معماری همساز با اقلیم در طراحی ویلاها

برای ساخت و طراحی ویلاها بهترین طرح، طرحی همساز با اقلیم منطقه است. این معماری، معماری پایدار بوده و با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه طراحی می‌شود.

در خصوص معماری همساز با اقلیم چه می‌دانید؟

معماری همساز با اقلیم یا Eco-friendly، طراحی است.که با توجه به شرایط آب و هوایی و اقلیمی محل سایت پروژه شکل می‌گیرد. هدف از این طراحی،‌بهره‌مندی هرچه بیشتر از انرژی‌ها و جلوگیری از هدر رفت آن است. از طرفی این فرآیند می‌تواند در جهت سلامت بهداشت و روان افراد نیز تاثیرگذار باشد. با کم شدن آلودگی‌ها مختلف و زباله‌ها می‌توان به این امر دست یافت. در واقع معماری در تلاش است تا بتواند با استفاده از ابزار و تجهیزات مدرن شرایط دوستی هرچه بیشتر با طبیعت را فراهم نماید.

بیشترین تلاش معماران در این راستا به‌وجود آوردن تکنولوژی و مصالحی است که بتواند سازگار با محیط و طبیعت گام بردارد.نگاه طراحان در همه دوران به طبیعت بوده تا بتوانند معماری سبز و پایدار و یا بیونیک را ارتقا بخشند. استفاده از متریال‌های بوم و منطقه حاضر و همچنین مصالحی که دوام بیشتری دارند را می‌توان از فاکتورهای این گونه از معماری دانست. بهره‌گیری از تکنولوژی روز در ساخت بنا و هوشمند سازی ساختمان برای استفاده بهینه از انرژی نیز از شاخصه‌های دیگر است. این نوع تکنولوژی‌های هوشمند در جهت مطبوع ساختن هوای ساختمان چه با سرمایش هوشمند و چه گرمایش و یا حتی با تهویه مطبوع و مکانیکی فعالیت می‌کنند.

معماری با این نوع نگرش همانند ساخت با طبیعت است. اقلیم را در برمی‌گیرد. و شرایط را با توجه به شرایط محیط فراهم می‌سازد.ممکن است به‌کار گیری این مصالح و متریال و بالابردن مقاومت ساختمان در برابر عوامل با عایق کاری، در ابتدا گران به نظر بیاید. اما با گذر زمان و پدید آمدن شرایط مطبوع در ساختمان با استفاده از این تکنولوژی‌ها می‌توان به صرفه جویی در مصرف انرژی رسید. پس در هزینه‌ها و پرداخت پول در ازای مصرف انرژی صرفه جویی خواهد شد.

نمونه‌های طراحی ویلا با توجه به معماری همساز با اقلیم

Eco-Sustainable House 

معمار: Djuric Tardio Architectes

این خانه با توجه به اصول معماری همساز با محیط طراحی ده است. دیوارهای کشویی که سعی در منعطف سازی محیط داشته و نور گیری را در شرایط مختلف فراهم می‌آورد. دیوارهای خانه به گونه‌ای قابل تغییر طراحی شده‌اند و در تابستان به صورت پلان باز و تراس مانند عمل می‌کند و در زمستان فشرده. این خانه کاملا به صورت مدرن طراحی شده است. روی بام برای تطبیق هر چه بیشتر با محیط شهری از سقف شیروانی استفاده شده است که با قاب‌های چوبی شکل گرفته‌اند. این بام می‌تواند به عنوان بام سبز عمل کرده و فضای نشیمن بازی را برای خانواده فراهم کند.

خانه از فریم‌های پیش ساخته در کارگاه ساخته شده است. استفاده از عایق‌هایی مخصوص فریم‌های چوبی و حداقل آلودگی محیط از مزایای استفاده از این قاب‌ها ست. گرمایش از کف و استفاده از پنجره‌های دو جداره نیز در ساختار پایداری خانه موثر است.

خانه پایدار نمای بیرونی
فضای پشت بام  و همساز با طبیعت
فضای داخلی و همساز با اقلیم

نمونه‌های طراحی ویلا با توجه به معماری همساز با اقلیم در برند آرتور

خانه در زمین

این پروژه در قسمت مرکزی ایران در شهرکرمان ، در اقلیم گرم و خشک واقع شده است. در این طراحی از اصول معماری همساز با اقلیم استفاده شده است. استراتژی اصلی طراحی استفاده از مصالح بوم آورد از جمله خاک رس و سنگ طبیعی است. برای سازگاری با محیط زیست از خاک برداشت شده است.

خانه‌ای در زمین خانه ای همساز با اقلیم
پلان خانه همساز با اقلیم
نمای داخلی همساز با اقلیم

طراحی ویلای جنگلی

طراحی ویلای جنگلی منوط به ساخت آن‌ها در حاشیه و یا با اجازه قوانین در داخل جنگل‌هاست. ویلای جنگلی معمولا با توجه به محیط و طبیعت اطرافش طراحی و ساخته می‌شود.

آیا ویلاهای جنگلی را می‌پسندید؟

شاید کسانی که با رشته معماری سر و کار داشته و آن را می‌شناسند، نام ویلای آبشار رایت به گوششان خورده باشد. این ویلا به نوعی ویلای جنگلی است که در طبیعت خود حل شده است. معمار آن رایت، در تلاش بوده ویلایی را طراحی کند که بتوان آن را جزیی از طبیعت دانست. معماری که آن را معماری ارگانیک می‌نامند. این طراحی با توجه به مصالح و بافت اطراف بنا ساخته شده و سعی می‌شود مانند آن رشد کند. به عنوان وصله‌ای جداگانه شناخته نشود و بتوان آنرا جزئی از آن دانست.

این ویلاها با مصالح مدرنی ترکیب اعم از شیشه‌، بتن و فولاد ساخته می‌شوند. اما تمام تلاش معمار برای ساخت ویلایی همگون با طبیعت است. گاهی این ویلاها نیز با چوب ساخته شده تا خود را با طبیعت اطراف یکی کند. در بعضی مواقع سایت محل ویلا دارای توپوگرافی بوده که طراح ویلا باید بین طراحی مجسمه گون و یا ارگانیک یکی را انتخاب کند. همگام شدن با شیب و طراحی با پستی بلندی‌های موجود در سایت، سکانس‌های منحصر به فردی از طبیعت اطراف را در مقابل چشمان ببیننده قرار می‌دهد.

طراحی می‌تواند با یک هسته مرکزی شروع شده و به اطراف رشد کند. معمولا یک قسمت ساختمان مانند آشپزخانه و یا یک عنصر مانند شومینه می‌تواند به عنوان هسته مرکزی انتخاب شود. سپس باقی فضاها در اطراف آن‌ها قرار میگیرند. استفاده از تراس‌ها و بالکن‌ها یکی دیگر از اجزای مهم این ویلاهاست. زیرا با توجه به چشم‌انداز جذاب جنگل نیاز به این تراس‌ها برای فضایی نیمه باز و ایجاد ویوی زیبا نیاز است. اتاق‌های خواب را نیز می‌توان روبه چشم‌اندازها طراحی نمود تا حداکثر بهره را از آرامش طبیعت برد. محوطه اطراف ویلا نیز باید پرداخت شده و طرح ویژه‌ای را با توجه به محیط جنگلی آن ریخت.

طراحی این ویلاها می تواند رویای شما را تحقق بخشد. و در عین حال با چالش‌های گوناگونی مواجه است. شما باید در این رابطه با معماران متخصص این‌کار مشورت کنید.

نمونه‌ای از طراحی ویلای جنگلی

Jungle House 

معمار: Samanta CafardoStudio MK27 – Marcio Kogan

این ویلا در منطقه‌ای با آب و هوای مدیترانه‌ای ساخته شده. محل پروژه در منطقه‌ای کوهستانی با پوششی متراکم از درختان است. شاخصه اصلی طراحی این خانه،‌غرق شدن در طبیعت و همگام شدن معماری با آن است. بهره‌گیری درست از نور خورشید و همچنین چشم‌انداز مناسب سایت از ویژگی‌های دیگر این ویلا است. حجم اصلی ویلا به‌وسیله سکو از محیط اطراف جدا شده است.

در این خانه فضای همکف به کودکان تعلق دارد. طبقه وسط مکانی برای اتاق‌های خواب و اتاق نشیمن می‌باشد. طبقه آخر نیز برای اتاق نشیمن، آشپزخانه، استخر و پذیرایی از میهمانان است. در همه طبقات بهره‌گیری از طبیعت افراد به شکل ساده‌ای ممکن است. طبقات ارتباط با گیاهان را به راحتی فراهم می‌اورند. در طبقه اول کاربران در کنار گیاهان بوده و در طبقه وسط در میانشان راه میروند. در طبقه اخر نیز نمای باشکوهی از گیاهان و اقیانوس باهم ترکیب می‌شوند.

مصالح اصلی به کار گرفته شده در این ویلا چوب و بتن اکسپوز است. آن‌ها با ظرافتی معمارانه در کنار یکدیگر قرار گرفته و فضایی گرم و دلنشین را فراهم می‌کنند. به خصوص در طبقه آخر که در تریکب با استخر و جکوزی و همچنین چشم انداز حاضر نمایی جذاب را به وجود می‌آورد.

سایت طراحی ویلای جنگلی
 در بین درختان طراحی ویلای جنگلی
طبقه اخر ویلا طراحی ویلای جنگلی

آیا می‌خواهید ویلایی کوهستانی و مدرن داشته باشید؟ کلیک کنید🙂

نمونه‌ای از طراحی ویلای جنگلی توسط برند آرتور

ویلای مرزن‌آباد

در طبیعت جنگلی با سایتی تشکیل شده از پستی و بلندی‌ها. این ویلا با مصالحی مدرن ساخته شده که با توپوگرافی موجود در سایت رشد می‌کند. در هر طبقه با چشم‌اندازی بی نظیر از طبیعت از کاربران پذیرایی می‌کند. خانه طبیعت را در جهات مختلف قاب می‌کند و فضایی گرم و زیبا را برای کاربران فراهم می‌کند.پله‌ها همانند مجسمه‌ای زیبا عمل نموده و در هریک از مسیرها جلوه‌گر زیبایی ویلاهستند. فضاهای باز و نیمه باز در ین ویلا طبیعت اطراف را هرچه بیشتر به داخل می‌کشند. عدم قطع ارتباط بصری با فضای بیرون از ویژگی‌های مهم این ویلا است.

ویلای مرزن آباد طراحی ویلای جنگلی

برای مطالعه بیشتر در خصوص طراحی و ساخت ویلا می‌توانید به سر برگ طراحی و ساخت ویلا مراجعه فرمایید.:)

طراحی ویلای کوهستانی

ویلاهای کوهستانی هستند که مانند درخت در بین دامنه و شیب منطقه رشد می‌کنند. طراحی ویلای کوهستانی شناخت کافی و مهارت لازم طراح شما را می‌طلبد. ساختمان ویلا می‌تواند مانند مجسمه‌ای در بین درختان حاضر می‌شوند و گاهی ریشه‌ای از آن‌ها.

طراحی ویلای کوهستانی در نظر شما چگونه است؟

مناطق کوهستانی در ایران با ساخت ویلای کوهستانی یا خانه‌های کوهستانی کم نیستند. طبیعتی بی نظیر از دامنه‌ کوهستان و کوهپایه‌ها. بی نظیر برای گذراندن وقت در تعطیلات هستند. از ویژگی‌ این ویلاها در واقع همگام شدن با توپوگرافی سایت و شیب کوه و منطقه است. گاهی می‌توان با این شیب معماری را حرکت داد . یا با اتخاذ تمهیداتی آن را مجسمه‌وار ساخت. ساخت این ویلاها باید با شرایط سازه‌ای خاصی صورت بگیرد و باید با متخصصین امر در این خصوص صحبت کنید. چشم انداز جذاب کوهستان و درختان موجود در سایت باعث طراحی قاب‌های وسیع از طبیعت اطراف میشود.

