بدل شوند. ویدها می‌توانند خوانایی بیشتری را برای ساختمان فراهم کنند. قطع نشدن ارتباط چشمی کاربران با طبقات دیگر می‌تواند یکی از جذابیت‌های پروژه باشد. این فضاها معمولا با مواد و مصالحی ساخته می‌شوند که دارای شفافیت بالا باشند. شیشه و فولاد از این متریال‌ها هستند.

این فضاها نور و گرما را به راحتی در فضا پخش می‌کنند. ممکن است در این ویدها فضاهای ارتباطی نیز واقع شوند. پله‌ها آسانسور و یا رمپ از عناصری است که می‌تواند در این فضاهای جذاب بصری قرار گیرند. گاهی وسایل تزیینی مانند لوسترهای بزرگ بر جذابیت این فضاها می‌افزاید. معمولا در پایین ویدها و در طبقه همکف جایی برای نشستن مانند لابی و یا کافی شاپی برای استراحت و خوردن غذا طراحی می‌کند.

نمونه‌هایی از طراحی وید در ساختمان‌ها

House of Light Voids

معمار: byrayboedi

این ساختمان، ساختمانی مسکونی است که به صورت مدرن طراحی شده است. مصالح غالب مورد استفاده در بنا بتن و چوب است. رنگ سفید مورد استفاده فضایی روشن و شفاف و خوانا را در برابر کاربران قرا می‌دهد. پله‌ها به صورت مینمال ساخته شده و وید از بالا به پایین نظاره گر خانه است. مبلمان خانه به صورت مینیمال طراحی شده و درختان باریک در خانه خودنمایی می‌کند.

نمای داخلی از خانه با وید
فضای داخلی با وید
قسمتی از خانه با طراحی وید

KaDeWe Berlin Masterplan

معمار:OMA

این پروژه ساختمانی واحد برای ۴ گروه کلاسیک، جوان‌پسند و مدرن و برای عموم است. هر کدام ازن بخش‌ها با وید وسط تقسیم‌بندی شده‌اند و فضایی مدرن و جدید را به‌وجود آورده‌اند. هر طبقه خاص و به صورت منحصر به فرد طراحی شده است.وید در انتها به پشت بام می‌رسد و چشم‌اندازی بی نظیر را در برابر مخاطبان به نمایش می‌گذارد. رسیدن به طبقات بالا از طریق پله‌های برقی و رمپ‌ها امکان پذیر است. پشت بام به‌گونه‌ای طراحی شده که همانند یک حیاط رو باز عمل می‌کند.

مجتمع با وید
طراحی وید در مجتمع
وید با پله برقی

نمونه‌هایی از طراحی وید در ساختمان‌ها برند آرتور

مجتمع چند منظوره دماوند

استراتژی طراحی پروژه اداری و تجاری دماوند، ، ایجاد بستری پویا و انعطاف پذیر برای تعامل شهر و بنا است. پروژه در امتداد بزرگراه تهران- دماوند شکل گرفته است. تلفیق فضاهای خارجی و باز مجموعه از طریق شیب ملایم بام بخش های مختلف مجموعه با بستر پیرامون خود در شهر است. وید بزرگ مجتمع ارتباطی کامل را بین طبقات به صورت عمودی برقرار می‌سازد.

طراحی مجتمع با وید
مجتمع چند منظوره با وید
وید مجتمع چند منظوره

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