گروه مهندسین ایران معماری
یکی از فعالیت هایی در گروه مهندسی ایران معماری صورت می پذیرد، مطالعه وشناخت نمونه های مشابه در پروژه های معماری است .لذا یکی از رویکرد های اصلی این گروه تلفیق نظریه های علمی با روشهای عملی است.برای بسط موضوع در ادامه به معرفی نمونه های ساخته شده پرداخته می شود.
شماره تماس برای کسب اطلاعات بیشتر: ۰۲۱۲۲۹۸۳۳۸۵
کارخانه اسباب بازیهای چوبی در Poruwadanda
معمار: Chinthaka Wickramage
مکان: هورانا، در نزدیکی کلمبو، غرب سریلانکا
این پروژه، با سرمایه گذاری مشترک بین سرمایه گذار نروژی و شریک سریلانکایی وی، در زمین های متروکه Rubber، ساخته شده است. که محصولات آن به کشورهای اسکاندیناوی و شمال اروپا نیز صادر خواهد شد. درواقع، سرمایه گذار نروژی به دلیل هزینه بالای نیروی کار در اروپا، ماشین آلات و تسهیلات ساخت اسباب بازی را از چکسلواکی به سریلانکا منتقل و از امتیازهای مالیاتی و مشوق های سرمایه گذاری در سریلانکا بهره برد.
ساختمان اصلی کارخانه برروی شیب دو ناهمواری تپه مانند کوچک، همانند یک پل طراحی شده است. و با استفاده از دیوارهای سنگی حایل، مقاومت انتهایی لبه های شیب تامین شده است.
با تکیه بر سیستم های تهویه و روشنایی طبیعی، کاهش هزینه مصرف انژری به نحو قابل قبولی حاصل شده است.
قاب فولادی اصلی کارخانه به صورت پیش ساخته درخارج از کارگاه تولید و پس از اتمام اجرای مراحل فوندانسیون، به سایت کارخانه آورده شد و در محل خود نصب گردید. طراحی نمای جداره های کارخانه با استفاده از بیرون زدگی سنگ های خاکستری از متن دیواره زرد رنگ، حالتی پویا و پرجنب و جوش را ایجاد می کند. در حالیکه به اسباب بازیهای تولیدی کارخانه نیز شباهت دارد.
دریچه های کرکره ای سیمانی که در زیر هر پنجره نصب شده است، به کشش هوا به داخل کارخانه کمک می کند، و استفاده از سیستم های تهویه مصنوعی را به حداقل می رساند. در سطح نمای خارجی کارخانه، تا تراز بالای پنجره ها آجرکاری، و قسمت بالای دیوار با استفاده از ورق های آلومینیوم پوشانده شده است.
قرارگیری بنا بر روی شیب چشم انداز مناسبی از زمینهای اطراف برای کارگران داخل کارخانه به وجود آورده است.
همچنین استفاده از سایبانهای قابی شکل پنجره ها، استفاده از نور طبیعی و تهویه مناسب را در اختیار استفاده کنندگان از بنا می گذارد.
ترکیب پایه بتنی، راه پله نرده ای، شیب و پوشش گیاهی وحشی منطقه، قابهای اطراف پنجره، و تفاوت متریال در نما، کارخانه را همانند اسباب بازی درخشانی در میان محیط اطراف خود شاخص کرده است. شکل خارجی بنا بسان یک مجسمه شاخص و متمایز از محیط، با کیفیتی نمادین در خور یک کارخانه، جلوه گر شده است. فرم خطی قوی کارخانه، در تضاد با محیط شیبدار اطراف، ترکیب انتزاعی از دیوارها، مکعب، شیب، استفاده از درخشش نور و رنگ در نما، منجر به ایجاد انرژی در محیط روستایی اطراف می شود. فضای داخلی کارخانه نیز با در نظر گرفتن احتمالات گوناگون برای استفاده های متفاوت از فضاهای داخلی، توسعه یافته است.
معماری معاصر سریلانکا، تجربه ای جدید از بنایی مدرن را بدون استفاده از متریال گران قیمت، به دست آورده است، جایی که با حفظ و ارتقاء کیفیت فضاها، با دست نخورده نگاه داشتن درختان و طبیعت اطراف، تقدم طبیعت بر معماری و یکپارچگی بین ساختمان و محیط، ایجاد شده است. در حقیقت در تمام طول انجام مراحل کار، مصالح، راه حل های ساختاری و ایجادی، نصب و راه اندازی کارخانه با هدف دستیابی به حداکثر بهره وری انتخاب شده اند.