زمتور را شاید بتوان سردمدار معماری در کوهستان نامید. ساختمان‌های او مانند تکه‌ای از صخره در حال رویش در دامنه است. با سادگی و سکوتی که زومتور را در پی آرامش و اتمسفر معمارانه‌ای هدایت می‌کند. متریالی به رنگ کوهستان در دامنی سبز از چمنزار دامنه کوه. گویی تکه‌ای از کوه را معمارنه تراشیده است!

بنا هتلی است برای گردشگران در کوهستان‌های سوئیس. هتل بر روی چشمه‌های آبگرم این کوهستان ساخته شده است. ساختمان به گونه‌ای طراحی شده است که درون و بیرون آن به مقدار قابل توجهی با هم در ارتباط هستند.

Vacation Homes For Let

معمار: Zumthor

بسیاری از ما وقتی با نام ویلای کوهستانی مواجه می‌شویم، ویلایی چوبی را در دامنه کوه‌ به خاطر می‌آوریم که برف روی آن را پوشانده است. معماران این روزها در پی تحقق رویای انسان‌ها و در تلاشند تا ویلا و یا خانه‌های رویایی آن‌ها را بسازند. شاید بهترین مثال برای این مورد معمار معروف پیتر زومتور است.

او رویای همسرش را که ساخت یک کلبه چوبی در کوهستان بود را محقق کرد. کلبه چوبی برای تعطیلات لت همسرش اکنون به مکانی برای تفریح بدل و در دل کوه ساخته شده است. با پنجره‌هایی کشیده به سمت چشم‌اندازی وسیع و فوق‌العاده جذاب. گویی با راه رفتن درون خانه می‌توانی منظره را زیر پایت لمس کنی. قاب‌های پنجره‌ها منظره بیرونی و آسمان را قاب می‌کنند. زمتور در واقع به‌گونه‌ای خانه را به دل طبیعت کوهستانی بافته است. مصالح چوبی و شیشه‌ها آرامشی دوچندان را برای خانه فراهم می‌کنند.

طراحی ویلا کوهستانی: زمتور
طراحی ویلا کوهستانی: قاب پنجره
طراحی ویلا کوهستانی نمای داخلی ویلا

طراحی ویلای کوهستانی برند آتور

ویلا خطی

ویلای خطی، در طالقان واقع شده است. یک ساختمان دو طبقه مینیمال از ترکیب آهن، آجر و چوب می باشد. پروژه پاسخی است به سه سوال اساسی: نیازهای ساکنان آن، موقعیت قرارگیری پروژه و دغدغه های زیست محیطی. استراتژی طراحی پروژه به وسیله بیرون کشیدن یک مکعب از هندسه یکپارچه ویلا برای خلق حیاط مرکزی و الحاق پنجره های خطی از جنس آجر و چوب برای نما می باشد.

حیاط مرکزی به عنوان فضای واسط بین شرق و غرب ویلا عمل می کند. در حالیکه حیاط مرکزی اجازه ورود نور طبیعی را به داخل ویلا می دهد باعث ایجاد ارتباط بصری بین فضاهای داخلی نیز می گردد. حیاط مرکزی، فضای واسطه ایی است بین لبه بیرونی و داخلی برای کنترل نوسانات شدید آب و هوایی در زمستان و تابستان. از طرف دیگر به منظور تسلط بر چشم اندازهای طبیعی منطقه بخش اعظمی از نمای پروژه شفاف در نظر گرفته شد.

ویلای خطی. طراحی ویلای کوهستانی
ویلای کوهیتانی خطی

ویلا طالقان

در خصوص ویلای طالقان می‌توان اشاره داشت که در بستری سبز و پویا شکل گرفت. نظرگاه در مجموعه برای استفاده از طبیعت پیرامون از اهداف طراحی است. طبقات بر اساس شکل بستر و احترام به سایت شکل گرفت و سبب ایجاد فضاهای پویا همانند کنسول های معلق و بام های سبز گردید. سایت از انرژی خورشیدی برای تامین سرمایش و گرمایش استفاده شده است.

ویلای طالقان: طراحی ویلای کوهستانی
ویلای طالقان: طراحی ویلای کوهستانی نمای بیرونی

ویلا دره

جایی که در دامنه کوه و نزدیک چشمه قرار دارد. هندسه ویلا دره نتیجه دگرگونی سه منحنی موجود در توپوگرافی زمین در سه سطح می باشد. هدف پروژه کمترین میزان دخل و تصرف در وضع طبیعی زمین است. این بنا حمله‌ای شاعرانه از منحنی های زمین به ویلا می باشد. دگرگونی فرم ویلا با برخواستن ارتفاع منحنی ها در امتداد جنوب و برای تسلط یافتن دید و منظر ویلا به چشم انداز دره مقابل آن آغاز می شود. ادامه حرکت این خطوط سلسله مراتب فضایی ویلا در سه طبقه شکل می گیرد.

طبقات اول و دوم این منحنی ها به درون ویلا تغییر مسیر داده اند و موجب شکل گیری حیاط داخلی و وید شده اند. نقش این حیاط به عنوان فضای واسط (مفصل) می باشد. که سلسله مراتب فضایی را حول خود سازماندهی می کند. حیاط داخلی، فضای پذیرایی را از استخر در طبقه اول و خواب والدین را از خواب فرزندان در طبقه دوم ایزوله می کند، نهایتا دو خواب به چشم انداز دره و حیاط مشرف شدند و خواب سوم نیز به سمت کوه و حیاط مشرف شد.

ویلا دره ویلای طراحی کوهستانی
ویلا دره ویلای طراحی کوهستانی نمای بیرونی

ویلای مرزن‌آباد

در طبیعت جنگلی با سایتی تشکیل شده از پستی و بلندی‌ها. این ویلا با مصالحی مدرن ساخته شده که با توپوگرافی موجود در سایت رشد می‌کند. در هر طبقه با چشم‌اندازی بی نظیر از طبیعت از کاربران پذیرایی می‌کند. خانه طبیعت را در جهات مختلف قاب می‌کند و فضایی گرم و زیبا را برای کاربران فراهم می‌کند.پله‌ها همانند مجسمه‌ای زیبا عمل نموده و در هریک از مسیرها جلوه‌گر زیبایی ویلاهستند. فضاهای باز و نیمه باز در ین ویلا طبیعت اطراف را هرچه بیشتر به داخل می‌کشند. عدم قطع ارتباط بصری با فضای بیرون از ویژگی‌های مهم این ویلا است.

شما می‌توانید برای مشاوره بیشتر با دفتر معماری دکتر آرتو و همکاران تماس حاصل فرمایید. مشاوران ما بهترین ایده‌ها را در ساخت ویلای رویایی شما در نظر دارند.:)

طراحی ویلای ایرانی آجری

طراحی ویلای ایرانی با ویلای آجری که نمادی از فرهنگ و سنت خانه‌های قدیمی است معرفی می‌گردد.معماری ایرانی همواره در طول تاریخ، هنر آجرکاری، معماری بسیار زیبا و دلنشینی را توسط معماران خوش ذوق خلق کرده است. این میراث ارزشمند، تحولی ریشه ایی در زمینه ارتقای معماری ایرانی، سبب شده است. ویلاهای آجری این روزها با ساختاری مدرن طراحی شده و ساخته می‌شوند.

از آجر در طراحی ویلای ایرانی چه می‌دانید؟

آجر متریالی است که در ایران قدیم ما جزو مصالح پر استفاده در ساخت بناها و ساختمان‌ها بوده است. رنگ‌های متفاوت آجر در اثر رنگ خاک مورد استفاده در ساخت آن، تنوع رنگی جذابی را به این عنصر ارزانی می‌بخشد. شکل‌های متنوع در ساخت آجر نیز در انتخاب آن بی تاثیر نیست. از طرفی گویی خاصیت گرم کنندگی فضا را با جاذبه خود فراهم می‌سازد. استحکام بنا را در پی داشته و سالیان سال در ایران مورد استفاده واقع می‌شده است.مقاومت در برابر باد و باران و دیگر عوامل اقلیمی را می‌توان از مزیت‌های آجر دانست. شاید بتوان کمترین فرسایش را در آجر و سازه‌های آجری دید.

تعمیر و بازسازی آسان آجرها می‌تواند از کاربردهای بی‌نظیر این متریال دانست. آجر جرو مصالحی‌ست که برای تمیز کردن و پاکسازی آن شاید به اندازه مصالحی مانند شیشه نیاز به هزینه و بودجه اضافی وجود نداشته باشد. با نگاهی دیگر به آجر می‌توان دریافت که این ماده ارزشمند را می‌توان در انواع سبک‌های مختلف ساختمانی به‌کار برد. آجر را می‌توان به گونه‌های مختلفی آرایش داده و در ساخت استفاده کرد.

از جمله این چینش‌ها می‌توان به آجرچینی مشبک و فخرو مدین‌ها اشاره داشت. این نوع چینش ارتباط بصری قوی را با دنیای اطراف ساختمان و یا ویلاها برقرار می‌سازد. در بیشتر مساجد و خانه‌های سنتی ایرانی می‌توان نظیر این چینش‌ را به وفور دید. در دنیای امروز نیز با طراحی‌های پارامتریک می‌توان به انواع مختلفی از این چینش‌ها دست یافت که در طراحی ویلای ایرانی از آن بهره برده‌اند.

امروزه در طراحی ویلای ایرانی و ساختمان‌های زیادیاز آجر به صورت مدرن ساخته می‌شوند.که زیبایی فراوانی را در معرض نمایش قرار می‌دهد. طراحی ویلای ایرانی و آجری در این روزها به خواسته کارفرماهای زیادی انحام می‌شود که با خلاقیت و ایده‌پردازی معمار می‌تواند به زییاترین حالت ممکن اجرا گردد.

تاریخ آجر در ایران

آجر، مصالحی ارزشمند در معماری گذشته و معاصر در معماری ایرانی است. که به وفور در بناهای تاریخی وامروزه در بناهای معاصر و فاخر دیده می شود. استفاده نمایان از آجر در معماری ایرانی و بخصوص طراحی ویلای ایرانی جایگاه ویژه ایی یافته است. از گذشته تا کنون از آن برای نماسازی ساختمان استفاده شده است.در دوره پهلوی اول دگرگونی در معماری ایرانی سبب استفاده از آجر در شهرسازی، بناها و… همراه با بدنه های آجری شد. استفاده تلفیقی سنت و نوآوری مشهود است.

در دوره پهلوی دوم، استفاده از آجر کم رنگ شد. اما دروره معماری معاصر این مصالح ارزشمند مجددا مورد استفاده قرار گرفت. و مخصوصا در ساختمان های مسکونی در تلفیق با روش های نوآورانه بسیار شاخص دیده می شود.
از این رو در معماری امروز برای معمارانی که به دنبال دستیابی به بیانی جدید بر پایه هویت کهن هستند. آجر همواره نوید بخش اتصال این مفاهیم در گذشته و حال بوده است. شناخت و فهم الگوهای کهن به عنوان راهنمای معماران است. که با استفاده از روش های نوآورانه و محیط های مجازی می تواند سبب شکل گیری الگوهای جدید و هویت مند در طراحی ویلای ایرانی شود.

نمونه طراحی‌ ویلای آجری

Brick House 

معمار: Architecture Paradigm

نکته اصلی طراحی این خانه و یا ویلا که ۳۲۵ متر زیربنا دارد، توجه به محیط و فضای باز و بسته است. ارتباط بین فضای درون و بیرون، یعنی طبیعت و معماری از مهمترین ارکان طرح این خانه آجری است. احساس صمیمیت با طبیعت را می‌توان به نوعی با متریال آجر بیشتر حس کرد. چینش‌های متقاوت آجری در ساخت این خانه باعث تمایز در سطوح متفاوت شده است.

