Kenzo Tange

دنیای معماری در ماه مارس سال ۲۰۰۵ دو نفر از معماران برجسته قرن بیستم را از دست داد. یکی از این دو نفر “رالف ارسکین” از انگلستان و “کنزو تانگ ” از ژاپن بودند که هر در سن ۹۱ سالگی درگذشتند. این دو معمار عالیرتبه سراسر عمر خود را صرف خدمت به جامعه معماری و مردم کردند.

 

کنزو تانگ

 

هنوز هم داستان بازسازی ژاپن پس از جنگ جهانی دوم توسط “تنگ” در اذهان مردم باقی مانده است وی پس از پایان جنگ جهانی از مخروبه ها و خاکسترهای بر جای مانده از جنگ ساختمان هایی با ساختارهای پویا ساخت. “ارسکین” هم به خاطر نقشه کشی های شهری و طراحی هایش در بریتانیا و سوئد که بر اساس اصول انسان مداری انجام می شد، به شهرت رسید.

“کنزو تنگ” در سال ۱۹۱۳ در اوساکای ژاپن متولد شد. وی در دانشگاه توکیو و در رشته شهرسازی و مهندسی به ادامه تحصیل پرداخت. در سال ۱۹۶۱ موسسه ای با عنوان “کنزو تنگ آرتک” که بعد ها “کنزو تنگ آسوشیتس” نام گرفت را تأسیس کرد و تا زمان بازنشستگی اش یعنی سال ۱۹۷۴ در دانشگاه توکیو به تدریس مهندسی شهرسازی مشغول بود.

این دو معمار به دلیل تلاش هایشان در جهات تدریس معماری نوین به عنوان یک مدل معماری در سراسر جهان، جوایز ارزنده ای را به خود اختصاص دادند. “تنگ” در سال ۱۹۸۷ جایزه معماری “پریتزکر” و مدال طلای موسسه رویال بریتانیا و موسسه معماران آمریکا و آکادمی معماری فرانسه را به خود اختصاص داد. کارهای اولیه “تنگ” تحت تاثیر “لی کوربوژر” بود. یکی دیگر از هنرمندانی که وی در آثارش از او تاثیر می پذیرفت فردی ایتالیایی با نام “میشل آنجلو” بود و دیگری معماری آلمانی-آمریکایی با نام “والتر گروپیوس” بود.

در مقابل “تنگ” نسل بعدی معماری را در بسیاری از موارد متأثر ساخت. عملکردهای کاری وی باعث شد که ۱۳۰ معمار در سراسر جهان دست به کار شوند که در این میان دو معمار با نام های “فومیهیکو ماکی” و “آراتا ایسوزاکی” به شهرت رسیدند. “تنگ” در سال ۱۹۴۹ پس از طراحی شاهکار وی برای بازسازی مخروبه های هیروشیما پس از جنگ جهانی دوم به مرکز ثقل توجه جهان معماری مبدل گشت. وی “مجموعه یادبود و موزه” هیروشیما که در ۶ آگوست سال ۱۹۴۵ بمباران اتمی شد را ساخت. وی در پیشرفت و توسعه ژاپن نقش مهمی را ایفا کرد و در سال ۱۹۶۴ استادیوم المپیک توکیو را بنا کرد. وی همچنین در سال ۱۹۶۷ کار ساخت مرکز رادیویی و تلویزیونی را به پایان رساند و در سال ۱۹۹۱ ساختمان مرکزی شهر توکیو را بنا کرد.

این معمار بر روی تطابق معماری با موقعیت جغرافیایی و اقلیمی تحقیقات بسیاری انجام داد و در سن ۹۱ سالگی دار فانی را وداع گفت.

 

Yoyogi National Gymnasium

Tokyo Olympics Gymnasium

کنزو تانگ

شرکت معماری آرتور و همکاران (AOA)
تلفن: ۲۲۹۸۳۳۸۵ و ۲۲۷۰۶۶۳۱
آدرس: فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان وطن پور شمالی، بن بست هنگامه، پلاک ۳