در طبقه دوبلکس پنجره‌ای کشیده با شیارهایی از آجر چینی فیلترینگ نوری زیبایی را پدید می‌اورد. ترکیب ظریف آجر با دیگر متریال از جمله شیشه باعث به وجود آمدن فضایی مدرن در کنار مفاهیم سنتی شده است. نورگیری‌های وسیع با چشم‌اندازهایی از باغچه درون حیاط با بازشوهایی متحرک چوبی نماهای زیبای متنوعی را در خانه به وجود می‌اورد.

طراحی ویلای آجری نمای بیرون در برند آرتور
طراحی نمای آجری نمای داخلی در برند آرتور
طراحی ویلای آجری آجر چینی در برند آرتور

نمونه ویلای آجری طراحی شده برند آرتور

استفاده از این الگوها در فضاهای داخلی و خارجی میان فضاهای مختلف بنا تعادل ایجاد می کند و حس زندگی در فضا را سرشار از اصالت و خاطره گرایی می سازد. در ترکیب با گل و گیاهان ، صدای پرندگان و حرکت آب فضا سرشار از حس سر زندگی می شود. در طراحی ویلای ایرانی سعی می‌شود حس و حال خانه را بسیار منعطف نگاه داشته و احساس انسان را درگیر کند.

طراحی ویلای ایرانی چکاد

در شهر دماوند واقع شده است.این پروژه با ۳ طبقه در حال اجرا می باشد.طراحی و نظارت عالیه این پروژه ساختمانی، توسط دکتر آرتور امید آذری در برند ساختمانی آرتور انجام شده است. اکنون این پروژه در حال اجرا است. در این طرح با آجر چینی و استفاده از آجر به سبک مدرن فضایی متفاوت را به‌وجود آورده است.در طراحی ویلای ایرانی چکاد، اجرهایی به شکل فخر و مدین در نمای بنا،‌فیلتر نوری را درون ویلا ایجاد می‌کند.

طراحی ویلای ایرانی ویلای آجری چکاد
طراحی ویلای ایرانی ویلا چکاد نمای بیرونی

طراحی ویلای ایرانی قمصر

هنر آجرکاری به عنوان پدیده ایی ارزشمند در تاریخ معماری سرزمین ایران، نشان از هنر و اصالت دارد. در فرایند همنشینی این سرمایه تاریخی با مضامین معماری مدرن و مینیمال، می توان به شیوه ایی متفاوت برای بیان معماری و طراحی ویلای ایرانی دست یافت. رویکردی که به طور خاص در ویلای قمصر مورد توجه قرار گرفت. چیدمان آجر در فضاهای داخلی و پوسته خارجی بنا شکل گرفت. در طراحی ویلای ایرانی قمصر آجر به شیوه مخصوصی استفاده شده که در عکس‌های زیر قابل مشاهده است.

طراحی ویلای ایرانی آجری نمای بیرونی برند آرتور
طراحی ویلای آجری  قمصر برند آرتور

طراحی ویلای ایرانی افشاریه

به نظر می‌رسد یکی از ویلاهای ایرانی شاخص در ایران باشد.سایت بنا در شهرک ویلایی افشاریه، نزدیک اتوبان کرج-قزوین، است. این ویلا با آیتم‌‌های خانه‌های ایرانی ایده‌پردازی و پرداخت شد. با گشتی در محوطه و رسیدن به ویلا، دیوارهای آجری به کار رفته در بخش ورودی، کششی ناخودآگاه به سوی بنا ایجاد می کند. نوع آجر‌چینی در این بنا با فرمتی پارامتریک طراحی شده است که زیبایی آن را دوچندان کرده است.

پس از ورود و اندکی درنگ در مجموعه و دیدن یکپارچگی و وحدت بین بنا و طبیعت انعکاس یافته در آب استخر و تقارن به وجود آمده، حسی مدرن از معماری خانه-باغ های ایرانی القا می شود. این ویلا یکی از نمونه‌های طراحی ویلای ایرانی است.

طراحی ویلای ایرانی آجری: چیدمان آجر
طراحی ویلای ایرانی آجری ویلا افشاریه

برای دیدن عکس‌های بیشتر از هر پروژه می‌توانید به تب پروژه‌های شرکت رفته و از تمامی ویلاهای ساخته شده و در حال اجرا برند آرتور دیدن فرمایید. با ما در تماس باشید:)

طراحی روف گاردن(roofgarden)

این روزها طراحی روف گاردن و یا باغ در بام به وفور دیده می‌شود. این سقف‌ها می‌تواند فضای منعطف و با طراوت را در روزهای شلوغ کاری در خانه، برای خانواده به همراه داشته باشد. شما می‌توانید با طراحی این فضاها، فضای نشیمن جدیدی را به خانه اضافه کنید.

آیا در فکر طراحی یک روف گاردن در پشت بام خانه خود هستید؟

رووف گاردن ها باید با توجه به مسائل زیادی طراحی و اجرا شوند. شاید مهمترین نکته در ساخت این فضا در نظر گرفتن وزن وارده از طرف سقف به کلیه اعضای ساختمان باشد. گل‌ها وگیاهان مورد نظر، مبلمان و تجهیزات لازم و تاسیسات مورد نیاز در خصوص باغی در پست بام عوامل موثر در طراحی روف گاردن است.

روف گاردن‌ها می‌توانند بر روی انواع مختلف سقفها با در نظر گرفتن تمهیدات لازم اجرا شوند. شما باید برای طراحی و اجرای آن با متخصصین لازم و کاربلد مشورت کنید. آن‌ها می‌توانند شما را در انتخاب گیاهان مورد استفاده،‌تجهیزات و مبلمان‌ها یاری دهند.

استفاده از ابزار و وسایل سبک از نکاتی است که باید حتما رعایت شود. گلدان‌ها و باکس‌های سبک چوبی و یا مصالحی از این دست می‌توانند موثر واقع شوند. نوع سیستم آبیاری که به طور معمول سیستم آبیاری قطره‌ای است در طراحی روف گاردن در نظر گرفته می‌شود. نوع گیاهان مورد استفاده باید با توجه به شرایط اقلیمی منطقه تهیه شوند. نور آفتاب، شدت وزش باد و میزان بارندگی در منطقه زندگی شما در انتخاب گیاهان برای طراحی روف گاردن موثر است.

رعایت جوانب ایمنی در طراحی روف گاردن بسیار مورد توجه است. باید میزان جان‌پناه یا نرده‌ها و هر آن چیزی که برای جلوگیری از سقوط افراد و وسایل به پایین تعبیه می‌شوند، به درستی و با قوانین مربوطه طراحی و ساخته شوند. برای به‌وجود آوردن فضاهای خصوصی‌تر می‌توانید از درختانی که به صورت کپه‌ای رشد می‌کنند، با مشورت از افراد خبره بهره‌مند شوید.

در نگاهی دیگر شما می‌توانید بام‌های خود را به تراسی وسیع برای بازی بچه‌ها با تمهیدات لازم تبدیل کنید. فضایی مطمئن و ایمن برای گذراندن وقت! اتاق‌های مطالعه و یا کار روبازی که علاوه بر چشم‌انداز خوب در روزهای آفتابی می‌تواند فضایی منعطف را در پی داشته باشد.

نمونه‌هایی از طراحی روف گاردن

Roof Gardens

معمار: Ladesignstudio

این ویلا در کشور ویتنام، با اقلیمی گرمسیری واقع شده است. این روف گاردن با هدف ایجاد فضایی دلباز و با آرامش برای خانواده و قرارهای دوستانه طراحی شده است. واضح‌ترین نکته پروژه برقرار ارتباطی صمیمانه بین انسان، معماری و طبیعت است. معماران مجموعه در تلاش بودن فضایی آمیخته با سکون و آرامش گیاهان را با زندگی روزمره و شلوغ انسانی و ماشینی پیوند دهند. این روف‌گاردن‌ها در سطوح مختلف خانه و با گیاهان گرمسیری ایجاد شده‌اند.

در این باغ‌های کوچک، معماران مجموعه فضاهایی برای کشاورزی و محصولات ارگانیک را فراهم آورده‌اند. این روف گاردن در باز سازی جدید به خانه اضافه شده است. اما با طراحی درست و بجای طراحان فاصله زمانی سازه‌های جدید و قدیمی مشخص نبوده و یک کل یکپارچه را رقم می‌زنند. حوض‌های آب،‌ماهی‌های قرمز گیاهان و حتی مبلمان مورد استفاده در طراحی روف گاردن همبستگی جذاب را در نظر کاربران فراهم آورده است.

طراحی گاردن روف در طبقات
طراحی گاردن روف در نمای دیگر
طراحی گاردن روف با مبلمان

نمونه طراحی‌ روف گاردن توسط برند آرتور

ویلا خطی

ویلای خطی، در طالقان واقع شده است. این ویلا یک ساختمان دو طبقه مینیمال از ترکیب آهن، آجر و چوب است. پروژه پاسخی است به سه سوال اساسی: نیازهای ساکنان آن، موقعیت قرارگیری پروژه و دغدغه های زیست محیطی. استراتژی طراحی پروژه به وسیله بیرون کشیدن یک مکعب از هندسه یکپارچه ویلا است.

حیاط مرکزی به عنوان فضای واسط بین شرق و غرب ویلا عمل می کند. در حالیکه حیاط مرکزی اجازه ورود نور طبیعی را به داخل ویلا می دهد باعث ایجاد ارتباط بصری بین فضاهای داخلی نیز می گردد. این فضا، فضای واسطه ایی است. فضایی بین لبه بیرونی و داخلی برای کنترل نوسانات شدید آب و هوایی در زمستان و تابستان. از طرف دیگر به منظور تسلط بر چشم اندازهای طبیعی منطقه بخش اعظمی از نمای پروژه شفاف در نظر گرفته شد. در بام این پروژه طراحی روف گاردن صورت گرفته است. که فضای نشیمنی باز را برای کاربر فراهم می‌آورد.

طراحی گاردن روف ویلا خطی
مقطع طراحی گاردن روف

ویلا طالقان

ویلای طالقان در بستری سبز و پویا شکل گرفت. ایجاد نظرگاه در مجموعه برای استفاده از طبیعت پیرامون از اهداف طراحی است. طبقات بر اساس شکل بستر و احترام به سایت شکل گرفت و سبب ایجاد فضاهای پویا همانند کنسول های معلق ، بام های سبز و محوطه سازی زیبا گردید. در این سایت از انرژی خورشیدی برای تامین سرمایش و گرمایش استفاده شده است.کنسول‌های معلق نقش روف گاردن را نیز بازی می‌کنند. و فضایی قابل انعطاف را برای خانه با طراحی روف گاردن فراهم کرده است.

ویلاهای ایرانی گنجینه‌ای بی زمان

در پی مدرن‌سازی ویلاها در کشورمان، وجهه ایرانی بودن آن‌ها کمتر دیده می‌شود واین روزها همه در تلاشند تا با دینای بی بدیل غرب رقابت کنند. اما هنوز هم ویلاهایی هستند که رنگ بویی از فرهنگ غنی ایرانی بودن را به همراه دارند. و می‌توان آن‌ها را زیر مجموعه‌ای از سبک ویلاهای ایرانی دانست.

چقدر طراحی ویلاهای ایرانی را می‌پسندید؟

اما بهتر است قبل از ورود به بحث طراحی ویلاهای ایرانی کمی در رابطه با خانه‌های ایرانی مطالبی را بیان کنیم.

در ایران قدیم ما،‌فرهنگ خانه و خانه‌سازی بسیار پر اهمیت بوده است. زیرا خانه محل امن خانواده و جایگاهی برای مامن و آرامش افراد است. خانه‌ها در ابتدا در پی تامین حریم‌های شخصی و خصوصی افراد بودند. حیاطهای اندرونی و بیرونی در خانه‌های اعیان نشین و یا فروارها در خانه‌های محقرتر، نمادی از توجه به این موضوع هستند. هنوز هم خانواده‌هایی در خواست ویلاهای ایرانی با جدایی بین فضاهای عمومی و خصوصی هستند.

ساخت خانه به‌گونه‌ای انجام میگرفت که بتوانند در دل خانه با توجه به اقلیم و شرایط آب هوایی، خرد اقلیمی ایجاد کنند. از این رو تمامی پنجره‌ها به سوی حیاط و باغچه خانه‌ها باز می‌شد.طراوت و سر زندگی در حیاط را باغچه و حوض میان آن تامین می‌کردند. پس از این‌رو خانه هیچ روزنی به بیرون و محل عبور و مرور افراد نداشت. از بیرون خانه هیچ‌کس نمی‌توانست به درون آن پی ببرد. غنی و فقیر سر در خانه‌هایشان یکی بوده و درون آن نمایشگر تمول خانواده‌ها بود.

این روزها فراهم کردن اینچنین تمهیداتی در خصوص سردرها و وردی‌های خانه و ویلا سخت است. و نماها و ورودی‌ها علاوه بر خواست کارفرما، باید با فضای شهر هم‌خوان باشد. از این‌‌رو اضافه کردن حیاط‌ها از جمله‌ حیاط مرکزی در طراحی ویلاهای ایرانی می‌تواند نمادی ایران گذشته ما باشد.

مصالح و متریال

مصالح مورد استفاده در این خانه‌ها معمولا آجر و خشت بوده و تامین آن به راحتی انجام می‌گرفته است. آجر به عنوان عضوی جدایی ناپذیر از معماری ایران زمین است. رنگ و گرمای زیبایی این عنصر، آجر را به متریالی بی رقیب در فرهنگ ما تبدیل کرده است.تنوع رنگی که با خاک هر منطقه در آجر پدید می‌آورد،‌از نکات جالب توجه این ماده ساختمانی است. آجر در ویلاهای ایرانی می‌تواند به عنوان نمادی ا ز گذشته خود نمایی کند. ویلاهای ایرانی می‌توانند با ایده‌هایی از معماری خانه‌های ایرانی طراحی شوند.

فضاهای داخلی ویلاهای ایرانی

با توجه به فضاهایی که در این پاراگراف معرفی میکنیم میتوانید از معمار انتخابی خود درخواست کنید تا در طراحی ویلای ایرانی شما را با کانسپت خانه‌های ایرانی طراحی کند.در داخل خانه اتاق‌های متعددی وجود دارد. ۳ دری‌ها که مخصوص خواب خانواده هستند. و پیمون و اندازه آن‌ها برای یک خانواده کافی است. ۵ دری‌ها معمولا برای پذیرایی از میهمانان خانواده بوده و با توجه به میزان ثروت خانواده می‌تواند بزرگتر و به ۷ دری و ۹ دری تبدیل شوند.

شاهنشین به ۵ دری اضافه میشد. با پلانی صلیبی شکل و معروف به اتاق تهرانی. این مکان، مکان نشستن بزرگتر خانواده است و بر باقی اعضا نظارت می‌کند. سقف این اتاق به نسبت اتاق‌های دیگر بزرگتر بوده و دارای پنجره‌ای بزرگ و رنگی به نام اُرُسی است. شاید بتوان در ویلاهای ایرانی که شما در ذهن خود مد نظر دارید بتوان از شیشه‌های رنگی به روشی مدرن با آجرکاری‌های زیبا پدید آورد.در این خصوص با معمار و طراح خود مشورت کنید.

ویلاهای ایرانی: نمایی از فضای تابستان نشین
ویلاهای ایرانی: سقف اتاق میهمان یزدی بندی
حیاط خانه بروجردی‌ها

ویلا افشاریه: از ویلاهای ایرانی طراحی شده توسط برند آرتور و همکاران

این ویلا به نظر می‌رسد یکی از ویلاهای ایرانی شاخص در ایران باشد.سایت بنا در شهرک ویلایی افشاریه، نزدیک اتوبان کرج-قزوین، است. این ویلا با آیتم‌‌های خانه‌های ایرانی ایده‌پردازی و پرداخت شد. با گشتی در محوطه و رسیدن به ویلا، دیوارهای آجری به کار رفته در بخش ورودی، کششی ناخودآگاه به سوی بنا ایجاد می کند. نوع آجر‌چینی در این بنا با فرمتی پارامتریک طراحی شده است که زیبایی آن را دوچندان کرده است.

نمایی از آجرکاری ویلای افشاریه
 افشاریه
 نمای ویلای افشاری

پس از ورود و اندکی درنگ در مجموعه و دیدن یکپارچگی و وحدت بین بنا و طبیعت انعکاس یافته در آب استخر و تقارن به وجود آمده، حسی مدرن از معماری خانه-باغ های ایرانی القا می شود. این ویلا یکی از نمونه‌های ویلاهای ایرانی است.

برند آرتور و همکاران می‌تواند بهترین طرح‌ها را در خصوص خواسته شما به بهترین وجه ممکن به اجرا در آورد. با ما در تماس باشید:)

طراحی برج باغ‌ها

این روز‌ها در شهرهایی با شلوغی‌های مفرط و زندگی می‌کنیم.  اطراف ما را برج‌هایی بلند و سرتاسر صلب دربرگرفته است. برج‌باغ‌ها می توانند محیط شهری را منعطف‌تر، معماری را پایدار و زیبایی بیشتری به شهر هدیه دهند.

آیا برج باغ‌ها را می‌شناسید؟

هدر رفت انرژی توسط ساختمان مسئله اساسی این رو‌زها است که کاربران را در خصوص مصرف انرژی و هدررفت آن با توجه مقدار هزینه‌ها نگران کرده است. معماران و محققان معماری هر روز درصدد تلاش برای ایجاد طرحهایی برای پایدار کردن ساختمان‌ها هستند. افزایش جمعیت، آلوده شدن هرچه بیشتر منابع طبیعی و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را می‌توان دغدغه این روزهای معماران دانست. برج‌باغ‌ها را می‌توان راه‌حلی نو در راستای حل مشکلات شهری و معماری دانست.

استفاده از بام‌های سبز و گیاهان در برج‌باغ‌ها می‌تواند تا مقادیری به پایداری معماری کمک کند. استفاده از آب‌های مصرفی با مقداری تصفیه آن و برگشت به چرخه آبرسانی به گیاهان ساختمان خود می‌تواند صرفه‌جویی در مصرف باشد. فضاهای سبز در این برج‌باغ‌ها می‌تواند تنوعی زیبا در نماها باشد. و تغییرات زیادی را در زیبایی شهر‌ها ایجاد کند. در واقع میتوان با این روش علاوه بر کارکرد قوی آن‌ها در خصوص استفاده از هوای پاک در ساختمان و پایدار کردن بنا به زیبایی هرچی بیشتر نیز دست یافت.

نمونه‌هایی از برج باغ‌ها

Buchner Bründler’s Garden Tower:

ساخته شده با رویکردی طبیعت‌گرا است. و این نوید را به ساکنان می‌دهد که معماری در راستای دوستی با طبیعت گام‌ بر‌می‌دارد. برج تشکیل شده از تراس‌ها و ایوان‌های نامتقارن است. این عدم تقارن در واقع در راستای همکام بودن با توپوگرافی اطراف است. همچنین این برج شبیه به هیچیک از ساختمان‌های اطراف خود نبوده و نگاه تازه‌ای به معماری را در خود متبلور می‌کند.

نمای بیرونی برج
برج باغ
دیتیل‌های برج باغ

Green Cloud / ZHUBO-AAO:

از دیگر نمونه‌هایی است که در نمای‌ این ساختمان و در بام آن از گیاهان استفاده شده است. در این طراحی به بهینه‌سازی آب باران در راستای آب‌رسانی به گیاهان در تراس و بام توجه شده است. معماران این برج باغ در تلاش هستند تا اشتیاقی در دیگر افراد برای ساخت اینگونه ساختمان‌ها پدید آورند.

نمای ساختمان از بالا
ماکت برج
نمایی از قسمت سبز بام

برج باغ‌های طراحی شده توسط دفتر دکتر آرتور و همکاران

نمای شهری بعنوان یک عنصر شاخص نشان دهنده هویت و شخصیت اثر است که می تواند سبب تعامل بنا با مخاطب شود. در طراحی بنای برج باغ تلفیق باغ های کوچک و سبز با فضای درونی سعی شد تا شادابی و سرزندگی به بنا اضافه شود. بستر تاریخی پروژه نشان دهنده وجود باغ های زیادی در منطقه بوده است. بنابراین استفاده از این حافظه تاریخی در نمای ساختمان به صورت باغچه های سبز بیان شده است. شکاف سبز که از بستر شکل گیری طرح آغاز و بر بدنه نما به آرامی شکل گرفت. تا سبب حس تعلق ساکنین به بنا شود و ایجاد رضایتمندی و دلبستگی به مکان را به همراه بیاورد.

باغ آپارتمان دولت:

سایت پروژه در شمال تهران واقع شده است. در گذشته کل منطقه باغ بوده است. توسعه شدید بلند مرتبه سازی در سالهای اخیر موجب تخریب باغ ها یکی پس ازدیگری شده است. سایت پروژه یکی از باغ های تخریب نشده در منطقه است. استراتژی طراحی مبتنی برحفظ درختان باغ است. بر این اساس خطوط مرزی بین درختان و فضای خالی بین آنها محل قرار گیری توده در نظر گرفته شد.

برج باغ آبشار:

از بناهای طراحی شده توسط دکتر آرتور است. این بنا با معماری دوستدار طبیعت همگرا بوده و در بام آن از فضای سبز استفاده شده است. در این پروژه بام به عنوان نمای پنجم مورد طراحی و استفاده قرار گرفته است. این برج با نمایی سیال و طراحی داخلی پیوسته و مواج سعی دارد همسو با طبیعت و خطوط آن حرکت کند. در این برج از مصالح گوناگون و همگام با طبیعت بهره گرفته شده است.

برای داشتن بهترین ویلاها و برج‌ها می‌توانید به گروه معماری آرتور و همکاران اعتماد کنید:)

نماهای متحرک (داینامیک)

نما در ساختمان‌های امروزی نمایشی از کلیت ساختمان و سبک مورد استفاده در آن است. اما می‌توان طراحی نماهای متحرک یا پویا را در خصوص بحث مهم انرژی و حفظ کردن آن فعالیتی موثر دانست.

آیا در خصوص نماهای متحرک اطلاعاتی دارید؟

همانطور که گفته شد، نما نمود بیرونی ساختمان است. نما نه تنها می‌تواند ویژگی جدا کنندگی داشته باشد،بلکه می‌توان آن را رابطی دانست که فضای داخلی را به فضای بیرونی پیوند می‌دهد. نما جلوه ظاهری از بنا است که نمایشی کامل از خلاقیت و ایده‌ پردازی معمار را به رخ می‌کشد. از اینرو همه معماران عصر مدرن در تلاشند تا بتوانند هر روز خود را با دنیای جدید وفق دهند. و به روز‌تر از همیشه طراحی کنند.

مسئله مهم این روزهای دنیای معماری ما استفاده بهینه از انرژی و حداکثر بهره‌گیری از عوامل طبیعی برای رسیدن به آسایش محیطی است. یکی از این راهکارها استفاده از نماهای متحرک برای استفاده درست از نور‌خورشید و بهره‌گیری از دید و منظر اطراف است. این نماها قابلیت فیلتراسیون نور را در ساعات مختلف روز و در شرایط آب‌و‌هوایی متفاوت ممکن می‌سازند. این تغییر و پویایی می‌تواند به صورت هوشمند عمل کرده و خود با تغییر شرایط محیطی، عملکرد مناسب را تشیخص داده و به فرم جدید در آید. و هم می‌تواند به صورت تنظیم دستی عمل کند.

علاوه بر این موارد می‌توان اشاره داشت که این مسئله در زیبایی ساختمان نیز بی تاثیر نیست. زیرا نمایی منعطف را در اختیار صاحبان بنا قرار میدهد. با هر بار عوض شدن این پوسته‌های متحرک که برروی پنجره‌های کشیده قرار گرفته‌اند، چهره جدیدی به ساختمان بخشیده می‌شود. ازطرفی فضای داخلی ساختمان به زیبایی با سایه روشن‌های فیلترینگ نوری ترکیب می‌شوند. در این صورت فضایی دلنشین را در ساعات مختلف پدید می‌آورد.

عوامل موثر بر نماهای متحرک (پویا)

در طراحی نماهای متحرک عوامل زیادی تاثیر گذار است. نور روز و شرایط تابش که از طریق نمای ساختمان و پنجره‌ها صورت می‌گیرد، می‌تواند یکی از موثرترین عوامل در خصوص طراحی نماهای متحرک باشد. نور رابطه مستقیمی با بالا رفتن درجه حرارت محیط دارد. در نتیجه آسایش و یا عدم آسایش کاربران محیطی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. پس از عوامل مهم می‌توان به استفاده از عناصری برای کنترل نور روز و همچنین بهره‌گیری موثر از آن اشاره داشت.

از عوامل دیگر می‌توان به عایق‌بندی ساختمان و نوع مصالح انتخابی در طراحی نماها اشاره کرد. مصالح با ظرفیت‌های حرارتی متفاوتی هستند. آن‌ها می‌توانند تاثیر بیشتری را در جذب انرژی از محیط داشته باشند. مسئله مهم دیگر در خصوص این عوامل، تهویه طبیعی ساختمان است. تهویه طبیعی می‌تواند به مقدار فزاینده‌ای از هدر‌رفت انرژی جلوگیری کند. و شرایط محیطی را طبق خواسته کاربر و همچنین با توجه به شرایط اقلیمی مناسب با محیط وفق دهد. استفاده از سازه مناسب نیز برای ساختمان به خصوص در بناهای بلند مرتبه به دلیل پیوستگی نما و سازه از اهمیت به سزایی برخورد است.

نمونه‌هایی از ساختمان‌های با نمای متحرک

انیسیتو DU MONDE ARABE

یکی از بهترین نمونه‌ها در خصوص استفاده از نمای متحرک در بهره‌گیری از نور است. این پوسته به صورت هوشمند طراحی شده و طراحی آن بسیار زیبا و چشم نواز است. در طراحی آن از گره‌چینی‌های هندسی اسلامی استفاده شده که به طور هوشمند باز و بسته می‌شوند.

نمای بیرونی انیسیتو
فضای داخلی انیسیتو و نمای متحرک
جزییات اجرایی نمای متحرک

برج البحر (Al Bahr Towers)

نمونه دیگری از این بناهاست که پوسته نما با توجه به شرایط محیطی تغییر می‌کند. و نمایی متحرک و پویا را در معرض چشم ببیننده و کاربر قرار می‌دهد. ابوظبی با نوع اقلیم و تابشی خیره کننده از خورشید هر معماری را واردار می‌کند تا به معماری پایدار و توانمند روی آورد. تا رضایت کاربر را در خصوص آسایش محیطی جلب نماید.

برج البحر
نمای دو پوسته
دیتیل نما

طراحی نمای متحرک توسط دفتر آرتور و همکاران

در خصوص طراحی نماهای متحرک و پویا و همینطور منعطف و نیز توجه به آسایش و راحتی کاربر در ویلاها و ساختمان‌ها، دفتر معماری آرتور و همکاران در ایران به طراحی این‌گونه بناها پرداخته است.

ویلای متل قو

ویلای متل قو از جمله ساختمان‌هایی است که در طراحی آن به این نکته توجه و از نمای متحرک در نماسازی آن استفاده شده است. در این پروژه به علت دید و منظر چشم‌نواز تلاش شده علاوه بر ایجاد کیفیت‌های بصری و قطع نشدن ارتباط دیداری با چشم‌انداز بیرون، به مسائل تابشی و نور و همچنین حفظ حریم خانوادگی افراد توجه شود. پوسته ریلی مقابل پنجره‌ها این امر را ممکن ساخته است. که علاوه بر دید به چشم‌انداز و فیلترینگ نوری بتوان حریم شخصی افراد نیز در نظر گرفت.

نمای کلی ساختمان
نمای پوسته متحرک و ریلی

دفتر معماری آرتور و همکاران در تلاش است با توجه به نیاز‌های روز جامعه و مدرن همگام باشد و شما را در رسیدن به اهداف خود در بهترین ویلاها و ساختمان‌ها یاری رساند.

شماره تماس برای کسب اطلاعات بیشتر: ۰۲۱۲۲۹۸۳۳۸۵

میس وندروهه

خانه هوبی (Hubbe House)

((میس معتقد به اتخاذ رویکردی عینی بود که طراح را از طریق فرآیند خلاقانه طراحی معماری راهنمایی کند.))

به نقل از سایت nirman

اسکیس خانه هوبی توسط میس

میس را می‌توان نماینده تمام عیار معماری مدرن دانست. معماری که کمتر هم بیشتر است! این خانه در طول رودخانه‌ای قدیمی در کنار لبه آن شکل گرفته است. با نهایت دقت و ظرافت به محیط اطراف خود متصل گشته است. از طرفی به رودخانه منتهی است و از سمت دیگر با خیابان در ارتباط است. از نظر طرح و نقشه این خانه شبیه به خانه آجری میس بوده و دارای حیاط‌های بزرگتری است. ورودی خانه در یکی از اضلاع خانه که بلندتر از بقیه اضلاع است شکل گرفته‌اند. و در امتداد ورودی فضاهای نشیمن ساخته شده‌اند.

میس در معماری خود از طرح‌هایی با پلان باز استقبال کرده و همیشه پیرو این نوع طرح ریزی است اما در زمان‌هایی که کارفرما نظرش داشتن کمی حریم خصوصی برای اعضای خانواده است، او مجبور است از طرح‌هایی با سیستم بسته‌تر استفاده نماید.با توجه به این خواسته نوار شرقی-غربی به فضاهای خصوصی اختصاص یافته و فضاهایی با نقشه باز (open office) به صورت شمالی جنوبی با ستون‌های صلیبی شکل برای آزادی عمل بیشتر استفاده کرده است. تفاوت این دو فضا با هم می‌تواند عملکردها و کارکردهای متمایزی را از هم ایجاد کرده و در تقسیم بندی فضایی به مقدار قابل توجهی تاثیر گذار باشد.

پلان‌های طراحی شده از میس (Grou Serra)

این پروژه، طرح ساخته نشده است که نیمه کاره باقی‌مانده است. اما مهمترین نکته این پروژه گامی بود که میس برای خانه آجری و دیگر پروژه‌های موفق او در آخر عمر منجر شد. در واقع این خانه نتوانست انتظارات کارفرا در خصوص فضاهای خصوصی برآورده سازد و محدودیت این سیستم آکادمیک پلان باز را در اوایل کار میس به نمایش می‌گذارد.

دنیل لیبسکیند

موزه یهود

شبی در رستوران دنیل لیبسکیند در هنگام خوردن شام موزه یهود را روی دستمال کاغذی ترسیم کرد…

((به نقل از سایت architizer ))

اسکیس موزه یهود ارائه شود توسط استودیو دنیل لیبسکیند

دنیل لیبسکیند معمار شاعرانه‌ها که سعی دارد احساس را درون آثارش به جریان درآورد. این احساس همواره با لطفات نبوده است. و وی در تلاش است با یادآوری اتفاقات و تاریخ در موزه یهود طرح ریزی کند. در این موزه سعی شده تا با تمام توان مردم روند خارج شدن یهود از آلمان را به خاطر سپرده و فراموش نکنند. این موزه با توجه به زندگی یهودیان شکل گرفته و با خطوط شکسته و هندسی طراحی شده است تا سختی‌ها و نابرابری‌ها را به تصویر بکشد.بنای جدید موزه دارای تفاوت فاحش با بنای قدیمی است. تضاد بین این دو بیانگر مفاهیم متناقض است.

نمایی از دو موزه نو و کهنه

داستان خطوط نما

نمای بنا متشکل از خطوطی مورب است که مانند جراحاتی بر نما فائق آمده‌اند. این خطوط به را در وهله اول برگرفته از نقشه مکان یهودی‌نشین برلین دانسته‌اند. در وهله دوم با توجه به شکل زیگزاگ گونه موزه مه گویی تا بی نهایت در امتداد خود حرکت خواهد کرد، برگرفته از اپرایی به نام موسی و هارون که قطعه پایانی آن هیچگاه ساخته نشد.

فرد، در این بنا بعد از ورود به زیرزمینی وارد می‌شود که دارای سه مسیر است. این سه مسیر ارتباط بین زمان قدیم و جدید را حفظ می‌کند و تدوام گذر زمان را در عین فراموش نکردن اتفاقات گذشته به منصه ظهور می‌رساند. اصلی ترین فرآیند آن متشکل از سه راهرو است.

راهرووی اول به بن‌بستی ختم می‌شود که بیانگر اتفاق هولوکاست و جان باختن تمامی یهودیانی که در این واقع بودند. مسیر دوم رویارویی با داستان مهاجرت آن‌ها است که به باغی خارج از موزه به اتمام می‌رسد. و مسیر سوم که طولانی‌ترین مسیر موزه است و به نمایشگاه‌ها و پلکان ختم می‌شود، فرآیند تداوم تاریخ را در گذر زمان به نمایش می‌گذارد.

نما موزه یهود

خانه مولاوا

معمار: James & Mau

مساحت: ۲۸۹ متر مربع

شهر:Mława

در شهر کوچک مولاوا خانه‌ها غالبا به صورت تک خانواری بوده و به دلیل وجود بچه‌ها در خانواده، علاقه به ساخت خانه‌ها تا حداکثر دو طبقه هستند.این خانه نیز در زمینی شکل گرفت که دارای باغی در انتهای زمین بود. معمار و کارفما در صدد بودند تا باغ را دست نخورده باقی گذاشته و نهایت استفاده را از این بخش ببرند. پس با توجه به این فضا که تقریبا مربع شکل بوده و حاضر به دستکاری آن نبودند و طبق قانون‌های ساخت و ساز منطقه، باقی فضای باقی‌مانده بین خانه و کل مساحت زمین دارای عرضی کمتر از ۴ متر است. برای حل این مشکل دیوارهایی که می‌توانند با توجه به قوانین تا ارتفاع ۲.۲ متر بالا بیایند، از دیواره خارجی به سمت خانه جلو آمده و حیاط خلوت‌های کوچکی را شکل دهند. این کار باعث می‌شود دالانی سبز و طلانی به فضاهای کوچکتر تقسیم شده و خرد اقلیم‌های کوچکتری را تشکیل می‌دهد. این دیوارها با سیستم thermo-clay ساخته شده‌اند.

نمایی از حیاط خلوت‌های ایجاد شده در عرض ۴ متر
ورودی حیاط خلوت‌ها

نمایی از حیاط خلوت و روزن‌ها

از طرفی پوسته بتنی که تا ارتفاع ۳.۳ متر بالا رفته و سقف بنا را شامل می‌شود، به شکلی که این پوسته با فرم خاص خود می‌تواند ارتباط خانه را با محیط اطراف خود یعنی فضاهای داخلی و باغ و حیاط‌های خلوت حفظ کند. نمای جنوبی بنا با داشتن دیواره‌های متخلخل و روزنه‌های بزرگ بر روی آن در قسمت‌هایی از دیوار وظیفه نور رسانی و جمع‌آوری نور را بر عهده دارد. از طرفی برای داشتن باغ‌های زمستانی و تابستانی و حفظ شرایط متعادل محیطی این روزنه‌ها لعابدار شده و محیط بهینه‌تری را در مصرف انرژی ایجاد می‌کند.بنا با حداکثر عرض ۹ متر با نماهای بزرگ طوری طراحی شده که پنجره‌ها در نمای شمالی و جنوبی شکل گرفته‌اند و هیچکدام از بازشوهای نورگیر در دیواره‌های شرقی و غربی که کنترل نور سختتر است جای نگرفته‌اند.

نماهایی از پوسته بتنی در فضاهای داخلی و خارجی

نورگیری خانه از سمت شمال و جنوب

 بررسی عوامل مهم در ساخت

یکی از مهمترین عوامل در ساخت ویلا در نظر گرفتن هزینه ها و بودجه شما ست. در زیر عوامل مهم در ساخت ویلا را می‌توان در چند نکته خلاصه کرد که عبارتند از:

  1. منابع مالی و هزینه ها را در ساخت ویلا نظر بگیرید.
  2. شرکت مشاور طراحی خود را انتخاب کنید و با متخصصان امر از ابتدا تا انتهای پروژه در ارتباط باشید.
  3. در خصوص انتخاب سبک چه در طراحی داخلی و چه در طرح کلی بنا با معمار انتخابی خود مشورت نموده و با توجه به شرایط مالی ، مکان انتخابی برای ساخت ویلا و فکرهای ایده ال خود سبک طراحی را انتخاب کنید.

نمونه های مختلف ویلا

در طراحی ویلا می توان با بررسی نمونه های مختلف ویلا در سبک های متفاوت، بررسی مراحل ساخت ویلا و بررسی هزینه های وارده به بهترین گزینه برای ساخت آن دست یافت. این دسته بندی ها شما را در انتخاب سبک ویلای مورد نظرتان کمک کرده و دید وسیع تری را نسبت سبک های مختلف به شما ارائه می دهد. اما مهمترین نکته مشورت با متخصصان امر است که دفتر معماری آرتور و همکاران می‌توانند بهترین فکر و ایده را با هزینه شما ارائه داده و ویلای مورد نظر شما را طراحی کنند.

فرانک لوید رایت

خانه آبشار

((…می بینید که من این افتخارات را یکی یکی بدست آورده‌ام، انتظار داشتم هر افتخاری بتواند روحم را به غوغا تشویق و درونم را به خروش وادارد.اما برعکس به نظر می رسد هرکدام از این افتخارات سایه‌ای شده‌اند بر غرورم و باید با فروتنی درمانش کنم)).

سخنرانی رایت در گرفتن مدال طلا در سال ۱۹۴۰

اسکیس رایت از خانه آبشار

معماری رایت به وضوح تعریف مشخصی از معماری ارگانیک را ارائه می‌دهد. او با ساخت خانه آبشار روابط بین انسان، معماری و طبیعت را دوباره بازگو می‌کند. خانه آبشار را می‌توان بنایی دانست که از زمین روییده و با غرق شدن در طبیعت و رشد با آن شکل گرفته و فضاها را در هم تنیده است. حرکت آهسته و نرم در لابه‌لای درختان و پایانی شکوهمند در انتها که با نظرگاهی روبه جنگل پایان می‌یابد. استفاده از مصالحی با رنگ و بافت‌های مطابق با اطراف و محیط بنایی را به نمایش می‌گذارد که گویی جزئی از مناظر اطراف است.در بیرون بنا تراس‌ههای افقی با عناصر عمودی مانند هسته مرکزی خانه یعنی شومینه کار می‌کند و این تعادل در کاربست اجزای افقی و عمودی نمایشی جالب از همکاری معماری با طبعیت را به اجرا می‌گذارد. آبشار و نمای زیبای آن در تداخلش با بنا ستودنیست. او میخواست علاوه بر کیفیت بصری آبشار که در ابتدا چشم‌ها را به خود خیره می‌کند، درون خانه حضورش کاملا محسوس باشد. این امر با طنین صدای آبشار و سرازیر شدن آب در زیر ساختمان ممکن شده است. حضور بافت ارگانیک مصالح نیز به وضوح درون خانه پیداست.

خانه آبشار در نمایی پاییزی

در معماری رایت به گفته خودش می‌توان وضوح رشد خانه‌ها و بنا را از یک هسته مرکزی در نظر گرفت. این هسته در خانه آبشار شومینه خانه را در برمیگرد. طرح پلان خانه اعم از جای‌گیری اتاق‌ها و آشپزخانه و دیگر فضاها مانند شاخه و برگ درختان در حال رشد و شکل‌گیری است. از مرکز آن یعنی شومینه اغاز و به سرتاسر خانه سرایت می‌کند.رایت در این ساختمان علاوه بر طراحی کلی ساختمان به طراحی مبلمان آن هم پرداخته است. و می‌توان حضور تفکر ارگانیک را در اجزای خانه احساس نمود.

خانهٔ آبشار یکی از برترین آثار معماری قرن بیستم با تصاویر با کیفیت و جذاب

شومینه خانه آبشار به عنوان هسته مرکزی

خانه بی زمان

در بخش به تحلیل خانه‌ای پرداخته خواهد شد که صاحبان آن در تلاش برای بازسازی این خانه بودند. اما شرط آن‌ها حفظ خاطره‌ها و الگوهای قدیمی بود.

(Timeless Treasure House)

معمار: studio PROTOTYPE

مساحت: ۱۴۰ متر مربع

شهر: آمستردام

در شهر آمستردام، استودیو پروتوتایپ ادغام دو خانه مسکونی را برعهده گرفت. نتیجه این بازسازی ویلایی شهری شد که با مفاهیم و کانسپت‌های تاریخی سایت طراحی شده است. این خانه کهنسال با قدمتی برابر با اوایل قرن بیستم است. و به عنوان یک خانه با محیطی بسته با فضایی سبز شناخته می‌شود.

طراحی نقشه خانه با در نظر گرفتن فضایی برای زندگی به عنوان غذا خوری، در قسمتی از خانه با چشم‌اندازی وسیع از باغ شکل گرفته است. این خانه یادآور پلان‌هایی قدیمی با الگوی اتاق‌هایی به صورت پشت بهم (back and front house/ room) است. الگو به وسیله فضای ارتباطی پله‌ها صورت گرفته است. باکس پله به عنوان هسته‌ای تاریک و مرکزی در پلان قرار دارد. این الگو به زیبایی خانه‌ای را به نمایش می‌گذارد که سکانس‌های متفاوتی از سایه روشن‌ها را با کیفیتی جذاب ارائه می‌کند.

نمایی از فضای بیرونی
آشپزخانه و ناهار خوری
چشم اندازی از بیرون

فضاهای داخلی خانه

قسمت ورودی خانه را راهرویی در بر می‌گیرد که ارتباط بین فضاها در طبقات را با ایجاد سایه روشن‌ها فراهم می‌کند. فضای داخلی و نما با آجر کارشده است. این طراحی داخلی مفهوم سنتی کانسپت اصلی طراحی را به رخ می‌کشد. آجر با مصالح دیگری همچون چوب ترکیب شده تا بتواند تعادل بصری را در خانه حفظ نماید.

از طرفی این دیوار‌های آجری تا حیاط و دیوار باغ کوچک خانه ادامه یافته‌اند. در واقع پیوستگی محوطه و فضای سبز در این خانه بدین گونه حفظ شده است. نیمکتی سیمانی فضایی را برای بازی بچه‌ها و همچنین نشستن خانواده کنار هم در محیطی باز را فراهم کرده است. این نیمکت سیمانی در نگاهی دیگر اتصال فضای باز را با خانه برقرار می‌کند.

مصالح به کار رفته
ورودی به اتاق از راهرو
راه پله
فضای ارتباطی با طبقه بالا
نمایی از فضای داخلی
نمایی دیگر از راهرو و ارتباط با فضاها

جای جای خانه، همه مواد و مصالح با تغییراتی ظریف و با رنگ‌هایی گرم در کنار هم جای گرفته‌‌اند. در این طرح محیطی آرام را در عین مفهومی سنتی اما مدرن رقم زده‌اند.این پالت رنگی در کنار مبلمان بی زمان دهه ۵۰ و ۶۰ و با قطعاتی خاص از Niels Otto Møller و Arne Vodder فضایی اصیل را در برابر چشم بیننده پدید آورده‌اند.

نمای داخلی ویلا
فضاهای داخلی
آشپزخانه و ناهار خوری

تحلیل پلان

پلان زیر تحلیلی از نقشه ساختمان را در یک نگاه ملاحظه خواهید کرد. ارتباط درون و بیرون، چشم‌انداز باغ و نشیمن‌گاه سیمانی کنار پنجره، تداخل مصالح اکسپوز و کار شده کنار هم با ظرافتی معمارانه و همچنین بازی با کنتراست رنگی سایه روشن‌ها از شاخصه‌های بارز این خانه مسکونی است.

تحلیل پلان

از اسکیس تا ساخت طراحی توسط دکتر آرتور

کانسپت ویلایی در زمین محدود

با توجه به پلان حاضر دکتر آرتور با کانسپت‌های اولیه این ویلا، ویلایی را در زمینی محدود اتود زده است. شما سازندگان محترم و همچنین خانواده‌هایی که قصد ساخت ویلا در زمین‌های محدود را دارند و خواستار ویلاهایی با ایده‌های ناب هستند، می‌توانند برای مشاوره و اطلاعات بیشتر با دفتر معماری آرتور و همکاران تماس حاصل فرمایند.

این اتود مهمترین مسئله تقسیم فضایی در درست در زمینی محدود با باکس پله است. از طرفی حس و حال و هوای این بنا که از زمان‌های دورتر برجامانده باید حفظ گردد. از این رو به دنبال حل روابط پلانی و بهترین دید و چشم انداز با حفظ و ایجاد حریم خصوصی برای خانواده است. دید و چشم انداز از باغ انتهای حیاط از دیگر عوامل مورد توجه در طراحی است. از طرفی اهمیت به حس خاطره‌انگیزی بنا از نکات مهم در طراحی این کانسپت است.

کانسپت ویلا در زمین محدود

VILLA ULIVETO

معمار: NONAME STUDIO

مساحت: ۱۷۰ متر مربع

شهر: Carovigno/ایتالیا

تحلیل سایت پلان

بنایی سفید رنگ در میان منظرهای بکر با درختان زیتون. درختانی با پیکرهای آبستره وانتزاعی. مانند مجسمه هایی از زمین رویده در کنار بنا. تلفیق معماری و طبیعیتی بکر با عناصری یکپارچه. بنا بر روی سکویی متشکل از دو مستطیل کشیده است که یکی از آنها با چرخشی، دیگری را قطع کرده است.

حجم اصلی که مکعبی سفید بوده و متشکل از فضای نشیمن است. مکعب دیگر آن را که شامل فضاهای استراحت و اتاقهای خواب است را قطع می‌کند. چرخش این مکعب سفید به دلیل حفاظت از درختی کهنسال است. این درخت در مرکز فضای اصلی تراس و همچنین بنا قرار گرفته است. مصالح ساختمان از سنگی آهکی و سفید است که در میان سبز رنگی زیتون‌ها خودنمایی می‌کند.

نمای بیرونی ویلا
نمایی از پله ها
نمایی از ویلا در تلفیق با چشم انداز

ورود به ویلا و طراحی فضای داخلی

رسیدن به ساختمان در این محیط شامل سلسله مراتبی شکل گرفته از مسیری با سنگریزه ها است. قبل از ورود کامل به ویلا، فضایی نیمه باز برای آمادگی جهت ورود با سایه بانی حصیری شکل، میسر می‌گردد.

 بر روی دیواره ها پنجره هایی قرار گرفته اند.پنجره‌هایی با سکانسهای متفاوتی از منظره طبعیت در برگرفته ساختمان را به نمایش میگذارد. این پنجره‌ها تلفیقی زیبا از معماری و طبیعت را در برابر دیدگان ساکنان با حفظ حریمی بین داخل و خارج، به نمایش میگذارد. این پنجره ها با ابعاد گوناگون که گاهی به صورت عمودی و بلند بوده و نور آفتاب را به داخل راهنمایی می‌کنند. گاه با ابعادی کوچک در دیوارها، درگاههای حضور طبیعت در خانه را فراهم می‌آورند.

درخت کهنسال
پوشش گیاهی اطراف ویلا
ورودی
نمایی از ورودی ویلا
نمای بیرونی
نمایی از مسیر ورود به ویلا

پنجرهای شاخص در آشپزخانه بنا، مستطیلی کشیده است که با نمایش برگهای درخت زیتون، فرد مشغول به آشپزی را ناخوداگاه مجبور به هنرنمایی میکند. فضایی دلباز را فراهم کرده و نوری مطبوع را در آن پخش میکند. مسیر رسیدن به حمام، به حیاط خلوتی سرپوشیده میرسد که نظرگاهی به سمت درختان زیتون را به منصه ظهر میرساند. جایی که ساکنان میتوانند طبیعت را در آغوش گیرند.

مصالح مورد استفاده در خانه شامل چوب که در عناصر دیواری مانند کمدهای اتاق و کابینتهای آشپزخانه را شکل داده و نوعی خاص از سنگی سفید مایل به صورتی که در دیوارهای آشپزخانه استفاده شده است. در قسمت پایینی مجموعه استخری قرار دارد که با دیوارهای سفید رنگ حریمی را برای ساکنان ایجاد میکند که هم پیوند فضا را با درختان حفظ کرده و هم میتواند با از آن مجزا باشد.

فضای نشیمن
فضای نشیمن
فضاهای داخلی
نمایی از فضای آشپزخانه
نمای دیگر
فضای ناهار خوری

تحلیل پلان

در زیر تحلیلی مختصر از پلان را مشاهده می‌کنید. این ویلا با نگاه تازه‌ای که در برخورد با درختان داشته است می‌تواند نمونه موفقی باشد در راستای برخورد با ساختمان‌های سازگار با محیط زیست و یا Eco-friendly. در واقع معمار این پروژه با چرخاندن دو مکعب قصد داشته با حفظ درختان سکانسی دیگر از محیط را در نظر بینندگان قرار دهد.

تحلیل پلان
تحلیل پلان ویلا

از اسکیس تا ساخت

کانسپت ویلا با رویکرد طبیعت محور

دکتر آتور با توچه به کانسپ اصلی ویلا یولیوتو، کانسپتی از ویلایی ایرانی را ارائه می‌کند. این ویلا در زمینی محدود قرار داشته و مهمترین نکته آن حفظ درختی کهنسال است. این طراحی، طراحی طبیعت محور و با رویکرد طبیعتگرایی است. دفتر معماری آرتور و همکاران می‌تواند شما را در داشتن بهترین ویلاها کمک کند. هرچند که در زمین‌های محدود و با مسایل مختلف سایت درگیر باشد.

روش دکتر آرتور برطرف کردن آن‌ها و طراحی هرچه بیشتر در همسازی با طبیعت است. ویدئو زیر نمایش کاملی از کانسپتی ایرانی در طراحی ویلا است.

Avenue fresnaye villa

معمار Jenny Mills Architects

مساحت: ۲۳۴۹ متر مربع

سال: ۲۰۱۴

شهر: Cape Town

سایت پلان پروژه

پروژه‌ای در برگیرنده بنایی لوکس با خطوطی مدرن که فضا، مکان و مناظر را در آغوش کشیده است. ساختاری نامنظم از صفحات در ساخت بنا در ترکیب با شیشه‌ها و کاشت درختان در اطراف و باغچه به چشم می‌خورد.  خانه‌ای در سه سطح زیرزمین با فضاهای انبار سراب، خانه سرایداری، اتاق فیلم، رختشویخانه، انباری و تاسیسات ، طبقه همکف شامل آشپزخانه‌، اتاق نشمین و ناهارخوری۷ و در بیرون از خانه پارکینگ‌ها و در طبقه اول اتاق‌های خواب، سرویس‌ها واتاق‌های تعویض لباس.

نمایی از فضای داخلی

فضای نشیمن ویلا

این خانه  به نظر می‌رسد در اطراف پلکان خود رشد کرده و فضاها در چیدمان ال شکل ساختمان ساختاری روان و سیال یافته اند. تفکیک فضایی بین حریم عمومی و خصوصی در خانه دیده می‌شود که بین سطح ۱ و ۲ ساختمان با جدا سازی اتاقهای استراحت و تعویض لباس از اتاق‌های نشیمن صورت گرفته است. این فضای ال شکل با باغچه و حیاط به مستطیلی کامل تبدیل شده که این حیاط را می‌توان مرکز ساختمان نامید.

فضای ناهار خوری
آشپزخانه
نمایی دیگر از نشیمن

در هنگام ورود و حرکت در فضای بیرونی بنا، با انواع مختلفی از کاشت گیاهان روبه رو شده و احساس متفاوتی از صداها، بوها و تغییرات نور و سایه مشاهده می‌شود که حسی متفاوت از مکان را در هنگام ورود به خانه در برابر فرد قرار می‌دهد. ورودی که آمیخته شده با گیاهان و باغچه است. با ورود به خانه بازی‌ با نور و سایه  پنجره‌هایی با قاب ‌بندی منظره‌های دریا و حیاط خود نمایی می‌کنند. از طرفی می‌توان در طبقه همکف منظره‌ای از استخر خانه را با دیوار‌های سبز دید که جای دید به دریا و شهر را به خوبی پر می‌کنند. درون خانه با مصالحی چوبی با رنگ گرم ، سنگ‌های مرمری و دیوار‌های با رنگ‌های ملایم پوشیده شده است. آشپرخانه با فضایی برای فعالیت‌های خانوادگی طراحی شده است که می‌تواند فضایی برای تعامل اعضای خانواده باشد.

نمایی از حیاط ویلا
حیاط و نشیمن های استخر

حیاط و استخر ویلا

سه خانه پیوسته

سه خانه پیوسته جایگزینی است برای ویلاهای دهه ۱۹۵۰ در منطقه مسکونی مشرف به لوزان.

three attached house

معمار: شرکت PONT12 architectes

مساحت: ۷۱۵ متر مربع

سال: ۲۰۲۰

شهر: لوزان

مکان قرارگیری پروژه و سایت پلان

این پروژه از قابلیت های سایت حداکثر استفاده را کرده و در عین حال در تلاش است. تا از بافت سبز اطراف به وسیله فرم و حجم خود خارج نگردد.کج کردن پلان و سطح مقطع باعث کاهش مقیاس، تقویت و حفظ حریم خانواده در این مجموعه می شود. این خطوط کج باعث به وجود آمدن تراسهایی می شود که اتاق های نشیمن را گسترش داده و نورگیری را به ویژه در خانه وسط با روزنه ای به سمت غرب افزایش داده است.

۳ خانه پیوسته با نمایی از روکش های چوبی
نمای پشتی از ۳ خانه پیوسته

انعطاف حجم و ترکیب نماها بسیار جذاب است و مفهوم خوانش سنتی این سه خانه پیوسته را در نظر ببیننده محو میکند. ابتکار این پروژه در جای دیگری نهفته است: در این بنا از نظرگاهی در اتاق زیر شیروانی صرف نظر میکند و سقفی مسطح را با چشم اندازی وسیع با درختان مرتفع و جذاب ارائه می کند.

علاوه بر این نیز در داخل خانه از پنجره های وسیعی استفاده شده است. که ارتباط بین داخل و خارج بنا را حفظ می کند و به نوعی چشم انداز قابل ارائه از پنجره ها کیفیت بصری خانه را بالا می برد. طراحی داخلی بنا با مبلمان چوبی و مینمال، فضایی ساده و پکپارچه را در پیش روی ببیننده قرار می دهد؛ فضایی کاملا خوانا و مشخص.

(بام) نمای پنجم خانه
چشم انداز وسیع بام

مصالح و فضاهای داخلی

مصالح به صورت خام استفاده می شوند و همینطور باقی میمانند. بتن اکسپوزی که در داخل بنا سطح دیوارها پوشانده و چوبی که نمای خانه ها را شکل می دهد. حال و هوای این بنا را اتصال و درکنار هم قرار گرفتن مواد و مصالح به کار گرفته شده تامین می کند.

دیوارهای بتنی، دال های شن و ماسه ای که سنگدانه ها را به نمایش می گذارد و مهمترین بخش آن یعنی استفاده از روکش های چوبی در نما که نمودی از مفاهیم سنتی را در معرض نمایش می گذارد. این انتخاب ساده و بنیادی مصالح باعث بهینه سازی و از طرفی یکپارچپی و پیوستگی کلی طرح شده است. دالهای فعال گرما را به روشی بهینه منتقل میکنند. و روکش های چوبی به طراح این اجازه را می دهد تا بتواند فرم های شکسته بنا را در سایت پروژه بهینه کند.

طراحی داخلی اتاق چوب و بتن اکسپوز
نمایی از یکی از آشپزخانه ها کار شده با چوب
دیوارها با بتن اکسپوز

طراحی پلان ویلا

در این بخش توضیحاتی در خصوص طراحی نقشه داخلی ویلا در رابطه با شما و همکاریتان با شرکت مورد نظر معماری برای طراحی ویلا داده می شود. این توضیحات به شما کمک میکند که در این مشارکت به چه مسائلی بیشتر باید توجه کنید.

آیا میدانید نقشه ویلای شما می‌تواند آرامش آخر هفته را چند برابر کند؟

طراحی نقشه ویلا باید با توجه به سلیقه شما و همچین ایده ها و خلاقیت معمار مورد نظرتان انجام گیرد. افکار و نوع زندگی شما می تواند راه گشای خوبی برای طراح ویلای شما باشد. شما می توانید ساده و آسان طرح ها و نظرات خود را روی کاغذ آورده و در امر طراحی پلان مشارکت کنید. سعی کنید خیالات و تصورات خود را تا حدی کنترل کرده و با امکانات و بودجه مورد نظر خود محدود کنید. توجه کنید که ویلا جایی برای دوری از تهاجمات فکری و استراحت است. فضاها را به گونه ای بچینید که از مسائل روزمره خسته کننده به دور بوده و آرامش را برای شما به همراه آورد.

این فضا انجام کارها را با فضایی بدون دغدغه فراهم میکند. میتوانید سلایق شخصیتان را در طراحی بکار برید. رد پایی از علایق خود و خانواده‌تان را وارد پروسه طراحی نمایید. نقاشی خاص، یا رنگ و طرحی آشنا برای شما می‌تواند زمینه این کار را فراهم نماید. بخشهایی را در خانه ایجاد کنید که با همه خانواده کار کند. فضایی طراحی شود که برای تعامل کل خانواده با هم باشد.شاید گوشه ای دنج . برای خوردن چای و قرار گیری همه خانواده در کنار هم. کارکرد و عملکرد هر فضا در طراحی نقشه ویلا از عوامل مهم است.

پلان ویلا

در این روند باید به امکانات و عوامل موثر در این طرح ها در آینده نیز فکر کنید. پتانسیلهای موجود در مکان قرارگیری ویلا را بررسی کنید. نور سایت را به دقت در نظر گرفته و سعی کنید از آن به بهینه ترین وجه ممکن استفاده نمایید. به چشم اندازها فکر کنید و سعی کنید نمایشی حداکثری از آن ها در دید و منظرهای متفاوت ایجاد کنید. از طرفی توجه به اولویت ها از مهمترین نکات برای طراحی این گونه بناهاست. برای مثال تلفیق فضای کار با زندگی و انجام امور در فضایی منعطف می تواند از ترجیحات فردی برای ساخت ویلا باشد.

حفظ حریم افراد در کنار توجه به کارکرد هر یک از فضاها نیز از شاخصهایی است که باید به آن توجه شود. در واقع باید فضاها به گونه ای به یکدیگر دوخته شوند. که در عین داشتن اتصالات لازم و برقراری ارتباط با یکدیگر چه به صورت فضایی و چه با ایجاد کیفیت های بصری بتواند در حفظ محیط های خصوصی کوشا باشد. طبیعت اطراف به نوعی هویت محل ساخت ویلا بوده است. و توجه به آن از الزامات طراحی ویلاست.

رنگ ها و بافت های موجود در سایت خود می تواند ایده هایی را در ذهن پرورش می‌دهد.این بافت و تکسچرها فضای ویلا را هرچه بیشتر با محیط اطراف خود ادغام کند. به نوعی می توان بیان نمود که استفاده از مصالح بوم آورد (مصالحی که در محل وجود دارند) ارتباط قوی را بین محیط و ویلا برقرار می کند.

شما می توانید به راحتی ایده ها و نظرات خود را روی کاغذ بیاورید. و به معمار ویلای خود تحویل دهید. فرد متخصص می تواند شما را در راستای رسیدن به ویلای مورد نظرتان بیشتر راهنمایی کند. نمایی از عملی شدن و یا نشدن ایده ها را به شما نشان دهد. و حتی با خلاقیت و نوآوری های خاص خود آن ها را تکمیل و ارتقا دهد.

طراحی پلان ویلا
پلان ویلا

طراحی فضای سبز( لنداسکیپ)

در این بخش به بررسی چگونگی طراحی فضای سبز محوطه ویلا پرداخته میشود. تاثیرات محیط سبز می تواند زیبایی ویلا را دوچندان کرده و حس آرامش را در فضا تامین می کند. این فضا را می توان با اجزای مختلفی ازجمله استخر، درختان متنوع و گل ها و فضاهای نشستن به محیطی جذاب بدل کرد.

محوطه سازی ویلا

در طراحی فضای سبز صرفا پوشش گیاهی مهم نبوده، بلکه عناصر متفاوتی را در برمیگیرد. از جمله این عوامل می توان به جزییات و تزیینات، طراحی نما و حجم کلی ساختمان اشاره داشت. این طراحی باید با توجه به سبک و سیاق کلی ویلا انجام گردد؛ درواقع بایستی پیوستگی کامل بین حجم و محوطه ویلا برقرار شده و بتوان طرحی یکپارچه را ارائه داد. در این صورت است که ساختمان بنا با فضاسازی محیط اطراف آن در هم ادغام میشوند.

طراحی فضای سبز در اطراف ویلا (قسمت ورودی ، حیاط و همچنین در پشت ویلا) از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زیرا معمولا افراد ترجیح میدهند در فضای باز اوقات خود را سپری کنند. یا گاهی برای زمانهای فراغت با دوستان و قرارهای خانوادگی از محیط های باز استفاده کنند. اولین فضایی که صاحب ویلا و یا افراد دیگر با آن مواجه بوده و حکم دعوت کنندگی به ساختمان را داشته وهمچنین ایده ای کلی از بنا را در ذهن متبادر میکند، قسمت ورودی ویلا است. این بخش می تواند به اندازه دلخواه شما و با توجه به متراژ و نوع سبک طراحی شود. این قسمت را می‌تواند درختچه ها، بوته ها و گیاهان بالا رونده تزیین گردد.

مسیر سازی در محوطه

مسیرهای ورودی و قدم زدن در ویلا بهتر است کاملا مشخص و خوانا باشد. در کناره این مسیرها می توان از درختان و سبزه ها بهره برد تا فضایی منعطف و جذاب را برای فرد رقم زد. این بلوک ها برای مسیر سازی باید ضد لغزش و سایش بوده و جنس و بافت آن هماهنگ با طراحی ویلا باشد. مسیرهایی را می توان به صورت زیگزاگی ایجاد کرد. با کاشت درختان بلند حس عمق بیشتری را به حیاط القا کرده که در چشم ببینده فضای بزرگتری به نظر بیاید.

طراحی فضاها با رنگهای مناسب جهت ایجاد کنتراست رنگی، راهکاری برای از بین بردن یکنواختی محیط است. استفاده از درختان چند فصل می توانند رنگ های متنوعی را ارائه دهند.این درختان گزینه مناسبی برای این نوع فضا سازی ها هستند. همچنین گل ها نقش بسزایی در رنگ بخشیدن به فضا ایفا کنند.

در این فضا می توان با ایجاد اختلاف سطح و همچنین تغییر مسیرها، سکانس های متفاوتی از منظره را ایجاد کرد. استخر در این قسمت می تواند نقش بسزایی داشته باشد. زیراعلاوه بر ایجاد رطوبت می تواند زیبایی فضا را با کف پوش ها و رنگ های مناسب دو چندان کرد. در نزدیکی استخر نیز می توان برای نشستن چه با عناصر طبیعی و چه با عناصر مصنوع مانند میز و صندلی فضاهایی را تعبیه نمود. نور پردازی در این بخش ها از اهمیت بالایی برخوردار است و میتواند در زیبایی فضای سبز موثر باشد.

استفاده از درخت در فضاهای نیمه باز
طراحی خلاقانه پوشش گیاهی در فضای خانه

ویلا فشم( طراح: دکتر آرتور امید آذری)

طراحی دکوراسیون داخلی

سبک مدرن

در خانه هایی با سبک طراحی داخلی مدرن خطوط ساده عمودی و افقی در همه عناصر و اجزا دیده می شود.شاید بتوان بارزترین نشانه در فضاهای با این سبک را نمایش تیرها و ستونها در فضای اتاق دانست. در فضایی با این سبک رنگ های خنثی در ترکیب با رنگ های روشن به چشم میخورند .از طرفی تمامی وسایل ساده، کاربردی و راحت هستند. در اولین قدم برای رسیدن به طراحی به سبک مدرن، حذف تزیینات و جزییات مهمترین نکته است. حتی کتاب ها ودیگر موارد مانند کامپیوترها در کمدها و کشوها گذاشته می شوند تا از آشفتگی بصری محیط جلوگیری نمایند. این سبک و سبک مینمال نقاط اشتراک زیادی را با یکدیگر داشته و می توان شباهت های این دو را در سادگی هرچه بیشتر و حذف تزیینات دانست. در سبک گاهی از طراحی پلان های آزاد استفاده شده و از حداقل دیوارها برای تفکیک فضایی استفاده می شود. در این خصوص باید اشاره داشت که جدا سازی فضاها از یکدیگر بوسیله مبلمان صورت گرفته و کارکردهای آن ها از هم مجزا می شود.

Modern Interior Design Style Ideas 2021 • DeCombo
سبک مدرن

سبک مینیمال

این سبک شباهت بسیار زیادی به سبک مدرن داشته و تمرکز آن بر روی سادگی استفاده از پالت های رنگی روشن و خنثی از جمله کرمی، خاکستری، سفید و مشکی و توجه به عملکر فضاها ست. این سبک در بزرگتر نشان دادن اتاقهای کوچک بسیار کاربردی است.

What is minimalist interior design style? | Tarkett
سبک مینیمال

سبک انتقالی

سبکهای انتقالی نیزمانند سبک مینیمال بوده و از فضاهایی باز و آرامش بخش تشکیل شده است. استفاده از رنگ های خنثی و ساده در این سبک قابل مشاهده است. تفاوت این سبک باسبک مینیمال استفاده از برخی عناصر سنتی در فضاهاست. در این سبک تلفیقی میان دوره سنتی و معاصر صورت می گیرد. استفاده از رنگ های نزدیک به قهوه ای، کرم و یا به کارگیری وسایلی با رنگ برنز در این سبک رایج است و میتوان آن را برای اتاقهای استراحت استفاده نمود. از دیگر شاخصه های این نوع طراحی تعادل است. تعادل میان تمامی عناصر استفاده شده در فضاها. چه در استفاد از رنگ و چه دراستفاده از عناصر مختلف.

Transitional Style Interior Design (Home Decor Ideas in 2021)
سبک انتقالی

سبک بوهمیان

این سبک، سبکی التقاطی و پراز رنگ های شاد است. سبکی راحت و متنوع. این سبک در واقع برداشتی آزادانه از طبیعت، بافت ها و رنگ هاست که می توانید در همه اجزای خانه استفاده کنید. از بارزترین ویژگی های این سبک استفاده از عناصری با زمینه بافته شده است. مانند بافت های حصیری و سبدی. استفاده از صنایع دستی شهرهای مختلف و نمایش آن ها در اتاق ها حتی در سالن پذیرایی را میتوان در این سبک دید. در خصوص این سبک می توان مهمترین نکته را راحتی دانست زیرا می توان خارج از چارچوب های ذهنی ایده پردازی کرده و به آن عمل کنید.

18 Ways to Embrace Boho Style in Your Home | Better Homes & Gardens
سبک بوهمیان

سبک روستیک (روستایی)

این سبک برای علاقه مندان به سبکی های سنتی و قدیمی، طبیعی و کمی زمخت است. سبکی که تداعی گر گذشته بوده و از طبیعت نشات گرفته است. چوب را می توان به راحتی از متریالی دانست که در این سبک به وضوح پیداست و در عناصری از جمله مبلمان دیده می شود. استفاده از منسوجات طبیعی و ارگانیک و همچنین غلبه رنگ های تیره بر فضا بیشتر به چشم میخورد. اما می توان برای روشن تر کردن فضا از رنگهای خاکی و کرم استفاده کرده تا فضای دلخواه خود را بدست آورید.

Everything You Need To Know About Rustic Style Interior Design
سبک روستیک

سبک معاصر (contemporary)

در این سبک تمامی وسایل ساده بوده و کارایی و عملکرد آن ها از اهمیت زیادی برخوردار است. همچنین از اجزا و عناصر طبیعی با جزئیات زیبا و ظریف استفاده می کند. این سبک را می توان همانند سبک مینیمال دانست زیرا اغلب در پلان های باز اجرا می شود. پنجره هایی که هیچگونه پوششی ندارند و سایه روشن های خوبی را بر روی سطوح ارائه میدهند در این سبک اجرا می شوند. رنگهای مورد استفاده برای طراحی فضایی با سبک کانتمپوری رنگهایی خنثی هستند ام می توان از برخی وسایل با رنگ های دیگر برای ایجاد نقطه عطف در فضا استفاده کرد.

Contemporary White Living Room with Red Accents and Large Windows
سبک معاصر(کانتمپروری)

سبک رترو

این سبک از طرح ها قدیمی و گذشته الهام گرفته شده است. اگر به رنگ های تند و پور شور علاقه دارید این سبک می تواند مطابق سلیقه شما باشد. در این سبک می توان از تمامی عناصر سالیان گذشته و دهه های قبل مطابق با دوران مدرن استفاده کرد.در واقع می توان رترو را ترکیبی از سبک مدرن و عناصر کلاسیک دانست. اما با این تفاوت که مدرنیته نقش بیشتری را در این سبک ایفا می کند.

Vintage Interior Design: The Nostalgic Style vintage interior design | the  deepening pool
سبک رترو

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